Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav Done,

Interesuje me koliko bi ispali svi troskovi, odnosno da se dodje do pred SRB registraciju za ova 2 auta.
Hvala ti unapred...

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8963858/audi-a6-20tfsi-svajc-full

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9229639/audi-a6-20tfsi

1) 1,860 € bez ili 1,980 € sa AMSS

2) Udat

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima,

Done ako ti nije problem reci koliko bi kostale sve dazbine sa carinom i speditacijom za ova dva automobila?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...delVariant1.modelId=10&pageNumber=1&fnai=prev

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1

Hvala

1) 960 € bez ili 1,080 € sa AMSS

2) 1,030 € bez ili 1,150 € sa AMSS

Postovanje,
moj problem je sledeci i svaka pomoc je dobrodosla.Uvezao sam prikolicu za prevoz motorcikala,placena carina i onda na pregledu u AMS ustanovljena je neispravnost(trazi se da se vidi da li prikolica stvarno moze da nosi 750 kg.iako u saobracajnoj pise) i sada mi traze COC od proizvodjaca,a on ugasen pre 16 godina.Inace prikolicu sam uvezao iz Svajcarske.Sta sada uraditi????

Poslednja izmena:
Prvo je pitanje dali je taj Espace uopste moguce uvesti tj dali je euro3 jer je iz 2000 godine.
I sta moze biti carina za taj auto star evo bezmalo 17 godina?
200-300 eura gore dole ko da je mnogo vazno jel donja ili gornja cifra.
Ako gledate kola da ne bi razmisljali dali je euro3 onda gledajte kola od 2002 godine a pogotovo sto ne znate za proceduru carinjenja koja je za takva kola i duza jer prvo mora da se odradi homologacija pa tek onda carinjenje dok kod ovih kola od 2002 ide odmah carinjenje pa onda homologacija sto znatno skracuje rok lezanja u carinskoj zici.
I jos jedna vazna stvar kod vozila uvezenih iz Austrije a pogotovo kod Renault vozila je broj motora.
Naime,kod tog brenda je tackasto ukucan i veoma lako strada od korozije koja je u Austriji veoma prisutna na vozilima pa ste tek onda obrali bostan jer morate da prvo ukucate broj na motoru,pa onda na homologaciju pa tek onda na carinjenje sto zna veoma dugo da potraje u slucaju kod vozila do 2002 godine.
Procedura kucanja broja je sledeca: prvo idete u MUP da podneste zahtev koji kosta 1820 dinara a zatim treba da ulovite vrestaka da vam pregleda auto. U Novom Sadu su svega dva dana rezervisana za pregled i to do 12h i onda kad on to pregleda ( u slucaju da je broj odozdo na motoru morate da terate na kanal auto pa onda da dolazite po vestaka i onda da ga vracate) salje dopis u MUP na overu a to takodje moze da potraje par dana i onda na kraju idete u AMSS na kucanje brojeva.
Takodje ako u vasem mestu nemate AMSS onda idete u onaj koji prikpada vasoj opstini ali takodje ako je auto carinjen npr na suboticku firmu a ne na vas licno onda kucanje broja mora da se odradi u Subotici osim ako ste sigurni da hocete to vozilo da ostavite sebi pa da pisete fakturu na sebe. Ukoliko hocete da trgujete s autom onda ako kucate na sebe mora posle da se plati i porez na prenos apsolutnih prava od 2,5%.
I idemo dalje,kad vam ukucaju broj onda idete na tehnicki pregled da vam ispisu papirologiju koja se zatim konacno salje ovima na homologaciju i cekate 4-5-6 dana da je dobijete.
Vrlo prost i jednostavan proces jel da?:D

Kod svih tih starijih automobila je carina smesna i iznosi oko 300€.
Kod ovog je konkretno problem dali ima eur1 obrazac i ako ga ima dali je legalan jer neki muvaju s tim.
Po meni se za taj auto iz Svajcarske isplati vise platiti i carinu i porez jer je svakako povoljna cifra ali posle neces razmisljati dali ce ti neko zakucati na vrata jednog dana tj da ce ti stici koverta gde se pozivas na razgovor ili da doplatis jos para za carinu.
Peugeot 307 2002 iz Svajcarske je imao troskove poreza bez carine jer je imao eur1 citavih 27600 dinara tako da ne uzbudjujte se mnogo oko cifre za porez za kola iz tih godina.
Da je placena i carina ona bi bila jos nekih 50€ grubo receno sto ne predstavlja problem nikome.

- - - - - - - - - -

Jos da se dopunim i postavim ti pitanje.
Dali znas da je Espace gotovo ceo od plastike sto se tice blatobrana,vrata,gepek vrata?
Jedino mu je hauba metalna i krov.

Znam da je od plastike, sto sam ih imao priliku videti i posle 15ak godina im nista ne fali. E sada, nisam ih vozio i poprilican sam laik sto se automobila tice, tako da je svaki savet kritika dobrodosla sto se tice automobila sa 7. sedista. No tih tema ida dosta pa da ne sirim ovde pricu.
Ako moze neko samo procenu carine za ovaj model bio bih jako zahvalan.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Pitanje za Dona:
Hocu da uvezem Toyotu Prius 3 2010 is svedske 1,8ccm 73kw 275,000km na satu.
Da li moze da se uopste dobije potvrda o homologaciji vozila na hibride kod nas, da li mi trebaju zoll tablice ili mogu sa njihovim tablama da ga dovezem(srpski drzavljanin, nemam prebivaliste u Svedskoj), i kolika bi bila carina i porez?

Pozdrav svima,
Pitanje za Dona:
Hocu da uvezem Toyotu Prius 3 2010 is svedske 1,8ccm 73kw 275,000km na satu.
Da li moze da se uopste dobije potvrda o homologaciji vozila na hibride kod nas, da li mi trebaju zoll tablice ili mogu sa njihovim tablama da ga dovezem(srpski drzavljanin, nemam prebivaliste u Svedskoj), i kolika bi bila carina i porez?

Ako vadiš eur1, ako je proizveden u EU - 1,330 €.

Ako je japanac, a nemaš povrat švedskog poreza - 1,730 €.

Ako je japanac, a imaš povrat švedskog poreza - 2,010 €.

Cene su bez AMSS. AMSS + 120 €.

Može da se dobije potvrda od ABS-a za hibride. Što se srpske carine tiče, ne moraš da vadiš zoll tablice.

- - - - - - - - - -

2,990 €

Inace se suskalo pre Nove Godine da ce biti problema sa Eur1 obrascima za oslobadjanje od carine i mislilo se da ce to vaziti samo za Euro5 vozila kad vidi srpskog posla.
Izgleda da ce to vaziti za sva vozila jer spediter je danas rekao da ce sva kola koja su usla posle Nove Godine biti u problemu zbog eur1.
Ako se to desi onda ce cene opet ici gore za neku sumu pa ce tako ona najjeftinija kola ici za oko 50-100€ gore dok ova mladja i skuplja i po 600-700€ a sve zbog toga sto ce se placati i carina i porez.

Mogu javiti tek od ponedeljka, jer se trenutno neke stvari menjaju, pa da ne bih dao pogrešnu info.

- - - - - - - - - -

Inace se suskalo pre Nove Godine da ce biti problema sa Eur1 obrascima za oslobadjanje od carine i mislilo se da ce to vaziti samo za Euro5 vozila kad vidi srpskog posla.
Izgleda da ce to vaziti za sva vozila jer spediter je danas rekao da ce sva kola koja su usla posle Nove Godine biti u problemu zbog eur1.
Ako se to desi onda ce cene opet ici gore za neku sumu pa ce tako ona najjeftinija kola ici za oko 50-100€ gore dok ova mladja i skuplja i po 600-700€ a sve zbog toga sto ce se placati i carina i porez.

Pa, onaj ko je ušao sa eur1, ušao je, i onaj koji uspe i u buduće da uđe sa eur1, neće plaćati carinu. Nije ukinut eur1 kao sredstvo povlastice, nego ga je samo teško dobiti. Ko ga dobije, ne plaća carinu i dalje, bez obzira kada je ušao. Srbi i srpsla posla sa tim nemaju ni najmanje veze.

Back