Uvoz automobila, pomoć i saveti

Carinski zakon član 216 tačka 13. precizno:

13) osobe sa invaliditetom sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, vojni invalidi od prve do pete grupe, civilni invalidi rata od prve do pete grupe, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, od paraplegije i kvadriplegije, cerebralne i dečije paralize i od multipleks skleroze, roditelji višestruko ometene dece, koja su u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu - na putničke automobile i druga motorna vozila konstruisana prvenstveno za prevoz lica (osim onih iz tar. broja 8702 Carinske tarife), uključujući "karavan" i "kombi" vozila, osim terenskih, koja unesu ili prime iz inostranstva za ličnu upotrebu;

Ne piše nigde koja su to terenska vozila

Pozdrav svima,

Interesuje me koliko bi kostali troskovi carine/poreza za Jaguar X-Type sedan 2.5 V6 4X4 144kw 2002. 165000km iz Bugarske?
Hvala unapred!

Kod mene oko 800eur (+/- 60).
Kod Dona verovatno oko 150-200 manje.

Ne piše nigde koja su to terenska vozila
Džipovi. Ako postoji nedoumica, onda je bolje uraditi prvo homologaciju. Negde u njoj stoji i vrsta vozila, pa ako ne piše da je terensko, onda može da se carini na invalida.
Pored citiranog člana zakona, postoji i uredba koja uvoz bez plaćanja carine ograničava na vozila čija vrednost ne prelazi 10000 eur, i ne smeju biti preko 2500ccm

Al je bitno da se moze preregistrovati dzip velike kubikaze na invalida i da se tad placa mala registracija.
Ova drzava je zaista neverovatna.:D

da neverovatna. Traze od mene da za 15 godina star auto vredan 3000 evra, placam 5 puta skuplju registraciju nego neko ko vozi ganc novi Audi A6 2.0 TDI sa 0 kilometara isteranog iz salona placen 20 puta vise...

Vrhunac idiotizma i drzavnog lopovluka.

Za mister Dona
Koliko bi bila carina sa svim dažbinama za ova dva automobila, meni samo registracija?
Varijanta da ih ostavim na plac u Mađarskoj kod granice i druga varijanta da uđem sa coll.
Golf 4 1,9 tdi 175000km 08.10.2002god. 74 KW 4 vrati limuzina
Nissan X-Trail 2.2 dCi T30 4x4 Sport 28.07.2005 194000km. 100kw dizel 4 vrati.
Nemci su oba
Hvala unapred

Golf 620 € sa mojim papirima.
Nissan 1,680 € sa tvojim papirima.

Nema potrebe da ih spuštaš u Mađarskoj i plaćaš dodatnih 70 € za ubacivanje.

- - - - - - - - - -

Don koliko bi bila carina meni samo registracija?
Varijanta da ostavim auto na plac u Mađarskoj kod granice i druga varijanta da uđem sa coll.

VW Touran 2,0 TDi 103kw Navi Klima 7 sedišta 246500km 11.04.2008 god nemac

Hvala unapred

1,350 € sa mojim papirima i AMSS

- - - - - - - - - -

Je li zna netko koja je razlika(ako je uopce ima) izmedju procjene uvezenog auta iz Francuske, Belgije ili Njemacke?

Nema razlike.

- - - - - - - - - -

Zamolio bih za pomoć. Kako da saznam da li neki automobil zadovoljava eur1 odnosno da je proizveden u Eu ili da ima najmanje 60% evropskih delova.

Jedini pouzdan način je izvaditi potvrdu proizvođača o preferencijalnom poreklu. To baš i nije jeftino (oko 100 €) i čeka se i po nedelju dana.

- - - - - - - - - -

Ni google to ne može utvrditi. Konkretno me zanima Hyndai I40, IX35, Nisan Qashqai+2 i Fiat Freemont.

Čije saobraćajne?

- - - - - - - - - -

Interesuje me koliko bi kostali troskovi carine za Saab 1.8t 2004 godiste 107234km presao...Uvoz bi bio iz Svajcarske. Unapred hvala na pomoci pozz

Kod mene bi bilo oko 1100eur +/- 100. Nisi napisao koliko kw, datum prve registracije i šta je - karavan, limuzina...
Kad Don dodje sa odmora može da ti kaže koliko je u Subotici. Verovatno 10-20% jeftinije.

Ne odgovaram više na ovakve upite. Jbt, zar je toliko teško napisati karakteristike vozila?

Interesuje me koliko bi kostali troskovi carine za Saab 1.8t 2004 godiste 107234km presao...Uvoz bi bio iz Svajcarske. Unapred hvala na pomoci pozz

Kod mene bi bilo oko 1100eur +/- 100. Nisi napisao koliko kw, datum prve registracije i šta je - karavan, limuzina...
Kad Don dodje sa odmora može da ti kaže koliko je u Subotici. Verovatno 10-20% jeftinije.

Pozdrav, interesuje me koliko bi kostala carina za BMW 320d touring , obe verzije, 136 ili 150 ks, sa predjenih 200-250000 km, godiste 2000-2003. Uvozio bih iz Nemacke. Takodje, ako moze savet koja je verzija ovog BMW-a najpovoljnija sto se tice cene carine.
Hvala unapred.

136 KS:
2000. - 06/2001. = 650 €
06/2002. = 640 €
06/2003 = 730 €

150 KS:
2000. - 06/2001. = 710 €
06/2002. = 700 €
06/2003 = 810 €

2000. i 2001. ti je sa uračunatim AMSS, a sve je računato sa mojim papirima.

Imam jedan problem i bio bih jako zahvalan ako bi mi neko dao odgovor.
Kupio sam auto u Austriji, tamo uzeo zelene zoll tablice (inače za 3 dana 320e), izdata mi je saobraćajna za njih na moje ime, uvezao, carinio i predao na homologizaciju.
Sada mi ovi sa homologizacije traže malu saobraćajnu (pored velike koju imam) i rečeno mi je da ni sup neće da registruje bez toga. Kada sam kupovao auto (odajvljen tamo, sve uredno i kako treba), stare saobraćajne su mi uzeli kada su mi izdavali novu i dali nove zoll tablice.
Da li sam ja stvarno pogrešio i trebao da zahtevam da mi izdaju i malu saobraćajnu (što meni zvuči malo verovatno da u Austriji pogreše, još za nešto što košta 320e) ili je samo neznanje naših organa koji znaju da u Austriji postoje 2 saobraćajne, pa su se uhvatili za to?
Nemam ideju kako da rešim problem, a jedini odgovor koji dobijam je donesi nam malu saobraćajnu.
Hvala unapred

Na žalost moraćeš da je izvadiš i dostaviš ili će ti auto služiti kao kokošinjac.

- - - - - - - - - -

Razmišljam o kupovini vozila u Sloveniji u sopstvenoj režiji. Interesuje me situacija oko vraćanja PDV, pošto bih verovatno vozilo kupio od dilera. Ima li, osim standardne procedure na izlasku iz EU, nešto na šta posebno treba obratiti pažnju da bi se dobio povraćaj poreza i da li procedura može da se iskomplikuje? Da li Slovenci u fakturu stavljaju stvarno plaćenu cenu, ili stavljaju nižu da bi utajili porez od svoje države?

Obrati pažnju da, iako je sa placa, nije možda u pitanju komisiona prodaja, a da je pravi vlasnik fizičko lice. Onda ništa od povrata poreza. Sa slovencima se možeš dogovoriti oko pisanja fakture.

- - - - - - - - - -

Molim mali savet.

Pošto se na ime invalida, dakle oslobođeno carine, može uvesti putnički automobil, osim terenskog vozila, zanima me šta se zvanično smatra terenskim vozilom. Nisam našao precizni kriterijum. Je li to pogon na sva 4 točka ili neki drugi kriterijum.
Na primer, Pežo 3008, koji izgledom deluje kao terenac, ima pogon samo na prednjim točkovima. Da li se može uvesti na ime invalida bez carine?

Nigde nije određeno. Jedino po čemu carina može da se ravna jeste katalog AMSS-a u kome stoji koja je vrsta vozila pored svakog vozila.

Koliko izlazi kompletna spediterska usluga,carinjenje sve do registracije za pasata h5 2003 godiste,karavan,1,9tdi,236000km,74kw,uvoz iz holandije,takodje me interesuje podatci oko povracaja pdv,jer na sajtu nema naznaceno da li je sa pdv ili ne

Za 06/2003. - 740 € sa tvojim, a 790 € sa mojim papirima, sa AMSS.

Ako je od pravnog lica trebalo bi da se vraća porez. Od fizičkog ne može.

Pozdrav svima,

Interesuje me koliko bi kostali troskovi carine/poreza sa svim potvrdama iz AMSS koji su potrebni za registraciju?
Auto je Renault Scenic 1.9 dCi,
reg. 30.06.2003.g., 1870 cm³, 75 kW, 211.000 km. Uvoz iz Nemačke.
Poseduje Euro1 papir.

Pretpostavljam da je reč o Rx4, jer samo njega su radili sa 75 Kw posle 2001. On je malo skuplji, i za njega davanja iznose 710 € sa svim troškovima do registracije. Cena na računu ne sme da prelazi 2.350 €. Eur1 mora biti overen od nemačke ili neke EU carine.

- - - - - - - - - -

Zelim da uvezem auto iz Nemačke pa me zanima koliko kosta carina , porez , AMSS, euro 1 , sve kompletno, u pitanju je Mazda MX5 kabriolet, godište 06/2005, 170000 km je prešla, 1.6 benzinac, 81kw/110konja , 2/3 vrata, klima koža . Hvala unapred.

1,030 €. Račun da ti ne prelazi 2,200 €.

- - - - - - - - - -

Don,koliko bi kostali troskovi za BMW 525i 10/2000 godiste,250.000km,141kw,limuzina,Nemacka?

850 € sa mojim papirima i AMSS.

- - - - - - - - - -

Pusti te eure, si se odmorio, kako proveo, gde si bio, si sretao braću sirijce itd :mrgreen:

Jesam, brate. Odmorio sam se. Bio dve sedmice na Zakintosu, pa 10 dana u Ohridu kod prijatelja, i proveo se odlično.

Pored puteva ih nema. Oni prate prugu.

Pozdrav za dona zanima me koliko izadje carina za ovih par modela automobila i ako mozes da mi pustis BROJ na PM posto ja nemogu da posaljem tebi nikako ,hteo bih da se cujemo zavrsio bih preko tebe,najvise sam zagrejan za ovu karavan peticu kod nas sto je :D......
1.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1

2.
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6569046/bmw-525-e60

3.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=2

4.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=2
5.
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6840564/bmw-530-limuzina

1) Skinut sa oglasa
2) 2,230 € za 06/2005, sa mojim papirima. AMSS i ulaz nisu uračunati.
3) 980 € sa tvojim papirima na vrednost od 4,200. Na toliko se valjda možeš iscenjkati. 1,030 € sa mojim papirima. AMSS i ulaz nisu uračunati.
4) Ovo ti je isti oglas kao i prethodni
5) 1,240 € sa mojim papirima za 06/2004. AMSS i ulaz nisu uračunati.

Ne možeš ni ti meni, ni ja tebi poslati PP, kada još uvek nemaš dovoljan broj poruka na forumu. Evo ti kontakti: http://www.don-sped.rs/kontakt-2/

- - - - - - - - - -

Uvoz bi bio iz Nemačke.

Onda ti je lako. U nemačkim saobraćajnima, pored naziva auta, piše ti u zagradi skraćenica zemlje u kojoj je proizveden. Nema greške 100%.

Back