Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ja mogu samo okvirno da kazem a to je 50-100€ gore dole.
Grubo receno za taj Golf je carina u Novom Sadu otprilike oko 600-700€.
A ja cu imati takav Golf 1,9 TDI 77kw 2006 Goal sa 5 vrata ovde ocarinjen a koji cu moci da dam za oko 6000. Bice mozda i nesto nize ali to je stvar dogovora.

Ja mogu samo okvirno da kazem a to je 50-100€ gore dole.
Grubo receno za taj Golf je carina u Novom Sadu otprilike oko 600-700€.
A ja cu imati takav Golf 1,9 TDI 77kw 2006 Goal sa 5 vrata ovde ocarinjen a koji cu moci da dam za oko 6000. Bice mozda i nesto nize ali to je stvar dogovora.

Hvala na odgovoru. Interesuje me taj golf, koja je firma da pogledam na oglasu ako je istaknut...
Pozz

Je li zna netko koja je razlika(ako je uopce ima) izmedju procjene uvezenog auta iz Francuske, Belgije ili Njemacke?

Nema razlike. Automobili se za procenjuju po katalogu koji su napravili "vrhunski stručnjaci" iz AMSS-a kako bi se izbegle malverzacije pri uvozu.
Doduše, postoji i mogućnost da je to uradjeno kako bi nas država malo više odrala...

- - - - - - - - - -

Zamolio bih za pomoć. Kako da saznam da li neki automobil zadovoljava eur1 odnosno da je proizveden u Eu ili da ima najmanje 60% evropskih delova.
potraži sajtove tipa vin decoder i sl. nisu baš pouzdani, ali imaš neki početak. Takodje, vozilima koja su napravljena u Evropi broj šasije počinje nekim slovom od S pa do kraja abecede.
Probaj i da pozoveš predstavnštva proizvodjača, ionako će ti trebati njihova potvrda kako bi dobio eur1.

Interesuje me koliko bi kostali troskovi carine za Saab 1.8t 2004 godiste 107234km presao...Uvoz bi bio iz Svajcarske. Unapred hvala na pomoci pozz

Kod mene bi bilo oko 1100eur +/- 100. Nisi napisao koliko kw, datum prve registracije i šta je - karavan, limuzina...
Kad Don dodje sa odmora može da ti kaže koliko je u Subotici. Verovatno 10-20% jeftinije.

Imam jedan problem i bio bih jako zahvalan ako bi mi neko dao odgovor.
Kupio sam auto u Austriji, tamo uzeo zelene zoll tablice (inače za 3 dana 320e), izdata mi je saobraćajna za njih na moje ime, uvezao, carinio i predao na homologizaciju.
Sada mi ovi sa homologizacije traže malu saobraćajnu (pored velike koju imam) i rečeno mi je da ni sup neće da registruje bez toga. Kada sam kupovao auto (odajvljen tamo, sve uredno i kako treba), stare saobraćajne su mi uzeli kada su mi izdavali novu i dali nove zoll tablice.
Da li sam ja stvarno pogrešio i trebao da zahtevam da mi izdaju i malu saobraćajnu (što meni zvuči malo verovatno da u Austriji pogreše, još za nešto što košta 320e) ili je samo neznanje naših organa koji znaju da u Austriji postoje 2 saobraćajne, pa su se uhvatili za to?
Nemam ideju kako da rešim problem, a jedini odgovor koji dobijam je donesi nam malu saobraćajnu.
Hvala unapred

Razmišljam o kupovini vozila u Sloveniji u sopstvenoj režiji. Interesuje me situacija oko vraćanja PDV, pošto bih verovatno vozilo kupio od dilera. Ima li, osim standardne procedure na izlasku iz EU, nešto na šta posebno treba obratiti pažnju da bi se dobio povraćaj poreza i da li procedura može da se iskomplikuje? Da li Slovenci u fakturu stavljaju stvarno plaćenu cenu, ili stavljaju nižu da bi utajili porez od svoje države?

Molim mali savet.

Pošto se na ime invalida, dakle oslobođeno carine, može uvesti putnički automobil, osim terenskog vozila, zanima me šta se zvanično smatra terenskim vozilom. Nisam našao precizni kriterijum. Je li to pogon na sva 4 točka ili neki drugi kriterijum.
Na primer, Pežo 3008, koji izgledom deluje kao terenac, ima pogon samo na prednjim točkovima. Da li se može uvesti na ime invalida bez carine?

Back