Uvoz automobila, pomoć i saveti

aj nek je sa srećom.

Nisam video oglas niti odakle je, ali ja sam skorije za Eur1 obrazac. Morao da izvadim dokaz da je auto napravljen u EU i to sam čekao 4 dana i platio 90 eura (Opel). Sa tim papirom iz Opelovog servisa sam otišao u određenu špediciju i carinu i izvadio Euro1 obrazac i izvoznu deklaraciju. Eur1 i izv. deklaracija su koštale oko 50 eura, nisam više ni siguran.

U pitanju je Austrija i kao što si video, Opel.

Pozdrav i srećno.

Auto je upravo kupljen, pa sad, sta mi bog da :dash:...Kaze Sestric, da izgleda sve ok, probao ga i dobro izgleda...nego, kaze da ce napraviti originalni racun na 2300evra, napisace na njemu, da ima gresku na motoru i menjacu i da je vozilo za export (da bi sebe ogradili od kontrole). Pije li to sve vodu i hoce li nasa carina to sve progutati i smanjiti troskove za koji dinar. Pitao ga sestric za euro1, kaze on to ne radi. hocu li ja to moci sam srediti, jel to bese carina izdaje. Sestric radi u spediterskoj firmi, pa ce on napraviti ex papir...uhhh :dash:

Nemoj da ti sestrić išta rešava! Pošto nema eur1, ja ću ti obezbediti sve što ti je potrebno za carinjenje, i sve kompletno će te koštati 720 €.
Jedino, ne sećam se, da li je bilo povrata nemačkog poreza, a ne mogu da vidim, jer je oglas skinut. Ako ima povrata, neka ti napravi ex papir, a ako nema, ne treba ti ex papir.

Kada izvadiš zoll table pošalji mi malu saobraćajnu na mail da ti pripremim sve što ti treba za granicu.

- - - - - - - - - -

aj nek je sa srećom.

Nisam video oglas niti odakle je, ali ja sam skorije za Eur1 obrazac. Morao da izvadim dokaz da je auto napravljen u EU i to sam čekao 4 dana i platio 90 eura (Opel). Sa tim papirom iz Opelovog servisa sam otišao u određenu špediciju i carinu i izvadio Euro1 obrazac i izvoznu deklaraciju. Eur1 i izv. deklaracija su koštale oko 50 eura, nisam više ni siguran.

U pitanju je Austrija i kao što si video, Opel.

Pozdrav i srećno.

Može sve na mnogo jednostavniji način, i jeftiniji.

- - - - - - - - - -

muke sa uvozom

auto je ocarinjen i placena je taksa za proveru masinske ispravnosti, ali nije prosao proveru iz razloga sto je njegov fabricki motor 1.9 sa 85kw a u njega je stavnjen drugi motor 1.9 od 74kw

http://www.polovniautomobili.com/oglas5286165/lancia_lybra/

Ako mu je u stranoj saobraćajnoj upisano 74 KW, trebalo bi da ga puste.

Nemoj da ti sestrić išta rešava! Pošto nema eur1, ja ću ti obezbediti sve što ti je potrebno za carinjenje, i sve kompletno će te koštati 720 €.
Jedino, ne sećam se, da li je bilo povrata nemačkog poreza, a ne mogu da vidim, jer je oglas skinut. Ako ima povrata, neka ti napravi ex papir, a ako nema, ne treba ti ex papir.

Kada izvadiš zoll table pošalji mi malu saobraćajnu na mail da ti pripremim sve što ti treba za granicu.

- - - - - - - - - -

Može sve na mnogo jednostavniji način, i jeftiniji.

- - - - - - - - - -

Ako mu je u stranoj saobraćajnoj upisano 74 KW, trebalo bi da ga puste.

ok. ja cu za nemacku verovatne sledece subote, a do tada mozemo sve da dogovorimo u detalje. nije bilo povracaj poreza, a ex papir nije problem, to rade njegovi spediteri i nista me ne kosta, pa mogu lako da zavrsim.

Nema veze sto ima zutu plaketu. Zavisi kad je proizveden, prva registracija je 11/2003. Ako je proizveden posle 2001 99% ispunjava euro3. To sto se on nada da ce ovaj auto dobiti za 1000 evra, je iluzija. Ne verujem da bi neko stavio 2000 cenu na oglasu, a onda da da auto za duplo manje para, mada ovaj auto i ne vredi mnogo vise od 1000.

Nema veze sto ima zutu plaketu. Zavisi kad je proizveden, prva registracija je 11/2003. Ako je proizveden posle 2001 99% ispunjava euro3. To sto se on nada da ce ovaj auto dobiti za 1000 evra, je iluzija. Ne verujem da bi neko stavio 2000 cenu na oglasu, a onda da da auto za duplo manje para, mada ovaj auto i ne vredi mnogo vise od 1000.

Upravo tako...ne vredi mnogo vise od 1000e. to zna i ona a i ja. ona mora da plati popravak auta (limarijski), da popravi klima uredjaj, istice joj tuv, a i ima zutu plaketu, pa ne moze u centar grada, samim tim, vrednost auta nema veze sa ovom u oglasu, pogotovo s obzirom na predjenu kilometrazu, zato nada postoji da se dogovorimo, maksimalna vrednost je oko 1150evra i to zbog toga sto ima komplet zimskih guma...borimo se za svaki evric...:dash:

U pravu si. Ne mora da znači da nije fabrički homologovan na euro3. Pogotovo što su se ovi modeli pravili od '01. do '05.

A, i što se vrednosti tiče, u pravu si. Ovako izudaran ne vredi više, a Švaba je verovatno svestan koliko košta da se tamo sredi, i da onda nikada ne bi uspeo izvući te pare.

- - - - - - - - - -

Upravo tako...ne vredi mnogo vise od 1000e. to zna i ona a i ja. ona mora da plati popravak auta (limarijski), da popravi klima uredjaj, istice joj tuv, a i ima zutu plaketu, pa ne moze u centar grada, samim tim, vrednost auta nema veze sa ovom u oglasu, pogotovo s obzirom na predjenu kilometrazu, zato nada postoji da se dogovorimo, maksimalna vrednost je oko 1150evra i to zbog toga sto ima komplet zimskih guma...borimo se za svaki evric...:dash:

Samo napred, Milovane. Ne daj ni zrna žita neprijatelju! :)

Šalim se... ako možeš da ga dobiješ po toj ceni isplati se

s obzirom da sam juce prodao svoj stari auto, definitvno se kupuje jos jedan, e sad, hoce li biti onaj bmw ili nesto drugo, pokazece vreme. upravo sam naleteo na ovog pezoa, nije mnogo presao, a i cena je ok, ima manjih ostecenja, a konacan izgled utvrdicu u subotu (pravac sa aerodroma na auto plac). cini mi se da je dobra prilika s obzirom na predjenu kilometrazu (valjda svabe nisu vracale sat :) ), a i cena carine za njega, treba da je dosta manja, pa me zanima, koliko je evrica u igri :)...eh da, zanima me i treba li manja cena racunu da stoji i koliko je najniza koja sme da stoji...

http://suchen.mobile.de/auto-insera...iveFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO3&noec=1

Poslednja izmena:
Prednja sedista su malo sazvakana, vlasnik je verovatno bio malo gabaritniji :)

Postoji verovatnoca da je km ok, morala bi da bude potkrepljena servisnom knjizicom i racunima.

U farcojg besrajbungu ne pise nista posebno, samo opis opreme, mozda ima jos nekoih nedostataka.

s obzirom da sam juce prodao svoj stari auto, definitvno se kupuje jos jedan, e sad, hoce li biti onaj bmw ili nesto drugo, pokazece vreme. upravo sam naleteo na ovog pezoa, nije mnogo presao, a i cena je ok, ima manjih ostecenja, a konacan izgled utvrdicu u subotu (pravac sa aerodroma na auto plac). cini mi se da je dobra prilika s obzirom na predjenu kilometrazu (valjda svabe nisu vracale sat :) ), a i cena carine za njega, treba da je dosta manja, pa me zanima, koliko je evrica u igri :)...eh da, zanima me i treba li manja cena racunu da stoji i koliko je najniza koja sme da stoji...

http://suchen.mobile.de/auto-insera...iveFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO3&noec=1

Cena je ok. Manja je od kataloške.

Ako ćeš da se bakćeš tamo sa vađenjem izvoznih papira, onda su ti troškovi 580 €, a ako ti spremam ja papire kao za CC-a, onda su 630 €.

Ako plac drži Turčin, Kurd, ex-Jugović i neko sličan, moguće je da je obarana kilometraža. Ali, za te pare vredi, pa i da je obarana.

ma ajde ne zanosice , tri meseca stoji na oglas , ta kilometraza te evrice ma ajde daje privat nego handler ato sediste mora daje baba imala preko 100 kg

ako moze dati dokumentuje za kilometrazu onda ok mada ne verujem

ma i mene muci prednje sediste...znam da gore retko vracaju km, ali sve je moguce, ali ako stvarno stanje nije dobro, ne pada mi na pamet da ga kupujem, ipak kupujem za sebe licno, a ne za preprodaju.;)

- - - - - - - - - -

videcemo sta je u pitanju...

don. zeleo bih da uvezem par vozila iz slovenije pa e zanima dali je to moguce preko tebe i koliko ti uzimas kao spediter?

Moguće je preko mene.

Cena moje usluge zavisi od količine, kao i od toga da li se uvozi na moje papire. Najbolje da daš šta bi uvezao, pa da ti izračunam kompletne troškove, jer ne vredi ti mnogo jeftina usluga špeditera, ako ćeš skupo platiti državi dadžbine.

Možeš mi poslati i na office@don-sped.rs

Back