Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima

Koja je najlaksa procedura da se uveze auto za delove ?

Imam u Francuskoj Renault Megane 2 2004 godiste, vec je kupio nas covek auto, auto je inace odjavljen. molio bih da mi kazete da li je sledece moguce:

- temp table (zoll ili kako se vec zovu, izdaje ih i francuska) i onda da sa tim tablama stranac uveze auto i "ostavi ga ispred dvorista u srbiji"

- registracija na francuskog drzavljana i onda ovlascenje, i ja ga dovezem najnormalnije (ovo mi je receno da je procedura koju rade otpadi i slicno)

Dakle zanima me sto jeftinija varijanta jer ne planiram da dam ni jedan dinar preko potrebe za ovu drzavu koja puni budzet za drzavni aparat, tajkune i slicno, dok oni voze narodu oduzete automobile od po 50k evra.

regularne francuske tablice, ne mogu privremene ?

I u slucaju da uzmem ovlascenje, da li uopste moram da vracam tablice ?

Samo regularne. Francuzi nemaju colke. Samo, pazi, ako nemaš boravište u Francuskoj, nikakva punomoć ti tu ne pomaže. Mora da ga utera neko sa stranim pasošem ili prijavljenim boravištem u inostranstvu. U suprotnom, ode auto u žicu i na licitaciju, a ti ćeš dobiti od suda "čestitku" zbog počinjenog carinskog prekršaja.

Pozdrav za Dona,
Hteo bih da uvezem kola iz Svajcarske pa me interesuje koliko bih me to izaslo, s'tim da ja vrsim prevoz posto sam vec u Svici.
http://www.autoscout24.ch/de/d/vw-t...to=7500&vehtyp=10&r=5&vehid=2767427&vehtyp=10

I da li se mozda za ovaj model isplati uvezti ga iz Nemacke?
Hvala.

Iz CH troškovi su ti 2.150 €. S tim da na računu treba da piše manja cifra od ove na oglasu. Treb da piše 6.650 CHF. Ako Švajcarac neće da piše manju cifru, postoji rešenje, ali su troškovi 2.200 €.

Iz DE su ti troškovi 1.300 € na fakturu do 5.500 €, a sa mojim papirima 1.350 €.

Mislim da ti nije teško odlučiti odakle je isplativije. :D

Pozdrav svima. Rvi put sam ovde ai na krstarici uopste u novoj eri ako se ne racuna ono od pre dvadeset godina kada je pocela sa radom. U potrazi sam za autom "mladjim,mala kilomtreza i naravno jeftin a super".Citao sam gomile tema pre nego sto sam se javio i vidim da se Dule021 svuda pojavljuje pa je mozda pitanje za njega ima li takav auto za mene.Treba mi MPV do 100k km i da kompletni troskovi ne predju 10 000. Prelistao sam brdo sajtova po celoj evropi ali nebih da ja idem da kupujem.Treba nesto i nasi trgovci da zarade. Pozdrav

Pozdrav svima. Rvi put sam ovde ai na krstarici uopste u novoj eri ako se ne racuna ono od pre dvadeset godina kada je pocela sa radom. U potrazi sam za autom "mladjim,mala kilomtreza i naravno jeftin a super".Citao sam gomile tema pre nego sto sam se javio i vidim da se Dule021 svuda pojavljuje pa je mozda pitanje za njega ima li takav auto za mene.Treba mi MPV do 100k km i da kompletni troskovi ne predju 10 000. Prelistao sam brdo sajtova po celoj evropi ali nebih da ja idem da kupujem.Treba nesto i nasi trgovci da zarade. Pozdrav

Kada već nećeš sam po auto, Dule je najbolji mogući izbor prodavca koji si mogao da napraviš. Na korektnijeg teško da ćeš naići. Sad, da li ima to što tebi treba, to je druga stvar. Nadam se da će imati.

hvala na odgovoru.Procitao sam pilicno od razgovora na ovoj temi svidja mi se vase razmisljanje o ponasanju drzave prema narodu, a koliko vidim savetima hocete da pomognete u okviru svog znanja a bez preterivanja, pa vas zato pitam , imate li iskustva sa vozilima iz Slovacke. i sta znaci test CARLIFE, da li je on neka garancija. Hvala

Hvala. gledam sajt AAAuto.sk ,lepi automobili po meni sa moguce realnim km i realnim cenama za neke pise pregledao CARLIFE, da li je ispravnih papira da li je prijavljena kradja da li je u zalogu. Pitao sam poznanika koji uvozi automobile i on nije znao da mi kaze pa kada sam naleteo na ovaj forum, gde vidim poznavaoce tih stvari resio da se ukljucim. U svakom slucaju hvala. Vidim da ste davali cene troskova uvoza, ako je moguce koliki bi bio trosak za Citrien berlingo 4. 2012 1.6 hdi 69kw, 5 mesta 34173km,klima komp el prozori,svetla za maglu abs radio el.ogl. njihov racun 8700

Hvala. gledam sajt AAAuto.sk ,lepi automobili po meni sa moguce realnim km i realnim cenama za neke pise pregledao CARLIFE, da li je ispravnih papira da li je prijavljena kradja da li je u zalogu. Pitao sam poznanika koji uvozi automobile i on nije znao da mi kaze pa kada sam naleteo na ovaj forum, gde vidim poznavaoce tih stvari resio da se ukljucim. U svakom slucaju hvala. Vidim da ste davali cene troskova uvoza, ako je moguce koliki bi bio trosak za Citrien berlingo 4. 2012 1.6 hdi 69kw, 5 mesta 34173km,klima komp el prozori,svetla za maglu abs radio el.ogl. njihov racun 8700

Na katalošku vrednost od 6.950 € troškovi bi bili 1.590 €, a na ovu fakturnu od 8.700 € troškovi su 1.950 €.

Jel zna neko kada ce biti zabranjen uvoz automobila sa EURO 3 motorima?

Za sada ozbiljne priče o tome nema. Međutim, kako to kod nas uvek biva, odluke se donesu da važe od sutra, iznenada i bez najave.

Imam informaciju da će se od Nove godine u BiH ograničiti uvoz polovnjaka, ne samo na minimum euro4 normu, nego i na maksimum 10 godina starosti, pa me ne bi iznenadilo da to i ovi naši mudroseri isprate.

pre par dana sam postavio link do sajta pa je obrisan od strane administratora oz objasnjenje da je zabranjeno postavljanje linkova do komercijalnih sajtova (nisam siguran da razumem zasto ali ok)
posto ovo nije komercijalan sajt (ne prodaje nista niti vas upucuje na neko drugi gde se nesto prodaje evo ga opet http://uvozautomobila.orgfree.com/ sajt je ocigledno pravljen (izgleda da nije gotov posto moze da se pogledaju samo neki modeli alfe 147) da pomogne ljudima da saznaju koliko ce ih kostati carina i pdv prilikom uvoza.

Back