Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima nov sam na forumu pa ne poznajem jos uvek bas sve kako ide.. Ako bi neko mogao da mi pomogne planiram kupovinu polovnog automobila u Sloveniji pa me zanima kakva je procedura sta mi treba od papirologije okvirno cena carine isao bih sam po automobil... Automobil kupujem od fizickog lica, Mazda 3 2.0, 110kw, 133000km, 11.2004, benzin, hecbek, cena 3000e.
Hvala unapred!

Al zato je lepo kad ti ljude plasis,takodje ovde,sa diznama i turnbinama na dizelasima iako ti clanovi ovog foruma govore da voze godinama dizele i da nisu imali takvih problema?:hahaha:
Ako je po zakonu kola registrovana na invalida imaju pravo da voze iskljucivo clanovi porodice a da to nije tako ti bi prvi zalepio nalepnicu za invalida ,posto kazes da je sve regularno,i imao najlepse parking mesto svuda.
Medjutim posto siris politiku kako je sve u redu i da si ti procitao da moze onda je ne smes zalepiti i to govori sve o tome koliko je to tacno sto kazes.:)
A onu informaciju da su zabranili invalidima da registruju kola preko 2000 kubika takodje dobro proveri jer tu ce sigurno da se nadje neka informacija jer to je info od skoro.I ja to potpuno podrzavam jer realno sta ce invalidu auto od 4000 kubika?

Članovi porodice imaju pravo da voze pez punomoći, a sa punomoći mo0že da vozi svako koga vlasnik opunomoći.

- - - - - - - - - -

Pitanje za Dona.

Koliko iznosi carina za njega?

Hvala unapred.

http://www.polovniautomobili.com/oglas5028340/saab_9-3_19_tid/

Skinut je sa oglasa.

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni par stvari (Don ili neko drugi :) )
Kad gledam vozila na Mobile.de vidim gross i net cenu, da li je net povracaj carine, odnosno, ono koliko bi me auto realno izasao?
Evo konkretno koliko bi me izasle dazbine da ovakav automobil uvezem u Srbiju (znaci carina i sve ostalo)
http://suchen.mobile.de/auto-insera...=DE&export=ALSO_EXPORT&doorCount=FOUR_OR_FIVE

Tamo gde imaš bruto i neto cenu, dobijaš porez nazad. Gde nemaš dve cene, nema povrata poreza.

Koji konkretno od ovih A3 te interesuje da ti izračunam troškove?

Molba za Dona. Prvo, da li sam dobro razumeo da on radi i uvoz automobila? Interesuje me koliko bi koštala komplet usluga za uvoz Renaulta Laguna GT (ne karavan nego sportski paket), motor 2.0TCe (turbo benzinac) sa 205ks. Auto je prešao oko 60.000km, prva registracija januar 2009. godine i cena nakon vraćanja PDV-a u Holandiji je 7.900€.

Hvala unapred.

1.940 € sve

Transport ne radim.

Za Dona, ako moze kontakt tel u pp. Interesuje me carinjenje Vanea 1.7cdi i motora za audi 1.8t

Jel isplativije dovesto auto na prikolici ili na tockovima iz Nemacke... iskustva?

Takodje pitanje za Dona, jel dovozi automobile ili samo radi spediciju?

069/ 343 61 60

Navedi mi sve podatke od auta!

Ako ga cariniš na ime, svejedno ti je kako ga dovoziš. Ako ga cariniš na firmu, onda je isplativije na prikolici. Međutim, razlika je nekih 50€.

Radim samo špediciju.

Pitanje za dona

Zanima me cena za uvoz ovih automobila, zasebno za svaki auto:
Uvoz iz Nemacke

bmw x5 (06/2000, 200.000km, 4.398ccm, 210kW, 286ks, euro3, benzin, 5000e)

Audi a4 karavan (01/2002, 200.000km, 2.496ccm, 114kW, 155ks, euro3, dizel, 2000e)

Audi a6 (11/2000, 182.000km, 2.393ccm, 121kW, 165ks, euro4, benzin, 2000e)

Alfa romeo 147 (2001 ili 2002, 100.000km, 1.598ccm, 88kW, 120ks, euro3, benzin 1500e)

Hvala u svakom slucaju!

1. X5 - na prodajnu vrednost sa homologacijom 1.290 €; na posredničku firmu sa hml 1.200 €

2. A4 (pogon na dva točka, manuelni menjač) - 830 €

3. A6 (pogon na dva točka, manuelni menjač) - 740 € sa hml

4. Alfa 2001. (5 vrata) - 570 € sa hml

5. Alfa 2002. (5 vrata) - 530 €

Ti se nalozio na Pasat i opremu ali ne znam dali si cuo za te motore iz te godine da su se prilicno lose pokazali i da imaju problem sa glavom i diznama. Losi su odlivci i pucaju im glave na vise mesta a dizne su im iz te godine uglavnom Siemens i ljudi maksimalno izbegavaju to godiste.
Moj savet ti je da nadjes isti takav ali sa 1,9 TDI motorom jer taj nije imao problem a i ljudi ga vole mnogo vise iako je slabiji. Kasnije je problem resen ali to vise kosta.
Don ti svakako nece ogovoriti jos dva dana jer je rekao do 6-tog da je na odmoru.

Ja imam istog, samo 2006. Dizne su mu već izmenjene u Holandiji, ono kada je VW prihvatio da vrši besplatnu zamenu, i evo, hvala Bogu, nemam nikakvih problema sa njim. Sada sam se vratio sa Lefkade, a tamo sam mu dušu vadio po nenormalnim strminama, i hvala Bogu, nikakvih problema nije bilo. Mislim da bi bilo pametno proveriti da li su mu te dizne menjane, a nema potrebe da se od njih beži kao đavo od krsta. Ali, to je moje skrono mišljenje na osnovu iskustva na jednom takvom Passatu. Ne mora da bude pravilo.

- - - - - - - - - -

Simens dizne citao sam u ovlascenom servisu VW-a kostaju 800-900 evra KOMAD

Da, ali su besplatne. Odnosno plaćaš samo ruke.

Pozdrav svima nov sam na forumu pa ne poznajem jos uvek bas sve kako ide.. Ako bi neko mogao da mi pomogne planiram kupovinu polovnog automobila u Sloveniji pa me zanima kakva je procedura sta mi treba od papirologije okvirno cena carine isao bih sam po automobil... Automobil kupujem od fizickog lica, Mazda 3 2.0, 110kw, 133000km, 11.2004, benzin, hecbek, cena 3000e.
Hvala unapred!

Za japanca troškovi su 1.420 €, i treba overen kupoprodajni ugovor, col saobraćajna, overena kopija prethodne saobraćajne i homologacijski karton.

Za evropljanina troškovi su 1.060 €, i treba sve osim kupoprodajnog ugovora, jer bi se carinio preko posredničke firme.

Ja imam istog, samo 2006. Dizne su mu već izmenjene u Holandiji, ono kada je VW prihvatio da vrši besplatnu zamenu, i evo, hvala Bogu, nemam nikakvih problema sa njim. Sada sam se vratio sa Lefkade, a tamo sam mu dušu vadio po nenormalnim strminama, i hvala Bogu, nikakvih problema nije bilo. Mislim da bi bilo pametno proveriti da li su mu te dizne menjane, a nema potrebe da se od njih beži kao đavo od krsta. Ali, to je moje skrono mišljenje na osnovu iskustva na jednom takvom Passatu. Ne mora da bude pravilo.

- - - - - - - - - -

Da, ali su besplatne. Odnosno plaćaš samo ruke.

Slazem se u potpunosti, nov sam na forumu i nisam hteo da komentarisem pojedine likove koji nemaju pametnija posla osim ovde da pametuju, a ne znaju ni koje auto ima dizne, ni koliko kostaju nove ni gde se menjaju. A na kraju ja kupujem automobil za svoje pare a ne za njihove, i ja cu da menjam dizne o svom trosku. Culi na pijaci price pa se prave pametni... Hvala Don na odgovorima...

@ksasa
Vidi se da kupujes auto samo da bi bio primecen na osnovu izgleda i opreme, a to kako ce te sluziti kasnije ocigledno te najmanje od svega zanima. :roll:
Don je i sam priznao da je imao srece da su mu problematicne Simensove dizne vec bile zamenjene (pretpostavljam) Boshovim, sto uopste ne mora da znaci da ce i sa tobom biti isti slucaj.
Niko tebe druze ne tera da ga ne kupis kao sto te niko ne tera da nas poslusas jer na kraju krajeva tvoje pare tvoj problem ;)

Pozdrav svima tema je odlicna. Ovako jurim Skodu oktaviu II 2010,neko od upucenih dal mi se isplati uvoziti ili kupiti ovde od prvog vlasnika? Dve su mi pobegle od prvog vlasnika 2010 1.9 tdi elegance oko 9000 e. Koji sajt da gledam od preko? Hvala unapred

- - - - - - - - - -

I da,dal je tamo km realna msm nema muvanja?

- - - - - - - - - -

Sa nekih 120000 km na satu xexexexexex
x

Po default-u se misli da ovde kupljena vozila ne prelaze kao i preko, to jeste tacno, ali ko god kupuje veca kola, prelazi i ovde puno. Na primer kum od zeta, kupio je u Bgd novog Passat-a B6 2007 i prodao ga zetu 2010, znaci 3 godine je imao, a na satu 183k km. Da nije kumu prodavao, mogao je ladno da ga spusti na 90k km i neki bi i tad rekli pa to je realno, 30k km godisnje, kao i tvoj primer sto si naveo, 4 godine i 120k km. Ne kazem da svi prelaze puno, ali treba otvoriti 4 ociju.

P.S. Taj isti kum sad vozi B7 od oktobra prosle godine, takodje nov, i do sada je utukao 60k km, nepuna godina dana :D. Ako se pitate gde toliko prelazi, samo cu reci da je direktor jedne velike strane kompanije ovde, pa se ide po celoj evropi od sastanka do sastanka :).

Sto sam vise u ovome,svasta vidis svasta procitas. Sto se tice uvoznika strasnmo, pa nije na njeima da odredjuju i skidaju km tj da varaju. Nek ponude realne cene a onda se narod odluci il imam para za to sto trazim il ne. trazim auto 2 meseca, i vec mi je muka doduse dva su mi promakla mojom krivicom al je nase trziste strasno ko koga zjb. hehehehhehe

- - - - - - - - - -

Tihi citao sam tvoje komentare pre nego sam resio da kazem koju i sve ali sve si upravu!! !! Pozdrav

Sto sam vise u ovome,svasta vidis svasta procitas. Sto se tice uvoznika strasnmo, pa nije na njeima da odredjuju i skidaju km tj da varaju. Nek ponude realne cene a onda se narod odluci il imam para za to sto trazim il ne. trazim auto 2 meseca, i vec mi je muka doduse dva su mi promakla mojom krivicom al je nase trziste strasno ko koga zjb. hehehehhehe

- - - - - - - - - -

Tihi citao sam tvoje komentare pre nego sam resio da kazem koju i sve ali sve si upravu!! !! Pozdrav
aaam znam te realne cene,u nemackoj nema auto ispod 6 000,kataloski je 8,a oni ga u srbiji oce za 7,da ih ne bi yebo jos

Back