Uvoz automobila, pomoć i saveti

Komšija dobio na poklon od rođaka iz Amerike, Audi A4 1.8t
u neverovatnom stanju.
Čovek bio par meseci ovde i doterao auto, a kad se vraćao,
pokloni ga.
Auto je 2003. Da li je moguće na bilo koji način registrovati
takvo vozilo. Npr. na Bosnu, pa na Srbiju ili kako god?

Mozes na Bosnu pa posle na Srbiju bez problema.

Na Srbiju direktno ne mozes , jer stoka iz srpske vlasti navodno ne moze da utvrdi da ta vozila zadovoljavaju euro3 standard a oni ne da zadovoljavaju euro3 nego nema vozila ispod euro4

Tako da ti je uvoz u neku nama susednu zemlju pa u Srbiju jedino resenje

- - - - - - - - - -

Mislim da je fora da se prvo uveze iz Amerike u neku zemlju EU, pa onda iz te zemlje u Srbiju. Ne znam koliko se i da li se ta zajebancija isplati. Prvo mora da ima nekoga preko ko ce da uveze taj auto.

Ne mora u EU moze u bilo koju zemlju. U svakoj zemlji Evrope mozes da uvezes i ocarinis vozilo iz Amerike - osim u smrdljivoj raspaloj Srbiji zahvaljujuci bagri koja vlada ovom zemljom zadnjih 15 godina.

Znam da u Srbiju direktno na može da uveze.
Nakon malo raspitivanja, čuo sam da u Bosnu može samo do 7 god. starosti, ali i da može
to opet ne vredi jer se po broju šasije može konstatovati da je auto iz Amerike, a onda ga naši neće carine.
Probaćemo još da se raspitamo. Biće šteta onakvog auta, ako ga bude morao prodati za delove.

done sta se desava sa homologacijom,jel se priznaje nova za auta 2001g i starija

Hvala što si me podsetio! Ostao sam dužan tu informaciju.

Na sastanku ljudi iz carine i ABS-a koji je održan u ponedeljak, debili iz carine nisu (još uvek, a kada će, ne zna se) shvatili da su debili, ali su uspeli bar toliko da shvate da je debilno to što su zahtevali od ABS-a, odnosno uvoznika, pa su odustali od duple hml. Tako da se prihvata ponovo ovo novo uverenje kao jedino potrebno.

- - - - - - - - - -

Komšija dobio na poklon od rođaka iz Amerike, Audi A4 1.8t
u neverovatnom stanju.
Čovek bio par meseci ovde i doterao auto, a kad se vraćao,
pokloni ga.
Auto je 2003. Da li je moguće na bilo koji način registrovati
takvo vozilo. Npr. na Bosnu, pa na Srbiju ili kako god?

Moguće je ako je fabrički auro3. Ako nije, nema trika sada sa ovim novim ispitivanjem i uverenjima iz ABS-a.

- - - - - - - - - -

Mislim da je fora da se prvo uveze iz Amerike u neku zemlju EU, pa onda iz te zemlje u Srbiju. Ne znam koliko se i da li se ta zajebancija isplati. Prvo mora da ima nekoga preko ko ce da uveze taj auto.

To je bila fora za 2002. i mlađe, dok nisu uveli ovu obaveznu hml za svaki auto koji se uvozi. Sada trt Milojka.

- - - - - - - - - -

Mozes na Bosnu pa posle na Srbiju bez problema.

Na Srbiju direktno ne mozes , jer stoka iz srpske vlasti navodno ne moze da utvrdi da ta vozila zadovoljavaju euro3 standard a oni ne da zadovoljavaju euro3 nego nema vozila ispod euro4

Tako da ti je uvoz u neku nama susednu zemlju pa u Srbiju jedino resenje

- - - - - - - - - -

Ne mora u EU moze u bilo koju zemlju. U svakoj zemlji Evrope mozes da uvezes i ocarinis vozilo iz Amerike - osim u smrdljivoj raspaloj Srbiji zahvaljujuci bagri koja vlada ovom zemljom zadnjih 15 godina.

Ne može više ni ta fora, Tihi.

- - - - - - - - - -

Znam da u Srbiju direktno na može da uveze.
Nakon malo raspitivanja, čuo sam da u Bosnu može samo do 7 god. starosti, ali i da može
to opet ne vredi jer se po broju šasije može konstatovati da je auto iz Amerike, a onda ga naši neće carine.
Probaćemo još da se raspitamo. Biće šteta onakvog auta, ako ga bude morao prodati za delove.

Hoće naši da carine. Nije to problem. Problem je što mu ABS posle carinjenja neće izdati uverenje ako nije fabrički euro3, a bez tog uverenja neće ga moći registrovati. Znači, ocariniće ga, platiti državi dažbine, a onda od njega može napraviti kokošinjac.

Zasto ne moze Don-e ako registruje auto u Bosni i on ima bosansku saobracajnu recimo ? Ili madjarsku >?

BIH nije članica EU, pa mora da se radi homologacija bez obzira koje je godište. Da ima saobraćajnu iz neke od starijih članica EU, onda bi mogao da se ocarini, ali opet ti treba homologacija od agencije za bezbednost kako bi mogao da ga registruje. Od njih će (najverovatnije) da dobije izveštaj u kome piše da ne ispunjava uslove za saobraćaj u Srbiji i onda od tog auta može da pravi kokošinjac, kao što je Don već i napisao.
Jedino rešenje mu je da auto odveze negde na pregled, u AMSS ili kod bilo koga drugog, i da mu na tom pregledu kažu da li ispunjava uslove za uvoz. Desi se ponekad da proizvođači deklarišu automobil kao EURO3 iako je pravljen za USA, pa onda može da se uveze. Isto tako može i da pozove telefonom predstavništvo audija i da pita da li je EURO3.

Zasto ne moze Don-e ako registruje auto u Bosni i on ima bosansku saobracajnu recimo ? Ili madjarsku >?

Zato što će posle carinjenja morati da ide na ono ispitivanje i vađenje uverenja iz Agencije, i ako nije euro3 fabrički, da je registrovan lično na Angelu Merkel neće ga moći ovde registrovati, i samo će državi bezveze dati pare za carinu i porez.

- - - - - - - - - -

Done, a kako utvrditi da li je euro 3. Auto je 2003. godište, trebalo bi da jeste.
Ako smatraš da postoji ikakva mogućnost, da li da ga uputim na tebe?

Zoveš predstavnika Audija u Srbiji. Mislim da je to Porsche Beograd, izdiktiraš br. šasije, i on ti odmah kaže je li ili nije, i nema greške.

- - - - - - - - - -

Je l može prvo na Švajcarsku, pa na Srbiju?

Druže, nema veze koja mu je prethodna saobraćajna. Uzimaju se proizvođački podaci (COC ili TUV baza) prilikom pregleda u AMSS, i nema trika da dobije uverenje iz ABS-a ako nije po tim podacima euro3 fabrički.

- - - - - - - - - -

Zato što će posle carinjenja morati da ide na ono ispitivanje i vađenje uverenja iz Agencije, i ako nije euro3 fabrički, da je registrovan lično na Angelu Merkel neće ga moći ovde registrovati, i samo će državi bezveze dati pare za carinu i porez.

- - - - - - - - - -

Zoveš predstavnika Audija u Srbiji. Mislim da je to Porsche Beograd, izdiktiraš br. šasije, i on ti odmah kaže je li ili nije, i nema greške.

- - - - - - - - - -

Druže, nema veze koja mu je prethodna saobraćajna. Uzimaju se proizvođački podaci (COC ili TUV baza) prilikom pregleda u AMSS, i nema trika da dobije uverenje iz ABS-a ako nije po tim podacima euro3 fabrički.

- - - - - - - - - -

Koliko vidim ako vozilo moze da dobije COC znaci da zadovoljava evropske standarde . Ako ne onda uopste i ne moze dobiti COC?

Poslednja izmena:
Koliko vidim ako vozilo moze da dobije COC znaci da zadovoljava evropske standarde . Ako ne onda uopste i ne moze dobiti COC?

Ne, CoC može da se dobije za svaki auto. To ti je nešto kao proizvodjačka deklaracija. Ako u njemu nije napisano da je napravljen da ispunjava EURO3, ne možeš da ga uvezeš u Srbiju, čak iako pojedinačno ispunjava sve uslove kako bi zadovoljio euro3.

Pa verovatno će se to i desiti. trebaće mu vremena dok rasproda većinu vrednih delova, ali
će i prihod od tih delova biti daleko veći nego da je taj auto prodao kompletan kao stranca koji se ne može registrovati.
Srećom pa ima veliku garažu gde može rasturati auto i u istoj držati delove do prodaje.

Dobio sam i ja auto na poklon iz zemlje na A, ali sreća nije Amerika, nego Austrija, pa mogu da registrujem.

Done, interesuje me koliko koštaju troškovi do registracije za Opel Corsu 2004. godine, ne znam kilometražu (ako je mala km, digao bih je na viši km), ne znam je l ima klimu, znam da ima troje vrata i čuknuta malo pozadi, valjda oba štop svetla polomljena. Motor je benzinac 1.2
Drugo, interesuje me da li auto mora da bude kod tebe dok se carini ili ti samo radiš sa papirima? Pošto sam baš daleko od tebe, ako ti barataš samo sa papirima, hteo bih u znak zahvalnosti da radim kod tebe carinjenje, s obzirom da svima pomažeš i daješ vredne odgovore. Nije neka cifra verovatno, jer je Corsa, ali bolje kod tebe da kapne, nego nekome drugom.

evo ti odgovor od mene,auto mora biti u carinskom magacini da bi carina mogla da ga pogleda,carine ti je negde oko 400 eur ako se ne varam + hmlg oko 11500din i troskovi spedicije,ali auto mora biti pod carinskim nadzorom do okoncanja postupka,bar je tako kod nas u Dimitrovgradu,kod Dona neznam,i naravno moras imati eur1 ako mislis platiti toliko carinu inace izlazi vise

Pa verovatno će se to i desiti. trebaće mu vremena dok rasproda većinu vrednih delova, ali
će i prihod od tih delova biti daleko veći nego da je taj auto prodao kompletan kao stranca koji se ne može registrovati.
Srećom pa ima veliku garažu gde može rasturati auto i u istoj držati delove do prodaje.

Samo neka on pre rasturanja prvo kontaktira Porsche Beograd, pa da onda vidi da li je za rasturanje ili se može cariniti.

Dobio sam i ja auto na poklon iz zemlje na A, ali sreća nije Amerika, nego Austrija, pa mogu da registrujem.

Done, interesuje me koliko koštaju troškovi do registracije za Opel Corsu 2004. godine, ne znam kilometražu (ako je mala km, digao bih je na viši km), ne znam je l ima klimu, znam da ima troje vrata i čuknuta malo pozadi, valjda oba štop svetla polomljena. Motor je benzinac 1.2
Drugo, interesuje me da li auto mora da bude kod tebe dok se carini ili ti samo radiš sa papirima? Pošto sam baš daleko od tebe, ako ti barataš samo sa papirima, hteo bih u znak zahvalnosti da radim kod tebe carinjenje, s obzirom da svima pomažeš i daješ vredne odgovore. Nije neka cifra verovatno, jer je Corsa, ali bolje kod tebe da kapne, nego nekome drugom.

Zavisi od toga da li je 1199 ili 1229 ccm, 55 ili 59 Kw, koji je mesec 2004., je li u Srbiji ili u Austriji, ima li važeće table i možeš li ili imaš nekoga ko može da vozi po Srbiji na strane table.

Ne mogu da ga carinim bez auta, zbog carinskog pregleda. Autobuske veze iz Subotice su odlične prema svim krajevima Srbije, a ako ne želiš da putuješ imaš pristojno prenoćište za 1.500 dinara.

P.S. Štop svetla moraju da se stave.

Cuj skoro!
Mene dazbine za Focus 2002 izadju vise nego cena samog auta!!!
Evo vam matematika gde je porez 620 eura,spedicija 80,papiri i firma 90,dovoz 300,homologacija 100 sto vam je 1190 eura a auto je placen 850 eura. Znaci kad se to stavi na papir izadje 2040 eura i to je cena za komad ali srecom uzeh 3 automobila i dobih pristojan popust i sad kad ja tog Focusa dam za 2000 neko ce da vice skupo. E pa uvezi ga sam kad ti je skupo. Kolika li mi je samo zarada ? Mora garant da imam bar 1000 eura na tom autu! E tako razmisljaju danasnji kupci a nemaju pojma da se na tim kolima zaradjuje svega 150-200 eura.

Samo jedno pitanje kako porez izađe 620 eura na cenu vozila od 850 eura? Zar nije porez 20% pri uvozu? Ove ostale troškove razumem koje ste naveli.

Srdačan pozdrav

Samo jedno pitanje kako porez izađe 620 eura na cenu vozila od 850 eura? Zar nije porez 20% pri uvozu? Ove ostale troškove razumem koje ste naveli.

Srdačan pozdrav

20% od 3100eur je 620eur. nema šta da te zbunjuje. 3100eur je stvarna vrednost tog auta po proceni vrhunskih stručnjaka iz carine i AMSS-a (čitaj: bande idiota kojima je pala nekakva vlast u šake)

Back