Uvoz automobila, pomoć i saveti

Evo sta kze jedan uvoznik

NEBOJŠA 25.04.2014. u 14:29

ajd...Nek svako uzme sebi koliko mu treba.Zastupnici po 150 eura od polovnog auta koga nisu ni videli,AMSS 50,ABS 30, dođosmo na preko 200.Mi smo ludi,idemo po 2500-3000 km tamo i nazad,rizikujemo nekad i sopstveni život(zdravlje odavno nemamo),platimo auto,colke,putarine,gorivo,ili kamion, carinu 0%,PDV 40%(jer na plaćen auto 1200 eura u Nemačkoj po proceni carine PDV je 400 eura),špeditera,potvrdu od zastupnika,ispitivanje,i sve to izađe skuplje nego auto,pa ukupno dam 2500 eura i tri,četiri meseca čekam em da povratim pare,em da zaradim bednih 200 eura.A svi se naplatili i odavno potrošili te pare.A tako nam i treba.Ima nas uvoznika na hiljade,od kola hranimo decu,a i dalje ćutimo.I treba da nas nema.Pa nek polovnjake uvoze njihovi puleni,a mi ćemo da točimo gorivo na nekoj pumpi ili da peremo kola u perionici za 15-20000 platu. ?

Po meni resenje je opsta blokada carina i granice od strane ovlascenih uvoznika dok se ne ukinu ovi lopovske i pljackaske uredbe...

U suprotnom uvoznici polovnih automobila ce ostati bez posla a njihovi zaposleni sa porodicama bez hleba.

Srpska carina je sto kaze Don klasicna kriminalna organizacija . Jednom mom drugu su tako obracunali da treba da plati porez i carinu za auto 2000 evra svojevremeno, i on ocarinio auto i uvezo, i onda posle par meseci salju mu dopis kao napravili su gresku i traze mu da uplati dodatnih 2500 evra??? A auto placen 6000 evra u nemackoj...

I ono klasika - zalba ne odlaze izvrsenje resenja tj uplati ti pare pa se posle zali ako hoces...

Kadija te tuzi - kadija ti sudi

Sad vam je nadam se jasno o kakvim se banditima i pljackasima naroda radi ovde...

Evo sta kze jedan uvoznik

Po meni resenje je opsta blokada carina i granice od strane ovlascenih uvoznika dok se ne ukinu ovi lopovske i pljackaske uredbe...

U suprotnom uvoznici polovnih automobila ce ostati bez posla a njihovi zaposleni sa porodicama bez hleba.

Ja sam kolegama predlagao blokadu, ali ne kao vid protesta, nego da im pokažemo koliko nisu u stanju da ovo sprovedu. Blokadu je lako napraviti. Svi uzmemo izuzeće ispod carinskog nadzora, i svi u istom danu odvezemo pred AMSS auta iz skladišta na pregled. S obzirom da je reč o preko hiljadu auta u SU ovog momenta, pola grada bismo zakrčili. Što je najvažnije, niko nam ništa ne bi mogao, jer na izuzeću piše da nas je država (carina) uputila na obavezno testiranje.
I šta će onda gospoda pljačkaši i monopolisti, baš bih voleo da vidim.

- - - - - - - - - -

Zamolio bih vas za informaciju:
Koliko bi izasli svi troskovi,od prevoza,carine,prenosa papira itd.,na ime?
Fiat Stilo jtd,4 vrata,2004 ,280,000 km,Roterdam.
Hvala unapred!

Ima li taj Stilo motor u sebi?

Pozdrav svima.

Evo da i ja dodam par reci na celu pricu.

Jos u dec. zeleo sam dovrsiti pricu uvoza ocevog automobila iz Bosne, ali je automobil do pre par nedelja bio na lizingu i tek sad otplacen (greska u koracima).
Ne pracenjem dnevno politicke scene, nisam bio upoznat sa novim mutljavinama koje je ova BANANCUGA od "tvorevine", tj. Srbija uvela u etar.

Postovani Don mi je onda sracunao da bi me troskovi uvoza mog automobila kostali cirka 1300E, od kojih bi se i tada tesko odvojio, ali sta je tu je (10-15% realne vrednosti auta).

Sa novim pravilima i uredbama, ova "tvorevina od BANANCUGE" je podigla cenu "poreza na budale" na cifru od, ni manje ni vise od 2850E (samo 30% realne vrednosti auta).

U medjuvremenu gledam kako na fakultetu i u AMSS u NS, pregledaju nove automobile radi utvrdjivanja "gradiva iz masinske skole", mada im jos uvek nije jasno u sta gledaju.

Tako nam i treba... Bice nam jos bolje...

Pozdrav, cuo sam da je carina stopirala uvoz automobila jer su pretrpani ovi koji treba da pregledaju automobile i ne mogy da postignu da pregledaju trenutno uvezene automobile. Da li jos neko zna ovako nesto?
Mozda su to i "teli"?! Stopiraju uvoz polovnih automobila i onda svi navale na kupovinu novih. Budzet se puni ogromnim prilivom sredstava, poreza od prodaje novih automobila. Mislim da ce i prekid ovih nepromisljenih nameta i bezmislica vrlo brzo prestati. Po obicaju primenice neki kompromis. Svako usporenje punjenja budzeta stvara veliku nervozu u samoj vlasti! Ovo je samo dokaz d a kod nas vlada veliko neznanje, improvizacija i olako shvatanje vodjenja drzave. Sav ovaj amaterizam vec toliko dugo kod nas traje da je postao pravilo.

NAJNOVIJA VEST:

Upravo smo dobili raspis Uprave carina u kome se kaže da se menja ovaj novi pravilnik o uvozu polovnjaka, i sada će se na ispitivanja vozila terati posle carinjenja, a pre prve registracije. Jedino ona vozila koja su do sada upućivana na homologaciju (starija od 2002. godine) upućivaće se na pregled pre carinjenja.

Citam sad kako sad pregled moze da se uradi posle carinjenja, znaci nista se ne menja, posto je auto u svakom slucaju morao na tehnicki pre registracije, samo sto sada taj tehnicki kosta mnogo vise, i novca i zivaca. Druga stvar, kupis auto na placu, a pregled nije odradjen, ustanovi se da auto iz nekog razloga ne moze da prodje pregled, npr. nema katalizator, sta da radi kupac takvog auta?!

Ovo je toliko nakaradno da nakaradnije ne moze da bude.

Zamolio bih Dona za komentar sledeceg obracuna .Da li mislis da su ovo korektne cene radi se o autu 2010g 103 kw.
10500 eur cena vozila
2500 eur carinski pdv
300 eur izvozni papiri + EUR1
200 eur handling's fee autohus-a
450 eur transport
300 eur propratnica, citanje brojeva sasije i motora, carinski smestaj, bankarska garancija, spedicija
150 eur troskovi homologacije vozila za misljenje agencije za bezbednost saobracaja (izmena zakona stupila na snagu 19.aprila)
300 eur provizija V8
Sve zajedno 14.550 eur.

Back