kalin62
Aktivan član
- Poruka
- 1.271
koje u radnom odnosu morace da uzme godisnji odmor ,,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koje u radnom odnosu morace da uzme godisnji odmor ,,
Okanović objašnjava da se ispitivanje polovnjaka svodi samo na proveru da li je tehnička dokumentacija vozila u redu. To znači da će se proveravati, na primer, kubikaža, ali ne i to da li je i koliko stvarno vozilo prešlo kilometara ili da li je imalo udes.

„U slučaju da se podaci o tehničkim karakteristikama vozila iz saobraćajne dozvole ne slažu sa podacima iz odgovarajućih baza tehničkih karakteristika vozila, potrebno je dostaviti Potvrdu o saobraznosti – Certificate of conformity („COC”) ili duplikat Potvrde o saobraznosti ili potvrdu izdatu od proizvođača/ovlašćenog predstavnika proizvođača vozila u Republici Srbiji“.
Međutim, u institucijama koje obavljaju ispitivanje rekli su nam da bez COC dokumenta ili Potvrde dobijene od zvaničnog predstavnika proizvođača nema svrhe dovoziti auto.
done, posto si u tom poslu onda si nesto zaboravio. da bi vozilo izaslo iz magacina i napustilo carinski nadzor radi pregleda ti ces morati da podneses zahtev za izuzimanje robe ispod carinskog nadzora a da bi ti to bilo odobreno moras priloziti validnu bankarsku garanciju, koja ce pokriti kompletne carinske dazbine (carina i pdv) u slucaju da se roba ne vrati, ne vrati na vreme tj u zadatom roku ili bilo sta drugo. sto znaci da se drzava obezbedila u tom slucaju. kako ces se ti obezbediti i uvoznik to je vec drugo pitanje.
sto se tice zapocetog carinskog postupka procitaj ovo http://www.upravacarina.rs/lat/Zakoni/zapoceti_postupci_lat.pdf , sretno nam bilo svima.
http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/aktuelno/odredjena-cena-za-ispitivanje-polovnjaka.php
8680 динара додатног трошка није мало али код аута 2001. не би требало да мења ништа јер је у то урачуната и хомологација за еуро 3 бар би тако требало бити. Проблем је дужина трајања читавог поступка.
Неће ништа зезнути јер неће ништа ни гледати. Није смисао овог срања да се провери исправност аута јер они пре свега то немају ни како ни чиме да ураде него је смисао да се удовољи увозницима нових кола и максимално отежа и поскупи увоз половних.
Zar uvoznici novih automobila stvarno misle da ce sa razno raznim lobiranjima povecati prodaju ?!? Ako njima nije jasno da je glavni razlog ne kupovine novog vozila nemanje novca, onda nesto ozbiljno nije u redu sa njima! Da, mi svi volimo polovna njakana strana vozila, paz molim te.
Ovde postoje tri velika idiotluka.
1. Raditi ovaj pregled pre carinjenja vozila je besmisleno. Sad ne možeš da ocariniš auto ako ti je npr. razbijeno staklo žmigavca, što je stvar za koju ne treba čak ni mehaničar, već možeš sam da ga zameniš. Da bi to uradio sad mora da se podnese zahtev za izuzimanje iz skladišta, položi garancija, plati prevoz auta... Logičnije je raditi ga posle carinjenja, a pre prve registracije.
2. Preuzimanje nadležnosti tehničkih pregleda. Ako tehnički ne valja onda ga kazniš/zatvoriš, a ne da kontrolišu i jedni i drugi.
3. Predvidjen je za sve vrste vozila. Ne samo za automobile, već i za kamione, motore, prikolice, traktore, bagere, viljuškare... U praksi to znači da je u Srbiju trenutno jako teško uvesti automobil ili kamion, a uvoz svega ostalog je nemoguć.
Priča o tome kako će da se uvede red, pa neće da se uvoze krševi, da se šteluju kilometraže i sl. je bila samo mamac za budale, kako bi se budale primile da podrže "ideju".

Ne može bez COC-a, ali. AMS je napravio neki dogovor sa nemačkim TUV-om o korišćenju njihove baze podataka, pa može njima da se plati i to zadovoljstvo košta 2800din. To nas dovodi do konačne cifre od oko 11.500dinara po autu. Naravno, ko ima COC može da preda njega umesto da plati tih 2800.
Ja sam sad predao tri auta, pa da vidim kako ide i koliko će da traje.
U NS danas jedan spediter kaze da su jos u ponedeljak predali 30 automobila i da jos nijedan nije ocarinjen a da je najniza moguca varijanta novog nameta 120 eura.
Mislim da ce tu jos biti svega posto vidim sarenilo u jedinstvenoj drzavi gde treba da sve bude isto tj u svakom delu njene zemlje.
Čujem od nekih uvoznika da u Beogradu jedna špedicija dobija potvrde bez pregleda auta. Samo dostave dokumentaciju i dobiju potvrdu. Opet srpska posla...

Nisi u pravu. Sve gledaju. Juče su meni na A4 gledali onim ogledalima kako baca svetla. Kakve to veze ima sa pravilima o uvozu vozila. To je stvar koja treba da se gleda na tehničkom pregledu pre registracije. Ali, ne možeš im ništa. Oni su tako rešili, i ako ti slučajno ne baca svetla kako treba, neće ti dozvoliti carinjenje. APSURD!!!!
Inače, juče sam se čuo sa kolegom iz Novog Sada, i ispričao mi je da su prethodni dan u NS u AMSS njegovom uvozniku skoro 8 sati vršili pregled Mečke 2011. godište, i da su ključevi, gedore i šrafcigeri samo tako radili. Ja lično bih tog majmuna koji bi sa bilo kakvim alatom prišao autu zakucao u glavu da odmah legne u onaj kanal da ga tamo zatrpaju. Srećom, ovima u Subotici, iako ni oni pojma nemaju, ne pada takvo šta na pamet. Ali, i to je dokaz koliko je ovo sve bezveze i na oruk urađeno. Trebalo bi da svugde važe ista pravila pregleda, kao što važe npr. za tehnički pregled, pa ga ti pregledao u SU, BG ili NI on je svugde isti.

milan 26.04.2014. u 09:29
Juce sam oterao auto na pregled za carinu u ams za potreban pregled za carinjenje.I covek mi kaze da dodjem za 10 dana posto nemaju termina.Atestiraju gas!!!!I nije hteo uopste da slusa bilo kakvo moje ubedjivanje i objasnjavanje kako mi se zuri da ocarinim kola.Samo mi nije jasno kada im dodje 100 auta svaki dan kad ce ih pregledati.Koliko godina ce se cekati pregled.Sad gledamo sta nam rade lopovi iz agencije za bezbednost saobracaja,ams i uvoznika novih kola.Te tri pljackaske organizacije su napravili dil kako da nam otimaju pare i zagorcaju svima zivot.