Uvoz automobila, pomoć i saveti

1) 1.280 €

2) Od Nove godine, otkako je ušao u primenu katalog AMSS, nema više razlike da li se kupuje od fizičkog ili pravnog lica.

3) U svakoj AMSS kancelariji u Srbiji. Samo, ne verujem da će ti biti od velike pomoći, jer nije samo katalog u pitanju. Ima tu i drugih promenjivih faktora koji utiču na krajnji iznos davanja.

Done,

a da li bi bio totalno cool, ali totalno i podaleio to tvoje znanje kako se racunaju te dazbine sa nama ostalim claovima ovog foruma? :worth:

Poslednja izmena:
Done,

a da li bi bio totalno cool, ali totalno i podaleio to tvoje znanje kako se racunaju te dazbine sa nama ostalim claovima ovog foruma? :worth:

Vidi, vrlo rado bih to učinio, i onda ja ne bih morao da vam izračunavam, ali to prosto nije moguće, jer ne postoji za to neka određena formula po kojoj se izračunava. U stvari, formula postoji, ali ne samo ona. Ima tu još nekih stvari kojima je "začinjen" obračun, a da bi to mogao da znaš, trebao bi da dođeš da radiš kod mene bar pola godine. :D
Dakle, nije da nešto krijem, nego jednostavno nema načina da dam neku čarobnu formulu za izračunavanje.

Dobar savet ,posto uvozis kola iz Nemacke,ti je da pitas sta pise u brifu jer kod njih pise euro norma i piseslovima EURO3.
Ovo jako dobro zapamti jer oni pod euro3 normom smatraju i D3 a to kod nas ne moze da se carini.
I naravno taj motor iz 1997 godine nikako nije mogao da bude euro4 a cisto sumnjam da je i euro3 jer ipak je to 97'-ma godina.

Evo sada sam pregledao oglase u polovnim automobilima,otprilike svaki drugi je Euro3 motor.

http://www.polovniautomobili.com/pu...0&tag_218_to=1997.00&tag_36=45&showoldnew=all

Mada je meni receno da je cak Euro4 kao sto vec rekoh.

Друже у тим огласима и код југа пише да има мануелну климу па ја још нисам видео југа са климом, а ти? :)

http://www.polovniautomobili.com/pu...beri&city_distance=0&country=0&showoldnew=all

Don, kakva je situacija sa onim novim peripetijama oko pregleda vozila sto bi trebalo od 15 aprila da krene, oce li krenuti ili ce se odloziti kao sto se spominjalo?

Čuo sam da su dobili odlaganje do 1.oktobra.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima koliko vas ima.

Imam pitanje za Dona,idem za desetak dana u Nemacku po kola,interesuje me koliko ce me izaci sve dazbine?

Evo i podataka.

Ford Fiesta,1997,1300 kubika,44kw,cetvora vrata,benzinac,manuelni menjac,boja plava...

Nema euro3. Ne može se uvesti.

To mi teca,kakav crni prodavac.

Danas mi faksom salje papire,pa cu doslovce baciti ovde sta sve pise.

Vidi ovako... Švabe priznaju dorade na autu, odnosno naknadno homologovanje prema euro3 standardu, i upisuju u brif da ima euro3, ali kod nas se zahteva isključivo fabrički homologovan na euro3. Zato, druže, mani se ćorava posla! To ti je moj prijateljski savet.

- - - - - - - - - -

Ljudi,bili ste u pravu,stigli mi sada papiri,napisano jasno i glasno EURO2...

Morace covek sada ponovo da trazi ali nesto mladje...ipak moram da mu oprostim ovu gresku,ima covek blizu 70 leta.

E, dobro... Rešili smo i tu nedoumicu. :)

- - - - - - - - - -

nema sta godina diriguje , mada ima pojedina auta 96 / 97 god sa euro 3 motore , najbolje gledaj od 2002 god pa nadalje nema da razmisljas

Ima pojedinih 97. ali isključivo kamioni. Uglavnom Scanie.

Ne znam sto bi neko uvozio 97 godiste cak i da moze kad je razlika u ceni u odnosu na 2002-2003 par stotina evra u vrh glave...

A troskovi uvoza auta su manje vise fiksni osim haraca drzave....

Ja razumem da je kriza i da mnogi nemaju al opet bolje i sacekati malo i skupiti tih par stotina razlike , nego se zezati sa ovim lopovima sa carine i homologacijama i cudima.

Back