Uvoz automobila, pomoć i saveti

pitanje za don-a astra h karavan 1.9cdti 150 konja 2005 god. 170,000 km uvoz iz italije. koliko bi me izaslo sve do registracije. unapred zahvalan!!

pitanje za dona pasat 5.5 karavan 2004 2.0 tdi 130 konja 190000km, astra 2005 karavan 1.9cdti 150 konja 140000 km, koliko bi mi izaslo do registracije? uvoz iz ital;ije. unapred hvala!!!

~Ove Astre su ti identične, sem pređenih kilometara. Za Astru su troškovi 950 €. Jedino što ovoj sa 140k km treba dizati stanje.

Passat 1.000 €.

- - - - - - - - - -

jel ima neko informaciju koliko bi kostalo dovozenje automobila iz italije otprilike. znaci samo transportna prikolici,sleperu... i jel ima neko ko to radi?

Oko 250€.

Poslao bih ti kontakt prevoznika u PP, ali još ti nik nije poplavio, pa ne možeš da primaš PP. Ne znam koliko je sada potrebno poruka da poplaviš. Vidi sa nekim od modova. Pretpostavljam 10 poruka da moraš da napišeš bilo gde na forumu, pa da poplaviš.

Da li neko ima proverene informacije kako je najbolje da se uveze ovaj motocikl (od ovog prodavca iz Berlina, ovaj model), koja bi cena bila franco Srbija (Subotica ili Beograd), da li je bolje ići lično po motocikl ili je preporučljivija neka druga varijanta:

http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/kawasaki-vn-900-classic-light-tourer-2013-berlin/157344134.html
Može da ti ga potera bilo ko ko dolazi sa kombijem. Ali, burazeru, po ovakvog lepotana bih ja sam otišao. Ne bih dozvolio da mi ga neko cima i njaka, i ko zna kako ošteti, izgrebe. Moj ortak ima prikolicu za motocikle u Mađarskoj, odmah kod granice, sigurno bi je iznajmio za neke sitne pare na par dana, pa lepo zakačiš za auto, i sam bezbedno doteraš.

Može da ti ga potera bilo ko ko dolazi sa kombijem. Ali, burazeru, po ovakvog lepotana bih ja sam otišao. Ne bih dozvolio da mi ga neko cima i njaka, i ko zna kako ošteti, izgrebe. Moj ortak ima prikolicu za motocikle u Mađarskoj, odmah kod granice, sigurno bi je iznajmio za neke sitne pare na par dana, pa lepo zakačiš za auto, i sam bezbedno doteraš.
OK, hvala na odgovoru. Da li možda znaš kolike bi bile dažbine na ovu cenu od 7400EUR (kada se odbije MwSt)?

OK, hvala na odgovoru. Da li možda znaš kolike bi bile dažbine na ovu cenu od 7400EUR (kada se odbije MwSt)?

~Na tu cenu bi ti dažbine bile 2.360 €, ali on po katalogu prolazi na manje, na 5.350€. Ako bi mogao da mu smanjiš cifru na fakturi, onda bi te koštalo 1.760 €.
Tu nisam računao onu specijalnu homologaciju u Vinči, jer nemam pojma koliko košta, a mora da se odradi, jer je nov motor.

Pitanje za Dona.Bas slabo znam o uvozu,znima me sledece...Koji bi bili troskovi da ove automobile uvezem iz Italije:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=241623976&asrc=st
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=245276255&asrc=st
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=244875922&asrc=st
Da budem malo precizniji zanimaju me trskovi carine,poreza i svih ostalih zezancija koje su potrebne da se auto dovede do stadijuma da moze da ide na ime kupca (govorim o delu posla koji bi zavrsavao kod tebe,ako sam dobro skapirao ti se time bavis),kao i sta bi ja sve u Italiji trebao da zavrsim da bi ti svoj deo posla mogao uspesno da obavis.Ako nije problem pojedinacno cene troskova.Nadam se da sam dobro postavio pitanje,unapred se zahvaljujem na odgovoru.Pozdrav

Dobar dan svima! Da li neko moze da mi da savet oko uvoza automobila iz Emirata u Srbiju. Auto je Peugeot 308, 2012 godishte, presao 47000. Sa njim bi slala i moj namestaj odavde, pa me zanima preko koje luke je to najbolje uraditi.... Koliko bi mogla da me kosta carina i sve ostalo( samo za kola, namestaja nema puno) . Imam COC pismo od auta ali josh nisam proverila da li su standardi isiti kao sto je kod nas u srbiji i da li to mogu da proverim pre nego sto posaljem auto.? Hvala puno

Pitanje za Dona.Bas slabo znam o uvozu,znima me sledece...Koji bi bili troskovi da ove automobile uvezem iz Italije:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=241623976&asrc=st
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=245276255&asrc=st
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=244875922&asrc=st
Da budem malo precizniji zanimaju me trskovi carine,poreza i svih ostalih zezancija koje su potrebne da se auto dovede do stadijuma da moze da ide na ime kupca (govorim o delu posla koji bi zavrsavao kod tebe,ako sam dobro skapirao ti se time bavis),kao i sta bi ja sve u Italiji trebao da zavrsim da bi ti svoj deo posla mogao uspesno da obavis.Ako nije problem pojedinacno cene troskova.Nadam se da sam dobro postavio pitanje,unapred se zahvaljujem na odgovoru.Pozdrav

1) 630 €
2) 850 €
3) 810 €

Ovo su ti pojedinačni troškovi. E, sad, ako sam te dobro razumeo, ti bi sva tri odjednom da uvezeš. U tom slučaju su troškovi manji za 50€ po autu, odnosno 150 € na sva tri.
Što se tiče ostalog, nemaš ti šta puno u Italiji da radiš. Više je posla na prevozniku. Za detalje mi se javi na mail, pa ću ti dati kontakt tel. office@don-sped.rs

Done uzeo bih ovog Vel Satisa pa me interesuje cena svih dazbina do registracije http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8188903&show=1

To je opcija 1, a opcija 2 (da li je moguca?) je da auto dovezem do Beograda bez carinjenja i icega drugog pa proverim ovde u servisu auto i ako valja onda ide carina i sve ostalo a ako ne onda u delove.
Pa mi reci sta mi treba od papira da bih ga legalno dovezao do Bg pa bih ga kasnije, ako budem hteo, ocarinio? I koliko ti papiri bez carinjenja kostaju?

Ili varijanta 3, da mi tvoj prijatelj iz Slovenije pogleda auto i ako je dobar kao u oglasu da ga doveze. Posle njegovog dovozenja moze i samo opcija 1 kod tebe jer verujem da ce on videti dal auto valja ili ne.

Hvala puno!

Poslednja izmena:
Done uzeo bih ovog Vel Satisa pa me interesuje cena svih dazbina do registracije http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8188903&show=1

To je opcija 1, a opcija 2 (da li je moguca?) je da auto dovezem do Beograda bez carinjenja i icega drugog pa proverim ovde u servisu auto i ako valja onda ide carina i sve ostalo a ako ne onda u delove.
Pa mi reci sta mi treba od papira da bih ga legalno dovezao do Bg pa bih ga kasnije, ako budem hteo, ocarinio? I koliko ti papiri bez carinjenja kostaju?

Ili varijanta 3, da mi tvoj prijatelj iz Slovenije pogleda auto i ako je dobar kao u oglasu da ga doveze. Posle njegovog dovozenja moze i samo opcija 1 kod tebe jer verujem da ce on videti dal auto valja ili ne.

Hvala puno!

1.330 da se ocarini. Hml uračunata u cifru.

Onaj moj poznanik neće da ide van Ljubljanskog okruga. Inače, da bi ga doterao za delove mora da se doveze na redovnim tablama, i da ga vozi neko ko ima strani pasoš ili prijavljen boravak u inostranstvu.

Prosecan Srbin jedva skupi 2-3 hiljade za auto, i nema vise ni za gume, zato se vozila u tom cenovnom rangu najvise prodaju. Da ima 10k evra verovatno ne bi ni razmisljao o polovnom.

upravo tako..

Pa 90% naroda u Srbiji je ili bez posla ili radi za platu manjju od 30.000 dinara

A covek koji radi za te pare nema teoretske sanse da sebi moze da priusti auto skuplji od 2-3000 evra jer osim sto treba da ga kupi i toci mu gorivo treba da jede nesto, izdrzava porodicu, obezbedi krov nad glavom itd.

Retardi monopolisticki.

Znas kakve su oni sve monopole napravili.

Na primer u Srbiju ne mozes da uvezes auto starosti do 6 meseci. Nece da ga carine...

Tako pise jedan lik na komentarima na ovu vest kao hteo je da uveze par meseci star auto i nisu hteli da mu ga carine.

upravo tako..

Pa 90% naroda u Srbiji je ili bez posla ili radi za platu manjju od 30.000 dinara

A covek koji radi za te pare nema teoretske sanse da sebi moze da priusti auto skuplji od 2-3000 evra jer osim sto treba da ga kupi i toci mu gorivo treba da jede nesto, izdrzava porodicu, obezbedi krov nad glavom itd.

Retardi monopolisticki.

Znas kakve su oni sve monopole napravili.

Na primer u Srbiju ne mozes da uvezes auto starosti do 6 meseci. Nece da ga carine...

Tako pise jedan lik na komentarima na ovu vest kao hteo je da uveze par meseci star auto i nisu hteli da mu ga carine.

Tačno. To je posebna tema, koju ne sećam se da smo ovde obradili.

Srpska carina, ti veliki mudrijaši, najpametniji majmuni na kugli zemaljskoj, auto koje je registrovano manje od 6 meseci tretiraju kao novo, a ne polovno auto, i zahtevaju da se izvrše svi mogući atesti i homologacije kao za uvoz novog vozila. Naravno da je to opet maslo uvozničkog lobija i monopolista, jer su svesni da su prenaduvali cene novim autima u Srbiji, i na takav način žele da obeshrabre svakoga ko razmišlja o uvozu novog, odnosno do 6 meseci starog auta.

Imam par pitanja za Dona:

1. Koliko bi bio porez i ostale dazbine za ovaj auto: Audi A4 Avant 2.0 TDI 103kw/140ps karavan, 03/2005god, presao 306.654km uvoz iz Nemacke?
2. Da li ima razlike i ako ima kolika je ako se auto kupuje od vlasnika tj. privatnog lica ili sa auto placa tj, pravno lice?
3. Gde moze da se nabavi ovaj novi katalog amss-a po kome se carine vozila, da ja mogu lepo da vidim koleke su dazbine za bilo koje vozila a ne da stalno cimam tebe?

Unapred puno hvala !

Da li neko ima iskustvo sa uvozom automobila iz Emirata u Srbiju ili neko ko moze da mi da savet oko uvoza. Auto je Peugeot 308, 2012 godishte, presao 47000. Koliko bi mogla da me kosta carina i sve ostalo( sigurno je da postoje neki dodatni troshkovi) . Imam COC pismo od auta ali josh nisam proverila da li su standardi isiti kao sto je kod nas u srbiji i da li to mogu da proverim pre nego sto posaljem auto.? Bila bih zahvalna i ako neko moze da mi preporuci shiping kompaniju koja bi mogla da preveze auto. Hvala puno:rtfm:

Imam par pitanja za Dona:

1. Koliko bi bio porez i ostale dazbine za ovaj auto: Audi A4 Avant 2.0 TDI 103kw/140ps karavan, 03/2005god, presao 306.654km uvoz iz Nemacke?
2. Da li ima razlike i ako ima kolika je ako se auto kupuje od vlasnika tj. privatnog lica ili sa auto placa tj, pravno lice?
3. Gde moze da se nabavi ovaj novi katalog amss-a po kome se carine vozila, da ja mogu lepo da vidim koleke su dazbine za bilo koje vozila a ne da stalno cimam tebe?

Unapred puno hvala !

1) 1.280 €

2) Od Nove godine, otkako je ušao u primenu katalog AMSS, nema više razlike da li se kupuje od fizičkog ili pravnog lica.

3) U svakoj AMSS kancelariji u Srbiji. Samo, ne verujem da će ti biti od velike pomoći, jer nije samo katalog u pitanju. Ima tu i drugih promenjivih faktora koji utiču na krajnji iznos davanja.

Back