Uvoz automobila, pomoć i saveti

jao ,, sigurno nije ista cena svuda

ok, a jel se radi bar o pribliznim cenama. sto se mene tice ovo sto mi je don reko 500 e je za mene super, e sad covek je sa severa srbije ja sa juga. ne znam ni kakva je procedura oko svega toga da li moze to da zavrsi bez mene i auta :)... u krajnjem slucaju Don ostavi mi broj telefona u PP i pozvacu te pa da se lepo ispricamo oko svega toga da mi pojasnis ako ti ne bude bilo tesko

ok, a jel se radi bar o pribliznim cenama. sto se mene tice ovo sto mi je don reko 500 e je za mene super, e sad covek je sa severa srbije ja sa juga. ne znam ni kakva je procedura oko svega toga da li moze to da zavrsi bez mene i auta :)... u krajnjem slucaju Don ostavi mi broj telefona u PP i pozvacu te pa da se lepo ispricamo oko svega toga da mi pojasnis ako ti ne bude bilo tesko

prelistaj malo unazad imas svi odgovori email kontak tel ,, timu netrebas mora da ostavis auto sednes na bus ides kuci , kad bude gotovo don ti javi ,, moze idati izvrsi tehnicki posaljeti papire tiga registrujes poneses tablice okacis i vozi kuci ,, TREBA SAMO PRELISTATI UNAZAD TUSU SVI ODGOVORI

Pozdrav svima a posebno Don-u za svo znanje koje smo pokupili o nasem nakaradnom sistemu uvoza i registracije kola.

Zeleo bi da uvezem iz BIH (tj. RS) sopstveni auto u Srbiju. Rec je o Opel Astri, 2010 godiste, 1598 kubika, 85 kw.

1. Koga treba da ljubim u dupe i koliko para ce mene ova zafrkancija da kosta?

2. Da li sa BIH imamo carinu za polovne automobile?

3. Da li postoji nacin da nekako vratim PDV koji sam vec jednom platio u bosni, posto sam auto uzeo na lizing i ostalo mi je jos par rata da ga otplatim?
Tehnicki auto je jos uvek u vlasnistvu Lizing grupe, tj. pravnog lica. Da li postoji neka pravna zavrzlama da moj sin kao strano lice nekako kupi auto od Lizing kuce kao stranac i vrati PDV na auto?

Hvala vam puno jos jedared.

Pa dok ne isplatis auto do centa neces dobiti papir da ga izvezes. Banka je to a zna se da su one nemilosrdne.

Znam i naravno da cu preostale dve rate isplatiti, ali mi je glupo da u dve drzave placam PDV.

Pitanje je da li postoji nacin da PDV koji sam vec jednom platio vratim?

Dok je ovo bila jedna velika Savezna drzava, nije bilo placanja PDV-a u obe zemlje...
Valjda postoji neki sporazum o duplom ne naplacivanju PDV-a...

ok, a reci mi samo, izvini mozda sam dosadan malo, sta spada sve pod tih 500 eura? da li je na primer tolika cena bilo gde kada ga carinim ili to mi ti dajes takvu ponudu ako to radim preko tebe? jel ti nije problem da mi malo pojasnis posto sam skroz nov u svemu ovome a dosta sam zagrejan za tako nesto... Hvala ti unapred

Tu spada PDV, špedicija, očitavanje i skladište.
To ti je moja ponuda. Kod drugih može da bude drugačije.

Citat Original postavio Ford GT

Pogledaj poruku

pitanje za DON-a......imam fiat 500 1.2 benzin,2009to, automatik ,na spanske tablice na moje ime,ne odjavljen vazi itv tj tehnicki,ima osiguranje vazece,farban,manualna klima,ima panorama krov,cd sa usb,centralno sa daljinskim,alu felne,53000km,ja vlasnik.......
.....da li bi moglo da ti predam auto u segedinu tako neodjavljen sa sve tablicama i da ti zavrsis sve sta treba i da dodje buduci vlasnik po auto kod tebe u suboticu i koliko novaca bi izaslo sve to kod tebe?hvala na odgovoru!
Možeš ga dovesti do Tompe, mesta pred granicom. Dalje ja rešavam.

Sve kompletno 1.030 €.

ja bi dosao u madjarsku uskoro i dovezao auto...kako cemo biti u kontaktu da bi se dogovorili kad da se nadjemo i preuzmes auto?izvini,pogresio sam oko kilometraze auta,auto je presao 48500km a ne 53000km da li to menja nesto cenu?i da li mogu da ti dodam 20e,umesto 1030e...... da ti dam 1050e i da preuzmes auto u segedinu a ne u tompi...nemam prevoz da odem do segedina odande posle kad ti dam auto

hvala,pozdrav
- - - - - - - -

Može i tako da ga preuzmem u Segedinu.

Što se kontakta tiče, obrati mi se na office@don-sped.rs pa ću ti dati broj telefona ili napiši još jedan post da "poplaviš" kako bi mogao primati privatne poruke ovde.

Ne znam, ali ne verujem, da je dole jeftinije. U svakom slučaju je preko mene jednostavnije.

Bez tebe može, ali bez auta NE.

Broj sam ti poslao u PP.

Pozdrav svima a posebno Don-u za svo znanje koje smo pokupili o nasem nakaradnom sistemu uvoza i registracije kola.

Zeleo bi da uvezem iz BIH (tj. RS) sopstveni auto u Srbiju. Rec je o Opel Astri, 2010 godiste, 1598 kubika, 85 kw.

1. Koga treba da ljubim u dupe i koliko para ce mene ova zafrkancija da kosta?

2. Da li sa BIH imamo carinu za polovne automobile?

3. Da li postoji nacin da nekako vratim PDV koji sam vec jednom platio u bosni, posto sam auto uzeo na lizing i ostalo mi je jos par rata da ga otplatim?
Tehnicki auto je jos uvek u vlasnistvu Lizing grupe, tj. pravnog lica. Da li postoji neka pravna zavrzlama da moj sin kao strano lice nekako kupi auto od Lizing kuce kao stranac i vrati PDV na auto?

Hvala vam puno jos jedared.

Ako imaš srpsku LK, odnosno prijavljeno boravište u Srbiji, onda je najbolja varijanta da ga ti lično u potpunosti isplatiš i da ga uvoziš na sebe, a ako ne onda na sina. Bitno je da se sa računom ode na BiH carinu da se izvadi izvozna deklaracija, koja se kasnije overava na izlasku iz BiH kod njihovih carinika, i na osnovu nje se vrši povrat poreza. Sam mehanizam povrata, da li ga isplaćuje kuća koja je prodala auto ili banka, mi je nepoznat. To moraš tamo da se raspitaš.

Imamo carinu za automobile iz BiH i ona iznosi 12.5%, a PDV 20%. Nema nikakvih povlastica.

Što se troškova tiče, moram da znam koja astra, karavan ili sedan ili hatchback i koliko vrata, šta ima od opreme, koliko je prešla.

Poslednja izmena:
Ako imaš srpsku LK, odnosno prijavljeno boravište u Srbiji, onda je najbolja varijanta da ga ti lično u potpunosti isplatiš i da ga uvoziš na sebe, a ako ne onda na sina. Bitno je da se sa računom ode na BiH carinu da se izvadi izvozna deklaracija, koja se kasnije overava na izlasku iz BiH kod njihovih carinika, i na osnovu nje se vrši povrat poreza. Sam mehanizam povrata, da li ga isplaćuje kuća koja je prodala auto ili banka, mi je nepoznat. To moraš tamo da se raspitaš.

Imamo carinu za automobile iz BiH i ona iznosi 12.5%, a PDV 20%. Nema nikakvih povlastica.

Što se troškova tiče, moram da znam koja astra, karavan ili sedan ili hatchback i koliko vrata, šta ima od opreme, koliko je prešla.

Astra NG, 5 vrata, oprema po sadasnjim cenovnicima kao Active nivo, presla oko 54000km.

Carina postoji iako je Astra napravljena u EU :dash:?

Poslednja izmena:
Astra NG, 5 vrata, oprema po sadasnjim cenovnicima kao Active nivo, presla oko 54000km.

Carina postoji iako je Astra napravljena u EU :dash:?

Naravno da se plaća carina, što se ne bi plaćala?
Po sporazumu između Srbije i EU, polovni automobili proizvedeni u EU imaju sniženu carinsku stopu od 0% (najčešće). Čim Bosna postane članica EU, važiće i za njih.

Znam samo mi je totalno smesno da na svoju imovinu placam PDV i carinu svaki put kad se selim, po nasim crnim rupama od zemlje :worth: ...

То провери на царини или у муп-у каква је процедура у случају да се селиш па преносиш своју личну имовину. Мада индиректно из личног искуства мислим да ће да те шетају тамо вамо јер ни једни ни други неће знати шта тачно да ти одговоре ни ко је надлежан.

То провери на царини или у муп-у каква је процедура у случају да се селиш па преносиш своју личну имовину. Мада индиректно из личног искуства мислим да ће да те шетају тамо вамо јер ни једни ни други неће знати шта тачно да ти одговоре ни ко је надлежан.

Nema tu nikakvih zagonetki i nepoznanica, kao ni šetanja tamo-vamo. Carinski zakon je jasan, i kaže da se sve selidbene stvari mogu uvesti bez carine, ali da tu ne spada roba iz Glave 87 carinskog tarifnika, a u toj Glavi 87 su tarifirana motorna vozila. Sve jasno kao dan. Da li je pravedno, e u to ne ulazim.

Планирам да купим ауто у Холандији с тим што ја не бих ишао тамо већ би ми га у Србију дотерао члан фамилије, који тамо живи, има холандско држављанство. Њему би све поверио да провери квалитет, исправност, а ја преко фотографија или видео снимка да оценим дајем ли новац или не. Не тражим савршенство али опет да није мачак у врећи. Или могућа варијанта да ја скокнем тамо и дотерамо га заједно.. Али то је сад мање важно за ову причу. Издвојио бих до 3.500 евра и максимално 4.000.
Да ли у Холандији купити ауто на ауто плацевима, или код приватног лица, преко ауто огласа..ГДЕ? На шта треба обратити пажњу приликом куповине у тој земљи, да ли је битан НАП цертификат? Или да се дам у потрагу за добрим примерком у Србији? Сваки савет је добродошао.

Pozz svima! Nadam se da ce neko razumeti pitanje i znati odgovor na njega... Planiram da idem u nemacku i kupim jedan automobil... Naravno kao i svi, pokusavam da saznam sto vise o procedurama oko uvoza. Prvo, interesuje me dali neko ima iskustva, sta je bolje, dali kupiti sa auto placa ili od privatnog lica? Drugo, sta sve od papira moram uzeti u nemackoj (koji su to papiri i gde se nabavljaju)? Trece, vezano za povracaj PDV-a u nemackoj, sta i kako treba? I dali na povracaj PDV-a imam pravo i ako sam fizicko lice? Done, ti mi rece da imam pravo na povracaj PDV-a ako vozilo kupujem od firme i ako je ta firma u njihovom sistemu PDV-a... Nisam najbolje razumeo to (iskreno, nisam nikad imao posla sa tim pa ne znam). Po nekoj mojoj logici (mozda nisam u pravu), zar auto plac nije firma? I zar ako je firma, nije u obavezi da bude u sistemu PDV-a?

I na kraju, na sajtu mobile.de ima kod mnogih vozila tj kod cene pise, mwst nicht ausweisbar... Dali neko zna tacan prevod toga, tj sta to znaci?

Nadam se da ce neko imati strpljenja i volje da mi odgovori tj pomogne. Unapred hvala!

O onome šta ti treba od papira možeš pročitati ovde http://www.don-sped.rs/category/blog/

Plac jeste firma, ali i kod njih ima firmi koje nisu u sistemu PDV-a kao kod nas SR, STR, SZR i sl. Takve ne mogu da ti vrate porez. One GMBH mogu da ti vrate porez. Ako već gledaš mobile.de, tamo gde piše "mwst nicht ausweisbar" znači da nema povrata poreza, a tamo gde je izražena posebno Btto i posebno Ntto cena ima povrata poreza, i jasno je navedeno. Ne možeš se zabuniti.

Sad mi je malo jasnije, mada mi nije jasno da to moze u nemackoj da firma ne mora biti u sistemu PDV-a. Kod nas moze, no mi smo prica za sebe pa nas nebih svrstavao medju normalne zemlje. Ja sam inace ziveo u jednoj normalnoj drzavi gde svaka pa i najmanja registrovana firma mora biti u sistemu PDV-a. Jer, PDV i jeste zamisljen da taj porez placa samo poslednji u lancu kupovine. Ali dobro, da ne gnjavim, ocigledno je tako kao sto ti kazes jer si upoznat sa tim.

Hvala na odgovoru!

Back