Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pitanje za dona. Hocu da uvezem BMW iz nemacke, limuzina, 5v, 320D (130ks), 2001 godiste, presao 180.000km. Crni, koza unutra, celicne felne,od privatnog je lica. Koliko bi me izasli troskovi na carini, do registracije i da i moze da se dobije povracaj ako je privatno lice? Hvala unapred!

Za Dona. Zaboravih da je cena 2.700 eura

860 €

Nema povrata poreza od FL.

Za Dona ili nekog drugog stručnog člana,
premda Don je najpopularniji (pa izgleda i najstručniji) ovde:

Da li je u Srbiju moguće uvesti auto koji je star nekoliko dana, recimo 5 ili 10 dana.
Auto je registrovan u drugoj zemlji i odjavljen kratko posle registracije.

Pri čemu ne očekujem neka ogromna smanjenja carine, ni pdv-a, jer mi odgovara i faktura izvoznika i procena po katalogu carine kao osnovica za obračun.

Znači prost i jednostavan uvoz. Da li ima nekih prepreka, začkoljica i samo Srbiji jedinstvenih pravila našem sistemu ?

Molim Vas (Done) da mi odgovorite na pp, a ako Vas ne mrzi napišite i forumu da ljudi imaju putokaz za ovakvo pitanje u buduće.

Unapred hvala svima !

Moguće je uvesti i takav, kao i potpuno nov. Samo što se više isplati taj koji je već bio napolju registrovan, pa ima stranu saobraćajnu, odnosno carini se kao polovan, jer za potpuno nov su velike peripetije, i nikome ne bih preporučio da ulazi u to.

kupio sam auot u Austriji sa belgijskim papirima..interesuje me..da li ce mi mozda praviti problema u SUP-u kod registracije..jer u Belgiji kad se odjavi auto..ne poniste saobracajnu dozvolu ..kao npr u Nemackoj gde udare na nju da je ponistena..nego ti izdaju drugu saobracajnu..koja dokazuje da je auto odjavljen..mislim u zemljama EU..kad ti ukucaju neku sifru sa nje..odmah ti izbacu podatke da je auto odjavljen..samo me plasi da ovi kod nas u SUp-u..nisu upoznati sa ovakvim stvarima...pa ce mi traziti.."ponistenu"saobracajnu sa pecatom...da li je neko upoznat sa ovim..ili je cuo nesto vezano za ovu tema.. inace radi se o automobilu Audi A6 karavan 2009..koji nije jeftin..i ovako ce me odrati kod dovoza..i kod poreza..pa ne bi jos da imam problema kod registracije..

kupio sam auot u Austriji sa belgijskim papirima..interesuje me..da li ce mi mozda praviti problema u SUP-u kod registracije..jer u Belgiji kad se odjavi auto..ne poniste saobracajnu dozvolu ..kao npr u Nemackoj gde udare na nju da je ponistena..nego ti izdaju drugu saobracajnu..koja dokazuje da je auto odjavljen..mislim u zemljama EU..kad ti ukucaju neku sifru sa nje..odmah ti izbacu podatke da je auto odjavljen..samo me plasi da ovi kod nas u SUp-u..nisu upoznati sa ovakvim stvarima...pa ce mi traziti.."ponistenu"saobracajnu sa pecatom...da li je neko upoznat sa ovim..ili je cuo nesto vezano za ovu tema.. inace radi se o automobilu Audi A6 karavan 2009..koji nije jeftin..i ovako ce me odrati kod dovoza..i kod poreza..pa ne bi jos da imam problema kod registracije..
Ništa ne brini! To naš SUP ne zanima. Ima pečat, nema pečat...čak i da uopšte nije odjavljen... Njima je jedino bitno da im daš saobraćajnu prilikom registracije, koja ostaje kod njih u arhivi. Ne znam kom SUP-u pripadaš, ali ako se nađe neka šalteruša da ti kenya za to, odmah joj zapreti da ćeš se obratiti MUP-u u Beogradu, jer se to nigde ne traži. Naš SUP se vodi samo carinskom deklaracijom kao osnovom za registraciju automobila iz inostranstva, a to da li si ga ti odjavio, i da li imaš pečat, njih ne zanima.

Back