Uvoz automobila, pomoć i saveti

Otkud ideja da je to uslov za uvoz!?

Lose sam se izrazio.
Neke stvari se ponavljaju ovde po 100x i najsigurnija varijanta za neupucene je da gledaju automobile posle 2001. a pozeljno od 2002. da izbegnu dodatne zajebancije.
Svasta pise po oglasima, postoji neki standard [D4 valjda] koji je isti, cak i stroziji od euro3 ali se kod nas ne priznaje.

Nego, u pravu je Dule, svi bi da se jebu a da im ne udje.
80% ljudi koji se raspituju za carinu gleda najvece krseve a kad kupuiju ovde oce onaj sa zadnje po ceni onog sa prve strane.Culi da se dobro zaradjuje pa bi i oni a osnovne stvari ne znaju Al to je vec druga tema, necu vise da se mesam, neka odgovaraju oni kojima je to posao.

1 .650€
2. 710€
3. 940€
4. 750€ ako mu u saobraćajnoj piše EU, a ako ne onda je 1050€

Potrebna mi je pomoc i ako moze sto pre.
Hocu da uvezem auto iz Nemacke,kupujem ga od rodjaka.Auto je kupljen na ime restorana kao sredstvo za rad.Zena mu je vlasnik restorana i od nje ga kupujem.Auto je odjavljen i ceka da odem po njega.Da li on moze da dodje do obrasca EURO1,posto ga kupujem direktno od njih bez posrednika,a inace auto je isao na procenu zbog njihovog poreza ,pa da li ta kuca koja ga je procenila moze da izda obrazac Euro 1 ,da bi carina bila 2,5%.
podaci o autu: VW passat B6 ,karavan 2.0 tdi,2006.god.,103 kw (140ks), 96000km,malo ostecenje zadnjih desnih vrata i prednji deo maske.
koliko bi iznosila carina i pdv.

Nadam se da ovo sto me ignorisete nije namerno:confused:,verovatno ste svi u obavezama.
Molim vas jos jednom da li privatno lice moze da uzme obrazac Euro 1 u Nemackoj i kako?
i okvirni iznos pdv i carine za passat b6,2.0 tdi ,karavan,2006 ,103kw(140ks),95000km.
Predpostavljam da moram i nekog speditera da uzmem ,preporucite.:)

Nadam se da ovo sto me ignorisete nije namerno:confused:,verovatno ste svi u obavezama.
Molim vas jos jednom da li privatno lice moze da uzme obrazac Euro 1 u Nemackoj i kako?
i okvirni iznos pdv i carine za passat b6,2.0 tdi ,karavan,2006 ,103kw(140ks),95000km.
Predpostavljam da moram i nekog speditera da uzmem ,preporucite.:)

Mislim da ti ne treba euro1. Okvirno, nemoj da ocekujes cifru manju od 100-1200 evra. Spediteri ce ti bolje odgovoriti. Ovde imas dva, tako da ide preporuka za njih.

Hvala,Bort.Onda pitanje za Dona,koliko sam shvatio njemu bi trebalo da se obratim,sto cinim rado :).
Interesuje me ,okvirno,koliko bi izasla carina i pdv za za passat b6,2.0 tdi ,karavan,2006god. ,103kw(140ks),95000km,presao i da li mi treba Euro 1 obrazac,sva dokumenta u Nemackoj zavrsava moj brat,ja za dve nedelje idem da preuzmem auto i ovde mi treba neko ko se razume u posao ,inace auto ima mala ostecenja na zadnjim desnim vratima i prednjoj maski.Moze odgovor i na PP.

Veliki Pozdrav Ucesnicima foruma! :bye:

Boravim(O) neko vreme Holandiji na relaciji: Rotterdam :)Den Haag:) Amsterdam:) & Belgija povremeno
U zadnje vreme dosta vremena redovno pratim ponudu automobila u okolini, takodje pouzdane imam super kontakte sa lokalnim domacim trgovcima(vlasnicima auto salona) koji vrse zamene staro za novo i iamju dobar izbor odlicnih kola od ljudi koji menjaju redovno.
Ukoliko imate ozbiljnu nameru da uvezete kvalitetan auto a protom da ustedite , Mozete i meni proslediti podatke (marka, model, godiste, motor, boja, itd). Posle detaljne pretrage, ukoliko pronadjem odgovarajuce vozilo, prosledicu Vam sve bitne podatke sa kojim raspolazem ili kazem sta mogu najslicnije predloziti.

Ukoliko ste sami pronasli auto internetu. A komplikovano i skupo da odmah dodjete, obratite nam se i organizujemo sve do Vas , ukoliko auto ispunjava odraditi brzu rezervaciju( kaparisati) i dogovarati sledece korake.
Po izboru vozila koje ste trazili, dobicete vrlo brzo tacnu informaciju o svim troskovima do same registracije u srbiji.
Tolerancijom +-100 eur
Efikasnom i brzom zajednickom reakcijom, izabran auto ce biti velikom verovatnocom Vas, bez straha da ce prodavac prodati u vremenskom intervalu dok putujete do njega.
Takodje sa svojim saradnicima nudim mogucnost sigurne i brze isporuke auta do madjarske granice ili na trazenu lokaciju. (voznja, prikolica, kamion) po izboru
Carinjenje i spediciju bi prepustili nasim clanovima foruma :) Vrednim i Veoma profesionalnim Spediterima koji su oplemenili forum pouzdanim i tacnim informacijama. Iskreno skidam kapu ;).
Verujem da se isplatilo ;) da su svi ucesnici zadovoljni...Uostalom forum je dobio pravu vrednost sa veoma tacnim i bitnim podacima, koje uopste nije lako naci, konacno bez lupetanja - nagadjanja.
Kad kupac ili trgovac iz Srbije nadje ono sto trazi, moze brzo izracunati troskove njegovog angazovanja.
Mislim da je svima poznato da u Holandiji i Belgiji skoro sva vozila poseduju servisne knjizice, redovno su odrzavana, dobro ocuvana samim tim nude i kvalitetnu trgovinu.
Sa klijentima koji traze auto ili bilo kakvu informaciju sa kojom mogu sluziti, sve potrebne detalje dogovaramo telefonom, mailom, skypom ili licno :)
Zanimljive i dobre ponud na koje naletim objavicu na forumu.
Hvala na strpljenju :)

Poslednja izmena:
Veliki Pozdrav Ucesnicima foruma! :bye:

Boravim neko vreme Holandiji na relaciji: Rotterdam :)Den Haag:) Amsterdam:) & Belgija povremeno (do daljnjeg )
U zadnje vreme dosta vremena provodim gledajuci bogatu ponudu automobila u okolini ovih gradova, takodje imam dobre kontakte sa lokalnim korektnim trgovcima.
Ukoliko imate ozbiljnu nameru da u kupite auto , Vase zahteve (marka, model, godiste, motor, boja, itd) prosledite nakon detaljne pretrage prosledjujem Vam podatke o vozilima koje sam pronasao iz lokalne baze podataka koju koristim.
Ukoliko ste vi vec pronasli odgovarajuce vozilo na teritoriji ove dve drzave , mogu dogovoriti i izvrsiti brzu rezervaciju( kaparisanje), pregled auta na licu mesta, postizanje moguce najnize cene. (cenkanje) 
Po izboru vozila koje ste trazili, dobicete vrlo brzo tacnu informaciju o svim troskovima do same registracije u srbiji.
Tolerancijom +-100 eur
Efikasnom i brzom zajednickom reakcijom, izabran auto ce biti velikom verovatnocom Vas, bez straha da ce prodavac prodati u vremenskom intervalu dok putujete do njega.
Takodje sa svojim saradnicima nudim mogucnost sigurne i brze isporuke auta do madjarske granice ili na trazenu lokaciju. (voznja, prikolica, kamion) po izboru
Carinjenje i spediciju bi prepustili nasim clanovima foruma :) Vrednim i Veoma profesionalnim Spediterima koji su oplemenili forum pouzdanim i tacnim informacijama. Iskreno skidam kapu.
Verujem da se isplatilo ;) da su svi ucesnici zadovoljni...Uostalom forum je dobio pravu vrednost sa veoma tacnim i bitnim podacima, koje uopste nije lako naci, konacno bez lupetanja - nagadjanja.
Kad kupac ili trgovac iz Srbije nadje ono sto trazi, moze brzo izracunati troskove njegovog angazovanja
Mislim da je svima poznato da u Holandiji i Belgiji skoro sva vozila poseduju servisne knjizice, redovno su odrzavana, dobro ocuvana samim tim nude i kvalitetnu trgovinu.
Sa klijentima koji traze auto ili bilo kakvu informaciju sa kojom mogu sluziti, sve potrebne detalje dogovaramo telefonom, mailom, skypom ili licno :) (kontakte po zahtevu ostavjam pp)
Zanimljive ponude podelicu sa svim clanovima cim se pojave.
Hvala na strpljenju.
odakle si druže,gde živiš u Srbiji?

Back