Uvoz automobila, pomoć i saveti

Don moze pitanje.

Pozz. Da li neko ima preporuku za sajtove za uvoz kola iz Engleske?

Za ovo sa mse snasao.

Obzirom da je procedura ista sto se tice uvoza kao iz ostalih zemalja, zanima me da li moram volan da prebacim na levu stranu pre registracije ili mogu i posle posto ne znam do kojeg je datuma to bilo dozvoljeno.

Hvala.

Kad sam vec tu, a citam da Audi ne mora da se sece za prebacivanje, koliko bi kostalo znas vec sve, carina porez i to bez registracije jer kontam da bih morao da prebacim volan na levo pa da registrujem.

Hvala

http://www.autotrader.co.uk/classif...de/sw193rq/quicksearch/true/page/21?logcode=p

ili ovako nesto

http://www.autotrader.co.uk/classif...earch/true/postcode/sw193rq/page/13?logcode=p

Vidim da su tamo dzabe... Vozio sam passata 2003 1.8T , 6 god u Americi i dosta znam o njima tako da bih verovatno uzeo njega.

Sta vise otisao bih po njega jer imam hrvatski i srpski pasos.

Poz

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi,taman sam krenula da se raspitujem sta mi sve treba da uvezem auto iz Nemacke,ali sam se i demoralisala ,izgleda ce trebati mnogo vise love nego sto sam ja pretpostavljala.
Treba nam za taxi ASTRA 1.6 CARAVAN,recimo 2001,2002,na benzin, sa klimom. kolko para sve,uvoz,carine ,pdv,registracija?
Mislili smo da ovde ugradjujemo atestiran plin, ali je i opcija za zemni gas. Moze li karoserija astre da izdrzi bocu od 80kg praznu?
Molim vas za neki savet na ovu temu,nemam prostora i para za greske.hvala.

Pozdrav, Certino!

Pretpostavljam da si hteo da repliciraš Moljcu za Alfu iz CH, a ne Jou za Focusa. :)

Da, naravno ispravio sam se.
Uzvraćam pozdrave i jedno pitanje. Pošto vidim da ima raznih kombinacija, interesuje me kolika je razlika u ceni kada se auto uveze na točkovima i kad dođem do čuvenog OMV-a pa ga u tvojoj režiji prebacimo na prikolici? Pitam jer ako bog da do NG palim za passat-a, ipak je VW(bar za mene) zakon!!

@ DraganUS84

Rok za prvu registraciju vozila sa desnim volanom bio je 30. jun. ... Tako da ostaje ti da prebacijes volan.

pozz...

Da, hvala ti na potvrdi. To sam i mislio. Nego da te pitam. Kakvi su propisi za voznju engleza sa hrvatskim pasosem? Adresa na hr pasosu je iz hr, a ne na srbiji. Sta vise imam i dozvolu iz SAD-a dok sam bio tamo na studiranju koja je validna. Da li ima sanse da se to vozilo vozi po srbiji dok se ne prebaci volan?
Naravno da se sasd tu poteze pitanje sve ga ostalog, da imam ugovor na svoje ime od prodavca, validno osiguranje itd?
Citao sam dosta o tome i mogu vam reci da sam malo izgubljen, jedan kaze moze drugi kaze ne, treci kaze moze ali pod uslovom da imas ovaj papir i tako u nedogled.

Hvala na odgovoru,

Dragan

Uzvraćam pozdrave i jedno pitanje. Pošto vidim da ima raznih kombinacija, interesuje me kolika je razlika u ceni kada se auto uveze na točkovima i kad dođem do čuvenog OMV-a pa ga u tvojoj režiji prebacimo na prikolici? Pitam jer ako Bog da do NG palim za passat-a, ipak je VW(bar za mene) zakon!!
A ako Bog ne da?:D Mnogo si uranio.:mazi:

Zdravo ljudi,taman sam krenula da se raspitujem sta mi sve treba da uvezem auto iz Nemacke,ali sam se i demoralisala ,izgleda ce trebati mnogo vise love nego sto sam ja pretpostavljala.
Treba nam za taxi ASTRA 1.6 CARAVAN,recimo 2001,2002,na benzin, sa klimom. kolko para sve,uvoz,carine ,pdv,registracija?
Mislili smo da ovde ugradjujemo atestiran plin, ali je i opcija za zemni gas. Moze li karoserija astre da izdrzi bocu od 80kg praznu?
Molim vas za neki savet na ovu temu,nemam prostora i para za greske.hvala.

Sto se tice metana, voznja jeste jeftinija, ali zadnji amortizeri i opruge trpe mnogo vece opterecenje, tako da bih ga ja zaobisao.

Dok ugoji svinjče pa tu uzne neku paru ,nemoj tako Dule.:hahaha:

Mnogo ste dragi i ovom prilikom Vas pozdravljam,a pitanje koje sam postavio je upućeno na adresu čoveka koji drži ovu temu! Znači nisam pitao ni trgovca automobilima ni gospodina koji ima toliko glupih pitanja na ovom forumu,a pojma o životu nema!To isto sam mogao da ga pitam lično ili telefonom, ali sam pitanje postavio na forumu gospodo "Pitači" da bi i vi pročitali i znali!

Poslednja izmena:
Ma ok,malo sale ne skodi a cim ne skodi znaci da je to dobro.:)
Nego zacnuo si me sa onim "seljackim" misljenjem o Pasatu i cinjenica je da sto juznije se ide da je VW sve bolji auto a zasto je to tako ja stvarno ne znam jer niti je jeftin za odrzavanje,ima trap sa puno kugli,krade se a za cenu jednog mozes da kupis x godina mladji auto iste klase.
Plivajuci zamajac mu odlazi a kosta oko 600 eura u originalu,pumpa dizna kosta oko 500 eura u originalu,set kvacila oko 250 a trap da se utegne da bude kao nov samo 500 eura.I po cemu je to sad auto,kako ti kazes? Daleko od toga da nije ali su to stavke koje odlaze na tom autu i skuplje su od vecine ostalih brendova a opet ga dizes u nebesa.
Naravno ,cenim sto si rekao da je barem tebi tako i to postujem.

Mnogo ste dragi i ovom prilikom Vas pozdravljam,a pitanje koje sam postavio je upućeno na adresu čoveka koji drži ovu temu! Znači nisam pitao ni trgovca automobilima ni gospodina koji ima toliko glupih pitanja na ovom forumu,a pojma o životu nema!To isto sam mogao da ga pitam lično ili telefonom, ali sam pitanje postavio na forumu gospodo "Pitači" da bi i vi pročitali i znali!

Ma šta se ljutiš odmah, ,ja sam ono NG protumačio kao nova godina pa sam se zato smejao ,mi smo svi ovde da pomognemo jedan drugome ali ima i malo zajebancije kao i svuda.A ima i ono, ko se ljuti sam spava.

Ja sam uvek za šalu, ali na ok način! U onom postu sam napisao da planiram da odem do NG! Ja razmišljam, za razliku od nekih, malo unapred! Isto tako automobile koje kupujem, kupujem da bi VOZIO! Pre 2 meseca sam uvezao auto preko Dona, nisam prezadovoljan autom i kad se vratim sa odmora prodajem ga! Znači gospodine Dule mi "seljaci" sa juga tako radimo, ne prodamo auto zato što nam zine pojedini deo tela za 200-300€, pa se posle kajemo! Mi odemo preko izaberemo auto, pazarimo isti, provedemo se par dana i dovezemo ga!Kod nas je tako, e sad Vi gospoda sa severa radite kako Vam je volja!
Ja se nisam ljutio, čak šta više nasmejali ste me!
Veliki pozdrav svim forumašima sa juga, kako bi rekao g. Dule

Ja sam uvek za šalu, ali na ok način! U onom postu sam napisao da planiram da odem do NG! Ja razmišljam, za razliku od nekih, malo unapred! Isto tako automobile koje kupujem, kupujem da bi VOZIO! Pre 2 meseca sam uvezao auto preko Dona, nisam prezadovoljan autom i kad se vratim sa odmora prodajem ga! Znači gospodine Dule mi "seljaci" sa juga tako radimo, ne prodamo auto zato što nam zine pojedini deo tela za 200-300€, pa se posle kajemo! Mi odemo preko izaberemo auto, pazarimo isti, provedemo se par dana i dovezemo ga!Kod nas je tako, e sad Vi gospoda sa severa radite kako Vam je volja!
Ja se nisam ljutio, čak šta više nasmejali ste me!
Veliki pozdrav svim forumašima sa juga, kako bi rekao g. Dule

Cert, koji si auto uvezao i koliko te sta kostalo?

Don moze pitanje.

Za ovo sa mse snasao.

Obzirom da je procedura ista sto se tice uvoza kao iz ostalih zemalja, zanima me da li moram volan da prebacim na levu stranu pre registracije ili mogu i posle posto ne znam do kojeg je datuma to bilo dozvoljeno.

Hvala.

Kad sam vec tu, a citam da Audi ne mora da se sece za prebacivanje, koliko bi kostalo znas vec sve, carina porez i to bez registracije jer kontam da bih morao da prebacim volan na levo pa da registrujem.

Hvala

http://www.autotrader.co.uk/classif...de/sw193rq/quicksearch/true/page/21?logcode=p

ili ovako nesto

http://www.autotrader.co.uk/classif...earch/true/postcode/sw193rq/page/13?logcode=p

Vidim da su tamo dzabe... Vozio sam passata 2003 1.8T , 6 god u Americi i dosta znam o njima tako da bih verovatno uzeo njega.

Sta vise otisao bih po njega jer imam hrvatski i srpski pasos.

Poz

A4 510€

Passat 420€

Uzvraćam pozdrave i jedno pitanje. Pošto vidim da ima raznih kombinacija, interesuje me kolika je razlika u ceni kada se auto uveze na točkovima i kad dođem do čuvenog OMV-a pa ga u tvojoj režiji prebacimo na prikolici? Pitam jer ako bog da do NG palim za passat-a, ipak je VW(bar za mene) zakon!!

Na prikolici se prebacuju oni koji su dalje od Nemačke. Npr. Holandija. To zbog smanjenja troškova. A, sve što je u relativnoj okolini se ne isplati na prikolici, jer se prebacivanje naplaćuje 70€.

Don hvala ti na odgovoru. Ako ti nije problem i ako uhvatis malo vremena, mozes mi u kratkim crtama napisati sta bih trebao da uradim ako odem po kola. U obzir uzmes da imam hrvatski pasos/srpski pasos/ dozvolu californisku/srpsku...Sta bi mi bilo najbolje, naravno isao bih preko tebe za carinu i ostalo.

Hvala ti puno.

Al Certino zar ti nije mrsko da tolike kilometre prealazis i drzis glavu u torbi u automobilu o kom nista ne znas i na kraju ,kako se i ispostavilo,nisi zadovoljan autom?:)
Zar nije bolje da uzmes auto od pouzdanog i proverenog coveka? Kolika nam je zarada na kolima trenutno ti to potrosis na put a jos se i masiras.

Back