Uvoz automobila, pomoć i saveti

Kupio sam Passat karavan 2007. u Nemackoj uvezao ga i sad stoji na carini zato sto nemam eur1 obrazac.Spediter kaze da moraju da mi ga izdaju , zato sto mogu da ih tuzim.Zovem tamo gde sam kupio auto oni nesto vrdaju.Ima li neki nacin da se to resi.Nisu to neke male pare opet je 1000 evra u opticaju.
ako nisi sredio problem ,javi se pa ćemo to rešitii :)

Zdravo svima, imam jos jedno pitanje.

Situacija je sledeca: Hocu iz nemacke da uvezem Auto za sestru u Srbiji. Procitao sam vec nekoliko puta da na kupoprodajnom ugovoru mora kao kupac da bude navedena moja sestra a ja potpisujem. Jel tako ispravno?
Sada bi me jos nesto zanimalo. Jel mora ta osoba koja je potpisala ugovor i da ga preveze do Srbije ili moze neka treca osoba. Naravno uz punomoc moje sestre. Neznam jos dali cu biti vremenski u prilici da prevezem pa smo mislili da moj punac mozda otera Auto. E sada pitanje. Jel moze na kupoprodajnom ugovoru kao kupac da stoji jedno, u potpisu drugo ime, a da treca osoba preveze Auto.

Hvala vam unapred!

Zdravo svima, imam jos jedno pitanje.

Situacija je sledeca: Hocu iz nemacke da uvezem Auto za sestru u Srbiji. Procitao sam vec nekoliko puta da na kupoprodajnom ugovoru mora kao kupac da bude navedena moja sestra a ja potpisujem. Jel tako ispravno?
Sada bi me jos nesto zanimalo. Jel mora ta osoba koja je potpisala ugovor i da ga preveze do Srbije ili moze neka treca osoba. Naravno uz punomoc moje sestre. Neznam jos dali cu biti vremenski u prilici da prevezem pa smo mislili da moj punac mozda otera Auto. E sada pitanje. Jel moze na kupoprodajnom ugovoru kao kupac da stoji jedno, u potpisu drugo ime, a da treca osoba preveze Auto.

Hvala vam unapred!

Shvabo, nema veze ko potpisuje ugovor, potpiše se ime tvoje sestre. Osoba koja ga dovozi mora imati punomoć od tvoje sestre. Ali u tom slučaju se plaća i carina na podvozne troškove, što inače nije slučaj kada ga osoba na koju glasi ugovor lično doveze.

Sve to može lakše da se završi na način na koji mi u Subotici radimo, odnosno da se carini na uvozničku firmu koja posle carinjenja daje krajnju fakturu na ime tvoje sestre sa kojom ona registruje auto na sebe.

Don, hvala ti na odgovoru.

Nisam tacno razumeo kako se potpisuje. Jel ja potpisujem pod imenom moje sestre ili navedem da potpisujem ZA moju sestru?

A na koji nacin se carina objavluje na uvoznicku firmu?

Kupoprodajni ugovor ide i dalje na sestrino ime?
Sta se vodi na uvoznicku firmu?

Malo je zeznuto sto ste vi u Subotici jer sestra nema mogucnost da dolazi za Suboticu. Em jos nema dozvolu (tek polaze), em nema Auto.
Dali imas Skype

Don, hvala ti na odgovoru.

Nisam tacno razumeo kako se potpisuje. Jel ja potpisujem pod imenom moje sestre ili navedem da potpisujem ZA moju sestru?

A na koji nacin se carina objavluje na uvoznicku firmu?

Kupoprodajni ugovor ide i dalje na sestrino ime?
Sta se vodi na uvoznicku firmu?

Malo je zeznuto sto ste vi u Subotici jer sestra nema mogucnost da dolazi za Suboticu. Em jos nema dozvolu (tek polaze), em nema Auto.
Dali imas Skype

Potpišeš sestrino ime, i ne navodiš da ti potpisuješ za nju.

Kada se radi na uvozničku firmu, kupoprodajni ugovor je nebitan. Svu papirologiju mi rešavamo. Treba mi samo saobraćajna.

Pa, valjda ima nekoga da pošalje po auto ko ima vozačku?

Ako je mene carina i porez u Novom Sadu kostala celih 13500 dinara za Ford Focus 1,8 TDDI 2001 onda saberi koliko ce da te kosta za Fiestu.
Ajd da nesto zakljucimo i da vise ne pitate stalno kolika je carina kao da uvozite Ferari! Carina za srednju klasu vozila (Xsara,Focus,Stilo koji su 2001-2002) izlazi od okvirnih 120 eura pa do 200 i mislim da je glupo pitati stalno za svaki model iste klase kolika je carina kad za razliku od 80 eura nece niko propasti.
Evo vam sablon gde je carina za Stilo JTD 2003 bila 26000 din,Mercedes A160 18000 din.,Focus 1,8 TDCI 2004 25000 din, Stilo 1,9 M-jet 56000 din,Zafira 2.0DTI 2003 32500 dinara. Znaci sve su to smesne carine u odnosu na cenu koliko je placeno vozilo.
Naravno ove cene se postizu samo i iskljucivo u dogovoru sa spediterom jer bez njega ove cene budu i po tri puta vece.

Ako je mene carina i porez u Novom Sadu kostala celih 13500 dinara za Ford Focus 1,8 TDDI 2001 onda saberi koliko ce da te kosta za Fiestu.
Ajd da nesto zakljucimo i da vise ne pitate stalno kolika je carina kao da uvozite Ferari! Carina za srednju klasu vozila (Xsara,Focus,Stilo koji su 2001-2002) izlazi od okvirnih 120 eura pa do 200 i mislim da je glupo pitati stalno za svaki model iste klase kolika je carina kad za razliku od 80 eura nece niko propasti.
Evo vam sablon gde je carina za Stilo JTD 2003 bila 26000 din,Mercedes A160 18000 din.,Focus 1,8 TDCI 2004 25000 din, Stilo 1,9 M-jet 56000 din,Zafira 2.0DTI 2003 32500 dinara. Znaci sve su to smesne carine u odnosu na cenu koliko je placeno vozilo.
Naravno ove cene se postizu samo i iskljucivo u dogovoru sa spediterom jer bez njega ove cene budu i po tri puta vece.

Ma, dobro... Ljude verovatno zanima koliko će ih sve koštati sa špediterskom uslugom, hml i ostalim sitnicama.

Samo carina ili u paketu sa PDV-om??? Nekako mi je malo.

Carina je oko 2500 dinara a ostalo porez a to sto ti je malo to je dobro jer pravi spediter uspe da provuce auto na minimum i otud mala carina.
A ne mogu da shvatim da ja par postova iznad napisem koliko izadje carina za Stilo 2006 i onda se pojavi covek koga ocigledno mrzi da cita i pita kolika je carina za taj auto. Ovaj forum kao i svi ostali sluze za to da se citaju a ne samo da se odgovara na necije pitanje pogotovo kad se ponavlja x puta.:dash:
Al evo ponovicu-u Novom Sadu je za Stilo 1,9 M-jet 2006 limuzina sa 5 vrata izasla ravno 56000 dinara! Za dovoz ti je potrebno jos oko 300 za kamion iz Italije ali ako doterujes peske kola a jos su iz Nemacke onda su i troskovi carine a i troskovi prevoza veci.

Poslednja izmena:
Dzabe :) Ispada da ti je jeftinija varijanta da auto posaljes kamionom, ako uzimas neki auto koji malo vise trosi. Jos ako tu dodas zoll tablice, pa jos ako nema tehnicki, definitivno je kamion bolji izbor. Mozda je povoljnije da auto dovezes na tockovima ako ti treba za prevoz oko 500 evra.

Back