Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pretpostavljam da je reč o nemačkoj saobraćajnoj, pošto Miloš kaže da mu piše u brifu euro3. E, sad za 2001, po novom, nije više važno to što mu piuše euro3, nego se gleda šifra. Šifre mogu biti različite, jer to su u stvari datumi i brojevi pod kojima je Savet Evrope zaveo neki od sporazuma o euro standardu, i pod kojim se vodi u dokumentu kao što je naš "Službeni glasnik".

Ja imam spisak sa tim šiframa. Imaju ga i pojedini drugi špediteri. Ali, problem je što ni to nije 100% sigurica da će proći kod nas. Naime, nemamo baš svaku od tih šifara, nego samo one najčešće, a neke koje označavaju euro3 u EU se (hebem li ga zašto) kod nas ne priznaju. Mi smo "najpametniji", i mi sebi uzimamo za pravo da učimo oca kako se prave deca.

E, sada, što se ovog konkretnog slučaja tiče, Punto za koji je Miloš pitao, ja bih se pridružio ostalima u savetu da kupi 2002. U Nemačkoj je razlika za Punta između '01. i '02. zanemarljiva. No, ako se ipak odlučiš za '01. odmah da ti kažem da bežiš od Punta kome u brifu piše euro3 und D4 ili samo D4. Imao sam već slučaj da je čovek morao da ga vraća u inostranstvo, a ta zaebancija ti ne treba, veruj mi.

U kfc scheini-zulassungsbescheinigung teil 1- proizvodnja ti stoji na prvoj stranici pod slobo B. Tu stoji datum proizvodnje auta .Do tog stoji 2.1 pa onda četvorocifreni broj pa onda stoji 2.2pa opet pet do šest broja.E ti brojevi ti označavaju koje je klase E 2- E 3 ili E4 Nadam se da sam ti objasnio.Pod broj 14 stoji ti dali je stvarno upisan E 3 ili D4 .Ako tako piše to nije euro 3

Poslednja izmena:
fahrzeugschein-alt-1000273-524x270.gif

jel to ta,nasao na netu ili je neka druga dozvola,tu pise samo euro 4 ili euro 3,a to se i trazi to je to.

Poslednja izmena:
zeleo bin da kupum punta za prodaju,a ako mi skoro uleti neka kinta mozda i golf iv,sad me interesuje posto u oglasima pise prva registracija a to nije isto sto i proizvodnja,sta sad gledati proizvodnju ili registraciju i gde gledati datum proizvodnje,jel i datum proizvodnje u brifu?

Gledaj prvu registraciju (rubrika B)! Datum proizvodnje imaš samo u starim velikim brifovima, na desnoj strani, kada ga sasvim rasklopiš.

U kfc scheini-zulassungsbescheinigung teil 1- proizvodnja ti stoji na prvoj stranici pod slobo B. Tu stoji datum proizvodnje auta .Do tog stoji 2.1 pa onda četvorocifreni broj pa onda stoji 2.2pa opet pet do šest broja.E ti brojevi ti označavaju koje je klase E 2- E 3 ili E4 Nadam se da sam ti objasnio.Pod broj 14 stoji ti dali je stvarno upisan E 3 ili D4 .Ako tako piše to nije euro 3

Moram da te ispravim.

Rubrika B je datum prve registracije, a ne datum proizvodnje. A, 2.1 i 2.2 označavaju kod pod kojim se vodi taj tip i model. Taj kod mora da se podudara sa nemačkim Superschwake katalogom. Nekada je u tim rubrikama stajala i šifra po kojoj se moglo videti da li je euro3, ali to stoji samo u starim brifovima. U novima toga nema.

Back