Uvoz automobila, pomoć i saveti

Znaci da osoba sa nemackim pasosem ili papirima moze da dotera auto na obicnim tablama,i da ga onda zavrsimo u Srbiji,ako mozete objasniti to,posto sam trenutno u Essenu pa me interesuju sve mogucnosti,majka mi je udata za nemca ne znam imam li kakvih pogodnosti zbog toga?

Osoba sa stranim pasošem ili naš građanin sa prijavljenim boravištem bilo gde u inostranstvu može da ga dotera na redovnim tablama. Dalje se sve završava kao i ostala auta. Nema potreba da ga ostavljaš u Mađarskoj i da plaćaš prebacivanje na prikolici. Čak ti je jeftinije da uđe na točkovima.

Poslednja izmena:
Vidim da je Igor prilično stručan što se carinjenja tiče ,imam jedno pitanje za njega. Hteo bih da uvezem auto iz Italije a vidim da si napisao da imaš rešenje i za to . U pitanju je Fiat Punto 2002 godina proizvodnje , motor je benzinski , 1200 kubika snaga motora je 44 kilovata. ne znam da li treba nešto još od podataka. Prijatelj mi živi u Vićenci pa bi mi on kupio vozilo , meni je potrebno da to neko doveze i da mi kažeš kolika bi bila cena svih troškova vezanih za carinu i porez . Hvala u napred ! Nenad
hvala, hvala :) dovoz bi ti bio 250 € , vozila mojih klijenata se skupljaju u Padovi kod mog drugara na placu i tamo ih sleper kupi jednom nedeljno . Svi ostali troskovi bi ti bili 300 € ! Za svaku dalju informaciju stojim ti na raspolaganju , poslaću ti br u PP :)

Poz ljudi,da li se moze uvesti ovako malo ostecen auto,hoce li mi praviti problem na granici? Trenutno sam u Nemackoj i imam staru regularnu srpsku papirnu vozacku dozvolu,jel to problem? Nemam medjunarodnu.Jedva se i vidi da mu je malo prednji branik udaren.
Hvala na odgovoru . http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=216741323&sbs=ListEne

Možeš uvesti takav auto, bitno je ako ga vozis da su cela prednja i zadnja sv. grupa sva stakla i da ti ne fali ni jedan vidljivi deo(tipa blatobran, parce branika,....)
Što se tiče dozvule, ako te niko ne zaustavi ne moras ni da je imas, e sad... Mene su na autoputu iza Minhena presreli sa civilnom bembarom dva matorca u civilu i uredno ukljucili z. blinker sa natpisom, odvukli me u neko žito i kontrolisali papire duže od 30 min. Kulturno se zahvalili i pozeleli srecan put. Tako da ti ne preporucujem da kreces bez medjunarodne!
Što se tiče uvoza kontaktiraj Dona on je profi, ja sam radio preko njega i prezadovoljan sam

Poz ljudi,da li se moze uvesti ovako malo ostecen auto,hoce li mi praviti problem na granici? Trenutno sam u Nemackoj i imam staru regularnu srpsku papirnu vozacku dozvolu,jel to problem? Nemam medjunarodnu.Jedva se i vidi da mu je malo prednji branik udaren.
Hvala na odgovoru . http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=216741323&sbs=ListEne
svi kompletno troškovi su 500 € , dovezi ga do Tompe a ja cu se postarati da bude ubacen bez problema ;)

pozdrav svima, imam pitanje za Don-a i Igora Largusa

hocu da uzmem auto u sloveniji konkretno ovaj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6215283&show=1 da li je sigrno euro3?

Takodje da li postoji opcija da udjem u srbiju sa slovenackim tablama i da vozim kola kao stranac posto imam panamsku licnu kartu gde i zivim poslednjih 5 godina , da vozim taj auto u srbiji tipa 6 meseci pa onda da platim carinu i pdv i da registrujem pre nego sto odem. i koliko bih ta carina i pdv kostali za taj auto.
Unapred hvala .

Back