Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Planiram da kupim auto tačnije opel corsu C.
Desilo se slučajno da putujem za Nemačku i prijatelji mi kažu, da kad već putujem tamo zašto ne bi dovezao i auto.
Međutim to nije auto koji košta puno (nekih 3 000 eura ovde kod nas) i sada ne znam koliko mi se isplati da se maltretiram sa papirima,carinom,onda troškovi za gorivo za jedan takav auto.Mislim, ne znam koliko bi mogao da uštedim para kupujuci corsu u Nemačkoj ?
U Nemačku putujem nekim poslom ali sa ljudima koji se razumeju u automobile tako da bi na nekom autoplacu mogao da izaberem neku corsu ali ne znam koliko mi se sve to isplati pošto ne kupujem neki skup auto.
790€ SVE KOMPLETNOpitanje za upucene,
kum (koji nije bas nesto vican sa internetom) hotje da uveze:
pezo 206 cc filou
godište 2005
prešao 139 hiljada km
bez klime
motor 1587ccm
snage 80kw/109ks
iz nemačke
auto je dosta povoljan jer ima neki problem sa motorom i došao bi šlepom...
pa nas interesuje od obaveshtenih koliko bi cela ta ujdurma sa papirima i carinom kostala/trajala?
hvala unapred...
GRANICA 15 MINUTA JER ĆU TE JA ČEKATI , CARINJENJE 2-3 DANA , OCARINIMO GA , POŠALJEM TI KOMPLETNO SPREMLJENE PAPIRE SA TEHNIČKIM PREGLEDOM , UZMEŠ REDOVNE TABLICE I DOĐEŠ PO AUTO ISTI DANKoliko vremenski traje zadrzavanje na granici, papirologija i tako to ?
Odlučio sam se za Corsu DTI zato što moj prijatelj radi u opelovom servisu i bas ih hvali, a i zbog njega bi mi bilo lakse za servis,održavanje,delove.
Za Astru ili Vektru bi mi trebalo i više para ako hoću da kupim auto istog godišta pa sam se odlučio za manji ali mlađi.Možda bi u obzir mogao da dođe i neki Polo ...
SredjenoSkrs am se registrva pa mislim da ne mogu da saljem pp, treba mi peugeot 206 3v benzinac, planiram da ga uvezem iz Slvenije, nasao sam tamo par komada koji bi mi odgovarali, ako je neko zainteresovan da mi zavrsi ovaj posa neka se javi na obradovicf@gmail.com da se dogovorimo. Ozbiljan sam saradnik![]()
Milanče , zaboravio sam da ti napomenem da su Slovenci pojedini seronje i da stavljaju za neka auta godinu proizvodnje kao datum prve registracije . Što se konkretno tiče astre F , poslednja godina im je 1998 , tako da ni jedna nije Euro 3 pa makar oni napisali i 2005-tokoliko bi kostalo da mi zavrsi neko za ovaj auto sve valjda ima euro 3 motor 2001 god http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6173335&show=1
ili ovaj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=6058561&obv=1
Kombinacije povrata novca preko računa su malo delikatne , potreban vam je već otvoren devizni račun u banci , iban , instrukcije za plaćanje itd . + neke naše banke su zveknule poslednjih dana tako da vam ne preporučujem to , bolje je poslati nekog po taj novac ili otiči lično u drugoj turiMozda ce nekom dobro doci informacija iz prve ruke..... ako ide sam da kupuje auto......
Naime ja sam juce dosao iz Nemacke,gde sam uzeo Alfu Mito sa placa.....tablice crvene na 15 dana kostaju 180e.....ako uzimate od firme auto i hocete povracaj poreza(ukoliko ga vracaju)-obavezno prilikom uzimanja tablica trazite i internacionalnu saobracajnu(kosta 10e) jer bez nje necete sigurno moci da povratite porez.....znaci predate i uzmete tablice(sat-dva vremena)...morate ici i do poreskog da platite neku taksu...pa se vracate gde ste uzeli tablice...dajete potvrdu iz poreskog i onda dolazi covek gde ocita sasiju i zalepi vam onu nalepnicu na tablici.....kada ste "regularni" za voznju pravac spedicija(ukoliko vam auto kuca ne zavrsava papire).....tamo zavrsite za pola sata...cena je bila 53e.....onda pravac carina....tamo dajete papire sve kompletno...oni overavaju-ubacuju u sistem....prepisuju iz internacionalne knjizice broj(koji je vazan za povracaj Mwst.)....i zavrsili ste ceo posao...cim vozilo napusti EU...odnosno carinik(madjarski) skenira dokument-automatski ce biti potvrdjeno da je vozilo napustilo EU i moci cete u dogovoru sa dilerom da povratite Mwst....ili ce vam uplatiti na vas racun a moze neko i licno da uzme novac po dogovorenom terminu......
http://www.polovniautomobili.com/oglas2243009/fiat_punto_sx_euro_3/ evo ja nadjoh nesto u mome kraju , jer sam i ja iz leskovca, koliko bi kostalo sve da se zavrsi sem registracije...
Postovani, zeleo bih da uvezem Renault Clio 1.2 2002 godiste iz Nemacke. Kakva je procedura? Kako ga mogu dovesti do Srbije, ocariniti i registrovati. Da li postoje neke privremene registracije da bih ga mogao voziti i da li treba da se placa provera Evro 3 standarda?Ukratko, odgovor bi mi zaista mnogo znacio. Hvala unapred.
PS Imam i rodbinu tamo pa me zanima da li je ista isplativije ako bi rodjak uzeo na njegovo ime auto, pa ga dovezao ovamo pa da ga prevedem?
Auto je euro 3 sigurno , troškovi carinjenja su 440 €Postovani, zeleo bih da uvezem Renault Clio 1.2 2002 godiste iz Nemacke. Kakva je procedura? Kako ga mogu dovesti do Srbije, ocariniti i registrovati. Da li postoje neke privremene registracije da bih ga mogao voziti i da li treba da se placa provera Evro 3 standarda?Ukratko, odgovor bi mi zaista mnogo znacio. Hvala unapred.
PS Imam i rodbinu tamo pa me zanima da li je ista isplativije ako bi rodjak uzeo na njegovo ime auto, pa ga dovezao ovamo pa da ga prevedem?
Pa, ako bi rođak mogao da ti ga dotera na redovne nemačke table isplativije je utoliko što ne moraš da plaćaš colke. Ako ćeš ga ti doterati moraš izvaditi col table (crvene).
Ako mu u brifu piše euro3, nema potrebe da proveravaš.
Pa, ako bi rođak mogao da ti ga dotera na redovne nemačke table isplativije je utoliko što ne moraš da plaćaš colke. Ako ćeš ga ti doterati moraš izvaditi col table (crvene).
Ako mu u brifu piše euro3, nema potrebe da proveravaš.
Ti možeš da uzmeš vozilo od gospodina nemca, na njegovim tablama ga doteraš do Madjarske , skineš ih i vratiš mu da ih odjavi.Time bi uštedeo kupovinu col tablica koje koštaju do 180 €Znaci da osoba sa nemackim pasosem ili papirima moze da dotera auto na obicnim tablama,i da ga onda zavrsimo u Srbiji,ako mozete objasniti to,posto sam trenutno u Essenu pa me interesuju sve mogucnosti,majka mi je udata za nemca ne znam imam li kakvih pogodnosti zbog toga?
Znaci doteram ga do nase i Madjarske granice?
I kako da vratim tablice koji je najjeftiniji nacin?