Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima
Hteo bih da uvezem auto iz italije
U pitanju je CITROEN C3 1.4 HDI 70 Exclusive 2004god.
Tamo je cena oko 2.500 eura
Interesuje me koliko mi treba jos para da zavrsim sa svom dokumentacijom za uvoz i registraciju?
Unapred Hvala

Ako mu piše u saobraćajnoj Exclusive onda te košta 990 €, a ako ne piše onda oko 680 €.

Poslednja izmena:
Punto dizel sa klimom i ABS kosta 10.000e, da ne gresimo dusu. A imas i najjeftiniji za oko 6700e, a moze i manje ako das na recikliranje neki krsh, ali opet, Punto nikad ne bih kupio. Da je Grande Punto za te pare istog trena bih otisao da pazarim.

Baš na taj i mislim, kao i na Sandero sa klimom, ABS i vazdušnim jastukom. Glupo mi je da poredim auto bez ičega od toga i drugi koji ima to sve. Naša firma je takve sa 1.2 motorom plaćala 9990€ (Z10).

Poslednja izmena:
Evo ja da se nadovezem, posto u Sloveniju idem u subotu nisam siguran da sam sve bas najbolje razumeo!!
Mozda cu da ponovim neko pitanje na koje je vec odgovoreno ali bih sve iz pocetka jer pominju se notari pa upravna enota pa opstina...
Dakle:
Kupim auto od fizickog lica, napravim kupoprodajni ugovor i nosim kod notara da se overi!!
Ako auto nema tehnicki tj vec je odjavljen iz prometa radi se tehnicki?!?!
Ode se u AMZS gde se odjavi auto (ako jos ima tablice) i istovremeno dobiju "zute tablice" i zeleni karton?!?!?
Uradim kopiju odjavljene saobracajne i overim je u Upravnoj enoti?!?!
Da li treba da radim homologaciju obavezno za auto 2001 godiste, gde i koliko kosta?
E sada cuo sam da Hrvati mogu da prave problem sa tim zutim tablicama, kao ne priznaju ih.. Da li je to tacno??
Da li uopste treba kroz Hrvatsku neka dodatna procedura i objasnjavanje da auto ide u Srbiju??
Da li na izlazu iz slovenije moram da uzmem neki papie kao dokaz da je auto izaslo iz EU?

Ko mi odgovori na SVA ova pitanja bicu mu puno zahvalan :D

Jesi već bio? :)

Hrvati prave problem ako nemaš carinsku deklaraciju (a nemaš je), pa imaš dve varijante: da je napraviš na Bregani (50€) ili da staviš 20€ u pasoš i daš Hrvatu da razmisli još jednom. Ovo drugo je provereno. Zato lepo odeš preko Mađarske i izbegneš Hrvatsku. Moguće je da će i na izlasku iz HR to isto spominjati jer što da oni ne dobiju koji evropčić, nisu ni oni gadljivi, a kolega na Bregani već stavio na šteku.

Ovo drugo što si pitao će ti sve reći i dati u Sloveniji, dobićeš sve na gotovo. Ne moraš kao kod nas da znaš ko šta treba da radi i zašto, pa da redom kontrolišeš i stalno misliš o nečemu.

Na ostala pitanja će odgovoriti tvoj špediter. Uglavnom, u redovnoj proceduri našem SUP-u treba ugovor sa overenim potpisom prodavca, overen ugovor kod notara, saobraćajna važeća, kopija poništene saobraćajne - overena i ostale papire što dobiješ kod nas, sa carine, sa CI, potvrda o plaćenoj carini i PDV-u.

Hrvati prave problem ako nemaš carinsku deklaraciju (a nemaš je), pa imaš dve varijante: da je napraviš na Bregani (50€) ili da staviš 20€ u pasoš i daš Hrvatu da razmisli još jednom. Ovo drugo je provereno. Zato lepo odeš preko Mađarske i izbegneš Hrvatsku. Moguće je da će i na izlasku iz HR to isto spominjati jer što da oni ne dobiju koji evropčić, nisu ni oni gadljivi, a kolega na Bregani već stavio na šteku.

Evo i dokaza :)

O ovakvom nečemu mogu roman da vam pišem a dešava se i dan danas kod mađara a i kod naših .U privatnim autima 10€ a u autobusu skupljanje ,svi putnici po 5 €.Kaže šofer ne da je to zbog carine to je da se odobrovolji carinik da brže nas pregleda i da nas ne maltretira.

Male su im plate pa su frustrinari, zato treba da se pomogne ljudima, da ne crknu od gladi :roll:

Neznam da li se secate incidenta od pre par godina na Gradini. Ne mogu tacno da se setim sta je bilo, uglavnom jednom cariniku je (valjda) neko zapalio auto i pojavio se sef carine sa pricom kako mu se treba pomoci, pa da se sakupe pare da mu se kupi nov auto! Male su im plate i ovaj nece moci sam da kupi drugi auto. A auto je bio par godina stari Mondeo. Ej, kako je imao obraza da kaze tako nesto! Nije mu palo na pamet da ce ljudi pitati kako je uopste uspeo da kupi takav auto sa onakvom platom. A pored toga sto znamo svi kako se "zaradjuje" na granici...

Ovo drugo što si pitao će ti sve reći i dati u Sloveniji, dobićeš sve na gotovo. Ne moraš kao kod nas da znaš ko šta treba da radi i zašto, pa da redom kontrolišeš i stalno misliš o nečemu.

Na ostala pitanja će odgovoriti tvoj špediter. Uglavnom, u redovnoj proceduri našem SUP-u treba ugovor sa overenim potpisom prodavca, overen ugovor kod notara, saobraćajna važeća, kopija poništene saobraćajne - overena i ostale papire što dobiješ kod nas, sa carine, sa CI, potvrda o plaćenoj carini i PDV-u.
Bio je... ;)
brane_m

Početnik

Učlanjen:
19.10.2010.
Pol:
muški
Reputaciona moć:
1
Re: Lični uvoz automobila iz Slovenije, Nemačke, Italije, Mađarske itd...

Preporuka za Dona - pomogao mi je oko uvoza, sve kako je obećano, sve na reč, plus je rešio probleme sa carinom koji bi za mene samog bili teško rešivi.

Vec duze vreme zelim da kupim Smart ForTwo (facelift model 2002/2003 - 2007) ali sve sto sam do sada nasao po Srbiji su ili modeli do 2001. godista sa nekim 100k+ kilometrazama ili su cene prilicno jake... Interesuje me koliko bi me sve ukupno kostalo da ga uvezem iz Nemacke i registrujem u Srbiji? S obzirom da je u pitanju mali auto vise ne znam ni da li mi se isplati da idem sam po njega ili da mi neko organizuje i prevoz?

Svaka pomoc ili savet vise su nego dobrodosli!

Linkovi automobila koji su u uzem izboru:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=144278279

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=143837838

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=144345420

Unapred hvala!

O ovakvom nečemu mogu roman da vam pišem a dešava se i dan danas kod mađara a i kod naših .U privatnim autima 10€ a u autobusu skupljanje ,svi putnici po 5 €.Kaže šofer ne da je to zbog carine to je da se odobrovolji carinik da brže nas pregleda i da nas ne maltretira.

Ja često prelazim granicu, 2-3 puta mesečno pa tako godinama unazad. Potpisujem da nijednom nisam platio Mađara, niti našeg carinika, niti hrvatskog, austrijskog (nekada), slovenačkog... osim jedan jedini put našeg kad se ja nisam puno pitao. Obično nosim svega svečage, pun gepek uglavnom, ali sve dozvoljeno i "za ličnu upotrebu". Plaćaju ili smotani, ili oni koji nose robu za carinjenje. Pre će biti ovo drugo, pa ne vidim razlog zašto tako pisati o njima. Da li je bolje 10€ "hvala doviđenja" ili ići na proceduru uvoza, deklaraciju, porez + carinu, pa to bude daleko skuplje?

Što se tiče autobusa, prelazio sam i busom mnogo puta, nikad niko nije tražio pare. Da jeste, ne bih dao. Oni imaju jednu traku za BUS i ne mogu tu mnogo da zakeraju inače naprave veliku gužvu.

To me podseti na Vujisića, kad je onaj seljak tražio 100 dinara da prevezu autobus preko njive, on ulazi u autobus i kaže: "Ljudi skupljajte pare, pustiće nas da prođemo ako skupimo _200_ dinara!" :) Nije isključeno da vozač sve stavi u svoj džep ili da cariniku nešto sitno.

Ako je on carinik bezobrazan (prelazi ovlaštenja), ima leka. Jednom prilikom sam pisao žalbu i zvala me lično upravnica carine da se raspita ko je taj carinik da ga suspenduje/kazni. Dala mi je svoj broj mobilnog i da je zovem kad bude bilo koji problem. Posle toga svi su nosili kape i nikad ruke u džepove što i danas važi na tom prelazu. Osete oni strah, kad se bojiš platiš, ćutiš i voziš. Pa svaki put tako. Kad znaš svoja i njihova prava, nema problema. Samo... treba pročitati kodeks ponašanja carinika, pa carinske zakone, pa neke druge zakone....

Moram da ti odgovorim da ti živiš u nekom drugom svetu i u nekoj drugoj državi a ne u Srbiji i da nikada do sada nisi prošao preko Horgoša .A ta carina traži mogu da ti i dokažem,a probaj i sam sedi u jedan autobus pa vidi da svaki šofer skuplja pare (po 5 € ) da da carini da ih odobrovolji kako oni to nazivaju pri prolazu.Ili si njihov čovek ili nemaš pojma kako to tamo funkcioniše.

Evo prije neki dan sam se vratio iz Slovenije!! Eh da sam video tvoj odgovor malo ranije samo :)
Na ulasku u Hrvatsku na Metliki carinik me stavio sa strane, kasnije prilazi i kaze da se javim u speditersku kucu.. Spediter hrvatic mnogo ljubazan.. Automatski me navodi na sumnju da me priprema tj obradjuje za nesto.. ma previse fin za Hrvata :) Kaze da bi mi radio propratne papire ali se desava da auto ostane u Hrvatskoj a onda bi on placao kaznu jer je uveo auto u comp a npr na drugoj strani auto nije izaslo iz zemlje.. Morao bih da ostavim akontaciju koji bi mi on vratio ali se meni ne isplati jer bi morao da se vracam nazad po pare itd itd.. Vidio dve budale (ja i kum), ne znaju kako se radi, pa obradjuje.. Ajde, kaze, da vidim mogu li ja nesto da sredim.. U medjuvremenu mercedes A klase parika pored mog golfa ulaze u kucicu izlaze nakon 5 minuta i odlaze.. Eto rekoh ovi zavrsili....Sve mi je odmah bilo jasno. Ode do carinika, procaskase 5 sekundi, vrati se i kaze.. sredio sam ja, dogovorite se momci!! Odem do carinika a on mrtav ladan: Ajde momci dacete 20 eura, kopiracemo saobracajnu da znamo da cete izac (haha koji blef cus kopija saobracajne, bacio ju je cim smo presli 20 metara). Dadoh coeku 20 evara i polako put Crne Gore!!! Strah me bilo da ce na drugoj strani praviti probleme jer nemam papire (koje ne znam ni kakvi mi trebaju) pa sam odlucio da kada predjemo u Bosnu (Neum) dio koji izlazi na more, idemo na Trebinje i zaobidjemo Hrvatsku skroz do CG.. Ali na granici Bosanac u kucici i policajac i carinik (all in one).. Trazi 5 eura.. A kupio si auto ni sok da castis... hahahha a sto je ovo reko evo ti 5 eura brate i pusti nas covek.. E sada dal je to standardna procedura?? hahaha ili ima neka zaobilazna putanja po tom pitnjau ja ne znam!! U svakom slucaju potrebno je imati 50 eurica usitnjenih za te slucaje.. Da ne pominjem bosansku policiju tj momcice od 20 godina koji mi napisase prijavu za nenosenje lanaca tj ne napise nego uzese 10 eura bez pisanja.. :) Eto tako se izgleda prelaze granice!!!

Vec duze vreme zelim da kupim Smart ForTwo (facelift model 2002/2003 - 2007) ali sve sto sam do sada nasao po Srbiji su ili modeli do 2001. godista sa nekim 100k+ kilometrazama ili su cene prilicno jake... Interesuje me koliko bi me sve ukupno kostalo da ga uvezem iz Nemacke i registrujem u Srbiji? S obzirom da je u pitanju mali auto vise ne znam ni da li mi se isplati da idem sam po njega ili da mi neko organizuje i prevoz?

Unapred hvala!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/smart/fortwo_cabrio/smart_fortwo_cabrio-4544100
http://www.hasznaltauto.hu/auto/smart/fortwo_passion/smart_fortwo_passion-4677252
Za svako pitanje ili realizaciju obratite mi se. Poz

Moram da ti odgovorim da ti živiš u nekom drugom svetu i u nekoj drugoj državi a ne u Srbiji i da nikada do sada nisi prošao preko Horgoša .A ta carina traži mogu da ti i dokažem,a probaj i sam sedi u jedan autobus pa vidi da svaki šofer skuplja pare (po 5 € ) da da carini da ih odobrovolji kako oni to nazivaju pri prolazu.Ili si njihov čovek ili nemaš pojma kako to tamo funkcioniše.

Preko Horgoša prelazim kolima otprilike svake dve nedelje, pa nešto duže od tri godine unazad. Autobusom uglavnom preko Batrovaca, ranije preko Kelebije. Možda je reč o tzv. "šverceskom autobusu" u kojima je običaj da se sakuplja sirotinja za carinika?

Poslednja izmena:
Pitanje za dona:

Na koliko se procenjuje Opel Astra 1.7CDTI 2005 godiste sa oko 130k predjenih kilometara sa Cosmo opremom (da li moze kad se uveze da se kaze da ima npr Enjoy opremu ili cak slabiju?)

Uvoz bi bio iz Nemacke. Takodje koliko bi mogla procena da bude niza ako se kilometraza podigne na recimo 200k?

Hvala unapred ;)

P.S
Bio sam u Sofiji pre neki dan i nisam uspeo da nadjem nista normalno a da je 2005+ godiste u kompakt klasi. Pogledao sam sigurno preko 1000 automobila i ukupno video mozda 4 astre 2005+, a cena ako se preracuna posle carine i poreza i jos dodatnih zajebancija ispadne skuplje nego kod nas :D Tako da u Bugarsku samo za neka vozila do 3000k eura.... preko toga mislim da se ne isplati.

Pozdrav svima,
Zanima me koliko treba da platim carinu,porez i registraciju za:
BMW 320d, 2002. godiste, presao 147.000 km, 110 kW (150 PS), dizel, euro 3, nemacke tablice, ima automatsku klimu, tiptronik menjac, el. podizace, servo..
Hvala unapred
Pozdrav

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi moze li mi ko od vas reci koji je to sajt za polovne automobile u utrehtu, kazao mi je neko da ima bas sajt gdje su sva ta auta izlozena sa detaljima?

ne autoscout ili slicno vec njihov licni sajt?

hvala takodje donkihotu na odgovoru, ne mogu da pisem pp pa makar ovako javno

Unapred hvala!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/smart/fortwo/smart_fortwo_and_pure_0.6-4630313
http://www.hasznaltauto.hu/auto/sma...o_passion_klima_uvegteto_4legzsak_aut-4682539
http://www.hasznaltauto.hu/auto/smart/fortwo/smart_fortwo-4513918
http://www.hasznaltauto.hu/auto/sma...o_pulse_bordo_borbelso_klima_uvegteto-4672789

Back