Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pa ja sam kupio Mareu u Nemackoj jos prosle godine i kad sam trebao da dignem sat za bednih 20k km da bih imao umanjenje carine majstor mi je rekao da je vec neko cackao po satu.:eek:
Ali cena je bila jako lepa kao i auto tako da je planula za 3 dana od davanja oglasa.:D
U zadnje vreme sve sto se meni ponudi a ja ne odreagujem momentalno -odvukose Bugari tako da su to ista kola koja se uvoze i u Srbiju! Cisto da znate.:)
Ne znam zasto vecina dize toliku frku o prevarama! Pa valjda imate oci i usi i majstora pa ako vam to nista ne pomogne onda vam je tako sudjeno! Ili hocete jeftino a dobro!:hahaha:

A sto da kupuju auto koji se vise ne proizvodi?
Mislim,kupis nov auto a od aprila se prestaje proizvoditi plus sto mu je dizajn od pre 11 godina.
To je isto kao kad je moj kum kupio novu ganc iz salona Astru G pre dve godine i pohvali se mom burazu a ovaj ga pita"Lep auto a koje je godiste?":hahaha:
Kupis nov polovan auto!

Meni mi je ovaj prijatelj rekao da sve sto Bugari uvoz je uglavnom uvoz sa auto placeva iz Nemacke, Italije i Francuske, gde oni imaju dil sa tim firmama tamo i dobijaju neke dobre popuste na kolicinu... Jer ako ste primetili gomila kamiona prolazi kroz nasu zemlju i ide za Bugarsku, da bi posle mi od njih kupili i uvezli ovde :)

Mislim da ako se dobro pregleda i proveri auto da ipak moze da se nadje dobar primerak. Samo opet na drugu stranu, da li se isplati dati recimo 5.500e za auto u Bugarskoj i uvesti ga ovde? Jer carina + PDV ispadne cena kao kod nas... to je moje kljucno pitanje.

Pa zar ti nije bolje uzeti auto od našeg čoveka sa naših auto plačeva nego od bugara .Pa samo put do bugarske košta prvo njih ,posle tebe a i ako mu slučajno nešto fali gde ćeš ti u bugarsku da reklamiraš .Pa ovde na našim plačevima auto koji je dobar možeš sigurno jevtinije da kupiš.Hajd sa srećom pa javi šta si kupio.

Ne bih rekao da je "polovan" krs auto star 4-5 godina! Uostalom moj pik je Opel Astra 3 (ili H), koja se krece tu negde, a ne moze da se poredi sa puntom ni u kom pogledu.
@pera: Meni je sofija na 80km, zato bih otisao prvo tamo... A i kazem ti imam druga koji uvozi auta od tamo i prodaje ih ovde => zna ljude Bugare koji mu nadam se nece uvaliti najgore.... uostalom 20e mi je da odem tamo i da pogledam... pa cemo videti.

pozdrav svima.
Hteo bih da uvezem volvo s80 2,4 140 ks, 2001god, benzinac
Auto bih registrovao na oca posto ja nemam drzavljanstvo srbije.
Plan je da ja kupim auto u svedskoj dovezem ga za srbiju i ostavim pa da ga otac registruje.
Sad vi meni reci sta mi treba od papira i da li je to izvodljivo.

pozdrav svima.
Hteo bih da uvezem volvo s80 2,4 140 ks, 2001god, benzinac
Auto bih registrovao na oca posto ja nemam drzavljanstvo srbije.
Plan je da ja kupim auto u svedskoj dovezem ga za srbiju i ostavim pa da ga otac registruje.
Sad vi meni reci sta mi treba od papira i da li je to izvodljivo.

Od 550 do 650 eura. Nemam sada kod sebe katalog da ti precizno izračunam, ali ne bi trebalo da je više od 650. Ja ti ga mogu i ocariniti, i registrovati. Tvoje je samo da ga doteraš do granice.

Od 550 do 650 eura. Nemam sada kod sebe katalog da ti precizno izračunam, ali ne bi trebalo da je više od 650. Ja ti ga mogu i ocariniti, i registrovati. Tvoje je samo da ga doteraš do granice.

Plan je da ja dodjem sa autom na godisnji odmor i koristim ga par sedmica, i onda ga ostavljam ocu da ga carini. Da li to predstavlja problem posto si napiso da ga doteram samo do granice.

Back