Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pitanje za Donqihotea koliko bi iznosili troškovi dovoza, carine itd. za

1.http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/albea/fiat_albea_1.2_16v_active-4038642

2.http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/albea/fiat_albea_1.2_active-4513112

3.http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/albea/fiat_albea_1.2_active-4307900

i kako se raspitati kolika je kilometraža na 1 i 3 pošto u oglasima ne piše. Unapred hvala na odgovoru.

Prvi link ne bi toliko porucio posto se prodaje na placu, a i cena je veca za 100000 ft. , drugi auto je skinut, a treci se prodaje od vlasnika, dobra je cena, 90000 presao,ima servisnu mada nije vodjena do kraja, u prvo boji, bez farbanja i bez udaranja u odlicnom stanju. Pricao sam s vlasnikom, moze da se ide po njega...:-)

Donqihote, svaka čast na iscrpnim objašnjenjima, ovakve info su od velike koristi...
Iako sam sve gore pročitala, nisam sigurna da sam razumela vezano za povraćaj PDV-a, da li to zavisi od firme u kojoj se vozilo kupuje ili već...?
Zapravo, mene interesuje da uvezem motor iz SLO, i nadam se da je procedura ista. Povrat PDV-a nije zanemarljiva stavka, pa ukoliko imaš više info, bila bih ti zahvalna :) :) :)

interesuje me nasao sam auto u sloveniji.
Auto nije registrovan , da li kao takav moze da se dotera na prikolici u Srbijui carini i plati porez tj da li bi me pustili da prođem do srbije?
Od kupca bi mi trebao kupoprodajni ugovor overen kod njih u supu, saobrtaćajna i šta još?
Ako neko zna kako bih mogao da ga doteram na prikolici neka mi odovori....
Za drugu varijantu znam odem kolima,izvadim probne table 50eur,uradim tehnički oko 100eur,kupoprodajni ugovor overim u supu ,dobijem list hologacije i saobraćajnu ...i jel treba još nešto??

Jel neko zna koja spedicija je recimo najpovoljnija...?

Donqihote, svaka čast na iscrpnim objašnjenjima, ovakve info su od velike koristi...
Iako sam sve gore pročitala, nisam sigurna da sam razumela vezano za povraćaj PDV-a, da li to zavisi od firme u kojoj se vozilo kupuje ili već...?
Zapravo, mene interesuje da uvezem motor iz SLO, i nadam se da je procedura ista. Povrat PDV-a nije zanemarljiva stavka, pa ukoliko imaš više info, bila bih ti zahvalna :) :) :)
PDV, odnosno DDV, kako ga Slovenci zovu, dobijaš samo ako ga prodaje firma, i ako ti ga proda sa porezom. Onda praviš izvozne papire, koje overavaš na istupu iz EU, a kasnije možeš da se vratiš u Sloveniju, i da tražiš da ti isplate PDV, a kao dokaz im pokazuješ overen istup na izvoznoj deklaraciji.

interesuje me nasao sam auto u sloveniji.
Auto nije registrovan , da li kao takav moze da se dotera na prikolici u Srbijui carini i plati porez tj da li bi me pustili da prođem do srbije?
Od kupca bi mi trebao kupoprodajni ugovor overen kod njih u supu, saobrtaćajna i šta još?
Ako neko zna kako bih mogao da ga doteram na prikolici neka mi odovori....
Za drugu varijantu znam odem kolima,izvadim probne table 50eur,uradim tehnički oko 100eur,kupoprodajni ugovor overim u supu ,dobijem list hologacije i saobraćajnu ...i jel treba još nešto??

Možeš da ga doteraš na prikolici bez tablica. Pošto je odjavljen, obavezno traži fotokopiju saobraćajne, i da ti se overi u SUP-u (Upravna enota), jer Slovenački SUP zadržava originale kod odjave.

Jel neko zna koja spedicija je recimo najpovoljnija...?

Znam...moja... :)

PAŽNJA!
Narode, moram da vas upozorim na jednu stvar.

Juče sam saznao za najnoviju vrstu prevare na netu, pri kupovini automobila. Naime, pojavile su se firme koje vam nude ekstra povoljne uslove, a traže da im plaćanje izvršite preko računa. Ne nasedajte na to, i nikome ne šaljite pare ni pod kakvim uslovima! Samo keš u džep, pa na put po auto!

Juče mi je bio čovek u firmi koji je našao extra povoljnu ponudu za Lexusa IS200. Navodno ga prodaje Italijan koji je odselio u Škotsku, i pošto mu je nezgodno da vozi tamo sa volanom na levoj strani, daje ga veoma povoljno, jer kao tamo niko to neće da kupi, što je logično.
Prodaja se navodno vrši preko posredničke kompanije, koja ujedno vrši i transport. Pare se ne uplaćuju vlasniku auta, nego toj kompaniji, i to pod sledećim uslovima: Pola para unapred, onda ti dovezu auto na željenu adresu, i od tog momenta imaš 5 dana probe, pa ako ti se svidi, uplaćuješ drugu polovinu, a ako ne, vraćaš auto. Suviše lepo zvuči. Zar ne?
Troškove transporta navodno plaćaju prodavac i kupac po pola. Njemu je za Lexusa 2003. godište, sa transportom trebalo da košta 4.400 €.
On je čovek došao kod mene, pošto je trebalo ja da mu carinim vozilo, i doneo keš za prvu ratu, da se uplati na račun moje firme, pa da ja prebacim pare u London, gde je sedište te navodne shipping kompanije.

Srećom, uz njegovo dobro poznavanje funkcionisanja sajtova na netu, gde je primetio neke čudne stvari, koje nisu svojstvene za tako jake kompanije, kao što se ta predstavlja, i uz moje poznavanje ljudi koji rade nabavku vozila iz Britanije, u saradnji sa britanskim firmama, saznali smo da se radi o prevari, i da su već neki ljudi odavde, konkretno jedan dečko iz Subotice, prevareni na taj način, i ostali bez para. Uplatili su prvu ratu, i nikada nisu videli auto.

Ja ću vam ovde dati link do sajta te "firme", ali pazite se, jer nisu ovi jedini prevaranti te vrste. Ima ih ko zna koliko još.

Ovo je ta navodna posrednička kompanija: www.acrosstar.all.co.uk

A, ovo su uputstva za uplatu, koja su poslali mom komintentu:

BARCLAYS BANK
ACCOUNT NAME - ACROSSTAR TRANSPORT LTD
Sort Code: 209561
Account Number: 23684598
Swift: BARCGB22
IBAN: GB47BARC20956123684598
Bank Name: Barclays Bank

Možda ne bismo ništa ni posumnjali, jer smo mislili, hbg, zapad je to, da moj komintent nije zvao prvo navodnog vlasnika auta, koji je imao težak italijanski akcenat, i koji se navodno nalazi u Glazgovu, a nekoliko minuta kasnije, zvao je sedište shipping kompanije u Londonu. Na njegovo zaprepašćenje, javio mu se lik sa potpuno istim teškim italijanskim akcentom, i što je duže s njim razgovarao, sve je bio sigurniji da priča sa istom osobom. Između Glazgova i Londona je 500 km. :think:
A, onda sam ja pozvao čoveka koji radi trgovinu auta sa Englezima, i ovaj mi je rekao o kakvoj se prevari radi. Tu vrstu prevara u Britaniji najviše prave Pakistanci.

Prevara je i potvrđena kada je čovek na italijanskim oglasima našao istog tog Lexusa, potpuno iste fotografije, samo po ceni od 8.000 €. Znači, prevarant je skinuo slike sa tog italijanskog sajta.

Šta da vam kažem, narode, sem čuvajte se! Ako su se pojavili takvi u GB, nije isključeno da ih nema i po drugim zemljama.

Poslednja izmena:

Back