Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav,

Mene interesuje da li moze da se uveze ostecen auto (blaze udaren) auto?

Može... Jedini je uslov da je na svojim točkovima, odnosno u voznom stanju, bar na oko, i da mu je čitava šoferka, farovi i štop svetla.
Po udarcu se dobija umanjenje carinske vrednosti za 1%, a za svaki puknuti vazdušni jastuk po 2,5%, s tim da ukupno umanjenje za oštećenja ne može preći 10%.
Da bi se priznalo oštećenje, i ostvarilo umanjenje, obavezno se oštećenja moraju prijaviti špediteru na granici, prilikom pravljenja ulazne prijave.

Nemanja do koliko ti para u stvari trazis auto?
Vidim da gledas uglavnom krseve sto se vidi i po ceni pa ako tako gledas verovatno ces da se i nasankas jer sam dosad x puta rekao da dobar auto mora da se plati.
Bolje ti je da uzmes nesto starije a dobro nego da uzimas novije pa da ulazes i da nikad ne znas kad ce te ostaviti.
Imas kod nas puno automobila od vlasnika koji su ih vozili godinama,odrzavali i sad ih prodaju jer ne mogu vise da prate lupetanja ove vlade pod kojim se podrazumevaju tehnicki pregledi,registracija,tablice i nalepnice i jos stosta.
Imam ja u ponudi svasta sto je vec ocarinjeno i po dobrim cenama ali reci koja je to cifra pa da znamo jer pitajuci za 10 modela koje si naveo (grubo receno) ne mogu da stvorim sliku sta trazis.

Ako moze jos jednom pomoc poruka za @Dule 021 i @Donqihote koji je od ovih moguc za uvoz ,koji je po vama najbolji i koliko bi izaslo SVE ukupno ukljucujuci i cenu vozila i vasu uslugu?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4230255&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4403218&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4428474&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4409765&show=1

Izvinite sto pisem ponovo,jako mi je hitno,a odgovora nema :)

Ni jedan od ovih vozila ne mozes da uvezes, jer sigurno nemaju EURO 3 motore! Gledaj vozila od 2001 ili mladje. Ali i onda moras da proveravas po broju sasija!

Koliko je sad carina na uvoz polovnih automibila?
A koliko na blok motora kad je nov a i kad je polovan...
Kako se racuna elektricni engine motor, 45kW, kao elektricni uredjaj ili kao auto deo?Kao uredjaj je valjda 18% carina ali ko zna da li posle treba da sve saljem na sertifikaciju onu za saobracajna vozila..inace je elektromotor iz elektricnog automobila i prilagodjen nekim standardnim menjackim sistemima.

Ni jedan od ovih vozila ne mozes da uvezes, jer sigurno nemaju EURO 3 motore! Gledaj vozila od 2001 ili mladje. Ali i onda moras da proveravas po broju sasija!

Hvala .... steta ja se bas ponadao :) ja sam nesto citao da postoje vozila koja su euro 3 a nisu 2000,2001 i mladje...
sad sam malo u problemu... u svakom slucaju hvala .. ako imas da predlozis neki "normalan" auto do 1700,800 e koji je moguc za uvoz , mnogo bi mi pomogao :)

Nemanja eto ti taj Megan sto ti nudi Kristian po lepoj ceni a koliko ja vidim,cini mi se da je auto lep.
Nit imas sta da popravljas a dobio bi lepu limuzinu za te pare.
I samo d znas da se ovde prodaju osteceni samo kad su krsevi jer jedna je stvar kad vidis malo ulubljen neki deo na autu koji vredi jer takav trgovac sigurno nece ostaviti u takvom stanju ,nego ce ga doterati a ove sto se ne isplati ulagati u njih takve prodaju makar i izvlacili svoje pare. Ja takav auto nikad ne bih kupio.

Pozdrav,

Uskoro planiram da odem po auto u Nemacku pa me interesuje koliko bi iznosili ukupni troskovi za uvoz automobila iz Nemacke, u pitanju je

Volkswagen Passat 1.9 TDI, FR 02/2000 , presao oko 25000km, 85 kw (116 ps), manual gearbox. i za
Opel Astra 1.7 DTI Selection FR 03/2001 199,000 km Diesel 55 kW (75 PS) Manual gearbox

Znaci, zanimaju me svi troskovi sa registracijom na srpske tablice.

Unapred zahvalan

@Donqihote

Hvala. I jos jedno pitanje da li znas sajt nekog auto placa u Madjarskoj gde mogu da vidim njihovu ponudu vozila? Ja nemogu da nadjem ni jedan osim onog koji prodaje vozila sa volanom na desnoj strani.

@KovaZG

Kako mislis da uvezes neki od ovih automobila? Kad nisu euro3.

Nisam video da nisu euro 3 , zato sad gledam samo na mobile.de posto tamo lepo pise... :)

A i tamo ne mora da znaci da je Euro3 dok ti prodavac ne potvrdi da bas pise u saobracajnoj dozvoli Euro3!
X njih je proplivalo jer je svaba govorio da je euro3 a ustvari je pisalo D3 sto je njima ista stvar ali nasoj carini nije!
Zato se mora nazvati i reci prodavcu da ti procita sta tamo pise jer te ta mala greskica moze kostati par stotina eura a o vracanju praznih saka da i ne govorimo.

Pozdrav,

Uskoro bih trebao da uvezem automobil iz Nemacke, pa me zanima koliko bi iznosili svi troskovi (carina,registracija itd) za sledeca vozila:

1.Volkswagen Passat 1.9 TDI FR 02/2000 279,500 km Diesel 85 kW (116 PS) Manual gearbox
2.Opel Astra 1.7 DTI Selection FR 03/2001 199,000 km Diesel 55 kW (75 PS) Manual gearbox

Znaci zanimaju me svi troskovi (osim prevoza) posto cu licno ici po auto.

Unapred hvala!

Back