Uvoz automobila, pomoć i saveti

Nemanja eto ti taj Megan sto ti nudi Kristian po lepoj ceni a koliko ja vidim,cini mi se da je auto lep.
Nit imas sta da popravljas a dobio bi lepu limuzinu za te pare.
I samo d znas da se ovde prodaju osteceni samo kad su krsevi jer jedna je stvar kad vidis malo ulubljen neki deo na autu koji vredi jer takav trgovac sigurno nece ostaviti u takvom stanju ,nego ce ga doterati a ove sto se ne isplati ulagati u njih takve prodaju makar i izvlacili svoje pare. Ja takav auto nikad ne bih kupio.

Kristian stvarno dovozi i prodaje lepo očuvana auta. Znam, jer ja mu ih carinim. ;)

Čak sam i ja pre mesec dana ocarinio, i od njega pazario Lagunu karavan 1.9dci.

A i tamo ne mora da znaci da je Euro3 dok ti prodavac ne potvrdi da bas pise u saobracajnoj dozvoli Euro3!
X njih je proplivalo jer je svaba govorio da je euro3 a ustvari je pisalo D3 sto je njima ista stvar ali nasoj carini nije!
Zato se mora nazvati i reci prodavcu da ti procita sta tamo pise jer te ta mala greskica moze kostati par stotina eura a o vracanju praznih saka da i ne govorimo.
Ne D3, Dule, nego D4. D3 je u rangu euro2, a D4 je nešto između euro3 i euro2, ali ga Nemci priznaju kao euro3. Vrlo često se može naći brif na kome piše euro3 und D4.

Inače, čak i da piše euro3 u brifu, ako je auto stariji od 2002. ne znači da je euro3 koji naša država priznaje. Naime, Nemci priznaju dogradnju katalizatora, i prebacuju ga u euro3, dok se naši majmuni prave pametniji od Švaba, i traže isključivo fabrički homologovana auta na euro3. Znam ljude kojima se desilo da su uvezli auto iz Nemačke, na brifu je pisalo euro3, a dobili su negativan odgovor iz Agencije za bezbednost saobraćaja. Šta reći...Srbija, zemlja čuda... iliti, sin uči oca kako se prave deca.

Koliko je sad carina na uvoz polovnih automibila?
A koliko na blok motora kad je nov a i kad je polovan...
Kako se racuna elektricni engine motor, 45kW, kao elektricni uredjaj ili kao auto deo?Kao uredjaj je valjda 18% carina ali ko zna da li posle treba da sve saljem na sertifikaciju onu za saobracajna vozila..inace je elektromotor iz elektricnog automobila i prilagodjen nekim standardnim menjackim sistemima.

Carina na polovnjake je i dalje 12.5%, a za uvoz iz EU auta proizvedenih u EU, i sa izvoznim papirima iz EU i eur1 obrascem je 5%.

Blok ili ceo motor, nov ili polovan, na sve je carina 15%, ali pošto za to nema kataloga, zavisiš od dobre volje carinika da li će ti prihvatiti cenu na računu kao realnu.

Elektromotor za automobile bi trebalo da se računa isto kao i ovaj na tečno gorivo, jer u tarifniku ne postoji poseban tarifni stav za takve motore, a kod motora stoji grupa tarifnih stavova "motori za pogon vozila iz glave 87", a u glavu 87 spadaju putnička i teretna vozila, i tu nije navedena vrsta goriva.

Pozdrav,

Uskoro bih trebao da uvezem automobil iz Nemacke, pa me zanima koliko bi iznosili svi troskovi (carina,registracija itd) za sledeca vozila:

1.Volkswagen Passat 1.9 TDI FR 02/2000 279,500 km Diesel 85 kW (116 PS) Manual gearbox
2.Opel Astra 1.7 DTI Selection FR 03/2001 199,000 km Diesel 55 kW (75 PS) Manual gearbox

Znaci zanimaju me svi troskovi (osim prevoza) posto cu licno ici po auto.

Unapred hvala!

Pozdrav,

Uskoro bih trebao da uvezem automobil iz Nemacke, pa me zanima koliko bi iznosili svi troskovi (carina,registracija itd) za sledeca vozila:

1.Volkswagen Passat 1.9 TDI FR 02/2000 279,500 km Diesel 85 kW (116 PS) Manual gearbox
2.Opel Astra 1.7 DTI Selection FR 03/2001 199,000 km Diesel 55 kW (75 PS) Manual gearbox

Znaci zanimaju me svi troskovi (osim prevoza) posto cu licno ici po auto.

Unapred hvala!

Lepo sam ja rekao da sad kad imate mogucnost i vi sami uvozite krseve a sve iz razloga sto kod nas ima jeftinije ali nesto niste sigurni u kilometrazu.:D
Idemo logikom "Sto da dam za Astru 4000 eura u Nemackoj kad ima u Srbiji ocarinjena za 3500!" pa onda i vi trazite kola koja bi mozda bila cak jeftinija nego ona u Srbiji pa ste prinudjeni da gledate kola sa 300k km ili neka ocukana a pravi auto ja jos nisam video da je neko doterao!:per:
Pod pravim autom se podrazumeva auto sa 50k km i u prvoj boji a da nije bio firmin i teretni!

Pozdrav, za sve clanove foruma, posebno za duleta i donkihota, posto vidim da su oni ovde ti koji nama ostalima pomazu pri odlukama.
Skoro sam bio resio da idem u slo po auto, ali sam na kraju odustao, jer to ipak nije nimalo lak posao, posebno za pocetnike. Odlucio sam da ovde ipak kupim nesto i tako je i bilo na kraju, kupio sam Polo 2001 i nadam se da cu biti zadovoljan.
Sad imam drugi problem, auto sutra treba da registrujem, ali u supu mi traze overen racun od italijana (ovaj moj racun nema pecat), a u drugom supu mi traze overen racun od sudskog tumaca. Ja stvarno ne znam ko je lud u ovoj Srbiji, a li ja sam na granici da poludim, kad dva supa traze razlicite stvari. Sutra cu videti sta cu uraditi, ali kad ja imam ovoliko zajebancije oko registracije ko zna kako je vama sto uvozite - svaka vam cast.
Ako je neko upucen u ovaj novi zakon nek pomogne, da znam sta mi je ciniti?!
P.S.
Done izvini ako sam te ja iscimao kad sam pitao za ona kola sto sam mislio da uvezem!
Pozdrav

Pa ako si kupio auto ovde pa šta će tebi račun od italijana ili si ti od nekog kupio stranca i sad imaš muku.A polo 2001 je i pitanje dali ima E 3 .Bolje da si to kupio kod Dule a ocarinio kod Dona i da te ne boli glava .Sa tim ljudima nemam ništa ali vidim da su korektni.

@bokibgg
Ti ili zivis u Kikindi gde su nevidjeni kreteni u Sup-u ili te ovi zezaju iz razloga sto ni sami ne znaju sta treba od papira!
Ako je auto vec ocarinjen i na svim papirima ima pecat carine sta ce im onda taj papir sto ti traze? Kako je auto mogao biti ocarinjen ako nesto nedostaje?
Ova drzava postaje takva skrnavstina da je to covek da ne veruje jer od grada do grada se razlikuju zakoni,takse i ko zna sta jos a sve to verovatno mozemo da zahvalimo strankama koje svoje kolo vode u gradovima u kojima su izabrane!

Nisam iz Kikinde vec iz Bg-a. To je valjda nesto po novom zakonu, a ni oni ne znaju sta je. To mi je i prodavac rekao, da je normalno ocarinjen i da je sve ok, a to su i ovi smaraci u supu su to potvrdili, ali FT1P (sto je vec neko pre rekao, fali ti jedan papir). Cekam da vidim sta ce prodavac sutra da mi kaze,a ja cu svakako i ovaj racun sto imam da overim kod sudskog tumaca, pa valjda ce da prodje, ali nervira me to sto ne znam konkretno sta mi (im) treba!!! Ma trebao sam nekoj agenciji to da dam da mi zavrse, ali sam se zeznuo sto sam sam sve uplatio i tehnicki odradio, pa sad oni nece da se cimaju.

Ma znam ja sta oni traze a to je neverovatna glupost!
Zamisli ti kad bih ja trebao da dam racun izmedju mene i coveka ili firme od koje sam ja kupio auto i time ti pokazao ustvari koliko sam ga platio!
E taj papir oni hoce sto nema sanse da dobiju jer sta njih briga posto je sta placeno,bitno je da ti imas ugovor ili fakturu i to je sasvim dovoljno!
Po nekim opstinama se traze i prevodi saobracajne dozvole -kao oni ne znaju sta tamo pise! A verovatno je sve u dogovoru-ja tebi musterije a zaradu delimo popola.
Nedavno je covek iz KI koji je kupio auto od mene morao da dolazi za NS jer prevodioca sa poljskog nema kod njih. A sve je u brojevima kao i kod nas i jos slican jezik!:dontunderstand:
Kreteni!

Oni njemu traže pečat notara na italijanskom ugovoru. Meni nije jasno kako je uopšte taj auto ocarinjen bez tog pečata, jer sve carinarnice su odavno dobile raspise da bez pečata notara ili neke zvanične ino ustanove se ne prihvataju kupoprodajni ugovori, što je krajnji idiotluk, jer po zakonima EU ljudi nisu dužni da ugovore overavaju. Potpisi se smatraju validnima. Izuzetno u nekim zemljama, poput Mađarske, se traže i potpisi dva svedoka.

Srbija hoće u EU, a ne prihvata zakone i pravila, odnosno dokumenta sačinjena po tim zakonima iz EU. Malo bismo da se hebemo, a da nam ne uđe. E, pa ne može to tako.

Što se tiče kretenskih SUP-ova u severnom Banatu (KI i okolina) tu je situacija stvarno smešna. Mom uvozniku su pre koji dan u Čoki tražili da prevede libreto (IT saobraćajna). Eto, ne razumeju jadni šta znače oznake ccm, kw, kg... mamu im hebem.
Ali, najsmešnije je bilo da su mu tražili i prevod mađarske fakture, a 99% stanovništva tamo, a znači i radnika u SUP-u su Mađari, a toliko loše znaju srpski da bi im trebao prevod za srpska dokumenta, a ne mađarska. Ko tu koga zaebava?

Poslednja izmena:
Sad se setih jednog slučaja... Carinio sam auto sa Islanda. Dogovorio sam se sa čovekom da mu ga ja i registrujem. I, odem ja u SUP, predam papire, i oni mi vrate predmet, jer traže prevod saobraćajne od sudskog tumača.
Ja se počnem smejati, i pitam ih da li su oni svesni da ne u Srbiji, nego verovatno ni ujednoj zemlji u ovom delu Evrope ne postoji sudski tumač za islandski, i da ga najverovatnije nema nigde sem u skandinavskim zemljama. Na to mi pametni službenik kaže: "E, pa eto, neka ti ga prevede npr. norveški prevodilac na svoj jezik, pa ga ti kasnije ovde prevodi sa norveškog na srpski". Nisam verovao svojim ušima.
Izvadim ja mobilni, uključim kameru, i zamolim ga da mi sve to ponovi. On se iznenadi: "A, što...?" "Pa, rekoh, da to postavim na Youtube da se narod čudi i smeje." Na to on popizdi, i uzme nazad papire, i preko kurrca mi odradi registraciju, i da bi sebe koliko-toliko oprao zbog gluposti koju je izvalio, reče: "Hajde, dobro... samo zato što te znam, ali znaj da ti pravim uslugu. Ako revizija bude gledala predmet, tražiće ti da skineš tablice". "Ma, važi...":lol:

Poslednja izmena:
A ja prodao auto par dana pre Nove godine za Vlasotince i napravio lepo ugovor u agenciji,posto je auto bio na fizickom licu,i tehnicki pregled a onda sam sve lepo poslao coveku postom za Vlasotince. Njegova cerka je kupila auto na preporuku a on auto nije ni video.
Posto nisu imali tablice kazu mu u njihovom Sup-u da registruje auto posle 1.Januara i..... odjednom ne vazi tehnicki pregled bez obzira sto po zakonu vazi 30 dana i ne vazi agencijski ugovor za koji je placeno 1000 dinara!
Kad sam nazvao agenciju i rekao da njihov ugovor nije validan i da mi vrate novac samo su rekli da kad je pravljen -bio je validan i da to treba drzava da mi vrati jer su oni odredili novi zakon! Zamislite koliko je ugovora u agencijama sirom Srbije napravljeno samo tokom decembra!
Morao sam da pravim novi tehnicki pregled bez obzira sto su u NS pustili posle dva dana i stare preglede a za ugovor sam morao da pronadjem coveka iz papira i da vlasotinac dodje u NS da bi se ugovor u opstini napravio.
Pre nego sto sam dosao rekao sam mu da im kaze da se covek iz papira odselio za Ameriku i da nema sanse da se potpise ali oni i dalje nisu hteli da ga puste!
Srbija -zemlja u totalnom rasulu!

Poslednja izmena:
A ja prodao auto par dana pre Nove godine za Vlasotince i napravio lepo ugovor u agenciji,posto je auto bio na fizickom licu,i tehnicki pregled a onda sam sve lepo poslao coveku postom za Vlasotince. Njegova cerka je kupila auto na preporuku a on auto nije ni video.
Posto nisu imali tablice kazu mu u njihovom Sup-u da registruje auto posle 1.Januara i..... odjednom ne vazi tehnicki pregled bez obzira sto po zakonu vazi 30 dana i ne vazi agencijski ugovor za koji je placeno 1000 dinara!
Kad sam nazvao agenciju i rekao da njihov ugovor nije validan i da mi vrate novac samo su rekli da kad je pravljen -bio je validan i da to treba drzava da mi vrati jer su oni odredili novi zakon! Zamislite koliko je ugovora u agencijama sirom Srbije napravljeno samo tokom decembra!
Morao sam da pravim novi tehnicki pregled bez obzira sto su u NS pustili posle dva dana i stare preglede a za ugovor sam morao da pronadjem coveka iz papira i da vlasotinac dodje u NS da bi se ugovor u opstini napravio.
Pre nego sto sam dosao rekao sam mu da im kaze da se covek iz papira odselio za Ameriku i da nema sanse da se potpise ali oni i dalje nisu hteli da ga puste!
Srbija -zemlja u totalnom rasulu!

Nije Srbija zemlja u rasulu,Srbija je raj da se pljacka narod i to koriste na svakom koraku.Sve moze,sve ne moze,znaci odlucujem ja koji sam na salteru.I moj sef naravno.Plati pa klati ili se maltretiraj.Sve moze!!!

Sto se Opstine Kikinde tice stvari se resavaju katastrofalno. Imao sam ovlascenje za sve za jednu Corsu, u Senti sam mogao da je odjavim ali porez na kupoprodajni ugovor vec nisam mogao sam da resim, nego sam morao da idem sa bivsom vlasnicom iz Subotice za Sentu. Tamo smo se pojavili, ja uplatio porez, to je bilo 31 decembra. Nisu hteli da mi udare pecat na kupoprodajni ugovor da se vidi da je placen PDV, sto su mogli odmah da urade, ispred nosa sam im uplatio, negu kazu poslace mi postom potvrdu. Inace stigao bi da predam registraciju jos taj dan u Subotici na stare stare table i saobracajnu. Posto je stigla nova godina, pa srpski bozic, pa opet nova godina, pa se nisu bas trudili oko posla 17-tog !!! su najzad poslali jebenu potvrdu. Tek nakon toga sam mogao da registrujem auto, naravno sa novim troskovima i stajao mi je vise od dve nedelje.

Verovali ili ne mnogi kikindjani registruju auto na svoju rodbinu iz drugih gradova gde se auto moze registrovati bez ikakvih problema dok u Kikindi jednostavno neki papiri ne mogu da se naprave sto oni traze!
Evo malopre me zvao kupac iz Kikinde i dao sam mu broj od proslog kupca koji je na jedvite jade uspeo da registruje auto i to preko nekih veza pa da se raspita dali ce uspeti da registruje a ako ne ne gine mu na rodbinu iz drugog grada!
Pametni kikindjani izbijaju sebi pare iz dzepa a onda se zale kako im je sve propalo! E pa vidi se zasto!

Cao,

Reko samo da pitam koliko bi bila carina i pdv za ovaj auto.

Dule, da li imas neka nova auta za prodaju?

Auto :Ford Focus TDCI
Prešao kilometara: 129800 km
Godište: 2001
Gorivo: Dizel
Snaga: 110 ks / 81 kw
Kubikaža: 1796 ccm
Menjač: manuelni
Boja spoljašnjosti: srebrna (Metalik)
Tip motora: Euro 3

Pozdrav
Sale

Pa sta te zanima? Ja sam ti poslao slike 5-6 auta i ti nista!
Moras onda reci koliko para hoces da das i koliki auto hoces?
Evo ovo mi stize za koji dan a ona kola sto sam ti pokazao su na carini i izlaze za dva dana. Oktavia 1,9 TDI 90ks 2003 limuzina sa navodnih 80000 km a to cu da vidim kad dodje.Cifra bez cenjkanja je 5500 a posto su preko ne bi verovali!
Skupe ko otrov!:per:

Pa imas ovde vec ocarinjenih automobila za te pare!
Recimo preneki dan sam gledao Focus u jako lepom stanju koje je i mene iznenadilo a covek (moj kolega) je trazio za njega 3750! Radi se o limuzini sa 5 vrata a ne znam koji motor je imao. Sad dali bi ga on dao za 3500 to ne znam ali znam da je auto vec tu i da je lep!
Za nesto vise para tj. za 4000 bi mogao da dobije ovako nesto! Kraj 2002 godine iz Nemacke!

I garantovanih 138000 km a dozvoljene su sve provere! Jos je i dizel koji maltene da nije skuplji za registraciju od 1,6 motora jer ima samo 80 ks.

Dule 021:
Mene baš interesuje Fiat stilo do max 4000e, sa jtd ili 1,6 motorom, 3 vrata. Ako imaš neki stilo u dobrom stanju ( 2002-2003 godište ), mogli bi da se kontaktiramo preko telefona.
Hvala unapred, poz

Back