Uvoz automobila, pomoć i saveti

Vec si dosao do zeljene informacije, video si sliku, ako znas jezik pozovi ga, opet ima mogucnost da ce te lagati,mozda i nece sanse su 50-50% znaci preostaje ti da ides da ga vidis, sigurno ti niko nece ici dzabe da ga vidi, pa iako je nekom usput nece ti gledati osim ako ti nije rodjak, prijatelj, znaci preostaje ti da ides sam ili da ga kupis na nevidjeno, tako ti ide kupovina kada nadjes auto u inostranstvu.

Vec si dosao do zeljene informacije, video si sliku, ako znas jezik pozovi ga, opet ima mogucnost da ce te lagati,mozda i nece sanse su 50-50% znaci preostaje ti da ides da ga vidis, sigurno ti niko nece ici dzabe da ga vidi, pa iako je nekom usput nece ti gledati osim ako ti nije rodjak, prijatelj, znaci preostaje ti da ides sam ili da ga kupis na nevidjeno, tako ti ide kupovina kada nadjes auto u inostranstvu.

ja sam provalio da si ti mnogo drzak i sarkastican!
ajde breee covece,pitam za savet koji ti je djavo!
ako te smara sta pitam coveka,zaobidji me,nemoj me grditi,nisi mi majka brate rodjeni!
da imam mogucnosti da sam odem da ga vidim,ne bih placao sigurno 300e da mi ga doveze...
mislio sam da covek zna njihov jezik,postoji nesto sto se zove telefon,pa bi ga kontaktirao,kapiras?

ok znaci oko 2900 ce biti sve...
nego mi reci dali je moguce nekako kontaktirati tog coveka msm da ne saljes ljude za dzabe ako su mu odvaljena vrata,motor nema kompresiju,menjac ne radi itd :D
msm necu na blef da idem...
kako ja da dodjem do zeljenih informacija u vezi tog auta?

Levo od oglasa imaš ime i telefone. Slobodno nazovi! Svi oni govore srpski (kada su pare u pitanju :mrgreen:). Možda malo iskvaren, ali ipak razumljiv...

Poslednja izmena:
ako te smara sta pitam coveka,zaobidji me,nemoj me grditi,nisi mi majka brate rodjeni!
da imam mogucnosti da sam odem da ga vidim,ne bih placao sigurno 300e da mi ga doveze...
mislio sam da covek zna njihov jezik,postoji nesto sto se zove telefon,pa bi ga kontaktirao,kapiras?

Dajem ti savet u cemu je tvoj problem?
Kada vidim kakva postavljas pitanja prosto moram da ti odgovorim, procitaj gore sta sam ti napisao, vidis da sam ti VEC pisao da ga pozoves ako znas jezik , MOGUCE je da ce te LAGATI za stanje vozila , ne izmisljam nego znam da i to rade.

Kada vidim kakva postavljas pitanja prosto moram da ti odgovorim, procitaj gore sta sam ti napisao, vidis da sam ti VEC pisao da ga pozoves ako znas jezik , MOGUCE je da ce te LAGATI za stanje vozila , ne izmisljam nego znam da i to rade.

Pa, dobro... Slovenci baš i nisu skloni laganju o stanju auta. Ne kažem da nema sluučajeva, ali zaista retko.
Jedino što će te slagati, to je da te čeka auto. To će svaki obećati, a 90% njih će prodati onome ko mu prvi izvadi pare.

ako nisi imao zlu nameru,ja se izvinjavam,nisam te lepo shvatio...
zato sto dosta njih na forumu se cude KAKO neko moze da postavlja TAKVA pitanja jer se razumeju,pa im nije jasno,ZAMISLI,kako neko moze da se ne razume...
mislio sam da si i ti takav,samo mi je puko film,ne mogu vise to da trpim...
izvinjavam ti se jos jednom,pogresio sam!

Cenjene kolege forumaši, prosleđujem vam današnji dopis MUP-a tehničkim pregledima.

Do daljnjeg, tehnički pregledi rade u skladu sa navedenim u objašnjenju!

Najbitnije je da se klasifikacija vozila vozila određuje u skladu sa članom 7, novog ZOBS-a(u prilogu), odnosno VRSTA vozila može isključivo biti:

1. MOPED

2. LAKI TRICIKL

3. MOTOCIKL

4. TEŠKI TRICIKL

5. LAKI ČETVOROCIKL

6. TEŠKI ČETVOROCIKL

7. PUTNIČKO VOZILO

8. AUTOBUS

9. TROLEJBUS

10. TERETNO VOZILO

11. RADNA MAŠINA

12. TRAKTOR

13. MOTOKULTIVATOR

14. PRIKLJUČNO VOZILO

15. PRIKLJUČNO VOZILO ZA TRAKTOR.

Bez obzira, da li su od strane proizvođača okvalifikovana kao neka druga vozila, ili im drugačije piše u saobraćajnoj dozvoli, moraju se razvrstati u jednu od ovih 15 vrsta!

Dakle, ovo sam postavio radi mnogih koji su me proteklih meseci pitali da li mogu da uvezu i registruju popularne ATV. Znači, po novom zakonu, može. Vode se kao laki ili teški tro i četverocikli.

Čovek uopšte nije ni drzak, ni sarkastičan,
ja sam razmišljao ranije o tom opciji, i da bi ti se isplatilo,
treba da kupiš jeftino auto od nekog fizičkog lica u inostranstvu, ne sa placa,
na placevima imaju popust samo ovi koji kupuju stalno kod njih automobile,
i da znaš neke fore kako da prodješ na carini dobro.....
možda ti je lakše ovde da kupiš auto od nekoga kome hitno treba lova,
i malo on spusti cenu, malo ga uceniš, kao da si preprodavac pa uzmeš auto za sebe.....

Čovek uopšte nije ni drzak, ni sarkastičan,
ja sam razmišljao ranije o tom opciji, i da bi ti se isplatilo,
treba da kupiš jeftino auto od nekog fizičkog lica u inostranstvu, ne sa placa,
na placevima imaju popust samo ovi koji kupuju stalno kod njih automobile,
i da znaš neke fore kako da prodješ na carini dobro.....
možda ti je lakše ovde da kupiš auto od nekoga kome hitno treba lova,
i malo on spusti cenu, malo ga uceniš, kao da si preprodavac pa uzmeš auto za sebe.....

Ok,pogresio sam,ja mu se izvinjavam jos jednom!
Sto se tice kupovine automobila kod nas,nece da moze :)
Hvala,ali pre cu ici peske nego da ga gledam non stop kod majstora :)

Done a sta kazes ti na ovo.U cemu je caka?
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...dsAsString=&lang=en&id=129758293&pageNumber=1
I koliki su troskovi ako to nije neki lizing i ostalo?

Ni meni nije jasno o čemu se radi. Nov je oko 12.000€. Sa opremom i do 13.000. Carinjenje bi koštalo (po katalogu) 3.350-3.500.
Mada bi tu trebalo ići na plaćanje swiftom preko firme, urraditi mu sve redovne papire, ispoštovati celu proceduru međunarodne trgovine, i onda zahtevati carinjenje na fakturnu vrednost, jer to niko ne bi mogao onda da ospori.
Na cenu od 6.466 bez poreza sa 250€ podvoznih troškova carina i pdv bi trebali da su 1950€ na carinjenje sa EUR1. Tu bi još trebalo platiti uslugu firme 100€ i bankarsku proviziju za transfer novca u Rumuniju.

Poslednja izmena:
ja kupio puntica kod nas, ni jedan kvar, samo redovan servis
izgleda mi da ti i nemaš auto......))))))))))))...............niti da si ga imao........

haha pa logicno da ga nisam imao,pre godinu dana sam polozio,sam zaradjujem pare za pljuge i izlaske,cale i keva nemaju da mi kupe kola,a i otvorio sam temu KADET SUZA jer sam hteo taj auto da kupim,ali mi je drugar ponudio 3000e da mi pozajmi da krenem sa preprodajom kola...
a da kupujem nesto kod nas za 4000 a mogu za 3000 da ga vozim uvezenog,hvala ali ne hvala...
a ti si jedan od malo ljudi koji su tako uzeli punta a samo redovan servis imali...pogledaj samo teme i ovde i bilo gde...posle renoa,boli glava za fiatom...

Pozdrav clanovima ovog foruma,....danima trazim ali ne uspevam da nadjem konkretan odgovor na pitanje KOJA JE PROCEDURA DOVOZENJA VOZILA IZ ENGLESKE?(postupak od kupovine,neophodne papirologije)do carine...nalazim se u Engl. i zelim da dovezem auto u srbiju.Molim sve one koji znaju nesto o tome da mi objasne...HVALA!

Ništa, brate... Kao i iz svake druge zemlje...

Kupiš auto, napraviš ugovor ili dobiješ fakturu, i pičiš za Srbiju.

Većina Engleza će tražiti da se prepiše na tvoje ime, ali to kod njih nije problem zato što samo na postojeću saobraćajnu dopišu tebe kao novog vlasnika.

haha pa logicno da ga nisam imao,pre godinu dana sam polozio,sam zaradjujem pare za pljuge i izlaske,cale i keva nemaju da mi kupe kola,a i otvorio sam temu KADET SUZA jer sam hteo taj auto da kupim,ali mi je drugar ponudio 3000e da mi pozajmi da krenem sa preprodajom kola...
a da kupujem nesto kod nas za 4000 a mogu za 3000 da ga vozim uvezenog,hvala ali ne hvala...
a ti si jedan od malo ljudi koji su tako uzeli punta a samo redovan servis imali...pogledaj samo teme i ovde i bilo gde...posle renoa,boli glava za fiatom...

Eto vidis da sam pogodio da nemas auto, )))))))))).....kod punta 1.2 8 v cak i da ti pukne zupcasti kais, nista se ne desava, samo promenis filtere, ulje, mozda plocice, i teras.......naravno ako uzmes nekog sa uglancanim motorom onda si nadrljao........oni sa troja vrata su losi posto su bili vanovi, kao i beli posto su sigurno bili sluzbeni, eto metalik sivi sigurno nije bio sluzbeni......stilo moze da bude katastrofa....osim ako nije 1.9 tdi......a kadat suza je skupa za tako mator auto, pa to su vec punoletni automobili..........mislim da ti je bolje da ides peske, mnogo je zdravije...........ili uzmi nekog jugica.............delovi su smesno jeftini.............ali prilikom svake popravke se kupuje gomila delova pa ti dodje na isto.........

Ništa, brate... Kao i iz svake druge zemlje...

Kupiš auto, napraviš ugovor ili dobiješ fakturu, i pičiš za Srbiju.

Većina Engleza će tražiti da se prepiše na tvoje ime, ali to kod njih nije problem zato što samo na postojeću saobraćajnu dopišu tebe kao novog vlasnika.

Jednom si rekao da sa ugovorom se ne ide na nasu carinu, koja dokumenta treba imati za nasu carinu, da bi se bolje proslo?

Back