Uvoz automobila, pomoć i saveti

Retko imam dovoz, zato što ljudi uglavnom kupuju od uvoznika poput tebe. Ako...i treba. ali, eto... Nađe se i po neko ko bi hteo vas da preskoči i ko nema poverenja u uvoznike da nisu spuštali km, a da prikazuju falš tif ili servisnu. Moraš priznati da ima i gomila takvih.

inače, u potpunosti se slažem s tobom da treba taj deo da povere onima koji to znaju da rade, inače može da im bude "skuplja pita neg' tepsija".

Nego, gde radiš carinjenje?
Do nedavno je to bilo bas u Subotici ali sam se prebacio u NS jer su se konacno i ovde normalizovali i vozila izlaze za 3-4 dana ai cifra je identicna subotickim.Imam i dobrog speditera koji je skroman sa svojom cifrom tako da sve u svemu sam zadovoljan. I ja inace ne uzimam krseve nego iskljucivo kola koja nisu presla vise od 100-150k km a cesto imam i sa manje km jedino sto to onda mora da se plati.Cekam da prodje ova kriza pa da otvorim svoj plac jer se trenutno ne isplati zbog troskova koji,znas i sam,nisu mali. Kako se zove tvoja ili spedicija u kojoj radis?

Do nedavno je to bilo bas u Subotici ali sam se prebacio u NS jer su se konacno i ovde normalizovali i vozila izlaze za 3-4 dana ai cifra je identicna subotickim.Imam i dobrog speditera koji je skroman sa svojom cifrom tako da sve u svemu sam zadovoljan. I ja inace ne uzimam krseve nego iskljucivo kola koja nisu presla vise od 100-150k km a cesto imam i sa manje km jedino sto to onda mora da se plati.Cekam da prodje ova kriza pa da otvorim svoj plac jer se trenutno ne isplati zbog troskova koji,znas i sam,nisu mali. Kako se zove tvoja ili spedicija u kojoj radis?

3PLE ŠPED. Do nedavno sam radio u Agrošpedu.

Donkihote, evo recimo ovaj:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3567681&show=1

Koliko kinti dodjem za ovaj auto? Hvala.

Za ovaj auto:

- 800 EUR carina, porez, špedicija, očitavanje, skladište
- 200 EUR dovoz
- 15.200 dinara registracija (tehnički besplatan)

E, sad, konkretno ovaj auto je odjavljen. Znači, trebalo bi mu vaditi nove tablice. Pošto mu još važi tehnički, osiguranje i colke bi te koštale oko 50 evra.

Poslednja izmena:
Kako su svi kenali kako trgovci spustaju kilometraze i kako su im sva kola imala oko 100000 km.Sad se pogledajte i vidite za koja kola sad pitate coveka kolika je carina.Sve preslo po 180,190 hiljada km.Sto sad ne kupite kola sa 50000km? Moj rodjak otisao po auto u Nemacku i dok je on stigao prodao se i sad da se ne bi vretio praznih ruku kupi Focusa 2007 sa 170000k.Kad se vratio ja se samo nasmejao.Sad nema viza -sto ne kupite auto sa malo kilometara?:hahaha:

Kako su svi kenali kako trgovci spustaju kilometraze i kako su im sva kola imala oko 100000 km.Sad se pogledajte i vidite za koja kola sad pitate coveka kolika je carina.Sve preslo po 180,190 hiljada km.Sto sad ne kupite kola sa 50000km? Moj rodjak otisao po auto u Nemacku i dok je on stigao prodao se i sad da se ne bi vretio praznih ruku kupi Focusa 2007 sa 170000k.Kad se vratio ja se samo nasmejao.Sad nema viza -sto ne kupite auto sa malo kilometara?:hahaha:

Da, ali zar nije mnogo bolje kupiti sam auto preko, pa i sa 200-250kkm, nego ovde gde je spustena sa 300kkm na 120kkm?;)

Da, ali zar nije mnogo bolje kupiti sam auto preko, pa i sa 200-250kkm, nego ovde gde je spustena sa 300kkm na 120kkm?;)

A sta ako je spustena sa 150k na 100k? A sta ako ima pravih 50k km a niko ne veruje i ubija cenu na konto onih od 300k km? Izvolte,ovamo ste pljuvali po trgovcima a sad uvozite govna i krseve kao i oni.Cast izuzecima.A i jos jedna stvar da smo dovozili sa tih 200-250k i to ostavljali na satu,kao kupio bi ga? Pricaj to nekom drugom.

Poslednja izmena:

Dule jesi li bio kad u E.U,znas li kakvi su tamo putevi a kakvi su kod nas? 200.000km po Holandskim putevima je NISTA!

Vidim ovde se rat razbesneo...

Ajde ja da se uključim malo u priču (iako me čeka diplomski... :) )

Elem, moj otac živi i radi u Sloveniji, i ima tu "sreću" da može da menaj auto svake 3-4 godine ili kada on smatra da je "dosta bilo". Dule već zna, a evo da podelim i sa ostatkom...

Pre pola godine je prodao 607-icu, njegovu, sa kojom je prešao nešto preko 150.000 km. Prodao ga je nešto na brzaka u Sloveniji za 5500 eura jer su mu trebale pare i po njegovim rečima "nije vredeo više". Zašto?

1. 150.000 km na satu. Auto je VOŽEN i nije ga mazio i slično. Jednostavno, njemu je auto radno sredstvo i to je to. Nema.
2. Motor 2.2 Hdi... Inače ne baš "biser" od motora ali je dobar... Ali i reparirana turbina na njemu. ***, riknula turbina kada je išao iz Slovenije za Srbiju, pa je došao sa 3 dana zakašnjenja.. :)
3. Ubijena sajtna... Naseo je na ivičnjak i ugazio sajtnu, ne puno, ali dosta da se vidi.
4. 2003. godište...

Kaže da je mogao da ga proda za npr. 7000 e, ali bi to značilo da se zeza, da trpi cenjkanja, i slično, i naravno prodavao bi ga 6 meseci ako ne i više, ovako je otišao za tri dana...

I dobro kaže Dule - bre ljudi ne može se stisnuti i prdnuti. Ako oćeš pristojan auto, pa i polovan plati.

Svaka baba može da dotera punta iz Slovenije sa 120.000 km u nepoznatom stanju i kaže da je auto "vrh". Napolju ako je auto jeftin, znači da kupuješ mačku u džaku. I to da su u Sloveniji putevi ko piste... ma ajde...

A sta ako je spustena sa 150k na 100k? A sta ako ima pravih 50k km a niko ne veruje i ubija cenu na konto onih od 300k km? Izvolte,ovamo ste pljuvali po trgovcima a sad uvozite govna i krseve kao i oni.Cast izuzecima.A i jos jedna stvar da smo dovozili sa tih 200-250k i to ostavljali na satu,kao kupio bi ga? Pricaj to nekom drugom.

Sve vreme govoris sta se prodaje ovde, kakvi su krsevi na autoplacevima, kod trgovaca itd.
Dao si sajtove da pogledamo kako su tamo "niske" cene. Dao si primer auta sa malom kilometrazom koliko tamo kosta. A koji jos trgovac uvozi auto sa 50kkm? Ti auti ovde kad se uvezu koliko kostaju? I kakvi su to auti ovde onda?
A da trgovci prodaju auta sa tih 200-250kkm naravno da bi ljudi bili skepticni da nisu mozda presli 350kkm.A zasto? Iz dobrog iskustva? Pa zato, kao sto si i rekao trgovci kupuju tamo krseve. Ovako odes i kupis auto od 200kkm za manje pare, ali bar znas sta si kupio i za koliko para. I sto je mozda jos i vaznije, nemas osecaj da te neko prevario. Ili vidi slucaj JANKA 79 i sta bi za te pare ovde kupio.Krsa. Kazes zelja naroda za jeftinocom? Zelja??? Veruj mi da znas kako je krpiti sa svih strana ne bi tako pricao. Veze to nema sa zeljom.
Tebi svaka cast ako radis kao sto radis, ali takvi slucajevi su retki.

Hocu da narod otvori oci i da bude svestan cinjenice da nije isto kad kupujes sam i kad kupis auto od trgovca.Neko je skoro stavio post da ide u Holandiju po Lagunu a nije svestan da se 20% tih laguna ugasilo u Nemackoj prilikom doterivanja na tockovima.I sta onda?
Opet moram da kazem da trgovci tj. auto placevi kupuju kola na kolicinu i da u toj kolicini bljesne i neki dobar auto sa malo kilometara.Poenta je da auto plac u Srbiji i auto plac u Holandiji ili nekoj drugoj zemlji je ista stvar ako ga drzi Turcin,Ukrajinac i td. Prava istina je da nista necete ustedeti licnim odlaskom po auto a realno,zar nije lepse kupiti taj auto u Srbiji pa ga odvesti kod majstora na pregled.Tu mogucnost preko nemas pogotovo zbog neznanja jezika.Pre neki dan mi je stigao Punto 1,2 16V 2002 sa 56000 km i sa klimom i imao je samo malo ocesan blatobran a SASA79 je doterao Punto 1,2 8V 2002 sa 70000 km bez klime i izasao ga je skoro 3000 a ja sam mog dao za 3200.Znaci 200 eura vise za auto sa klimom i manje kilometara.Ovih sam dana prodao dosta auta i ljudi me zovu da se zahvale i da je sve u redu sa autom.To mi je cilj -da imam zadovoljne kupce koji ne gledaju u cenu nego u auto. I na kraju ova lupetanja da nije vazno jel presao 200k km na stranim putevima mozete da pricate samo sebi jer tu kilometrazu necete pomenuti svojim prijateljima jer taj auto posle niko ne bi kupio od vas,jer zna koliko je presao. I kao vi necete vratiti sat kad ga budete prodavali?:hahaha::hahaha: Bas bi voleo da vidim vasu facu kad vas neko nazove na oglas za auto i vi mu kazete da je auto presao 250k km a on samo spusti slusalicu.:hahaha:

Kakav glup smajli:cepanje: al je bar :lol:

Veliki broj ljudi ne moze da priusti sebi taj luksuz pa da u toj gomili losih automobila ubode dobar. Ako kupi los, sto je verovatniji slucaj, na*ebo je. Ok, nisu ni tamo fantazija kola. Iz tvog posta se zakljucuje da "obican" narod kada ode tamo, kupi krsa. Znaci mi ne bi smeli kupiti auto sa 150 000+ km, a kada to urade trgovci pa spuste kilometrazu to je ok :roll: Ne razumem cemu tolika frka oko toga sta ce reci prijatelji za kilometrazu. Pa prava je pre svega, drugo, auto ce se voziti malo duze pa i na kraju spustiti malo kilometrazu ako, kao sto kazes, niko nece da kupi. Bar znam da mi nije neko prodao auto i spustio sa 200+k na 100k. Kupio bih i ja kod trgovca kada bih znao da nije prepravljan.

Ako je taj punto zaista u takvom stanju, onda si u pravu sto se tice sase 79.( i slucajeva poput takvih)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Hocu samo da se prestane vise pljuvati po trgovcima automobilima i govoriti za njih da su dno dna jer ako je to stvarno tako onda je i narod dno dna jer kupuju iste automobile.Naravno,svaka cast izuzecima.Danas sam pricao sa rodjakom koji je samoinicijativno dovezao dva auta iz Nemacke.Mondeo 2004 sa 190000 km i Focus 2007 sa 170000 km i mislio je da ce sa prodajom jednog da zaradi i da umanji troskove kad....? Platio je carinu za Focusa 255000 din. a sam auto bez dovoza je bio 6000.Za Mondea je platio 155000 din. a auto je platio 4300. A ja sam takvog Focusa 2007 jos prosle godine imao za 7800 i sa manje km.

Ne znam da li se to odnosi na mene, ali ja nikad nisam rekao da su dno dna, niti ih tako posmatram. Cak stavise, veoma cenim i postujem ljude koji uspeju da prodaju dobar auto tako da kupac bude zadovoljan a i oni sami zarade. E to je umece. I to se ceni. U prethodnom postu sam hteo da kazem, da ako vec nemam poverenja u nekog(bilo plac, spediter, trgovac) da cu radije sam otici i znati na cemu sam. A ne da mi neko prodaje maglu.A da i odgovorim ovde umesto na temi za Holandiju, nemoj da se obazirati na onakve komentare. Kao sto je rekao donqihote, ljudi su verovatno bili zrtve prevaranata ili su puni predrasuda. Ili su mozda ljubomorni. Svi misle kako se tu zaradjuje ne znam kakva lova, a ne znam koliko si mogao da zaradis npr. na onom puntu od 3200 u onakvom stanju. Sigurno se nisi pretrgao, a ljudi gledaju kao da si zrgnuo milione i pljuju. E sada posto je priroda posla takva da se dosta muti, ljudi sve generalizuju (kao sto neki kazu sve zene su ku*ve. E pa nisu, i treba trazitu onu pravu:)) A i ljudi sami su delom krivi jer odu na plac i kupuju od nepoznatog.

Tebi zelim puno uspeha i srece u poslu, pa da jednog dana i meni prodas neki auto. Puno pozdrava

Back