Uvoz automobila, pomoć i saveti

Molim za pomoc!
Ovako zivim u inostranstvu, otisla sam u Srbiju, tamo sam slucajno naisla na nekog ko zeli da kupi moj auto!
Pa bih vas zamilila da mi kazete koja je sad procedura!
neki mi kazu da se moram vratiti na carinu, ja se pitam zasto? zar nema tih kancelarija Beogradu! zasto bih morala ici na fizicku granicu?
Hitno mi je! bice i potpitanja, al prvo da vidim kako ovo srediti!
Hvala svima na pomoci, nadam se da ce je biti

Poslao sam ti PP.

Da li se neko bavi ili ima kontakt osobe koja se bavi uvozom automobila iz francuske sa sajta australe.fr?
U pitanju su aukcije koje se periodicno organizuju. Voljan sam da kupim automobil Renault Megan 1.5 DCI110 ili DCI90 2010. godiste, koji tamo kosta oko 5000 evra.
Potrebna mi je kalkulacija troskova dovoza automobila i kontakt nekoga sa kim bih mogao da ugovorim uvoz.

Unapred hvala!

Ne piše za klimu(neka bude skuplja varijanta), alu felne + 4 rezervna točka, metalik, CD, radio, nije koža, nema navigaciju.
U pitanju je model Peugeot 206 HDi eco 70 OE3-Edition.

Hvala

490 € carinjenje.

Ja dovoz ne radim, ali imam ljude sa kojima sarađujem, a koji su prevoznici. Austrija se naplaćuje otprilike 250 €, sve u zavisnosti iz kog mesta se vozi auto.

Poštovani,
može li neko da mi objasni postupak povraćaja novca posredstvom tax free dokumentacije prilikom kupovine vozila u Nemačkoj i uvoza u Srbiju?
Gde se i šta pribavlja od dokumentacije u Nemačkoj, gde i kome se predaje u Srbiji ili gde već i gde se vrši naplata tog novca!!!
Veliko hvala!!!
Oprostite na neiskustvu!!!
Prilikom kupovine u Nemačkoj napraviš ex papir, koji overavaš kod carinika gde istupaš iz EU, a kasnije taj overen ex papir vraćaš Švabi, i on ti vraća porez. Prosto k'o šamar.

- - - - - - - - - -

S obzirom da imam mnogo stvari, po prvi put ove godine iz Nemacke dolazim kolima. Put je poprilicno dugacak (preko 1600 km) i razmisljam da kola prodam u Srbiji. Ima neko savet kako to da uradim na najlaksi nacin, a da celi moj odmor ne provedem po raznim salterima? Hvala.

Daj oglas na internet, nađi kupca, a posle mi se javite da se odradi carinjenje.

Za Don-a, koji neumoljivo odgovara na brojna pitanja :).

Ajde sa konkretnim primerom da vidim koliko bi izasle dazbine. Kao sto sam rekao idem na samu granicu Austrija - Nemacka pa moze da se desi da uzmem auto u jednu od ove dve zemlje, zato bih te zamolio da mi kazes koliko bi izasle dazbine za oba kako u Austriji tako i u Nemackoj, posto koliko sam shvatio postoje razliciti katolozi prema kojim se carine.

Jos jedna nejasnoca mi je eur1 dokumenat, jel za ova godista treba da se vadi ili ne? Koliko god gledao unazad nisam naleteo na taj podatak. Ovo moze da odgovori bilo ko ko zna pouzdano informaciju da se Don i sa ovim ne smara. Znam da se vadi ako sam u pravu u nekom ovlascenom servisu i da kosta oko 100eur, jesam li?

http://suchen.mobile.de/auto-insera...PORT&emissionClass=EURO4&categories=Limousine

http://suchen.mobile.de/auto-insera...PORT&emissionClass=EURO4&categories=Limousine

Molim te i za ovu GTC, hvala!

Oko detalja se cujemo telefonom, imam broj pa cu zvati.

Pozdrav!

1.9 DE - 1.010€
AT - 680 €

1.7 DE - 720 €
AT - 520 €

GTC skinuta sa oglasa.

Veliko hvala DON!!!
Molim te samo mi pusti na PP tvoj broj telefona da se čujemo krajem avgusta kada budem uvozio auto!!!
EX obrazac verovatno možeš naći na internet stranici nemačke carine, a taj expapir, ako sam dobro razumeo popunjava ona auto kuća od koje kupiš auto i toj istoj auto kući se kasnije, sa overenim ex papirom javiš i oni ti vrati evriće. Da li je moguće to isto odraditi i prilikom kupovine vozila od fizičkog lica? Ja mislim da nije moguće ali ajd da proverim!!!
Još jednom veliko hvala DON!!!

1.9 DE - 1.010€
AT - 680 €

1.7 DE - 720 €
AT - 520 €

GTC skinuta sa oglasa.

Ovo nije mala razlika, pogotovo za 1.9 sto i preferiram vise, tako da cu definitivno traziti u Austriji kad sam vec tamo. Jeste da su colke koliko sam cuo 250 eur u odnosu na Nemacku gde su oko 150 eur, ali i tada se vise isplati iz Austrije.

Evo molim te vidi za ovu GTC posto je ona skinuta, takodje za obe zemlje http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar, ovo cu koristiti kao repere, da grubo dodam na cenu vozila tamo, naravno sa ovakvom opremom i pribliznom km, ali u svakom slucaju kad nadjem odredjeni auto, zovem te i dajem ti njegove podatke.

Sto se tice km kod ovih vozila, sto sam trazio ponudu, da li treba neke intervencije tj. dizanje ili su ove ok za carinjenje? Posto tesko da to godiste moze da se nadje sa manje km.

Pitanje za bilo koga ko zna, koliko vidim u Nemackoj postoje delovi gde su vozila jeftinija, bolja itd. itd, da li i za Austiju postoji tako neka podela i gde bih trebao da trazim? Posto idem u okolinu Insbruka u Tirolu, kako se krecu cene tamo u odnosu na ostatak Austrije?

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Pitanje za dona
Zivim vec dugo godina u svedskoj i zeleo bih da dovezem i ostavim jedan auto u Srbiji.
auto kupujem ovde i vozim ga sa svedskim tablicama i hteo bih da ga ocarinim na granici.koja je procedura i sta mi sve treba?
koliko treba vremena da sve bude reseno kada stignem na granicu..normalno uz pomoc speditera ?
hvala unapred

Drustvo, posto sam u fazi trazenja auta preko, skupljanja informacija sta i kako, svaki slobodan trenutak sam na oglasima sto stranim sto domacim. Jedan se danas pojavio kod nas koji dolazi u obzir, sto se kaze pase ko budali samar, ali sve je to jako lepo da bi bilo istinito. Zato bih pitao ljude dobre volje, koji znaju sta se sve radi, da otvore dusu i napisu kako je moguce da ovakav auto kod nas kosta manje nego isti takav preko ??? Znam da ovu temu posecuju i ljudi sto doteruju vozila i da ce tesko ko da otvori dusu i kaze jer otkriva da tako kazem poslovnu tajnu, ali ako se neko nadje da zeli nek napise javno ili bar na PP njegovo misljenje, jer se pare isuvise tesko zarade da bi se bacile. Inace radi se o ovom autu.

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1341077_Opel_Astra_2005_god

Prvo km upada u oko strasno, jer i da se nadje preko sa ovoliko km, sto je prakticno nemoguce,to mu dize cenu u strartu na istog konkurenta za bar 1k eur koji je presao npr. 200k km, ovde ispada da sto je bolji to je jeftinij?!?. U ovom slucaju bih bio srecan da nije presao vise ok 200k. Da li negde moze da se proveri ceo auto, limarija, motor, da se dobije prava km ako je to uopste moguce i koliko to kosta? Ranije sam cuo da se to moze odradti u AMSS, ali to je bilo davno.

Pozdrav!

ljudi puno stranica ima za citanje...aj mala pomoc, gde u Nemackoj je najbolje traziti auto, i sta mislite za okolinu Dusseldorf-a? Hvala.

Zivim i radim vec duze u Nemackoj. Mogu da ti kazem da nekog pravila nema gde su kola jeftinija. Mozda u gusce naseljenim oblastima (gde u svakom slucaju spada i zapad Nemacke tj. Düsseldorf) jer je ponuda veca, ali to ti niko ne moze sa sigurnoscu reci. Zavisi i od toga odakle ti auto neko moze pogledati, kasnije dovesti (doslepati) ... U svakom slucaju Nemacka je sto se tice cena, verovatno najskuplji izbor za kupovinu (automobili su najskuplji, transport doo Srbije takodje, i na kraju i procena vrednosti od strane ovlascenog lica u Srbiji je najveca za nemacka vozila. Ali sto se tice kvaliteta polovnog vozila, sigurno su nemacka vozila neprevazidjena (putevi, a jos vise odnos vozaca prema automobilima u Nemackoj). Pre par godina sam uvezao kola za brata iz Nemacke (nazalost nisam ja mogao da ih vozim) i poverio sam to ljudima koje sam nasao u oglasima. Mogu samo jedno da kazem: "NIKAD VISE!!!" Od pocetnih 400 evra za transport koliko je bio dogovor doslo je to vrlo brzo do preko 500 Evra. Da ne pricam o rezervnom delu koji je trebao da se ugradi i koji sam dobio od prodavca automobila, koji je netragom nestao, do ciganisanja oko racunanja kursa dinara (u jednom slucaju donji u drugom slucaju gornji, u zavisnosti kako njima odgovara te sam na ovim razlikama dao dodatnih 50 Evra) i na kraju prilikom stelovanja kilometar sata pokvare boardcomputer, pa kazu sve je OK nakon par hiljada on ce raditi kako treba... Neeeeeeeeeeee, nikad vise!!!

Drustvo, posto sam u fazi trazenja auta preko, skupljanja informacija sta i kako, svaki slobodan trenutak sam na oglasima sto stranim sto domacim. Jedan se danas pojavio kod nas koji dolazi u obzir, sto se kaze pase ko budali samar, ali sve je to jako lepo da bi bilo istinito. Zato bih pitao ljude dobre volje, koji znaju sta se sve radi, da otvore dusu i napisu kako je moguce da ovakav auto kod nas kosta manje nego isti takav preko ??? Znam da ovu temu posecuju i ljudi sto doteruju vozila i da ce tesko ko da otvori dusu i kaze jer otkriva da tako kazem poslovnu tajnu, ali ako se neko nadje da zeli nek napise javno ili bar na PP njegovo misljenje, jer se pare isuvise tesko zarade da bi se bacile. Inace radi se o ovom autu.

Prvo km upada u oko strasno, jer i da se nadje preko sa ovoliko km, sto je prakticno nemoguce,to mu dize cenu u strartu na istog konkurenta za bar 1k eur koji je presao npr. 200k km, ovde ispada da sto je bolji to je jeftinij?!?. U ovom slucaju bih bio srecan da nije presao vise ok 200k. Da li negde moze da se proveri ceo auto, limarija, motor, da se dobije prava km ako je to uopste moguce i koliko to kosta? Ranije sam cuo da se to moze odradti u AMSS, ali to je bilo davno.

Pozdrav!

Rado bih ti poslao PP ali ta opcija kod mene ne radi, mozda zato sto sam se tek prijavio.

EDIT: Uspeo sam danas da ti posaljem PP

Poslednja izmena:
Veliko hvala DON!!!
Molim te samo mi pusti na PP tvoj broj telefona da se čujemo krajem avgusta kada budem uvozio auto!!!
EX obrazac verovatno možeš naći na internet stranici nemačke carine, a taj expapir, ako sam dobro razumeo popunjava ona auto kuća od koje kupiš auto i toj istoj auto kući se kasnije, sa overenim ex papirom javiš i oni ti vrati evriće. Da li je moguće to isto odraditi i prilikom kupovine vozila od fizičkog lica? Ja mislim da nije moguće ali ajd da proverim!!!
Još jednom veliko hvala DON!!!

Nije moguće od FL.

PP poslat. ;)

Ovo nije mala razlika, pogotovo za 1.9 sto i preferiram vise, tako da cu definitivno traziti u Austriji kad sam vec tamo. Jeste da su colke koliko sam cuo 250 eur u odnosu na Nemacku gde su oko 150 eur, ali i tada se vise isplati iz Austrije.

Evo molim te vidi za ovu GTC posto je ona skinuta, takodje za obe zemlje http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar, ovo cu koristiti kao repere, da grubo dodam na cenu vozila tamo, naravno sa ovakvom opremom i pribliznom km, ali u svakom slucaju kad nadjem odredjeni auto, zovem te i dajem ti njegove podatke.

Sto se tice km kod ovih vozila, sto sam trazio ponudu, da li treba neke intervencije tj. dizanje ili su ove ok za carinjenje? Posto tesko da to godiste moze da se nadje sa manje km.

Pitanje za bilo koga ko zna, koliko vidim u Nemackoj postoje delovi gde su vozila jeftinija, bolja itd. itd, da li i za Austiju postoji tako neka podela i gde bih trebao da trazim? Posto idem u okolinu Insbruka u Tirolu, kako se krecu cene tamo u odnosu na ostatak Austrije?

Pozdrav!

GTC DE- 1.080 €, AT - 690 €.

GTC i 1.9 imaju dovoljno km, dok ovome 1.7 treba dizati na 219.000

- - - - - - - - - -

Pitanje za dona
Zivim vec dugo godina u svedskoj i zeleo bih da dovezem i ostavim jedan auto u Srbiji.
auto kupujem ovde i vozim ga sa svedskim tablicama i hteo bih da ga ocarinim na granici.koja je procedura i sta mi sve treba?
koliko treba vremena da sve bude reseno kada stignem na granicu..normalno uz pomoc speditera ?
hvala unapred

Prvo, treba da znam koji je auto u pitanju, i koje godište, kako bih ti mogao reći proceduru.

Pozdrav!

Vidi ovako... Kada ga pravi majstor odradi, ni u fabrici ga neće provaliti. Zato se ne zanosi glupostima oko kilometraže, nego gledaj u kakvom je stanju, da li je redovno servisiran i slično.

Zivim i radim vec duze u Nemackoj. Mogu da ti kazem da nekog pravila nema gde su kola jeftinija. Mozda u gusce naseljenim oblastima (gde u svakom slucaju spada i zapad Nemacke tj. Düsseldorf) jer je ponuda veca, ali to ti niko ne moze sa sigurnoscu reci. Zavisi i od toga odakle ti auto neko moze pogledati, kasnije dovesti (doslepati) ... U svakom slucaju Nemacka je sto se tice cena, verovatno najskuplji izbor za kupovinu (automobili su najskuplji, transport doo Srbije takodje, i na kraju i procena vrednosti od strane ovlascenog lica u Srbiji je najveca za nemacka vozila. Ali sto se tice kvaliteta polovnog vozila, sigurno su nemacka vozila neprevazidjena (putevi, a jos vise odnos vozaca prema automobilima u Nemackoj). Pre par godina sam uvezao kola za brata iz Nemacke (nazalost nisam ja mogao da ih vozim) i poverio sam to ljudima koje sam nasao u oglasima. Mogu samo jedno da kazem: "NIKAD VISE!!!" Od pocetnih 400 evra za transport koliko je bio dogovor doslo je to vrlo brzo do preko 500 Evra. Da ne pricam o rezervnom delu koji je trebao da se ugradi i koji sam dobio od prodavca automobila, koji je netragom nestao, do ciganisanja oko racunanja kursa dinara (u jednom slucaju donji u drugom slucaju gornji, u zavisnosti kako njima odgovara te sam na ovim razlikama dao dodatnih 50 Evra) i na kraju prilikom stelovanja kilometar sata pokvare boardcomputer, pa kazu sve je OK nakon par hiljada on ce raditi kako treba... Neeeeeeeeeeee, nikad vise!!!

Ovo je dobra škola za ostale koji se tek misle upustiti u slične stvari. Ne angažujte nikoga bez jake preporuke!!!

Pre svega hvala Don-u i ekipi koja pomaze i trudi se da nam objasni i da informacije oko uvoza i saveta za placanje.
Citam ovu temu duze vreme i stvarno se nadju korisne i dobre informacije oko uvoza polovnih automobila. Naravno sad se prikljucujem, jer me zanima nekoliko stvari.
Pitanje za Don-a. Koliko bi me kostali svi troskovi do registracije (carina,porez,spediter,ekoloska taksa,notar,tehnicki i sta jos vec ima...) - bez prevoza,goriva,putarina za:

1) Golf V TDI 1.9 ,07/2004, 77kw(105ks), 5 vrata, Bela boja, 125000km , ABS aluminijske felne,blokada vozila,elek. podizači prozora,kontrola proklizavanja,navigacija,opremljen kožom,prog. elek. stabilnosti (ESP),putni kompjuter,centralno zaključavanje,vazdusni jastuk,vazdusni jastuk za suvozača
2) Mazda 3 1.6 CDI 16V,03/2006, 130000km, 80Kw(109Ks),metalik siva, 5 vrata,klima, ABS,navigacija,putni kompjuter,radio/CD,servo upravljanje,centralno zaključavanje,vazdusni jastuk,vazdusni jastuk za suvozača
3) Audi A4 1.9 TDI, 2003, 140000km, 96Kw(131KS) ,metalik siva, ABS,aluminijske felne,automatska klima,blokada vozila,,elek. podizači prozora,klima,prednja svjetla za maglu,prog. elek. stabilnosti (ESP),putni kompjuter,servo upravljanje,centralno zaključavanje,xenon svjetla
vazdusni jastuk za vozaca i suvozača, CD/MP3 plejer
Svi automobili bi se uvezli iz Nemacke ili Italije.

Hvala i Pozdrav

Back