Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima.Izguglao sam forum i temu sasvim slucajno,trazeci pribliznije podatke o dovozenju i carinjenju auta iz Austrije.

Procitao sam dobar deo ove teme i ukapirao da mi je potrebna strucna pomoc i savet clana @DON.

Nasao sam jedan auto koji mi odgovara u svakom pogledu,sad ostaje da vidim kako je i da li je izvodljivo da se utvrdi stvarno stanje auta i iznos i procedura oko dovozenja-donosenja auta,carine i ostalih papiroloskih igranki,kao i cena svega toga na kraju.

@DON ako si raspolozen posalji mi neki kontakt ili PP da vidimo kako stvari funkcionisu.

Hvala i pozz svima

Ne znam ali je istina ali jutros mi rece jedan ciga sa pijace da je juce bio haos oko kola u Madjarskoj i da su oduzimane zute col tablice i da dozvoljavaju da se kroz njihovu zemlju ide samo sa crvenim col tablicama.
Zute su kostale 80 eura a crvene 200 e sad dali je sve ovo istina i sta se zakuvalo mislim da ce se cuti.:cool:
Informacija je tačna, oduzimali su žute tablice na granici i naplaćivali kazne i još uvek to rade , juče sam bio na Tompi, ima gomila auta i kamiona sa skinutim žutim tablama !

Poslednja izmena:
Potrebna ponuda za uvoz sledećeg vozila.

Citroen C5; 2.0 hdi; 81kw; 2003 godište; zemlja uvoza Holandija; prešao 274000km; kupuprodajni ugovor 1500€.

Molim ponudu da ga ja dovozim iz NL, a i ponudu da špediter organizuje prevoz iz Roterdama.

Unapred hvala.

P.S.
Molim u ponudi razvrstati sve troškove (da ne bude samo jedan iznos).

Ne mogu verovati da niko ne odgovara.

Pozdrav svima

Slucajno sam naisao na ovaj forum i video sam da se Gospodin Don dosta razume oko uvoza automobila, a takav mi bas i treba :) Zamolio bih Dona, ako mu nije problem, da mi kaze koliko bi me izasli troskovi za uvoz ovog automobila:
http://suchen.mobile.de/auto-insera...xt=false&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=125000
Da li se cena uvoza razlikuje, ako auto uvozim iz Italije ili Nemacke? Recimo da se radi o istom automobilu, sa istom cenom, s' tim sto je auto iz Italije, koliko bi me onda izasli troskovi?

Hvala

Informacija je tačna, oduzimali su žute tablice na granici i naplaćivali kazne i još uvek to rade , juče sam bio na Tompi, ima gomila auta i kamiona sa skinutim žutim tablama !

Nijedan moj uvoznik nije imao problema sa žutim tablicama. Zbog toga sam ranije napisao da je dezinformacija. Međutim, raspitao sam se, i ipak je istina da ih Mađari skidaju. Jedino, kažu mi ljudi da ih ne skidaju usput, nego na granici. Skinu ti tablice, naplate kaznu 80€ i vrate te da se parkiraš na prvi parking. Tako da su ovi moji imali ludu sreću. Izgleda da ipak zavisi od smene do smene, ali ko je lud da rizikuje i igra rulet s njima.

Zna li se razlog zasto se Madjari tako ponasaju? Po meni, to je neki njihov hir, nema razloga da oduzimaju zoll tablice. Da li je neko probao da im uz pasos preda i 100 evra? :D Za stotku bi Madjari dali zadnjicu.
Iz jednostavnog razloga , nemačke žute col table predvidjene su za kretanje isključivo po Nemačkoj , e sad to što nema granica ( EU ) pa se to koristi je druga stvar , Na žute table ne može se dobiti zeleni karton, za njih čak ne treba ni tehnički pregled , a za crvene table je TUV obavezan i može se uzeti zelembać :) To što si ti pomenuo zelenu , to je do sada bio i karton :D

Pozdrav svima.Izguglao sam forum i temu sasvim slucajno,trazeci pribliznije podatke o dovozenju i carinjenju auta iz Austrije.

Procitao sam dobar deo ove teme i ukapirao da mi je potrebna strucna pomoc i savet clana @DON.

Nasao sam jedan auto koji mi odgovara u svakom pogledu,sad ostaje da vidim kako je i da li je izvodljivo da se utvrdi stvarno stanje auta i iznos i procedura oko dovozenja-donosenja auta,carine i ostalih papiroloskih igranki,kao i cena svega toga na kraju.

@DON ako si raspolozen posalji mi neki kontakt ili PP da vidimo kako stvari funkcionisu.

Hvala i pozz svima

Ne radi ti PP, pa sam ti preko Krstarice poslao poruku na tvoj e-mail.

Pozdrav svima

Slucajno sam naisao na ovaj forum i video sam da se Gospodin Don dosta razume oko uvoza automobila, a takav mi bas i treba :) Zamolio bih Dona, ako mu nije problem, da mi kaze koliko bi me izasli troskovi za uvoz ovog automobila:
http://suchen.mobile.de/auto-insera...xt=false&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=125000
Da li se cena uvoza razlikuje, ako auto uvozim iz Italije ili Nemacke? Recimo da se radi o istom automobilu, sa istom cenom, s' tim sto je auto iz Italije, koliko bi me onda izasli troskovi?

Hvala

Nemac 1.940€
Italijan 1.310€

To ti je cena za 5-brzinski menjač. 6-brzinac je nešto jeftiniji.

pa pre granice papiri ,skines zute table,i prevoz tj ulazovanje na prikolicama ,a ima ih i prevoznika..:) da i njih sunce ogreje..,a cini mi se da to i ne poskupljuje puno uvoz..?

Taj način pojeftinjuje, ali ovi što to rade naplaćuju 70€(sad je zbog situacije mozda veća)! E sad je pitanje dal će toliko carina biti jeftinija koliko ti oni naplate?!To je dobra fora za ove sto uvoze po vise auta iz Belgije, Holandije...

Taj način pojeftinjuje, ali ovi što to rade naplaćuju 70€(sad je zbog situacije mozda veća)! E sad je pitanje dal će toliko carina biti jeftinija koliko ti oni naplate?!To je dobra fora za ove sto uvoze po vise auta iz Belgije, Holandije...
Nije baš tako , to što ti oni naplate se isplati u svakom slučaju, ukoliko vozilo nema export papir i EUR 1 nego izjavu na fakturi neće se priznati povlastica ako vizilo ne udje na kamionu ili prikolici i nema CMR i naplatiće se pun iznos carine i poreza 12.5% + troškovi se neće računati iz madjarske ( 3000 dinara ) nego iz zemlje odakle je saobračajna npr. Holandija 35000 dinara koji ulaze u carinsku osnovicu .

Back