Utisak dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam na brizi... :D
Dobro sam sada, tablete su djelovale...
Godinama vec imam kamen, o pijesku da i ne pricam, tako da mi je poznato dejstvo i cajeva, i piva...
Nazalost, kamen je na takvom mjestu da se samo laserskim putem moze otkloniti...
U medjuvremenu, pijem i cajeve i pivo, ali u umjerenim kolicinama... :)

prodje petak...u ponedeljak posqpljenje lekova...danas na poslu...buljuk penzionera...da qpe dok ne posqpi...pao sam sa nogu...dva dana lenstvovanja su ispred mene...bez dinara...bez plana...svi otishli u bg pochinje rok za koji dan...auto katastrofu da ne pominjem

al sam raspolozhen....skidam kapu sam sebi

Ljudi u Vinci je divnoooo! :)
Da vidite vi tu radnu atmosferu kao na filmu. Sve studenti arheolozi (ebote, al' su slatki :D ),prosek godina 26, a u pozadini neka fenomenalna muzikica. I, naravno, Dunav! :D
Yeeeeee, odmorila sam mozak. :)
Inace, arheolosko nalaziste je od velikog znacaja iz vise razloga. Kao prvo, kontinuitet od 8000 godina zivota na ovom prostoru ( sve do srednjeg veka). Drugo, ukazuje da su DIVLJACI na ovom prostoru (citaj "neolitski praistorijski covek") imali visok nivo zivota za to vreme, frapantno za celu Evropu. Gradili su prave kuce, ne zemunice i sojenice i slicno. Imali su i te kakvog dara za umetnost, da vidite vi te pehare i cupove, radjene rucno, nisu imali vitlo! Savrseno su obradjivali kamen, da im metal nije bio ni potreban. I da, odeca od tkanine koja je imala v-izraz i bila ukrasena. Pretpostavke su da su umesto novca koristili skoljke ( donete sa Mediterana), sto ukazuje na organizovanu trgovinu na sirem prostoru. Specificne su zenske figurice,verovatno religioznog karaktera, koje su na tom sirem prostoru identicne, ma gde god da ih iskopaju. Kad ih pokazete bilo kom arheologu na svetu, svaki zna da je u pitanju vincanska civilizacija, kao jedna od samo par civilizacija na svetu koje su prepoznatljive.
Strasno je, sto mi ne polazemo na nasa kulturna nasledja. Svako ovde vise zna i o egipatskoj civilizaciji, nego o vincanskoj. Tuga jedna. A da vam ne pricam da je celo to podrucje (tlo) potencijalno nalaziste na kome se sadi krompir i na kome se ore. :(

divlja u srcu:
Aphroditi:
divlja u srcu:
Aphroditi:
Draga Divlja, otkrila si Ameriku?! :lol:

Joj, jel' ovo treba da znaci da si ti pametna? :D

Ne, to treba da znači da ti nisi jedina. :P

Afroditi, niko ti ne brani da budes pametna. :)
Al' nemoj meni da se kacis na ovaj nacin da bi to dokazala, jer ima suprotan efekat.
Ja sam samo prenela svoje utiske.

Uvek sam se divila novinarskom entuzijazmu da od svega naprave "cover story".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back