Još uvek sam pod utiskom jučerašnjeg razgovora za posao u Sava osiguranju
1. Ako prodjete mene, idete u Beograd da prodjete direktorku u Beogradu
2. Ona ocenjuje da li ste za četvoročasovno vreme ili osmočasovno
3. Ako ste četvoročasovno primate 14.500. dinara, ako ste osmočasovno primate 29.dinara mesečno
4. S tim što ste u obavezi da mi u prvi mesec nabavite 80.eura osiguranja, u drugom 160 u trećem 320. i tako dalje....
5. Ako neuspete da uradite plan, odbija vam se od plate npr ako od planiranih 80. vi meni nabavite 70.eura, odbija vam se destet posto od plate
5. Svi vi ste prodavci, ko to neće da bude, slobodno nek napusti posao
6. Prvi mesec se upoznajem sa vama i vašim prijateljima (verovatno hoće da njima ponudimo prvo osiguranje) a drugi mesec dobijate telefon i sami zovete i ugovarate posao
7. Tako je u Sava osiguranju, a ja treba da radim u Winer osiguranju.
Već osećam kako ću nakon prvih mesec dana dobiti nogu u.... Jer da npr prodajem med na pijaci pitanje dal bi i koliko prodao, a nekmoli da ja sad tu nekoga zivkam, smaram nudeći im nešto preko telefona
8. Mi smo siromašna zemlja, malo je kod nas bogatih koji mogu mesečno da odvajaju npr minimalno osiguranje 20.eura
9. Drugo kod nas je bilo neko nezvanično pravilo da su neka osiguranja fine prevare
10. Npr moj otac je godinama osiguravao šporet, frižider i zamrzivač. Kad je otišao na naplatu "Nepriznajemo motor, nepriznajemo ovo, nepriznajemo ono...ČEKAJ PA ŠTA PRIZNAJETE- Pa priznajemo limariju, a ona je kod vas uredu