USTAV SRBIJE

Значи питање је "којему ћемо се приволети царству"?
1. Радити на уласку у ЕУ - за почетак довољно. Тј. гледајмо своја посла, а остали нек се *ебавају око глобалне политике.
2. Унутрашња политика - све оно што си набројао се подразумева - зашто би заговарали репресивну политику?
3. Парламентарна монархија, непосредни избори, пропорционални систем, регионализација. О овоме нисмо расптављали, али смо се изјашњавали.

Ja zato i reagujem... sto nismo raspravljali... Meni je krajnje logicno da pokrentemo ciscenje svoga dvorista, ne da lupamo glavu oko stvari koje su vece od nas... Dakle, daj da mi napravimo svoju drzavu da je takva da nam je svejedno da li smo u u EU ili ne... Ali ne moze... covek kaze... "manimo se ustava"... a nick mu je ime i slicica predsednika najvece partije u zemlji... sta ja na to da kazem... manimo se ustava... bash...

Adalv:
Значи питање је "којему ћемо се приволети царству"?
1. Радити на уласку у ЕУ - за почетак довољно. Тј. гледајмо своја посла, а остали нек се *ебавају око глобалне политике.
2. Унутрашња политика - све оно што си набројао се подразумева - зашто би заговарали репресивну политику?
3. Парламентарна монархија, непосредни избори, пропорционални систем, регионализација. О овоме нисмо расптављали, али смо се изјашњавали.

za pod jedan se slazem u potpunosti! i dodao bi josh neshto... mislim da je rasim jednom prilikom izjavio... valjda on... da Srbija treba da koristi to shto ima taj procenat stanovnishtva muslimanske veroispovesti, i iskoristi ih kao most prema turskoj i ostalim islamskim zemljama, s kojima mozema da povecamo uvoz-izvoz samo tako... i ja ne vidim da je to loshe... niko nama ne brani da se priblizavamo Rusiji, a i bliskom istoku do god imamo ekonomske koristi, a imali bi je u svakom sluchaju... a da pre svega radimo na evropskim integracijama. to nije protivurechno i neostvarivo.

pod 2... pa borba protiv korupcije je za mene br.1 :(...

3. OK je reshenje... ja bio zeshci republikanac... al ne vidim sushtinsku razliku... mozda treba da damo shansu ovom konceptu.

i ja slicno mislim... treba ici na sve nacine ka dostizanju euro standarda, ali ne reba ulaziti ni u kakve saveze i unije.
Pritom, naravno, maksimalno postovati demokratska nacela i polticku korektnost. Ne iskakati. Biti pametan, za promenu...

commodore:
Dobro, ali da li smatrate da bi trebalo da imamo malo petlje pa da progalsimo neutralonost?
Da se ne petljamo u stvari preko svojih mogucnosti...
Србија нема право да буде неутрална, мислим на прву Србију не на ту малу.
Позвни смо да сведочимо Православље и Бога и да станемо уз Православне народе и Државе.

Наравно да треба остати неутралан. Ми немамо ни пара ни људства за бацање. У један Њујорк стану две Србије, а ми се понашамо као да смо бар трећа суперсила. Сад, да ли ући у ЕУ или не, видећемо. Нама је и овако потребно много да би достигли европске стандарде, тако да кад једног дана дође до тога да се питамо хоћемо ли у ЕУ или не, можда нам такво партнерство неће ни бити потребно.

pa da....
dalek je nama put do evropskih standarda...
i daleko je do EU... kad bi skorije usli - to bi bilo samo na nasu stetu.
ja ti lepo kazem, ona poslovica - "ne ide se golim dupetom medju pijane ljude" fantasticno oslikava sta bi nam se desilo kad bi sad usli u takav eksperiment.

Dobro... da se vratimo na temu...

Kako cemo spoljnju politiku da definisemo...
sta i sa kime...
NATO ili Rusija i Kina...
EU ili Rusija i Kina...
Treci svet ili Zapad?
ili mozda sa svima dobro...

РУСИЈА,БЕЛОРУСИЈА,СРБИЈА , УКРАЈИНА,МОЛДАВИЈА; ГРУЗИЈА,РУМУНИЈА,БУГАРСКА;ГРЧКА,ЈЕРМЕНИЈА .................
То је УНИЈА У КОЈУ СРБИЈА ТРЕБА ДА УЂЕ.

Velikasrbija.PNG

Jesam li dobro Nac(e)rto...? :lol: :lol: :lol:

Okej, moderator je rasterao nepozeljne.
da se mi vratimo na temu.
resili smo pitanja nacije, drustvenog uredjenja, drzavnog uredjenja...

OSTALE SU REGIONALNA PODELA I POLITICKE SLOBODE.

sta mislite o tome.:?:

Када су РЕГИЈЕ у питању - мислим да ту треба консултовати старе мапе... погледати како су некада изгледали ОКРУЗИ... ту можда лежи одговор...

... а за политичке слободе - ОНЕ МОРАЈУ БИТИ ПОТПУНЕ а не као сада лажне.

Back