USTAV SRBIJE

commodore:
...

Nego, sta kazete za ovu foru da je Srbija prva u Evropi po reformama u protekloj godini...
i dvanaesta u svetu ?

То је само јавна објава СВИМА да нам је ММФ преко Г17* уебо кеву... по свим питањима и на свим нивоима... они у ствари поручују: ПОТПУНО СМО СЛОМИЛИ
СРБИЈУ - извол'те навалите, лов је отворен...черупање сваке врсте је дозвољено, то ме подсећа на оне старе каубојске филмове када у галопу јуре на коњима да би ЗАБОЛИ ШТАП ДОКЛЕ ЈЕ ЧИЈА ЗЕМЉА (која је до тада била земља Индијанаца)

Commodore, уопште не сумњам да смо први. Док су други уредно доносили законе, ми смо да не кажем шта радили, па сад имамо хиперпродукцију закона. :-D

Све ме то подсећа на изјаве из времена Слобе о невероватном расту производње.
Како и да не буде: фабрика ти ништа не ради (производња 0%), покренеш производњу поново и ето ти га постотак са много нула. :-D

Или још луђе: пушта се у рад водовод у неком селу, а то је толики цивилизацијски напредак да присуствује лично премијер (Марјановић) који пресеца врпцу, а национална телевизија да то бележи за историју.

Adalv:
Commodore, уопште не сумњам да смо први. Док су други уредно доносили законе, ми смо да не кажем шта радили, па сад имамо хиперпродукцију закона. :-D

Све ме то подсећа на изјаве из времена Слобе о невероватном расту производње.
Како и да не буде: фабрика ти ништа не ради (производња 0%), покренеш производњу поново и ето ти га постотак са много нула. :-D

Или још луђе: пушта се у рад водовод у неком селу, а то је толики цивилизацијски напредак да присуствује лично премијер (Марјановић) који пресеца врпцу, а национална телевизија да то бележи за историју.

8) ziva istina...
a onda mrkonjic "6 januar 5 stepeni"
a danas velja...

eeeee srbijo...

Ako nekom garantujes pravo na rad, neksuse, a on je nezaposlen... onda krsis ustav, flagrantno i to kao drzava krsis ustav...
To ima samo kod nas... ja to nisam nasao nigde drugde u ustavima...

То би отприлике значило да не можеш да му забраниш да ради (рецимо 6 месеци - као дозволу за ауто), не мисли се на то да ли је запослен или не.

Pa mozes da mu zabranis... ako nesavesno obavlja delatnost ukines mu licencu i schluss... Nikako ne znam zasto ste tako lakonski sagledali aspekte ovoga...
Jer, pravo na ostavarivanje radnog mesta ne moze niko da ti garantuje - to je gazdina diskrecija da li je zadovoljan tvojim radom ili nije...
Ako nije napolje iz njegove firme... a drugih firmi sem gazfinih nece biti...
Pravo na rad je komunistickja kategorija... Mozda zabraniti pravo radne segregacije na osnovu rase i vere ali blanko garantovati svakom pravo na ostvarenje radnog procesa... hm... u KAPITALISTICKOJ DRZAVI sa NEPRIKOSNOVENOM privatnom svojinom... mislim da je samo pusta zelja.

ja bih ipak da ne moze kapitalista tek tako da otpusti nekoga...u fazonu, "ne radis od sutra vise ovde, pokupi platu u sekretarijatu..."
nego da mora da ima dobar razlog...
ako ovaj otaljava posao, to je u redu...mislim, u redu je da ga otpusti...

okej to ali ako ti nekom garantujes pravo na rad... mislim... dodje covek u moju firmu i namerno usere posao od 10.000 evra ... sta - ja ne mogu da ga otpustim?... jer ima covek ustavom garantovano pravo na rad... mislim, ko je rekao "i posle tita tito"

commodore:
okej to ali ako ti nekom garantujes pravo na rad... mislim... dodje covek u moju firmu i namerno usere posao od 10.000 evra ... sta - ja ne mogu da ga otpustim?... jer ima covek ustavom garantovano pravo na rad... mislim, ko je rekao "i posle tita tito"

u pravu si... kod nas su svinje i jedni i drugi. privrednici tako krvnichki izrabljuju masu, ko da su im pobili celu familiju pa se svete, a s druge strane, kad malo popuste, to je takva lenjost i neodgovornost da je strashno. nemamo mi kulturu ni kao gazde ni kao radnici.

mislim da je reshenje u dobrim sindikatima, nikako "smiljanic and kompani", koji bi na nivou republike prekidali rad kad neka svinja proglasi 12 radno chasovno vreme za normalno.

a isto bi vazilo i za rad na crno... ne rade dok osoba X ne prijavi sve radnike...

e sad, najveci problem je korupcija, narochito kod inspektora rada... to bash i ne moze da se lechi na nachin koji sam gore opisao, jer ne bi imo ko da mu nudi mito... mislim da mu nudi mito i da to zna policija i sudstvo (mislim znaju oni i sad nego :twisted: ).

al i dalje tvrdim da vecina stvari ovde moze da se sredi pooshtravanjem zakona i razdvajanjem centara moci...

jao...mojne Smiljanica da mi pominjes...
ispripov'o covek da je Dzimi Hofa...'oce Al Kaida da ga ubije...
7.gif

sistem vlasti???

mislish ono... predsednik sa tim i tim ingerencijama...

skupshtina koja se bira tako i tako... sa toliko poslanika...

ako je to (mada mislim da je vec bilo...) onda stavku po stavku uz obrazlozenje...

ako ne, onda ne razumem

Ljudi sve mi ovo zvuci vec poznato i naivno!Kao ovi sadasnji politikanti bistre o ustavu a narod bedan i gladan,a ni oko preambule se ne slazu kao i uostalom ni mi!Iz trulih drustvenih odnosa ne moze da se pise ustav a da ne bude odraz istih!Dakle,drugarice i drugovi,prvo revolucionaran preobrazaj srbijanskog drustava,pa onda ustav nece biti problem!Ustav treba da definise osnove politickog sistema i drzavnog uredjenja,a ako ostanemo na ovakvim osnovama onda je cela prica bezpredmetna,treba iz korena promeniti sistem a ustav ce biti samo licna karta takvog novog sistema!

Sta mislite koje bi bile smernice spoljnje politike... Evroatlantske integracije ili nezavisnost.
Savez sa Rusijom ili Kinom...?

Unutrasnja politika - demokratija, vladavina prava, sloboda govora, sloboda protoka kapitala i dobara...

sistem vlasti... vecinski, stalseki, proporcioanalni, posredni neposredni, centralisticki regionalisticki...

znate vec... o tome nismo sire elaborirali

Pitanje donosenja novog ustava Srbije je samo jos jedna prevara u nizu prevara premijera Kostunice
i drugih oligarha koji su trenutno na (bez)vlasti i protivno volji naroda, tj. UZURPATORI!
Ustav, sporazumi sa Nato, afere, pretnje hapsenjem, Legija, Cume, Slemovi, Davinic, stipendija Labus, Bakarec i tetovaze...., imaju jedan zajednicki cilj - da skrenu paznju gradjanima Srbije od svakodnevnog izumiranja privrede, strahovitog broja nezaposlenih, dovodjenja velikog broja ljudi na ivicu egzistencije. A oni, koji su "nevidjeno srecni" i primaju platu za ono sto rade, moraju da se zaduzuju kod stranih banaka kako bi mogli da prezive i eventualno plate komunalije.
Zato manimo se vise ustava i ostalih zavrzlama, to su samo prividni problemi o kojima stalno slusamo. Oni o kojima se ne govori, govorice za sebe sami, vrlo uskoro!

Back