Усташки поздрав у Сплиту: „Штета што нико није реаговао“

Хрватске елите и даље одржавају усташко и ратоборно расположење код Хрвата.Србе су углавном протерали, и то сигурно није због Пуповца и 100 хиљада Срба, него се спремају за нови рат или против Српске или против Србије.Не одржавају они ратоборно усташко расположење тек тако, то има сврху.

Nalazim da pristalice opozicije "refleksno" reaguju na sve teme koje u naslovu i u uvodnoj poruci ne sadrže kritiku aktuelne vlasti i da ih opažaju kao pokušaj distrakcije ili ometanja rušenja Vučića koji eto samo što nije "gotov".
Ovo stoga što je pristalicama opozicije svest bitno sužena usled ekstremno prisutne ostrašćenosti.
Siromasi ne primećuju da ovaj forum sa dvadesetak ili kojih više čitalaca nije neko borilište na kome se odlučuje o gotovosti ili negotovosti Vučića.Da stvar bude još smešnija,dobar deo korisnika koji učestvuju u diskusijama i ne glasa na izborima niti uopšte imaju biračko pravo jer srpski državljani ili jesu ali žive u nekom Viskonsinu pa ne glasaju.
Важно је да си ти ту да ботујеш и да остале правиш лудима да би добио два јаја и можда паризер ако ти се смилује Мона.

Нису сви Хрвати усташе, али је неоусташки наратив преовлађујући међу данашњим Хрватима и то је практично мејнстрим код Хрвата.То треба имати у виду и припремати се за најгоре, јер је боље џабе се припремати него неспреман дочекати покушај репризе 1941 године.
Nece to biti repriza 1941, kao sto ni prosli hrv srb sukob , bez Srbije nije bio repriza 1941...
Sad vise nema scenarija iz 1941 jer nema srba u hrvatskoj...sad moze biti samo novi scenario...na zalost ispada da su apetiti hrvatima porasli , pa zele taj novi scenario , ja ne zelim , nisam ni ove do sada zeleo , ali oni to kao razumeju jer su srbi u hrv bili slabiji , a moja procena je da su i srb u Srbiji slabiji, jer nisu naucili sta treba da se ceni , nego se olanjaju na provokaciju i ludilo , sto donosi dalju negativnu selekciju...
Srbi obicno u takvim okolnostima mogu dobro samo da podmite, tj da kupe Hrvatsku...

Te brojke su naša tužna prošlost. Da li smo mogli da nešto ispravimo? Možda. Ali nismo i zato se moramo boriti da nam budućnost ne bude takva.
Imate li vec ideju kakva bi to buducnost trebala da bude?
Izvinjavam se, zašto se to lepo ne primeni na Srebrenocu. Naravno, po istom modelu. Pošto se niko nije našao pozvanim da se oglašava po pitanju Jasenovca, to isto primeniti na Srebrenicu. Jasenovac “nije bio” genocid => nije ni Srebrenica. Tačka.

Хрватска је пуноправна чланица ЕУ тако да можда мањински Срби траже заштиту од ЕУ представника?

Обрате се рецимо Бретонцима, Шкотима, Баскијцима .....Они би добре савете дали како мањине пролазе у ЕУ
Ma, ne treba tako daleko putovati!
Imate u Srbiji hrvatsku manjinu, zatrazite i za Srbe u Hrvatskoj ista prava!

Nadam se, jer gore ne može. Izgubili smo Kosovo, odnosi sa Republikom Srpskom su se pogoršali (pod time mislim ogorčenost dela naroda ovde jer podrška ovom režimu je veoma jaka u RS) ,mislim da nam više podela ne treba a ni mržnje. Ne znam da li ste pratili proteste i učesnike tih protesta? Struktura je jako mešovita a opet ujedinjena oko jedinstvenih zahteva. I da napomenem, pod učesnicima protesta ne priznajem tzv opoziciju.
Nisam sa posebnom paznjom pratila proteste u Srbiji.
Smatram da je to unutarnja stvar jedne drzave u kojoj ne zivim, nemam posebnih prava kao stranac, a tako niti obaveza.
Nadam se da tako razmisljaju i oni koji, prema nekima, dolaze iz drugih drzava regiona da pomognu ostvarenju pravde za zrtve tragedije u Novom Sadu..itd., itsl.
Zato i pitam, ima li taj pokret, protest, kako li vec to nazivate, a u vezi sa ovom temom, ideja i o zastiti prava zrtava etnocida nad Srbima u Hrvatskoj i zastiti manjinskih prava onih sretnika koji jos tamo, iz ko zna kojih razloga, ostase?

Izvinjavam se, zašto se to lepo ne primeni na Srebrenocu. Naravno, po istom modelu. Pošto se niko nije našao pozvanim da se oglašava po pitanju Jasenovca, to isto primeniti na Srebrenicu. Jasenovac “nije bio” genocid => nije ni Srebrenica. Tačka.
Po sebi, nije losa ideja izjednacavati slicne pojave.
Nazalost, ono u Jasenovcu, sa naglaskom na "ono", nije oznaceno kao genocid- koliko je meni poznato, Narodna Skupstina Republike Srbije nije usvojila takvu deklaraciju- pa nam nedostaju neki "formalni elementi"...bez obzira na nacin provodjenja, namjeru istrebljenja...a o broju ce se hrvatske vlasti i mladi srpski forumasi brzo dogovoriti.
Naravno, osporavanje termina "genocid"za Srebrenicu je cast i duznost svakog Srbina.

Nisam sa posebnom paznjom pratila proteste u Srbiji.
Smatram da je to unutarnja stvar jedne drzave u kojoj ne zivim, nemam posebnih prava kao stranac, a tako niti obaveza.
Nadam se da tako razmisljaju i oni koji, prema nekima, dolaze iz drugih drzava regiona da pomognu ostvarenju pravde za zrtve tragedije u Novom Sadu..itd., itsl.
Zato i pitam, ima li taj pokret, protest, kako li vec to nazivate, a u vezi sa ovom temom, ideja i o zastiti prava zrtava etnocida nad Srbima u Hrvatskoj i zastiti manjinskih prava onih sretnika koji jos tamo, iz ko zna kojih razloga, ostase?
Niko ne dolazi iz drugih zemalja da bi pomogao "rušenje" države, iz susednih zemalja stižu podrške studenata našim studentima, inače, niko od njih niti je organizator a ni inicijator opravdanog bunta mladih u mojoj zemlji. Propaganda režimskih medija se svodi na to, da svakodnevno pronalaze nove "finansijere i organizatore" blokadera. Na osnovu toga se može zaključiti da takvi ne postoje, jer da postoje, vlast bi ih odavno javno razapeli a i uhapsila. Sve to što čitate su puka nagađanja, pokušaj manipulacije ljudima iz određenih grupa. Ovaj protest ima kao glavni zahtev odlazak ove garniture vlasti koja ništa nije korisno uradila ni po jednom pitanju pa ni po ovima koje vi postavljate.
Rešenje bi moglo biti postavljanje stručnih i odgovornih ljudi koji bi svojom delatnošću mogli dovesti do toga da se i u svetu Srbija prizna kao država koja je pretrpela ogromne gubitke i da se to i poštuje na pravi način. Dokle god su nam na vlasti ljudi koji i ne znaju šta znači reč patriotizam ali je potežu u svakoj situaciji, ne možemo doći do toga da bilo ko nas doživljava i poštuje.

NATO radi stvari samo koje im ekonomski il teritorijalno odgovaraju. Misliš da ima još ponešto na ovom Balkanu što bi njih moglo da zanima? Nemaa. Sve smo rasparčali, prodali, obezvredili.
Не потцењуј њихову ирационалну мржњу према Русима и Србима. Не ради се ту само о материјалним добрима. Запад да уништи твоју културу, систем вредности, твоју православну веру. То их увек води.

Не потцењуј њихову ирационалну мржњу према Русима и Србима. Не ради се ту само о материјалним добрима. Запад да уништи твоју културу, систем вредности, твоју православну веру. То их увек води.
Ne potcenjujem, ali svuda gde su hteli, postavili su svoje baze. Misliš da bi negde nešto preskočili da im je zatrebalo? Zato i smatram da im više nismo zanimljivi. NATO je vojni savez, briga njih za nečija kulturna dobra i religiju. Time se bave neke druge organizacije, ali ne bih sada da upadam u teorije zavera i da neprovereno lupam neistine.

Niko ne dolazi iz drugih zemalja da bi pomogao "rušenje" države, iz susednih zemalja stižu podrške studenata našim studentima, inače, niko od njih niti je organizator a ni inicijator opravdanog bunta mladih u mojoj zemlji. Propaganda režimskih medija se svodi na to, da svakodnevno pronalaze nove "finansijere i organizatore" blokadera. Na osnovu toga se može zaključiti da takvi ne postoje, jer da postoje, vlast bi ih odavno javno razapeli a i uhapsila. Sve to što čitate su puka nagađanja, pokušaj manipulacije ljudima iz određenih grupa. Ovaj protest ima kao glavni zahtev odlazak ove garniture vlasti koja ništa nije korisno uradila ni po jednom pitanju pa ni po ovima koje vi postavljate.
Rešenje bi moglo biti postavljanje stručnih i odgovornih ljudi koji bi svojom delatnošću mogli dovesti do toga da se i u svetu Srbija prizna kao država koja je pretrpela ogromne gubitke i da se to i poštuje na pravi način. Dokle god su nam na vlasti ljudi koji i ne znaju šta znači reč patriotizam ali je potežu u svakoj situaciji, ne možemo doći do toga da bilo ko nas doživljava i poštuje.
U mojim porukama necete naci izraz "rusenje" drzave.
Takve ideje i poruke, pa i akcije, prepustam gradjanima Republike Srbije, naravno, i svim gradjanima bilo koje drzave na ovoj planeti, koji nisu zadovoljni vlascu koju su izabrali.
Ne bih zeljela ulaziti u ovaj nonsense pojam "vlast koju su izabrali"- presiroka tema za ovu koja obradjuje po X. put ustaske manifestacije misli mladih ljudi u Hrvatskoj- samo pitam, kao Srpkinja, porijeklom iz tadasnje Socijalisticke Republike Hrvatske, ima li u tom novom pokretu ijedna parola, app, facebook objava...da ne nabrajam sve te socijalne medije koje koriste, cijim parama, svi ovi "migranti"sa Istoka, u kojima se spominju i braca i sestre preko Drine i Une?
Ako se neko buni protiv necega, mora da ima i ideju, naznaku, volju, zelju da promijeni nesto.
Naravno, da se unapred "opravdam "pred cistuncima srpskog jezika...ja pisem kao moja strina- ijekavskim srpskim.

Нису сви Хрвати усташе, али је неоусташки наратив преовлађујући међу данашњим Хрватима и то је практично мејнстрим код Хрвата.То треба имати у виду и припремати се за најгоре, јер је боље џабе се припремати него неспреман дочекати покушај репризе 1941 године.

Slažem se 100%

Da smo spremniji dočekali 1941 danas bi bilo 4 miliona Srba više na svetu

Ne potcenjujem, ali svuda gde su hteli, postavili su svoje baze. Misliš da bi negde nešto preskočili da im je zatrebalo? Zato i smatram da im više nismo zanimljivi. NATO je vojni savez, briga njih za nečija kulturna dobra i religiju. Time se bave neke druge organizacije, ali ne bih sada da upadam u teorije zavera i da neprovereno lupam neistine.
Формално си у праву. Неформално......чекај моменат да ти опет забију нож у врат. Ватикан је то !!

U mojim porukama necete naci izraz "rusenje" drzave.
Takve ideje i poruke, pa i akcije, prepustam gradjanima Republike Srbije, naravno, i svim gradjanima bilo koje drzave na ovoj planeti, koji nisu zadovoljni vlascu koju su izabrali.
Ne bih zeljela ulaziti u ovaj nonsense pojam "vlast koju su izabrali"- presiroka tema za ovu koja obradjuje po X. put ustaske manifestacije misli mladih ljudi u Hrvatskoj- samo pitam, kao Srpkinja, porijeklom iz tadasnje Socijalisticke Republike Hrvatske, ima li u tom novom pokretu ijedna parola, app, facebook objava...da ne nabrajam sve te socijalne medije koje koriste, cijim parama, svi ovi "migranti"sa Istoka, u kojima se spominju i braca i sestre preko Drine i Une?
Ako se neko buni protiv necega, mora da ima i ideju, naznaku, volju, zelju da promijeni nesto.
Naravno, da se unapred "opravdam "pred cistuncima srpskog jezika...ja pisem kao moja strina- ijekavskim srpskim.
Meni ne smeta kako god da pišete dokle god je to ovako pristojno i koncizno izneseno. Mladima smeta previše prošlosti, to su generacije koje su globalno povezane i međusobno komuniciraju. Na takvim osnovama, nije nemoguće jednog dana međusobno priznati svoje zločine i krenuti dalje. Sadašnja situacija samo podgreva i pravi novi poligon za nove Jasenovce i Srebrenice :( inače, nisam na vas ni mislila kada sam rekla rušitelji, već sam pod navodnicima citirala svakodnevne režimske izjave. Što se tiče vas konkretno, smatram da nije mnogo bitno ni gde živite ni odakle ste jer oni što studenti propagiraju je biti čovek u punom značenju te reči. Primetili ste da studenti propagiraju zdrav nacionalizam, volim svoje ali poštujem tuđe. Mislim da je u tome odgovor na vaše pitanje.

Meni ne smeta kako god da pišete dokle god je to ovako pristojno i koncizno izneseno. Mladima smeta previše prošlosti, to su generacije koje su globalno povezane i međusobno komuniciraju. Na takvim osnovama, nije nemoguće jednog dana međusobno priznati svoje zločine i krenuti dalje. Sadašnja situacija samo podgreva i pravi novi poligon za nove Jasenovce i Srebrenice :( inače, nisam na vas ni mislila kada sam rekla rušitelji, već sam pod navodnicima citirala svakodnevne režimske izjave. Što se tiče vas konkretno, smatram da nije mnogo bitno ni gde živite ni odakle ste jer oni što studenti propagiraju je biti čovek u punom značenju te reči. Primetili ste da studenti propagiraju zdrav nacionalizam, volim svoje ali poštujem tuđe. Mislim da je u tome odgovor na vaše pitanje.

Пробај мало да сагледаш колико су традиционалисти, колико су модернисти, а колико су постмодернисти !

Ако си већ наврзла да вадиш студентима архетип и стављаш га у лабораторију на испитивање

Пробај мало да сагледаш колико су традиционалисти, колико су модернисти, а колико су постмодернисти !

Ако си већ наврзла да вадиш студентима архетип и стављаш га у лабораторију на испитивање
Nisam, ja samo iznosim svoje mišljenje na osnovu viđenog i pročitanog. Nema tu mogućnosti određivanja, samo lična percepcija.

Nisam, ja samo iznosim svoje mišljenje na osnovu viđenog i pročitanog. Nema tu mogućnosti određivanja, samo lična percepcija.

Па мани се ти и остали да ли су и колико су:лево, средина, десно оријентисани према својим схватањима

Већ како су васпитани, традиционално, модерно или постмодерно и колико имају девијантности у фундаментализму, радикализму, грађанштини, и цивилштини.

Ово их више одређује од политичког.

Па мани се ти и остали да ли су и колико су:лево, средина, десно оријентисани према својим схватањима

Већ како су васпитани, традиционално, модерно или постмодерно и колико имају девијантности у фундаментализму, радикализму, грађанштини, и цивилштини.

Ово их више одређује од политичког.
Ako se ogromna masa, različito vaspitane dece, iz različitih socijalnih okruženja okupi oko jedne ideje, kako bi to nazvao?

Eto, to mi smeta! "Medjusobno priznati svoj zlocine"!
Kao covjeku, strucnjaku u struci, vlasniku nekretnina- da ne spominjem zaklane i bacene u jame iz moje familije, partizane- neka oproste cetnici- u nas je taj pokret unisten ubijanjem mladih oficira i momaka- nastavkom borbe za zivot- bez obzira ko je tu prespektivu ponudio- cetnici, partizani- ne mozete vi iz Srbije u nase ime "medjusobno priznavati zlocine'!
Niti iz Drugog svjetskog niti iz gradjanskog 1991.-1995.
Kazete "studenti propagiraju biti covjek u punom znacenju te reci".
Ne zanimaju me vlasti u Srbiji, cak niti u Holandiji, gdje zivim...hvala im sto su me priznali kao gradjanina.
Covjek negdje mora da se skrasi.
Sta znaci "biti covjek u punom znacenju te reci"?
Da se bori za smanjenje stanarina, besplatno zdravstveno, besplatan gradski prevoz za one ispod minimuma-koliko to odredi drzava, pristup osnovnom i srednjem obrazovanju svima... itd.
Naravno, to iz mene govori onaj stari, zaludjeni komunista.
Tako je mene odgajao moj partizan.
Kako vi odgajate svoju djecu?

Eto, to mi smeta! "Medjusobno priznati svoj zlocine"!
Kao covjeku, strucnjaku u struci, vlasniku nekretnina- da ne spominjem zaklane i bacene u jame iz moje familije, partizane- neka oproste cetnici- u nas je taj pokret unisten ubijanjem mladih oficira i momaka- nastavkom borbe za zivot- bez obzira ko je tu prespektivu ponudio- cetnici, partizani- ne mozete vi iz Srbije u nase ime "medjusobno priznavati zlocine'!
Niti iz Drugog svjetskog niti iz gradjanskog 1991.-1995.
Kazete "studenti propagiraju biti covjek u punom znacenju te reci".
Ne zanimaju me vlasti u Srbiji, cak niti u Holandiji, gdje zivim...hvala im sto su me priznali kao gradjanina.
Covjek negdje mora da se skrasi.
Sta znaci "biti covjek u punom znacenju te reci"?
Da se bori za smanjenje stanarina, besplatno zdravstveno, besplatan gradski prevoz za one ispod minimuma-koliko to odredi drzava, pristup osnovnom i srednjem obrazovanju svima... itd.
Naravno, to iz mene govori onaj stari, zaludjeni komunista.
Tako je mene odgajao moj partizan.
Kako vi odgajate svoju djecu?
Razumem razliku između naših mišljenja. Naime, ja sam iz krajeva gde su komunisti na silu vodili ljude u svoje redove i gde je više srpskih domaćina pobijeno od strane komunista nego od Nemaca. Zato su moja deca drugačije vaspitana možda. Ne možemo mi iz Srbije onda ni braniti da se ne dese ponovo takvi zločini, zar ne? A ipak smo branili. To bi značilo da onda sve Srbe, bez obzira gde su prepustimo sudbini pa kako bude. Ako nismo u prilici da kažemo da jesu Srbi u ratovima ipak ubijali, onda ne možemo ni od drugih očekivati da to priznaju. Naravno, jedno su ratna dejstva a sasvim drugo planirano uništenje jedne nacije. Međutim, žrtve su žrtve, nevezano kako su ubijene i to treba imati na umu.

Vi razumijete razliku izmedju nasih misljena?
Vi razumijete da seljaci iz podrucja Gline, da bi se spasili od unistenja, idu u svoj hram da se pokatolice, pa ih pokolju?
Kako ste vi Srbi iz Kraljeva tada branili moga djeda i strica da ne zavrse u lickim kraskim jamama?
Srbi su glup narod.
Ispricavam se svim Srbima koji znaju da razlikuju prezivljavanje od ncio
nalnog osjecaja- nema tu ideologije...cetnici, partizani, i drugi.
Nazalost, ima neka fora koju Hrvati znaju, a Srbi ne uvazavaju...nacion iznad svega!

Back