- Poruka
- 43.574
a di su ti one male zute kruske na dunavskoj obali, pa miris bitumeniziranih alaskih camaca izvucenih na obalu po letnjoj zegi , pa veciti zadah crknutih riba pored obale, pa gromoglasni tresak dzinovskih presa u novosadskom brodogradilistu koji se mnogo cuo i na ovoj, drugoj obali Dunava, pa miris velikih rumenih bresaka kamenickih vinograda , orosenih pabiraka po vinogradima u maglovitim novembarskim jutrima, ...............................prvomajskih vasara (sa Ringispilom) u kamenickom parku kod "glava" , "Zmajevih igara" u dvoristu o.s. JJZ, pa "Andrina" prodavnica na pocetku dunavske ulice, kafana Jelen preko puta gde su moj ujak i stric zajednickim snagama gradili socijalizam, pa Sofijina pekara gde je cela kamenica vecito uzimala hleb "na veresiju", pa Nadina trafika na uglu, velicine jedne WC-kabine, di se kupovala Drina, Morava, HB, Politika......., pa kuca ludog Mirka , doktora i poliglota, za koga su kamencani govorili da spava u istom krevetu sa zenom i sa sestrom,.......sve to u "donjoj kamenici".............. pa moj drug Kalem Dragan kojeg je za vreme "velikog odmora" u skoli, jednog dana Dunav odvukao u svoje dubine, tu je i Drazic Zoran zvani Glindza sa kojim sam trampio ceo dzak kaubojskih romana za par malih metalnih automobila, pa drugi , isto Drazic Zoran, al iz Ledinaca, koji mi je poklonio par kesica "vinetu" u kojima je su bile plasticne figurice kauboja i indijanaca, .........pa moja prva "istinska" ljubav, plavokosa Milica iz ulice Vojvode Misica kao i njena nerazdvojna drugarica Marica koja je stanovala u istoj ulici malo podalje do zeleznicke pruge Kamenica-Beocin, pa moj neprijatelj Pitosa, koji je pokusao da mi preotme prvu devojku pa smi svi troje zavrsili kod poslasticara u Gornjoj Kamenici kao najbolji prijatelji,.........................................
jel moze ovako uspomene...... RuznaKoLopov, a ?
moze Milune