Gorivo nam skuplje 6 RSD, samo TNG pada
Beograd -- Za poslednjih mesec i po cena goriva u Srbiji povećana je za nešto manje od pet odsto zbog rasta cena sirove nafte, što je skok od oko šest dinara po litru.
Prosečna maloprodajna cena benzina koja je 2. marta iznosila 123,29, ove nedelje je dostigla nivo od 129,24 dinara, što je povećanje od skoro šest dinara ili 4,8 odsto, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije.
Prosečna cena evrodizela se u istom period sa 125,1 popela za 4,9 odsto na 131,29 dinara za litar.
U tom periodu cena TNG-autogasa je pala za 0,7 odsto, sa 65,63 na 65,15 dinara za litar.
Skoro podudarno su se menjale i cene u zemljama u regionu, tako da je na uporednoj listi maloprodajnih cena goriva u 11 zemalja u okruženju zadržan isti poredak.
Petu nedelju za redom cena sirove nafte tipa brent, uz manje oscilacije je na nivou od oko 40 dolara za barel.
Cena tog tipa nafte košta trenutno 43,8 dolara za barel, što je čak 57 odsto više od cene zabeležene u drugoj polovini januara. iako je trend rasta cene sirove nafte počeo još 20. januara, cene na benzinskim stanicama su padale sve do početka marta, kada se trend rasta pojavio i u maloprodaji derivata nafte.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=04&dd=21&nav_id=1122594
Kako rast kad cene padaju?Barel nafte nikad jeftiniji a gorivo nikad skuplje
Ovde neko nekoga je**
(m, 21. april 2016 12:53)
# Link komentara
Preporučujem (+88)
Ne preporučujem (-3)
Zivo me interesuje koliko ce biti litar benzina kad nafta ode na 80 USD po barelu, koliko ce tada biti odnos Dinar - Euro, i koliko ce "500 Eura" biti prosecna plata???
(pera detlic, 21. april 2016 12:56)
# Link komentara
Preporučujem (+80)
Ne preporučujem (0)
To je zato sto nam je skocio standard, drasticno.
(ozbiljno, 21. april 2016 12:58)
# Link komentara
Preporučujem (+74)
Ne preporučujem (0)
Raste standard rodjaci raste, I zato ce sve svake godine vise puta nastaviti da raste ,normalno osim plata I penzija jer pobogu ne zelimo valjda da sutra budemo bolji od Nemacke, teret bi to veliki bio rodjaci moji.
Zato rodjaci moramo i dalje kociti ko ludi ko I do sad sto smo.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Narod ove ... Zemlje koci samo tako a da toga nije ni svestan, to jest lud je, 21. april 2016 12:58)
# Link komentara
Preporučujem (+66)
Ne preporučujem (0)
Eto, koliko god da se trudim, računam, okrećem i obrćem, ne mogu da shvatim logiku po kojoj smo, u trenucima kada je na svetskom tržištu barel bio na oko 120-130 USD, litar na pumpi plaćali 160 din, a kada je barel pao na oko 30 USD (4 puta manje), litar plaćamo cca 130 din (20 % manje). A vrhunac je objašnjenje u trenutku kad barel pada - "Ne možemo da spustimo cene jer smo mi kupili pre 6 meseci...", ali zato kad barel raste, maloprodajna cena ga prati u par dana... I najviše me brine - ako se barel vrati na 100 USD (sada x 3)da ćemo tom logikom litar plaćati 500 din...
(Vanja, 21. april 2016 13:23)
# Link komentara
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1122594