Успеси Вучићеве владе

Nezavisno od toga kako su ga docrtali, pitanje sa naslovne strane Blica - zašto intelektualci ne vole Vučića je daleko bitnije.
SNS pravi istu grešku kao i nekadašni SPS u doba Miloševića. Oni veruju u broj glasova. Ali imati 10 % glasova ali unutar elite je vrednije nego imati 35 % glasova među neukim, polupismenim, jer takvi nemaju moć i uticaj u društvu.
Više bih voleo da imam jedan glas nekog akademika negoli 10 000 glasova "običnih", jer taj vredi za 10 000 ljudi.

:tick:

Preduhitrio si me i sama htedoh ovako nešto slično da napišem .

Dali ste previše reputacija u zadnja 24h. Molimo Vas da probate kasnije

O kakvoj i kojoj eliti ti pises?
Ako si mislio na isfrustrirane BG-ske profesorchine,
samoproklamovane „uticajne“ novinare i analiticare,
samozvane eksperte i naucnike brzojebacih instituta
koji se po BG razmnozavaju ko skotne zecice, onda
i nije zasluzio paznju takve elite ma koliko bio nakaradan.
Ta ista kvazi elita je na krilima obmane petog oktobra
iznedrila djindjicevizam i prepustila BG-skim bitangama
da uniste sve zivo cega su se uhvatili pod uslovom da im
obezbedi mesecnu apanazu od 1000 €, a sa SRB neka rade
sta god hoce jer to je za BG-sku olos elitu tamo neki polusvet.
Ta isfrustrirana, samoziva i autisticna BG-ska elita danas
se baskari u svojim memljivim institutima, katedrama i kabinetima
i zivo im puca Zhivan za sve sta se desava u SRB, jer ni jedna
vlast ne moze njih toliko jeftino platiti koliko oni mogu
cutati ko zabetonirani.
Uostalom dovoljno ti je i SANU koji je postao svratiste
licemernih i upitnih naucnika koji svojim radom i delom
nisu bili ukljuceni ni u jedan proces koji prati evolucioni
tok drustva nosen vremenom.
Tako da sto se tice elite i njezinog uticaja u drustvu svaka
vlast moze mirno da spava a od elite sigurno ce ih pre
zabrinuti eventualno talasanje neandertalaca.
Ali i to su prevazisli, ako neandertalci budu pravili pizzdarije
sada imaju NATO armadu u SRB koja ce neandertalce da malti
gratis, laganica kao za trening i odrzavanje forme.!!!

Bolje BG snob nego seljo sa par razreda osnovne ili penzos iz doba Tite. Ne znam šta drugo da ti kažem ako ne kapiraš

Bolje BG snob nego seljo sa par razreda osnovne ili penzos iz doba Tite. Ne znam šta drugo da ti kažem ako ne kapiraš

Taj BG snobizam traje vec 15 godinica,
i ?
Snobisti su svojim cutanjem, neznanjem,
nesposobnoscu, strahom za memljivi
kabinet dozvolili fah-idiotima da uniste
zemlju,
Ali te elitne bitange su najvise krive sto su
svojim cutanjem i necinjenjem postali saucesnici
u unistenju svesti kod ljudi i time su ispunili
osnovni cilj djindjicevizma, ubiti svest u ljudi.
Zbog toga BG-ska elita je olos elita i bezrepa stoka.!!!

Taj BG snobizam traje vec 15 godinica,
i ?
Snobisti su svojim cutanjem, neznanjem,
nesposobnoscu, strahom za memljivi
kabinet dozvolili fah-idiotima da uniste
zemlju,
Ali te elitne bitange su najvise krive sto su
svojim cutanjem i necinjenjem postali saucesnici
u unistenju svesti kod ljudi i time su ispunili
osnovni cilj djindjicevizma, ubiti svest u ljudi.
Zbog toga BG-ska elita je olos elita i bezrepa stoka.!!!

Naveo sam to čisto kao odgovor na tvoj post u kojem generalizuješ, banalizuješ stvari. Ti si prvi potegnuo BG intelektualce, "profesorčine" , ja ne.
To je toliko glup argument jer je toliko ustaljen i takav kliše da je o njemu besmisleno i raspravljati.Pola BG- a je nepismeno, ako ne i više.
Svaki pametan čovek stavi prst na čelo, bio iz BG-a ili Ćićevca i razmišlja.

ПИТАЊЕ ВЛАДИ СРБИЈЕ:
zašto naše firme nemaju prođu u komšiluku, a njihove cvetaju ovde
Poslednji podaci PKS pokazuju da je izvoz u Hrvatsku u celoj 2015. godini iznosio 443,1 miliona dolara, što je smanjenje od 3,4 odsto u odnosu na dvanaest meseci 2014. godine

Hrvatski privatnici gospodare srpskom prehrambenom industrijom, dok Srbi u Hrvatskoj jedva da imaju išta
. Prema podacima Hrvatske narodne banke, hrvatska ulaganja u Srbiju u periodu od 1993-30.09.2015. godine iznose 704,1 miliona evra, dok srpska ulaganja u istom periodu iznose svega 2,1 milion evra. Nezavidna situacija naših izvoznika već godinama se ne pomera sa mrtve tačke, a stručnjaci kao razloge za to navode nepovoljne ekonomske, političke, ali i pravne razloge

Ništa bolja situacija nije ni u robnoj razmeni Srbije i Hrvatske. Naime, poslednji podaci PKS pokazuju da je ukupna robna razmena Srbije i Hrvatske u 2015. godine iznosila 959,1 miliona američkih dolara, što je smanjenje od 4,6 odsto u odnosu na isti period 2014. godine. Izvoz u Hrvatsku u istom periodu iznosio je 443,1 miliona dolara, što je smanjenje od 3,4 odsto u odnosu na dvanaest meseci 2014. godine. Deficit u robnoj razmeni na strani Srbije iznosio je 72,9 miliona dolara.

Ovo pokazuje da prodor na hrvatsko tržište ne samo da se ne dešava, već mogućnost za to opada.

Naveo sam to čisto kao odgovor na tvoj post u kojem generalizuješ, banalizuješ stvari. Ti si prvi potegnuo BG intelektualce, "profesorčine" , ja ne.
To je toliko glup argument jer je toliko ustaljen i takav kliše da je o njemu besmisleno i raspravljati.Pola BG- a je nepismeno, ako ne i više.
Svaki pametan čovek stavi prst na čelo, bio iz BG-a ili Ćićevca i razmišlja.

Ako te argumenti zanimaju onda budi malo realniji i iskreniji prema sebi i ostalima
pa nevedi i jednu pozitivnu stvar koju je BG-ska elita ucinila u najminimalnijem smislu
evolucionog razvoja ovog drustva za poslednjih samo 15 godinica.
Naravno da se gradjani SRB ne smatraju diskriminiranim ali od njih to cini
upravo taj BG i upravo ta BG-ska elita koja ih omalovazava svojim plazenjem
i puzanjem po stranim ambasadama a da ne govorim koliko je njih u BG
skoro pa ceo radni vek provelo u pljujuci, tuzakajuci i omalovazavajuci ovu
zemlju.
I nemoj da branis nesto sto nepostoji a sto je u svakom drugom drustvu
itekako artikulisano.
Za razliku od ostalih drustava elita SRB je oportunisticki podvila rep
pred bitangama za saku EVRADI, da evradi, jer time se placa stoka.~~

Nezavisno od toga kako su ga docrtali, pitanje sa naslovne strane Blica - zašto intelektualci ne vole Vučića je daleko bitnije.
SNS pravi istu grešku kao i nekadašni SPS u doba Miloševića. Oni veruju u broj glasova. Ali imati 10 % glasova ali unutar elite je vrednije nego imati 35 % glasova među neukim, polupismenim, jer takvi nemaju moć i uticaj u društvu.
Više bih voleo da imam jedan glas nekog akademika negoli 10 000 glasova "običnih", jer taj vredi za 10 000 ljudi.

Nisi u pravu. Zahvaljujuci ovakvoj taktici, od dve i po decenije visestranacja SPS je na vlasti proveo skoro dve decenije, a za to vreme su stotine hiljada intelektualaca isterali iz zemlje. Pa ti vidi.

Na glasanju te niko ne pita da li si zavrsio osnovnu ili faks.

Nisi u pravu. Zahvaljujuci ovakvoj taktici, od dve i po decenije visestranacja SPS je na vlasti proveo skoro dve decenije, a za to vreme su stotine hiljada intelektualaca isterali iz zemlje. Pa ti vidi.

Na glasanju te niko ne pita da li si zavrsio osnovnu ili faks.

Postoji SPS, onaj moćan, zaguljen iz devedesetih, i postoji SPS Ivice Dačića. To su dve različite stranke iako dele isto ime.

Mozda ce zvucato kao teorija zavere ali imam utisak da Blic i sluzi kao alibi da nema cenzure. Jer, Vucicevi glasaci organski ne podnose i ne citaju Blic i ovakva naslovna samo jos vise jaca njihovu ljubav prema vodji. Bas kao sto je Pajtic proglasen za jedinog opozicionara pa se onda svako njegovo saopstenje pokriva sa jos vecim saopstenjem SNS-a. Tako se stvara utisak da se bira izmedju Pajtica (odavno prokazanog, jos iz afere Bodrum) i velikog, sa svih strana "napadnutog" istorijskog i novog "to majka vise ne radja".
Zato od sutra krece nova Farma na Pinku koju ce prekidati na svaki sat u emisiji "Minut-dva" kako bi bar 10 minuta velicali uspehe vodje. Velemajstor ostaje velemajstor.

У Чемерици се председнички кандидати редовно сучељавају на телевизији.

А пред изборе ће два кандидата да одрже неколико емисија.

А код нас нигде не можемо да видимо ни Пајтића ни Обрадовића, ни Санду, ни Тадића, ни Чеду, ни Радуловића, ни Живковића ни ...итд...итд...

Још у истој емисији? А цртгање бркова је смешно.

NATO u Srbiji dobio DIPLOMATSKI IMUNITET, evo na šta se Srbija obavezala

6b5e1ec0964cdc79e27d8be034f989a7.jpeg

Sporazum Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima NATO u našoj zemlji, kao i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji.
Takođe im omogućava da s našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu. Propis široko otvara vrata za još čvršću saradnju Srbije i NATO, odnosno Alijansine Organizacije za podršku i nabavku (NSPO) i Agencije za podršku i nabavku (NSPA).

Upravo gledam "slobodu medija" u glavnom Dnevniku RTS. Ciravih prvih 5-6 minuta o Vucicevoj poseti Domu penzionera u Zemunu gde on zahvaljuje penzionerima sto daju doprinos razvpju drzave. Jer, grcima su penzije smanjene JEDANAEST PUTA (tako rece i jos to ponovi dvaput) a on, eto, posle samo godinu dana povecava nasima. Pricao je jos iste one marktinske preizborne floskule jer on nije u kampanji.
Zato ni slovo o zahtevu Sande Raskovic Predsedniku Nikolicu da ne potpise sporazum sa NATO.

NATO u Srbiji dobio DIPLOMATSKI IMUNITET, evo na šta se Srbija obavezala

6b5e1ec0964cdc79e27d8be034f989a7.jpeg

Sporazum Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima NATO u našoj zemlji, kao i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji.
Takođe im omogućava da s našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu. Propis široko otvara vrata za još čvršću saradnju Srbije i NATO, odnosno Alijansine Organizacije za podršku i nabavku (NSPO) i Agencije za podršku i nabavku (NSPA).

Окупација!

E bas nadje SANU klosare:hahaha:

Mislim, to sto pricas je generalno tacno, sa tim sto mora da se naglasi da se pod intelektualcima u modernom drustvu pre svega smatraju levicarski idioti koji vladaju javnim diskursom, i najmocniji su u drustvu, i koji imaju za cilj zatvaranje i ogranicavanje svog trzista rada. Tipa veci deo profesora, lekara, sudija i tuzioca, i ostalih zaposlenih u javnom sektoru; plus onih kojima drzava namesta trziste rada i cini ga neslobodnim, razni advokati, arhitekte i slicni, plus razni novinarcici i umetnici ciji rad direktno zavisi od kinte koju dobiju uvlaceci se vlasti, ili dobijajuci kintu iz raznih Fondova. Svi oni u ogromnom broju slucajeva cine levicarski pajseri sa levicarskim idejama koji zele da zadre svoje pozicije u drustvu, i oni vladaju, i njihovi glasovi zaista jesu bitniji.

- - - - - - - - - -

Mislim, nisam ja tu nista izmislio, pametni ljudi su opisali vec sve te pojave u drustvu :

E bas nadje SANU klosare:hahaha:

Mislim, to sto pricas je generalno tacno, sa tim sto mora da se naglasi da se pod intelektualcima u modernom drustvu pre svega smatraju levicarski idioti koji vladaju javnim diskursom, i najmocniji su u drustvu, i koji imaju za cilj zatvaranje i ogranicavanje svog trzista rada. Tipa veci deo profesora, lekara, sudija i tuzioca, i ostalih zaposlenih u javnom sektoru; plus onih kojima drzava namesta trziste rada i cini ga neslobodnim, razni advokati, arhitekte i slicni, plus razni novinarcici i umetnici ciji rad direktno zavisi od kinte koju dobiju uvlaceci se vlasti, ili dobijajuci kintu iz raznih Fondova. Svi oni u ogromnom broju slucajeva cine levicarski pajseri sa levicarskim idejama koji zele da zadre svoje pozicije u drustvu, i oni vladaju, i njihovi glasovi zaista jesu bitniji.

- - - - - - - - - -

Mislim, nisam ja tu nista izmislio, pametni ljudi su opisali vec sve te pojave u drustvu :

U tome i jeste sustina sto je sva ta BG-ska elita
aktivno ucestvovala u kampanji rusenja SM
2000.godine ali onda su se prema ostatku SRB
poneli kao suvopizzde.
Bitange koje je BG-ska elita podrzavala da dodje
na vlast posle SM fenomenalno je skenirala
mentalni sklop ustvari tih elitistickih klosara
i iz prve pogodila da te bednike treba samo
bedno platiti da bi oni jako dugo cutali.
Niko od njih nikada za poslednjih 15 godinica
nije rec prozborio povodom djindjicevistickog
unistenja zemlje, a znali su da se njihov „rad“
placa od rasprodaje SRB i da im bitange koje
su doveli na vlast samo dodeljuju mrvice da
ne pocrkaju, stoka bezrepa.!!!

Intelektualna elita Srbije je npr. jos uzasnija od intelektualne elite USA koju pominje Sowell u klipu koji sam postavio.

Oni su uzas uzasa- neobrazovani, ograniceni i glupi ljudi koji veze sa vezom nemaju.

Postoji ogromna kriza intelektualaca u demokratijama, i to je toliko ocigledno, i to nema nikakve veze sa klosarskim pricama u Srbiji. Klosarske price u Srbiji su uvek takve da kukaju kako intelektualci ovde nemaju dovoljno para. To je glavna intelektualna tema u Srbiji. :dash: To je toliko piljarski i klosarski... Ovi intelektualci u Srbiji ne bi umeli da prepoznaju intelektualnu temu ni da ih ista tresne po sred glave dok setaju ulicom u toku dana.

Nekada je intelektualac bio renesansna osoba, covek mnogih interesovanja, i osoba koja je mogla da vidi siru sliku drustva.

Danas je intelektualac svako ko je dobar zanatlija, a vecina njih nisu cak i to, pa lupaju sve u 16.

http://pescanik.net/corax-intervju-ii/

Znate za već čuvenu anegdotu kada je, krajem devedesetih, Keti Morton, supruga Ričarda Holbruka, došla kod Slobodana Miloševića i optužila ga da guši slobodu štampe. Navodno, Milošević je uzeo naslovnu stranu Vremena na kojoj je bila Vaša karikatura. “Evo, pogledajte šta mi rade!” – rekao je.

Da, da, tačno je. Ali, Milošević se, siguran sam, nikada nije udubljivao u značenje bilo koje moje karikature. U tom trenutku, ona mu je poslužila kao neka vrsta opravdanja, kao sredstvo manipulacije… Crtao sam ga kao agresivnog, egocentričnog cinika, nikada ne verujući srpskim opozicionim prvacima ili stranim diplomatama koji su tvrdili da je Milošević neverovatno šarmantan i duhovit.

Back