USPEŠAN BRAK?!?

rekla sam u prvom postu u kome je najjači argument 'kladim se'.
nije usti razlog zbog kog se u brak ulazi kao onaj zbog koga se ostaje. sem ako nije ljubav u pitanju... a kao što znaš, ona nije dovoljna da se u braku ostane, ali jeste da se iz njega ode.
pričamo li sada o startu ili epilogu?

Ја све време причам о епилогу, а ти мало о једном, мало о другом. ;)

Па и треба да ураде ако су се зајебали у избору. Боље пре него касније.

Због тога је веома битно не залетати се и не удавати за првог који налети.

A kako ces znati da je bas drugi pravi?
Glupo.
Udaj se za onoga kojeg volis i koji tebe voli i postuje
a ne prvi/drugi/peti... kao da je broj bitan

daj mi citat gde sam to rekla.
ne radi se o tome u šta ja verujem, ako je tebi lepo, čemu ovo ubeđivanje mene da ti je lepo* uživaj...
a što se poslednjeg tiče... ti stvarno veruješ da bi se razveo ako bi ti dosadila?

Evo ovde http://forum.krstarica.com/showthread.php/106011-USPEŠAN-BRAK-!/page10 post 245. Evo šta si tačno rekla "mislim da za zajednički život treba birati osobu sličnog karaktera, afiniteta, ideja, planova, interesovanja... dovoljno sposobnu i stabilnu da odgaja decu. mada se ovo nikad ne zna, ljudima se desi kvrc, zaljube se i sl, ali na stranu to...
ujedno sa takvom osobom zaboravite na strast, sem na početne varnice, znači sex se svodi jako brzo na naviku, inspiracija se gasi... pa se pitam šta je vrednije, bitnije. ovo prvo, zdravorazumski, samo mislim da nisam tip osobe koja bi se odrekla ovog drugog." Nema šta da vjerujem ili ne. Ako bi mi dosadila ne bih je trpio samo zbog djece. Ja nisam tip čovjeka koji bi uskratio alimentaciju svojoj djeci. I mislim da je tačno bolje dobar razvod nego loš brak.

Poslednja izmena:
A kako ces znati da je bas drugi pravi?
Glupo.
Udaj se za onoga kojeg volis i koji tebe voli i postuje
a ne prvi/drugi/peti... kao da je broj bitan

Samo stupanje u brak je u određenu ruku kocka i rizik. Nikada ne možeš reći da li će 100% uspjeti. Neko se vjenča za 5-6 momka/curu i razvede. Neko se vjenča sa prvom osobom koju upozna i uživa cijeli život uživa. Znam ženu koja se u jednu subotu na seoskoj igranci upoznala sa sadašnjim mužem. U iduću se vjenčala. I eno ih 25 godina zajedno,imaju tri predivne ćerke. A ona je kad se udala imala 17godina a on 27.

Samo stupanje u brak je u određenu ruku kocka i rizik. Nikada ne možeš reći da li će 100% uspjeti. Neko se vjenča za 5-6 momka/curu i razvede. Neko se vjenča sa prvom osobom koju upozna i uživa cijeli život uživa. Znam ženu koja se u jednu subotu na seoskoj igranci upoznala sa sadašnjim mužem. U iduću se vjenčala. I eno ih 25 godina zajedno,imaju tri predivne ćerke. A ona je kad se udala imala 17godina a on 27.

Ћерка моје рођаке се од шеснаесте године вода са дечком а сад има двадесет и пет. Она практично живи у браку јер се преселила код њега а њена властита соба зјапи празна.

Они су стално заједно, он је вози до факултета и сачекује, тако да она нема никакве шансе да упозна и неког другог.

Родитељима све то није баш мило, благо речено, јер нити је проживела младост са друштвом како се и приличи, нити има икаквог искуства са другим младићима.

Шта им још преостаје осим детета? Тако млади а већ са дебелим стажом. :confused:

Evo ovde http://forum.krstarica.com/showthread.php/106011-USPE%C5%A0AN-BRAK-!/page10 post 245. Evo šta si tačno rekla "mislim da za zajednički život treba birati osobu sličnog karaktera, afiniteta, ideja, planova, interesovanja... dovoljno sposobnu i stabilnu da odgaja decu. mada se ovo nikad ne zna, ljudima se desi kvrc, zaljube se i sl, ali na stranu to...
ujedno sa takvom osobom zaboravite na strast, sem na početne varnice, znači sex se svodi jako brzo na naviku, inspiracija se gasi... pa se pitam šta je vrednije, bitnije. ovo prvo, zdravorazumski, samo mislim da nisam tip osobe koja bi se odrekla ovog drugog." Nema šta da vjerujem ili ne. Ako bi mi dosadila ne bih je trpio samo zbog djece. Ja nisam tip čovjeka koji bi uskratio alimentaciju svojoj djeci. I mislim da je tačno bolje dobar razvod nego loš brak.

Ispada da žena koja je dobra majka i domaćica ne može nikako biti i dobra ljubavnica. I obrnuto.
nisam rekla ovo što tvrdiš.

taj se post odnosio na proračunatost, kalkulisanje, biraš srcem ili razumom. veze nema sa ovim o čemu ti pričaš.
i možda u retkim slučajevima gde se razum i srce usaglase, taj primer nisam navodila... ali da ne bude posle kako sam rekla da tako nešto ne postoji, evo napominjem sada.

smučila mi se ova priča... nisu svesni šta je brak.
dok ne proba, niko ne zna... gleda se neka globalna slika, a gde je yebena svakodnevica?

Evo ja sam u braku ne bas 10 ali skoro 5 godina i dalje bez blama kazem da volim mog supruga i da su mi on i djeca centar mog svjeta, naravno da sex nije kao dok smo bili sami jer tada smo mogli kad smo htjeli i gdje smo htjeli sada ipak moramo da prvo uspavamo djecu ili ih posaljemo negdje :) ali vatra se nije ugasila samo je dobila drugaciji oblik, od svakodnevnih problema ja upravo bjezim u svoj dom, sve probleme resavam sa svojom porodicom.... onog trenutka kad budem osjetila da jedva cekam da mi suprug nije kod kuce vjerovatno cu se i razvesti.

Evo ja sam u braku ne bas 10 ali skoro 5 godina i dalje bez blama kazem da volim mog supruga i da su mi on i djeca centar mog svjeta, naravno da sex nije kao dok smo bili sami jer tada smo mogli kad smo htjeli i gdje smo htjeli sada ipak moramo da prvo uspavamo djecu ili ih posaljemo negdje :) ali vatra se nije ugasila samo je dobila drugaciji oblik, od svakodnevnih problema ja upravo bjezim u svoj dom, sve probleme resavam sa svojom porodicom.... onog trenutka kad budem osjetila da jedva cekam da mi suprug nije kod kuce vjerovatno cu se i razvesti.

verujem... samo kažem da je takvih brakova jako malo.

Mm i ja smo zajedno skoro 9 godina,
od toga 8 zivimo zajedno.
On mi je prva ozbiljna veza i nikad se nisam pokajala.
Volim ga danas zbog istih stvari zbog kojih sam se u njega i zaljubila.
Naravno da nije isto kao pre 4-5 godina,
i hvala Bogu na tome.
Sazreli smo, stvarili dom i porodicu.
Stvari se menjaju, odnos se menja
ali sustina je ista, a to je da se volimo.

Што вас форум не би више видео ако се поново удате и нађете адекватног партнера?

Није ваљда да сте у фазону ''он ми је све и свја'' ? :confused:

Back