USPEŠAN BRAK?!?

i da, sofija, ja nigde nisam rekla da postoje određena pravila, iritantno je to izvlačenje iz kontexta. to i đavolko radi...
ako hoćete da se ograničimo na moje iskustvo, nije problem, pričaćemo o tome.
ako mislite da sam protiv braka, jesam onog na papiru i braka kao institucije koja guši i obavezuje, podrazumeva za ceo život, ili dobar deo života.
verujem u funkcionalnost odnosa dvoje (ili više, po želji i potrebama) osoba... ali za to vam nije potreban yebeni papir.
da li ste samo svesni koliko love i živaca vam treba da se to poništi, da se vratite u normalu, ili neko stanje koje liči na normalu, tako da možete da idete na posao, da se suzdržite pred decom, da uđete u neki novi odnos? i to je okončano bez trunke emocija... šta bi tek bilo da ih je ostalo? da li bi se raspala načisto, ili je to do karaktera? da li ste svesni kroz šta sve prolazite... to je pakao i nikome ne želim da doživi tako nešto. naročito ako ima decu... u suprotnom ionako sumnjam da bi ostavilo ikakav trag.
sve ono što vezuje dvoje ljudi u braku koji propada lagano je trulež... ako vam se desi da preko noći donesete odluku, znajte da ste sebi konačno priznali poraz. samo ne dozvolite da protraćite godine i živce i trud na odnos ili osobu koja ne vredi, ili gde nema svrhe ulagati. mnogo je bezbolnije priznati sebi na vreme, a to može retko ko... zato razumem i bežanje od istine i pravdanja i negiranja i napade... opet, ne kažem da nema brakova koji vrede ovde ili negde drugde. ni na jedan konkretno nisam uperila prstom, niti ih strpala u isti koš, samo kažem da ima mnogo samozavaravanja i da ono za šta sete mislili da se drugima dešava može vama sutra da se desi... molim da mi se ne čupaju reči iz kontxta.

- - - - - - - - - -

samo od sebe.

Ниси рекла експлицитно да је твој став готово правило али то провејава из твојих постова.
Уосталом, нећемо се враћати на почетак где си заокружила на буквалних 100% разлоге за опстајање у браку, нигде не помињући поштовање и љубав међу партнерима као могући разлог.

Наравно да се може и мени десити да се разведем али буди уверена, ако се и деси, сигурно нећу престати да верујем у брак као институцију нити ћу о њему причати као о прецењеној појави.

Научила сам одавно да преузимам одговорност за сопствене изборе па и ако се удам за неког идиота, уверавам те да ћу рађе отићи на психоанализу, како би ми стручно лице помогло да схватим сопствени фелер на бази ког сам изабрала фелеричног мужа. ;)

ako je patner bio loš izbor formalno si okovan.
ako je bio dobar izbor, ne treba vam papir da bi bili srećni.
poenta mog večerašnjeg izlaganja je da je brak totalno beskorisna institucija. mrtvo slovo na papiru, koje nameće određene obaveze i dužnosti, što dovoljno loše zvuči.
taj papir ne menja ništa u suštini odnosa, ali odnos čini brak, ne biva obrnuto.

О Боже....па разилазе се људи и који нису потписали папир.Имају такви и по петоро деце :lol:
Усмерила си гнев на погрешну страну.

Самоспознаја је кључ за ову врсту проблематике.
Није ти однос с бившим мужем пропао јер сте потписали папир, већ зато што нисте умели да се поставите једно према другом. Зато што сте били некомпатибилни.

Можда мораш много да радиш на себи да би , пре свега, изабрала адекватног мушкарца, оног који ће те поштовати и волети искрено и зрело.
А као дете разведених родитеља, мислим да имам пуно право да делим лекције на ову тему јер сам се на личном примеру уверила како се човек дубински исфрустрира кад живи у неадекватним породичним односима. Мени је 30 година требало да схватим где константно правим грешку при избору и зашто се за сваког бившег, након вишегодишњих веза, испостављало да сам давала себи шансу са погрешнима.

Можда мораш много да радиш на себи да би , пре свега, изабрала адекватног мушкарца, оног који ће те поштовати и волети искрено и зрело.

tis bre :lol: kako da bilo ko radi na sebi pa da tim radom nadje nekog adekvatnog :lol: ja radim ceo zivot na sebi pa sam stalno sa drocama a vish kako sam uradjen ko retko ko :lol:

To ja mogu odma da im kazem-nek gledaju kakav je covek.Ali ne prema njima nego prema svima.

Тако је.:ok:

Имам пријатељицу која се забављала 15 година са једним екстремно суровим човеком.
Међутим, њу је у звезде ковао. У сваком кутку његове куће биле су њене фотографије.
Скидао јој је звезде са неба.
До једног тренутка.
А онда је почео да је третира подједнако сурово као и остале.

- - - - - - - - - -

tis bre :lol: kako da bilo ko radi na sebi pa da tim radom nadje nekog adekvatnog :lol: ja radim ceo zivot na sebi pa sam stalno sa drocama a vish kako sam uradjen ko retko ko :lol:

Очито не радиш НА СЕБИ довољно. ;)

Очито не радиш НА СЕБИ довољно. ;)

jes jadan ja, neiskusan sam po tem pitanju.... :lol:

brak kao forma zajednice muskarca i zene je utopija... jedino ima smisla ako imaju decu, znaci neki zajednicki cilj...a ako i pored dece imaju kurshluse u odnosu iz bilo kog razloga onda je veruj mi za decu isto razveli se oni ili ziveli pod stalnom tenzijom... razvod ima smisla jedino ako neko od njih dvoje zeli da zasnuje novu gresku zvanu brak sa nekim novim gresnikom ili gresnicom....

naravno postoji i faktor zehn prozent, a to su oni sretni sto su se nashli skladni po svim tachkama i koje je nemoguce naterati na bilo shta osim patogene potrebe jedno za drugim... ali to su bajke koje se prichaju uz vatru :roll:

da ne budem ko da sam izaso sa sajta gej alijanse da pljujem po tekovinama porodice koja je osnov svakog drustva...govorim o ovom vremenu danas, kad su svi duhovi pushteni iz svih boca... ranije je to bilo drugacije ali internet je chudo, slazes se?

Poslednja izmena:
Тако је.:ok:

Имам пријатељицу која се забављала 15 година са једним екстремно суровим човеком.
Међутим, њу је у звезде ковао. У сваком кутку његове куће биле су њене фотографије.
Скидао јој је звезде са неба.
До једног тренутка.
А онда је почео да је третира подједнако сурово као и остале.

verovatno je pochela da ga truje pa zato

jes jadan ja, neiskusan sam po tem pitanju.... :lol:

brak kao forma zajednice muskarca i zene je utopija... jedino ima smisla ako imaju decu, znaci neki zajednicki cilj...a ako i pored dece imaju kurshluse u odnosu iz bilo kog razloga onda je veruj mi za decu isto razveli se oni ili ziveli pod stalnom tenzijom... razvod ima smisla jedino ako neko od njih dvoje zeli da zasnuje novu gresku zvanu brak sa nekim novim gresnikom ili gresnicom....

naravno postoji i faktor zehn prozent, a to su oni sretni sto su se nashli skladni po svim tachkama i koje je nemoguce naterati na bilo shta osim patogene potrebe jedno za drugim... ali to su bajke koje se prichaju uz vatru :roll:

da ne budem ko da sam izaso sa sajta gej alijanse da pljujem po tekovinama porodice koja je osnov svakog drustva...govorim o ovom vremenu danas, kad su svi duhovi pushteni iz svih boca... ranije je to bilo drugacije ali internet je chudo, slazes se?

Као дете разведених, једино ћу рећи да је ово бесмислица.
Моји родитељи су се развели кад сам им ја рекла да ће то учинити јер су ми се попели били на пудендални живац изигравајући породичну форму зарад форме.
Лично сам их растерала на буљуке.
И не видим да им је нешто хвалило. Напротив. Процветаше обоје од тад.
Плус су остали супер пријатељи !

Као дете разведених, једино ћу рећи да је ово бесмислица.
Моји родитељи су се развели кад сам им ја рекла да ће то учинити јер су ми се попели били на пудендални живац изигравајући породичну форму зарад форме.
Лично сам их растерала на буљуке.
И не видим да им је нешто хвалило. Напротив. Процветаше обоје од тад.
Плус су остали супер пријатељи !

pa ti nis normalno dete tis ala... :lol: ima take dece koja rano pochnu da se bave ozbiljnim stavrima koja nisu za decu.... :roll:

govorim zbog toga jer nema braka koji nema vecu krizu... i kriza dodje i prodje, ima vatre ima svachega..i posle se smiri... i sta sad dete, ne zna sta je posredi, dal je to prolazno ili trajno i ono pochne da uredjuje porodichne odnose u kuci ko gazda.. idi bre begaj... pa sta ti mislis u braku da radis, svom buducem, ako si taka bila ko pundravac :lol: ima saranish muzha il da osedi preko noci ko da je u shumi beruci cvece vido medveda i okamenio se :lol:

a to stos su ostali prijatelji :lol: mogli su da ostanu i u braku..sad kao razvod od njih napravio bolje ljude...idi bre sofija

pa ti nis normalno dete tis ala... :lol: ima take dece koja rano pochnu da se bave ozbiljnim stavrima koja nisu za decu.... :roll:

govorim zbog toga jer nema braka koji nema vecu krizu... i kriza dodje i prodje, ima vatre ima svachega..i posle se smiri... i sta sad dete, ne zna sta je posredi, dal je to prolazno ili trajno i ono pochne da uredjuje porodichne odnose u kuci ko gazda.. idi bre begaj... pa sta ti mislis u braku da radis, svom buducem, ako si taka bila ko pundravac :lol: ima saranish muzha il da osedi preko noci ko da je u shumi beruci cvece vido medveda i okamenio se :lol:

a to stos su ostali prijatelji :lol: mogli su da ostanu i u braku..sad kao razvod od njih napravio bolje ljude...idi bre sofija

Нису могли да остану у браку. Али добри људи јесу обоје с тим што нису компатибилни. И због доброте су успели једно другом да опросте и наставе даље у пријатељском маниру.
Замисли, и то се дешава. ;)

Па сметали су ми, нарушавали су ми мир и хармонију у животу. :lol:
Смејем се али сам озбиљна.

Нису могли да остану у браку. Али добри људи јесу обоје с тим што нису компатибилни. И због доброте су успели једно другом да опросте и наставе даље у пријатељском маниру.
Замисли, и то се дешава. ;)

Па сметали су ми, нарушавали су ми мир и хармонију у животу. :lol:
Смејем се али сам озбиљна.

znam da se smejes i znam da mislis ozbiljno ali sad sa distance zar ne mislis da si mogla lepo da odes u neki internat na godinu dve dok ih ne prodju hormoni i vratis se posle a oni nasmejani al ostali u braku na tvoje chudjenje i divljenje?

kompatibilni... verovatno si posle radila njihove natale pa nashla razloge kresha :lol: da bi brak funkcionisao pravila su:

1. potrebno je da mushkarac voli svoju zhenu sa svim njenim manama, obratno nije neohodno....
2. da muskarac zeni bude uvek zanimljiv kao na pochetku veze, obratno nije neophodno...
3. da ima beskonachno strpljenje za sve njene hirove i da podrzhava svaku njenu infantilnu potrebu ma kako bila idiotska, obratno nije neophodno
4. da je nikad ne ostavi seksualno nezadovoljenu i da bude 24 sata na stend baju sa senzorom kad joj je to i u kom trenutku potrebno, obratno nije neophodno
5. da umre prvi

onda zhena moze da kaze da je imala sjajan brak i divnog muza...samo on nece da cuje te rechi i vidi vapaj na grobu jer ona tek tad postaje svesna da nece vise nikad naci taku budalu :roll:

znam da se smejes i znam da mislis ozbiljno ali sad sa distance zar ne mislis da si mogla lepo da odes u neki internat na godinu dve dok ih ne prodju hormoni i vratis se posle a oni nasmejani al ostali u braku na tvoje chudjenje i divljenje?

То није могло да се деси, веруј ми. ;)

Њихов брак је био готов већ после пете године заједничког живота. А развукли су се чак 21. год.

То није могло да се деси, веруј ми. ;)

Њихов брак је био готов већ после пете године заједничког живота. А развукли су се чак 21. год.

aj ne lupaj kad moram da budem nepristojan... koga ti znas da su muzevi i zene jedni drugima zanimljivi posle cuvenih 7 godina :lol:

kompatibilni... verovatno si posle radila njihove natale pa nashla razloge kresha :lol: da bi brak funkcionisao pravila su:

1. potrebno je da mushkarac voli svoju zhenu sa svim njenim manama, obratno nije neohodno....
2. da muskarac zeni bude uvek zanimljiv kao na pochetku veze, obratno nije neophodno...
3. da ima beskonachno strpljenje za sve njene hirove i da podrzhava svaku njenu infantilnu potrebu ma kako bila idiotska, obratno nije neophodno
4. da je nikad ne ostavi seksualno nezadovoljenu i da bude 24 sata na stend baju sa senzorom kad joj je to i u kom trenutku potrebno, obratno nije neophodno
5. da umre prvi

onda zhena moze da kaze da je imala sjajan brak i divnog muza...samo on nece da cuje te rechi i vidi vapaj na grobu jer ona tek tad postaje svesna da nece vise nikad naci taku budalu :roll:

Има много истине у написаном у ових пет ставки. :lol:

5. da umre prvi

Ti ga baš pretjera :D Ja bome ne bih trpio nezanimljivu,dsosadnu ženu koja od svake sitnice pravi ne znam šta i koja ne može da me istrpi. Pa taman izgledala ne znam kako fantastično i imali djecu.

Има много истине у написаном у ових пет ставки. :lol:

ne da ima istine no je to pravilo... osim ako zhena nije shiroke dushe, umetnichki nadarena i vaspitana da bude slobodna.... ako je i partner takav, veza, brak ili sta vec, moze da traje 100 godina gde svako ima svoj mali privatni zivot van braka. ali kazem ti, internet i komunikacije su upropastili covecanstvo, porodicu je razorio, posredno ili neposredno svejedno.

Back