- Poruka
- 5.913
Znam ja ćirilicu, a znam i grčki alfabet, samo ne znam kako ćeš ti da ukucaš adresu nekog grčkog sajta sa, recimo, vestima o starokalendarcima, ako i Grci odluče ovo da iskoriste
Ili da pošalješ mail podrške nekom grčkom zilotu?
Nego što će neko lepe pare da namlati na prodaji ovih domena, jer će svaka firma morati da kupi paralelni ćirilični domen, koristila ga ili ne, zbog moguće uzurpacije![]()
Није у питању само ћирилица, за сада ни један језик сем енглеског се не може користити за интернет адресе а рецимо и у немачком језику постоје знакови којих нема у енглеском. За сада постоји веома мали број домена а тренутно се ради у целом свету на реконструкцији интернета такода се могу користити сви знаци Уникода што ће створити милионе разних домена. Не знам како планирају да реше проблем међународне употребљивости, али ја бих то решио дуплим називима, на пример да мој мејл буде угочавез@јаху.ком као и ugochavez@yahoo.com, свеједно који од та два назива да укуцаш да ја добијем мејл.
Znam ja ćirilicu, a znam i grčki alfabet, samo ne znam kako ćeš ti da ukucaš adresu nekog grčkog sajta sa, recimo, vestima o starokalendarcima, ako i Grci odluče ovo da iskoriste 

Није довољно да ти се нешто не свиђа па да то прогласиш непотрбним.Што се тиче форума ''Света Компјутера'',тамо може да се расправља о читовима за игрице и хардверу потребном да би се играле.