Политико: Ускоро израда уговора о приступању Црне Горе ЕУ

Vrh!
Meni je najbitnije da je sve isto, ali smo sad makar dio EU.
Da li se sećaš kako si me napao kao “Vučićevca” kada sam konstatovao ovu prostu činjenicu? Još si onako srbovao, sve u 16.

5A933DE7-F670-4CF7-9C13-EC81F4585CE0.jpeg

Nema više uživanja u Evropi. Sve je jad i beda prepuna migranata.

Када би били као 100 Србија не можемо се наплаћати.

Мало је нас робова по Балкану да их све издржавамо.

Азија им је одавно отказала робовање

Ne znam gde živiš, jedino što vidim je, bez uvrede molim, izvesna fascinacija spostvenom predstavom Zapada.
Kako sada ne znaš....
Baš naprotiv ja zapad znam suštinski, i profesionalno i lično sam uglavnom na zapadu . Nema fascinacije jer mu znam i mane, ali sa svim manama samo on Srbiji može pomoći da ne živi ovo što sada živi. To je 1/1

Jeste, izuzetno je bitno to pomenuto: te južne države imaju daleko veći standard od svake članice EU koju ovde prikazuješ kao nešto nedostižno: Češka i Slovenija su beznadežni socijalni slučajevi u odnosu na te Rednecks.
Idi...pa šta je onda problem?

Trenutno ne može ni ako si rođen u CG, a referendum te zatekao u Srbiji.
E to nisam znala. Pošto sam već par godina imala osećaj za filing da će CG ući u EU za mog života, raspitivala sam se i rekoše mi mora ćale ili keva da imaju CG državljanstvo i eto, jedan stepen u pravoj liniji na obe strane me deli - obe babe Crnogorke

Kako sada ne znaš....
Baš naprotiv ja zapad znam suštinski, i profesionalno i lično sam uglavnom na zapadu . Nema fascinacije jer mu znam i mane, ali sa svim manama samo on Srbiji može pomoći da ne živi ovo što sada živi. To je 1/1
Vrata nisu otvorena, da si pročitao originalni članak iz Politico-a bilo bi ti potpuno jasno i zbog čega:

Nisu u pitanju baš nikakvi “uslovi” i “demokratizacije”, nego ekonomski interesi naših suseda: ni Hrvatskoj ni Bugarskoj prosto NE odgovara prijem Srbije u EU, to je ceo razlog,

Ništa nije ‘problem’, samo konstatujem da to kako će se živeti nije stvar ideološkog izbora, koliko god da neke opcije svoju ideologiju proglašavale za preduslove normalnog života i ostalo.
Normalan život nije isto što i bogat život.
Ali ako je rednek društvo slobodno a nemamo razloga da pretpostavimo drugačije pošto žive u slobodnoj zemlji i ako si to želeo da kažeš, šta ti znači ono " da li si prošao južnim delovima Amerike" ?
Odnosno u kontekstu citiranog šta si hteo da kažeš? Ili misliš da Češka i Slovenija nisu slobodne? Misliš da žive manje kvalitetno od redneka? Ili misliš da USA nije slobodno društvo? Koja je to rednek ideološki izbor?
I dalje pojma nemam šta je poenta tvog pominjanja južnih delova USA u kontekstu EU društva?

Back