Uskoro cemo sa psima i mackama zajedno da putujemo!!

Buduci da hocemo u EU moramo i ovo da ispostujemo na mapi puta ka raju na zemlji.
Znaci, ubuduce kad udje gospodja sa sarplanicem u autobus ili gradski voz, kafic, butik, bioskop ili Dom zdravlja,
obavezno da ustanete iljubazno im ustupite mesto!!:think:

Beogradskim ljubimcima uskoro prava ljubimaca u Evropskoj uniji »

05. Mart. 2011, Autor : Dragana Brdar, Komentari: 12

Mace i kuce uskoro u gradskom prevozu, kafićima, buticima...

images

Beogradski ljubimci na proleće će imati ista prava kao i psi i mačke u zemljama Evropske unije.:dash:
Uskoro će biti završen nacrt odluke o držanju kućnih ljubimaca i domaćih životinja, a posle usvajanja biće im dozvoljen ulaz u gradski prevoz i ali i javne ustanove kao što su restorani i prodavnice, ukoliko vlasnici to dozvole.
Kućni ljubimci za sada ne mogu da putuju gradskim prevozom, iako pojedini vozači dozvljavaju ulaz manjim životinjama. Taksisti tu uslugu dodatno naplaćuju.
"Da bi prevezao psa taksijem treba da pozoveš sat vremena ranijeda bi da našli vozača koji će to hteti. Ta usluga se naravno dodatno naplaćuje", objašnjava vlasnica tri psa Mirjana Babović.
O tome šta sve treba promeniti novom gradskom uredbom odlučuje Gradski sekretarijat za komunalne i stambene poslove, koji se konsultuje sa nevladinim organizacijama.
Ono što sigurno znam jeste da ćete sa malim psima, macama moći da uđete u autobus. Što se tiče velikih, s obzirom da su neki teški i 80 kg, a neki i opasni postojaće ograničenja.Ljubimci i dalje neće moći u uprave, domove zdravlja, škole, ali sve ostalo zavisiće od odluke vlasnika lokala", kaže pomoćnik sekretara za komunalne poslove Vladimir Terzin.
Ipak, pošto se pojedini kod nas još uvek protive uvodjenju ljubimaca u javne ustanove, i oni će imati izbor-jer će radnje morati na ulazu da istaknu da li je dozvoljen ulaz životinjama.
http://www.studiob.rs/info/tema.php?id=290

super

Dzukela si bas!

Ja đukela a ti KUČKA.Ma smdi im dah .Đukele su za dvorište ,za lov ,a ne u kući da se valjaju po krevetu i da ih vodate po busu i tramvaju.Čuvajte decu i vaspitavajte a ne da đukele vodate sa sobom i kukate nema šta da jedete.More siti ste vi previše,trebalo bi vama još slavinu zavrnuti .Odnosi se samo na amonijak.

Ja đukela a ti KUČKA.Ma smdi im dah .Đukele su za dvorište ,za lov ,a ne u kući da se valjaju po krevetu i da ih vodate po busu i tramvaju.Čuvajte decu i vaspitavajte a ne da đukele vodate sa sobom i kukate nema šta da jedete.More siti ste vi previše,trebalo bi vama još slavinu zavrnuti .Odnosi se samo na amonijak.

Ko bre kuka da nema sta da jede? Pa neko ko druzi psa, sigurno nece kukati kako nema sta da jede... Odakle ti ta zamisao? Moji psi jedu iskljucivo cisto svinjsko i junece meso!
I ne kaze se Dzukela nego PAS! Primitivno...
A za zavrtanje slavine se slazem, uvek sam za to. Samo Srbi kukaju kako nemaju sta da jedu, hvala Bogu kad god udjem u market uvek guzva na kasi. Odem u banku, zena pre mene uplacuje 50 000 din na stednju, ko zna koliko ima ustedjevine... I tako u nedogled...
Meni u gradskom (kad sam primorana na to) smrdi dah onih ljudi koji ne znaju da se okupaju i operu zube pre nego sto izadju iz kuce!
Psi su manekeni naspram ljudi.

Poslednja izmena:
haha da, samo cek da nadjem poglavlje, stranu i pasus. evo. :lol:

elementarno je to da ako dete 'naucis' empatiji, izrasta u boljeg coveka. empatija svakako ukljucuje svako zivo bice. i ako mu preneses brigu prema drugima kao takvu, sigurno je i odnos prema zivotinji jedan od modela ponasanja za dete koje ono prihvata i cemu se uci.

da li zaista neko misli da dete koje, recimo, obesi macku (primer za koji znam), kome je takav model usadjen, ili ga roditelji nisu korigovali, sutra moze biti dobar covek. mozda postoji i mogucnost da to nekako postigne, ali je ogromna verovatnoca da ce postati, ukratko, kreten.

ako je bilja vaspitala svoje dete da samo oseti potrebu da pomogne drugom bicu, to je svakako jedan od pokazatelja da raste u dobru osobu.

Kakvo ti je misljenje o gore navedenom slucaju?

Ko bre kuka da nema sta da jede? Pa neko ko druzi psa, sigurno nece kukati kako nema sta da jede... Odakle ti ta zamisao? Moji psi jedu iskljucivo cisto svinjsko i junece meso!
I ne kaze se Dzukela nego PAS! Primitivno...
A za zavrtanje slavine se slazem, uvek sam za to. Samo Srbi kukaju kako nemaju sta da jedu, hvala Bogu kad god udjem u market uvek guzva na kasi. Odem u banku, zena pre mene uplacuje 50 000 din na stednju, ko zna koliko ima ustedjevine... I tako u nedogled...
Meni u gradskom (kad sam primorana na to) smrdi dah onih ljudi koji ne znaju da se okupaju i operu zube pre nego sto izadju iz kuce!
Psi su manekeni naspram ljudi.
Ma kako te nije sramota da ovo uopšte napišeš.A ako sam ti tu đukelu uvredio čekaj još malo tu imamo ove Kineze već će oni da ga srede . 80% u Srbiji žive ljudi ispod minimalca A ti hraniš đukelu sa svinjsko i juneće meso ,a ima familija po Srbiji koji neznaju šta je to junetina fuj.Gužve na kasi ne znače da ljudi pune korpe već znači da ćešće kupuju samo ono sto je neophodni jer nema dovoljno para.A to za štednju ma ne *****j ,ko ima da uplati 50.000 danas u banku i ko sme kod ove vlade .U gradskom ti smrdi i tvoje đukele manekeni, nadam se da će tvoje komšije da se sete tih tvojih reči kad se nešto promeni u ovoj našoj zemlji.

Svi psi koji budu ulazili u gradski prevoz biće vakcinisani, tretirani ampulama, tako da se ja pasa ne bojim, neće oni nikoga zdravstveno ugroziti. Ja se više plašim ljudi, polusveta koji mi kašlje u lice, ne pere zube, ljudi koji nisu čuli za antiperspirant i koji se voze bolesni i svakojaki po gradskom prevozu.
Potpisujem! :tick:

a shta ako kuca kaka ili piki u busu? oce vlasnik uredno da skloni fekalije?
Još nisam čuo za slučaj da pas vrši nuždu u prevozu. Uglavnom zato što je to za psa stresna situacija, pa mu nije do toga.
Sa druge strane, video sam više puta kako ljudi vrše nuždu po vozilima GSP-a.

Nego, kada ja "nagrnem" u autobus sa "čoporom" zeba... auh, tad ste tek nagrabusili. :hahaha:

Vauuuu bas super, konacno cu moci da odem u restoran sa svojim psom, nije nimalo mali cak naprotiv jako je veliki, ali ja ga volim, to jeste istina u EU moze pas svugde da udje kao i covek i JA SMATRAM da je to odlicno jer zasto bi mi imali nesto veca prava od njih cak naprotiv mislim da oni trebaju da imaju veca prava od nas, jer su normalniji od barem 90% stanovnistva na Zemlji.
Imam i macu(oslobodio sam se macica :D ) ali njoj je dobro i u "kraju".
Ha nesto pametno i ovi da donesu, hvala Bogu...samo da vidimo da li ce to i da s eprimenjuje kao u EU a tamo mozete i u hotel da udjete sve je OK, normalni ljudi.

Ma kako te nije sramota da ovo uopšte napišeš.A ako sam ti tu đukelu uvredio čekaj još malo tu imamo ove Kineze već će oni da ga srede . 80% u Srbiji žive ljudi ispod minimalca A ti hraniš đukelu sa svinjsko i juneće meso ,a ima familija po Srbiji koji neznaju šta je to junetina fuj.Gužve na kasi ne znače da ljudi pune korpe već znači da ćešće kupuju samo ono sto je neophodni jer nema dovoljno para.A to za štednju ma ne *****j ,ko ima da uplati 50.000 danas u banku i ko sme kod ove vlade .U gradskom ti smrdi i tvoje đukele manekeni, nadam se da će tvoje komšije da se sete tih tvojih reči kad se nešto promeni u ovoj našoj zemlji.

Ni ja ne jedem junece meso, ali za psa se uvek nadje. Snalazi se narod i te kako, a price da nema para okaci macku o rep!
Najboja recenica je: "90tih dobijes platu 1 marku, odes u prodavnicu vrednost novca padne, mozes samo prasak za pecivo da kupis za to"... Ma jeste, zivis mesec dana od praska za pecivo, price za malu decu... Tako je i danas, nas narod je naviako da glumi konstantnu zrtvu, ne osporavam cinjenicu da je kriza, i da narod ostaje bez posla (i moj otac sa faklutetskom diplomom je otpao) ali snalazi se, izdrzljiviji smo od bilo koga... Kroz sta smo sve prosli nije ni cudo, samo mi nemoj pricati kako nema para.

I jeste, uvredio si mi psa. Dzukela je covek koji se ponasa nemoralno, nedostojanstveno, bez imalo stida eto to je dzukela. I nema veze ni sa jednom zivotinjom.

Za moje komsije se ne brini, ja zivim u kuci i nemam problema sa komsijama kao neki mozgovi koji drze azijata u stanu.

Poslednja izmena:
Vauuuu bas super, konacno cu moci da odem u restoran sa svojim psom, nije nimalo mali cak naprotiv jako je veliki, ali ja ga volim, to jeste istina u EU moze pas svugde da udje kao i covek i JA SMATRAM da je to odlicno jer zasto bi mi imali nesto veca prava od njih cak naprotiv mislim da oni trebaju da imaju veca prava od nas, jer su normalniji od barem 90% stanovnistva na Zemlji.
Ha nesto pametno i ovi da donesu, hvala Bogu...samo da vidimo da li ce to i da s eprimenjuje kao u EU a tamo mozete i u hotel da udjete sve je OK, normalni ljudi.

Dox, potpisujem svaku tvoju rec :worth: Dala bi ti bonu al nemam, cim daju nove, usledice jedna. U Svajcarskoj dok sam boravila i najveci psi poput rotova su mogli da udju u svaki butik, restoran, prodavnicu, market, postu, apoteku cak i u prodavnicu gde se prodaje oprema za bebe. Ne vidim zasto bi psima nisu zagarantovana neka prava u ustavu (ovom nasem jadnom).
Drago mi je da je ova drzava bar jedan zakon preuzela iz medjunarodnih konvencija koja ima veze s vezom.

Dox, potpisujem svaku tvoju rec :worth: Dala bi ti bonu al nemam, cim daju nove, usledice jedna. U Svajcarskoj dok sam boravila i najveci psi poput rotova su mogli da udju u svaki butik, restoran, prodavnicu, market, postu, apoteku cak i u prodavnicu gde se prodaje oprema za bebe. Ne vidim zasto bi psima nisu zagarantovana neka prava u ustavu (ovom nasem jadnom).
Drago mi je da je ova drzava bar jedan zakon preuzela iz medjunarodnih konvencija koja ima veze s vezom.

Hvala ti amonijak, pa ne kazem stvarno kako jeste, i ja sam to u Svajcarskoj video zato i kazem da cu konacno moci i u restoran da povedem kucu sto je meni normalno, dacu ja tebi bomu imam pa ako budes ti dala daj ako ne nema veze nije strasno, bitno je da se mi razumemo i da je ovo nasa drzava pocela da shvata da na ovoj Zemlji ne zive samo ljudi vec i druge vrste zivih bica...ukoliko smo humani (ja jesam moram to mi je profesija) vratice nam se ne mora ekonomski ali ce nam se vratiti duhovno jer smo dosta otisli stranputicom i moramo da se vratimo pravim vrednostima ovog sveta, ne iluzijama, eto ja bar tako razmisljam, svako ima pravo da drugacije misli i da snosi za sve svoje misli i dela konsekvence...
Toliko, pozdrav plemenitim ljudima ;)

Sve dok rade letnje baste,moj pas je pored mene,pored stola.Nisam imala problem sa osobljem. :D Inace,obozava kafice :D

Back