Lollol
Poznat
- Poruka
- 9.450
Znaci, posto ti napisa da je Pozeljno ispostovati drustvene Norme, onda moramo da prodjemo i periode alkohola, duvana, droga , orgijanja, i svega ostaloga sto spada u normirani drustveni status,
Sta je falilo Nikoli Tesli, sto se nikada nije ozenio?Drustvo ga je priznalo za Najveceg genija od kako postoji svet,a znali su ga da je "cudak".
Sta fali monasima, koji su se ceo zivot zavetovali Bogu na celibat, ili kaludjericama ?
Po tebi je normalno da se mora skidati njufer sto pre to bolje, da bi bio kul, da bi bio u toku paradiranja po gradovima i selima.
Postoji nesto sto se zove Osecaj za vreme, kada treba nesto uraditi,a sredina ko sredina, bas me zabole, sta ko misli,![]()
Svi smo mi konformisti manje ili vise i postujemo neke drustvene norme, a ako ne postujemo postoje odredjene posledice. Te norme nazalost vecina stvara, ali sta se moze.
Npr. ne zelim da obucem odelo ako idem na neku svecanost, mrzim pantalone, smeta mi stomaku, tako da cu da obucem trenerku. I sad naravno, ljudi ce gledati koji je ovo cudak, da li on ima oci ili sta vec.
Mislim da postoji razlika izmedju obicnog coveka i velikog coveka kao sto je Tesla. Obican covek je promasen, ako ga gledamo kao zivotinju samo (bez nekog veceg smisla u zivotu), ako ne prenese svoje gene. Evo i Ajnstajn je bio ludak svoje sorte, skupljao pikavce i sta ti ja znam, i jeste bio cudak kao i Tesla, ali su ga ipak cenili i postovali zbog intelekta. Da je bio obican pekar recimo, rekli bi samo da je blesav, lud, cudan.
Ja kazem da postoji predvidjeno vreme, evo ne mora da bude seks, vec neka bude upis na faks, u velikom broju slucajeva "pravo vreme" je posle srednje skole, odmah nakon. A fakultete upisuju ljudi i sa 30+ i onda ovi mladji od 20 kazu "vidi ovog matorca, sto nije ucio kad mu je vreme".
Da li se mora pratiti to vreme koje nam vecina diktira i trendovi (sa 14 nadji devojku, do 18 izgubi nevinost, do 28 se ozeni) moj odgovor je apsolutno ne.
Svi smo mi razliciti sa razlicitim potrebama i mogucnostima, ali drustvo ce gledati kao "cudake" one koji odstupaju od "normalnog" (tj. onog sto vecina definise kao normalno) u bilo kojoj oblasti, nevezano samo za ljubav i seksualni zivot.
Treba imati petlju da se bude drugaciji i svoj, nije uvek lako, pritisak je ogroman a neki ne mogu da izdrze pa se utope u masu. To je sve stvar psihe pojedinca, koji snagu i potvrdu svoje vrednosti ne trazi u sebi vec u drugima.

Sve sto sledi posle ovog perioda je zavist, u pocetku zavist bezkicmenjaka, koji tako silno zele da se utope u masu, prema idividui koja ima svoje, ja. A kasnije zavist napola nacetih bracnih partnera koji trpe sve i svasta pod izgovorom "Imamo decu, i nesto covek mora i da pretrpi". Moja prijateljica se pre koju godinu razvela, sporazumno, bez neke vece galame, posle par meseci pocela je da izlazi u grad sa slobodnim prijateljicama, udate zene iz zgrade su je sretale na hodniku, onako skockanu pitale kuda ce, znas koji je bio njihov komentar? "E blago tebi" Sve do jedne, imale su u ocima zavist.

, kako su neke baje sa puno para ne bi li dosli do pichicha.
vidi kako je lepo opisano,ko su usedelice: