USA i Tramp otimaju Grenland od Danske!

Žestok odgovor Francuske Trampu nakon izjave o Grenlandu: EU neće tolerisati napade na svoje granice​

1735045594-profimedia-0949354492-750x500.jpg
Donald Tramp Foto: Rebecca Noble / Getty images / Profimedia
Evropska unija neće dozvoliti drugim zemljama da napadaju njene suverene granice, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova, odgovarajući na komentare izabranog predsednika SAD-a Donalda Trampa o preuzimanju kontrole nad Grenlandom.

Tramp je odbio da isključi vojnu ili ekonomsku akciju kao deo svoje otvorene želje da Sjedinjene Američke Države preuzmu kontrolu nad Grenlandom i Panamskim kanalom.

„Ne dolazi u obzir da bi EU dozvolila napad na svoje granice“

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Noel Baro izjavio je kako ne veruje da će SAD napasti ogromno ostrvo koji je deo Danske više od 600 godina.

„Očigledno, ne dolazi u obzir da bi Evropska unija dozvolila bilo kojoj državi sveta da napadne njene suverene granice, bez obzira ko to bio“, rekao je Baro za radio stanicu France Inter.
„Mi smo snažan kontinent“, dodao je. Trampove izjave dodatno su oslikale njegov ekspanzionistički pristup, samo dve nedelje pre njegove inauguracije 20. januara u Vašingtonu, piše Gardijan.
„Ako me pitate da li mislim da će SAD izvršiti invaziju, moj odgovor je ‘ne’. Ali, jesmo li ušli u eru u kojoj je reč o preživljavanju najsposobnijih? Onda je moj odgovor ‘da’“, izjavio je Baro.
On je takođe naglasio da Evropska unija ne sme dozvoliti da bude zastrašena ili previše zabrinuta, već da mora da se probudi i dodatno ojača.

Držimo ih za reč. :per:

Žestok odgovor Francuske Trampu nakon izjave o Grenlandu: EU neće tolerisati napade na svoje granice​

1735045594-profimedia-0949354492-750x500.jpg
Donald Tramp Foto: Rebecca Noble / Getty images / Profimedia
Evropska unija neće dozvoliti drugim zemljama da napadaju njene suverene granice, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova, odgovarajući na komentare izabranog predsednika SAD-a Donalda Trampa o preuzimanju kontrole nad Grenlandom.

Tramp je odbio da isključi vojnu ili ekonomsku akciju kao deo svoje otvorene želje da Sjedinjene Američke Države preuzmu kontrolu nad Grenlandom i Panamskim kanalom.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Noel Baro izjavio je kako ne veruje da će SAD napasti ogromno ostrvo koji je deo Danske više od 600 godina.

„Očigledno, ne dolazi u obzir da bi Evropska unija dozvolila bilo kojoj državi sveta da napadne njene suverene granice, bez obzira ko to bio“, rekao je Baro za radio stanicu France Inter.
„Mi smo snažan kontinent“, dodao je. Trampove izjave dodatno su oslikale njegov ekspanzionistički pristup, samo dve nedelje pre njegove inauguracije 20. januara u Vašingtonu, piše Gardijan.
„Ako me pitate da li mislim da će SAD izvršiti invaziju, moj odgovor je ‘ne’. Ali, jesmo li ušli u eru u kojoj je reč o preživljavanju najsposobnijih? Onda je moj odgovor ‘da’“, izjavio je Baro.
On je takođe naglasio da Evropska unija ne sme dozvoliti da bude zastrašena ili previše zabrinuta, već da mora da se probudi i dodatno ojača.
Ne mogu da se nadivim izjavi. Besmrtni biser:

Mi smo snažan kontinent“.

Није фора да Америка купи Гренланд од Данске, то се више тако не ради.Прво се исценира сецесионистичка побуна на Гренланду, онда Америка призна независни Гренланд и прими га као посебну државу у САД.Тако су урадили са Панамом, која је била део Колумбије.Када колумбијиски парламент није хтео да ратификује уговор о изградњи канала, Америка је одвојила Панаму и са новоствореном државом закључила уговор.
Danska 1999.:

This article explores those changes by looking at the role of the Royal Danish Air Force during the post-Cold War conflicts in Yugoslavia between 1992-1995 and Serbia in 1999…

Iz članka BBC-a je potpuno jasno da je odluka donesena odmah posle njegove izjave.

83F3400B-B9EC-415F-9185-4624BB124525.jpeg

The Danish government has announced a huge boost in defence spending for Greenland, hours after US President-elect Donald Trump repeated his desire to purchase the Arctic territory.

Danish Defence Minister Troels Lund Poulsen said the package was a "double digit billion amount" in krone, or at least $1.5bn (£1.2bn).

He described the timing of the announcement as an "irony of fate". On Monday Trump said ownership and control of the huge island was an "absolute necessity" for the US.

Greenland, an autonomous Danish territory, is home to a large US space facility and is strategically important for the US, lying on the shortest route from North America to Europe. It has major mineral reserves.

Već sam ti objasnio da se Trampara zajebava, isto kao što se zajebavao sa Trudoom kad mu je ovaj bio u poseti. On je populista, i kao takav sklon je ovakvim ispadima koji mu podižu popularnost među rednecima koji glasaju za njega.

Ali za razliku od nekih aktuelnih predsednika, Tramp neće poslati tenkove na Grenland zato što odbijaju njegove provokacije.
Danskoj je otišao Island u situaciji kakvu bi Tramp hteo da dočeka spreman. Island tada nije postao nova Severna Irska jer je tada Britanija bila na zalasku.

The British invasion of Iceland (codenamed Operation Fork) by the United Kingdom's Royal Navy and Royal Marines occurred on 10 May 1940, during World War II. The invasion took place because the British government feared that Iceland would be used militarily by Nazi Germany, which had overrun Denmark a month earlier. Although Iceland was independently governed, it was in a personal union with Denmark, which was largely responsible for its foreign relations. The Government of Iceland issued a protest, charging that its neutrality had been "flagrantly violated" and "its independence infringed".[1]

Ne, zabole nas za vase analafabetsko razumevanje Ustavnog prava i granica drzava.

Normalni svet je ustao protiv Putina zato sto je isti sef najvece bande ubica i sljamova u Evropi, to sto je udario na Ukrajinu je formalna stvar zasto su ustali protiv tog bandita i ubice.

Isto to i za Slobu 90-ih.

Zabole svet za granice koljaca i ubica.
Nešto vas je puno normalnih. z:mrgreen: Puna vam usta demokratije,ljudskih prava i nepovredivosti granica a na ovo Trampovo ćutite k'o ... Sad da razvijete transparente po EU protiv Trampovog lupetanja i zveckanja oružjem ,ovo vam je prilika da dokažete svetu da ipak niste podrepaši.

Nešto vas je puno normalnih. z:mrgreen: Puna vam usta demokratije,ljudskih prava i nepovredivosti granica a na ovo Trampovo ćutite k'o ... Sad da razvijete transparente po EU protiv Trampovog lupetanja i zveckanja oružjem ,ovo vam je prilika da dokažete svetu da ipak niste podrepaši.
Toliko je lazi o USA na sve strane, toliko se lagalo o njoj i toliko se lazi proizvodi da treba sacekati da vidimo stvarnost....A ako neko nasilno pokusa da uzme Grenland od Danske, cela Evropa treba da je na strani Danske...

Zavisi kako za koga, za vas je to Svetlana...Za Germane, Romane, Kelte, Slovene, Ugare, Grke, Evropa je majka....
Misliš na Treći Rajh? Ili na svoje rasne predstave o “prirodno superiornim Germanima”?

Vidiš, genetika ti je totalno razbucala germansku teoriju, Norveška, severna Nemačka, Austrija i UK ne pokazuju nikakvih posebnih genetskih sličnosti - Englezima su bliźi Portugalci i Francuzi nego Nemci ili Norvežani - koji se debelo razlikuju od Nemaca.

Vidiš, genetika ti je totalno razbucala germansku teoriju, Norveška, severna Nemačka, Austrija i UK ne pokazuju nikakvih posebnih genetskih sličnosti - Englezima su bliźi Portugalci i Francuzi nego Nemci ili Norvežani - koji se debelo razlikuju od Nemaca.
Evropa je puna različitosti, lepo si to zapazio. I to joj ne smeta da oni medjusobno nadaju zajednicki jezik, žive i funkcionišu. I da pritom primaju u sebe i ljude iz citavog sveta…Nije sve to lako, ali treba pozdraviti taj uspeh…

Evropa je puna različitosti, lepo si to zapazio. I to joj ne smeta da oni medjusobno nadaju zajednicki jezik, žive i funkcionišu. I da pritom primaju u sebe i ljude iz citavog sveta…Nije sve to lako, ali treba pozdraviti taj uspeh…
Koji tačno uspeh? To što je od gospodara sveta došla u poziciju da će se zbog nje voditi ratovi, bez njenog učešća.

Back