US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novi Cadillac Concept i CTS-V Coupe na Salonu u Detroitu 2010.

cadillac%20concept%20teaser.jpg

Kratkim saopštenjem i jednom teaser slikom Cadillac najavljuje premijeru svog novog koncept vozila, koji će javnosti biiti prikazan 12. januara 2010. godine na NAIAS Salonu automobila u Detroitu.

Nažalost, sem ove slike prednjeg dela automobila, Cadillac nije objavio nikakve detalje o novom konceptu (ni njegovo ime), pa se pretpostavlja da se ovde radi o automobilu koji bi u serijskoj verziji zamenio modele STS i DTS (nezvanično se pominje da će se zvati Cadillac XTR).

Drugi Cadillacov novitet za Detroit je i CTS-V Coupe, odnosno sportska varijanta nedavno predstavljenog CTS Coupea.

Podsečanja radi, prodaja standardnog CTS Coupea startuje na proleće naredne godine, mada cena još nije poznata. CTS Coupe će pokretati 3,6 litarski V6 benzinac sa 304KS i 370 Nm obrtnog momenta (uparen sa Aisin šestostepenim manuelnim ili opcionim GM-ovim Hydra-Matic 6L50 6-stepenim automatskim menjačem), dok će sportski CTS-V Coupe raspolagati sa 6,2 litarskim V8 LSA agregatom od 556 konja i 746 Nm obrtnog momenta iz CTS-V sedana.

CTS-V Coupe će moći da se dobije sa manuelnom i automatskom transmisijom sa 6 stepeni, a deo paketa će biti i sportsko ogibljenje i točkovi od 19 inča.

Početak proizvodnje CTS-V Coupea se inače očekuje na leto 2010.

"Autoblog"

2011 Ford Mustang GT 5.0 V8

ford%20mustang%20gt%202.jpg

Ford je nedavno na Salonu automobila u Los Anđelesu promovisao Mustang sa novim Duratec 3,7 litarskim V6 motorom (ima 305 konja i 380 Nm), ali to nije kraj novitetima pod haubom ovog modela.

Tako će Mustang GT, modelske godine 2011, dobiti i novi 5,0 litarski V8 sa 412KS i 528 Nm, koji zamenjuje dosadašnji 4.6L V8 agregat sa 315KS. Novi 5.0 V8 će inače biti uparen sa 6R80 šestostepenim automatikom ili MT82 šestostepenim manuelnim menjačem.

Za poređenje, Chevrolet Camaro SS iz 6,2 litarskog V8 izvlači 422KS a Dodge Challenger SRT8 (ima 6.1L HEMI V8) raspolaže sa 425KS.

ford%20mustang%20gt%2020.jpg

Autoblog

nisam gledao u saobraćajnu
vozili su me kosooki vozači koji ne znaju engleski
uglavnom van je sa 7 sedišta, klizna vrata sa obe strane od kojih su desna na struju.
star možda godinu dve
STS je nov
kilometraža par hiljada km.
AUDI je bio u verziji A6 2.4 benzinac, produžena verzija.
sva tri su bila u ful opremi i sa svakim sam danas prešao bar po 200 km
kad bih nekim slučajem mogao da biram, ako je do utiska o kvalitetu, ne bih se dvoumio.

ford%20mustang%20boss%202.jpg

ford%20mustang%20boss%2020.jpg

Sem 2011 Mustanga GT sa novim 5.0 V8 motorom, Ford je istovremeno najavio i trkačku verziju Mustang Boss 302R (zamenjuje Mustang FR500C), čije će isporuke početi u trećem kvartalu sledeće godine.

Ovde odmah treba napomenuti da se radi o seriji od samo 50 komada Mustanga Boss 302R, koji će kupcima inače biti dostupan po ceni od 79.000 američkih dolara.

Pored novog 5.0 Ti-VCT V8 motora, Mustang Boss 302R odlikuju i šestostepeni manuelni menjač, zaštitni kavez, trkačka sedišta, novi sigurnosni pojasevi, Brembo kočnice, novi amortizeri i opruge, kao i specijalne gume.

Ko želi više, na raspolaganju će biti i Boss M-FR302R1 (po ceni od 129.000 dolara), namenjen Grand-Am Continental Tire Sports Car Challenge seriji (ranije poznat kao Koni Challenge).

Poslednja izmena:
UUUUUUUU Bog te vid'o! Zvuk ima da se use*eš! Dobar fazon sa migavcem. :)

e a najjace od svega je sto je ovo u americi prakticno narodni auto jer kosta u max fullu nekih 30.000 dolara

da ga registrujes kosta te 25 dolara

a u srbiji ovako nesto je tezak luksuz i klempa pogotovo zbog registracije koja bi za ovo kostala 2000 evra.

koji smo mi supak od drzave.

e a najjace od svega je sto je ovo u americi prakticno narodni auto jer kosta u max fullu nekih 30.000 dolara

da ga registrujes kosta te 25 dolara

a u srbiji ovako nesto je tezak luksuz i klempa pogotovo zbog registracije koja bi za ovo kostala 2000 evra.

koji smo mi supak od drzave.

a na osiguranje u US si kao po obichaju zaboravio...
btw. registracija nije 25$ nego oko 100$

a na osiguranje u US si kao po obichaju zaboravio...
btw. registracija nije 25$ nego oko 100$

osiguranje kolko znam zavisi od toga koliko dugo vozis , koja je vrednost vozila, kakav imas driving history , i ako nemas nekih vecih prekrsaja i nisi pravio udese , osiguranje je jeftino, drugo cuo sam da u kanadi mozes da vozis i auto bez osiguranja, a valjda je isto i u usa, mada u tom slucaju ako napravis udes stetu nadoknadjujes ti licno a ne osiguranje u tvoje ime.

u svakom slucaju koliko god daje ne preskace ni 10% vasih mesecnih prihoda dok tako nesto da registrujes u srbiji , samo da registrujes , treba da ne jedes hleba i ne pijes vode narednih 6 meseci sobzirom da je registracija ovako neceg 2000 evra a prosek plata 320 evra.

Pa bez obzira na sve, ipak je Mustang tamo bio unazad nekoliko godina jeftin auto. Dok kod nas kad spomneš uvjek bi bilo uuuh to skupo, koliko to košta. A kad nekom spomenes BMW niko ne kaže uh to skupo. Mislim ne shvatam BMW koji košta 50k $ je jeftin, a Mustang od 25k $ skup. z:hm:

naravno jer je duplo jeftiniji od bilo kojeg bmw-a mercedesa audija, lexusa.... najmanje duplo....

ford kao marka je uvek pravila auta za siroke narodne mase.

mustang ti je tamo ko kod nas golf 3 1994 godiste z:( :zskace:

osiguranje kolko znam zavisi od toga koliko dugo vozis , koja je vrednost vozila, kakav imas driving history , i ako nemas nekih vecih prekrsaja i nisi pravio udese , osiguranje je jeftino, drugo cuo sam da u kanadi mozes da vozis i auto bez osiguranja, a valjda je isto i u usa, mada u tom slucaju ako napravis udes stetu nadoknadjujes ti licno a ne osiguranje u tvoje ime.

u svakom slucaju koliko god daje ne preskace ni 10% vasih mesecnih prihoda dok tako nesto da registrujes u srbiji , samo da registrujes , treba da ne jedes hleba i ne pijes vode narednih 6 meseci sobzirom da je registracija ovako neceg 2000 evra a prosek plata 320 evra.

'ebiga, lopovska drzhava, shto jes, jes...
btw. ako si normalan vozach sa nekim prosechnim kolima osiguranje je oko 100$ mesechno, i ne, ne mozhesh da vozish bez osiguranja.

Back