US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ford Focus, inace je debitovao u Americi 2000 i bio je jako slican onom u Evropi, ali su prosle godine promenili dizajn. Motor je 2.0L I4 sa 140 hp, cena mu je oko $14,500, mada se trenutno sa popustima moze naci i za oko $11,000.

Ford Fusion, debitovao je 2006 i tehnicki je isti kao Mazda 6. Ima tri motora kao opcije, 2.5L sa 175 hp, 3.0L sa 250 hp i 3.5L sa 265 hp. Inace se prodaje jako uspesno, jedan je od boljih auta u klasi.

Najveci Fordov automobil trenutno je Taurus. Jedna od ikone Americke auto industrije, pravio se od 1986, mada je pre bio niza klasa, a sad su ga pomerili u najvecu klasu. Standardan motor je 3.5L sa 265 hp, a postoji i twin turbo opcija sa 365 hp.

Naravno, tu je i Ford Mustang, za 2010 godinu je dobio male promene u dizajnu. Motori su 4.0L sa 210 hp i 4.6L sa 315 hp. Inace sledece godine ce biti dostupan i novi 5.0L motor sa 400 hp. Tu je i Shelby GT500 koga modifikuje cuveni Carroll Shelby, 5.4L sa superchargerom i 540 hp. Shelby, uz doplatu, moze da modifikuje ovaj automobil cak na 725 hp.

Sto se tice SUVs, linija pocinje sa Ford Escape, jako popularan, takodje uradjen u saradnji sa Mazdom. 2.5L sa 175 hp, 3.0L sa 240 hp.

Sledeci na redu je Ford Explorer, inace SUV koji je poceo celu SUV revoluciju u Americi i jedan od najprodavanijih SUVs svih vremena. Za 2011 godinu treba da stigne novi Explorer kao crossover. 4.0L sa 210 hp, 4.6L sa 292 hp. Takodje se moze kupiti kao pickup.

I vrh linije cini Ford Expedition, jedan od najvecih SUV trenutno na trzistu. Proizvodi se od 1997, mada u poslednje vreme se i ne prodaje nesto posebno. 5.4L sa 315 hp.

Liniju crossovera pocinje Ford Edge. Pojavio se na trzistu 2007 godine i postao veliki hit i apsolutno dominirao (preko 130,000 prodatih u prvoj godini). 3.5L sa 265 hp.

Jedini drugi Fordov crossover je Ford Flex, 3.5L sa 265 hp. Mnogo mnogo hvaljen, dobiva samo pohvale, ali je poprilicno skup (pocetna cena oko $29,000).

Ford Ranger je tokom proslih 20 godina bio najpopularniji mali pickup mada je Ford u potpunosti zapostavio ga i dozvolio da propadne. Danas se jos uvek solidno prodaje jer je jeftin i ekonomican. 2.3L sa 143 hp, 4.0L sa 207 hp. Postoje price da ce Ranger narednih godina biti isti kao i Evropski.

Ford F-150. Ovo je ikona Americke auto industrije. Predstavljen 1948, najprodavanije vozilo u Americi u zadnjih 25 godina, do nedavno godisnja prodaja je bila 1,000,000, napravljeno ih je preko 32,000,000. 4.6L sa 248 hp i 292 hp, 5.4L sa 315 hp. Pocev od sledece godine tu ce biti 5.0L sa 400 hp.

Vrh Fordove pickup ponude cini SuperDuty, naveci i najmociji pickupi, oni su u stanju da povuku i do 11-12 tona. 5.4L sa 315 hp, 6.8L sa 325 hp, 6.4L dizel sa 350 hp.

Tu je i van, Ford Econoline, takodje ikona Americke auto industrije. Proizvodi se od sredine 1960ih i ubedljivo je najpopularniji van.

I tu je i Transit Connect, isti kao i u Evropi.

Fordova paleta vozila je fantasticna i sto je najvaznije jako pristupacna u srazmeri sa onim sto nude.

Nikada mi recimo nije bilo jasno kako neko moze da daje prednost jednom VW-u u odnosu na Ford , cija vozila u istoj klasi kostaju najmanje 50% vise.

Primera radi evo kako izgleda ovaj Ford Taurus

800px-2010_Ford_Taurus_Limited_2_--_10-31-2009.jpg

meni pomalo linijom lici na japanske toyote , sve u svemu jako lepo, i sto najvaznije mnogo jeftinije od audija a8, bmw 7 i mercedesa e klase ....

Twinturbo Motor od 3.5 L i 365 konja je moc i udobnost u jednom . I sve to za duplo manje novca u odnosu na konkurenciju. Sta covek mzoe vise da pozeli

Poslednja izmena:
teshko...
cena full verzije SHO da ga imash na drumu je oko 48.000 $

za te pare odesh lepo i kupish Infiniti G37x AWD i zdravo dovidjenja :D
pa nije tako.

evo ovde oglas da se prodaje obican taurus za 24.000 dolara

link do oglasa

24.000 dolara nekih 16.000 evra ??? pa to je jeftinije od Golfa novog ? I to obican Taurus ima 263 KONJSKE SNAGE!!!!!!!!!!!!!!!!

Jel ima jaca masina za manje para da se uzme? Sumnjam

a evo ti ovde link do oglasa za prodaju SHO za 36.000 dolara sa 1000 predjenih milja. IMa jos jedan za 41.000 ganc nov. Verovatno mu se digla malo cena jer su ga ekstra izreklamirali a nov je model auta pa na trzistu trenutno ih nema dovoljno u prodaji. Al cim prodje neko vreme siguran sam da ces moci da ga kupis i za 30.000 dolara jer Ford kasnije uvek daje jake popuste pogotovo za kes z:D

link do oglasa

generalno ko voli da vozi veliki auto , udobnu i veliku limuzinu sa dosta prostora tj pravi automobil , od ovog taurusa za ove pare boljeg auta nema.

to pokazuje i ovaj tekst

The US Ford website showed videos comparing the 2010 Taurus to 2009 model year luxury sedans, including the flagships of several Japanese marques. One test showed that the Taurus' paint coat was more resistant to gravel chips than a Lexus LS460; another noted that the Taurus had a blind-spot detection sensor system that the Infiniti M45x lacked; the third showed the Taurus SHO outpacing the Audi A6 4.2 V8 in straight-line acceleration; the last comparison said that Taurus' cabin was quieter than an Acura RL.[7]

Ovaj tekst pokazuje da je novi Taurus skroz u klasi najluksuznijih full size limuzina koje prodaju i prave Acura, Honda, Toyota, Lexus, Mercedes, BMW , Audi, Cadillac.

Sad sigurno svaka od njih ima neke stvari bolje a neke losije al cinjenica je da je na strani forda pre svega cena jer je jeftiniji za najmanje 50% od najblizih konkurenata.

ako je ovaj SHO brzi od audija sa 4.2 v8 motorom onda svaka cast.

Poslednja izmena:
lave, care, majstore... mislim stvarno ne znam kako vishe da te nazovem...
svi ti oglasi lepo izgledaju al' majstore na sve to morash da dodash porez 8.75, pa troshkove dilera, pa tablice, pa josh shto-shta redom....
al' nema veze, ti za kompjuterom iz Srbije znash bolje od mene koji ovde zhivim...
jeste majstore sve si u pravu...

lave, care, majstore... mislim stvarno ne znam kako vishe da te nazovem...
svi ti oglasi lepo izgledaju al' majstore na sve to morash da dodash porez 8.75, pa troshkove dilera, pa tablice, pa josh shto-shta redom....
al' nema veze, ti za kompjuterom iz Srbije znash bolje od mene koji ovde zhivim...
jeste majstore sve si u pravu...

ovde su ljudi drugi koji kao i ti zive u americi , pricali da vecina amerikanaca za kes daju dodatne popuste, a poreze nisu pominjali. nzam da su u kaliforniji gde si ti ti porezi najveci i da su vozila najskuplja al u drugm drzavama su verovatno malo drugacije stvari.

Taj G37x AWD infinitijev je takodje jako dobar auto ali nije u klasi ovog Taurusa jer je Taurus full size limuzina dok je taj G37x kupe.

I G37x kupe i G37 spadaju u tzv entry level kategoriju u koju spada recimo i BMW serija 3

To su limuzine najmanje velicine.

U full size segmentu Infiniti cak i vise nema predstavnika jer se infinitijev predstavnik u tom segmentu Infiniti Q45 prestao proizvoditi 2006 godine ! Jedini predstavnik priblizni im je ovaj Infiniti M45 koji spada ipak u midsize kategoriju u koju ide recimo BMW serija 5

I ako uporedimo ovaj Infiniti M45 i Taurus SHO vidimo da M45 ima motore od 3.5 i 4.5 L prvi ima 303 konja a drugi 320 konja sto znaci da Taurus SHO ima vecu snagu od obojice.

Infiniti M45 cena je nekih 54.000 dolara MSRP dok je ovog Taurusa 37.000 dolara.

Po meni full ponuda je ovaj obican Ford Taurus sa motorom od 263 konjske snage mislim da skoro nikom nista jace od toga ni ne treba i takav taurus u full opremi kosta najvise 30.000 dolara sto je skoro duplo nize od infinitija.

evo ovo je gola cena za full SHO bez poreza i svih ostalih zajebancija

eh sad vidis da ti pise MSRP 37.000 dolara pa si ti dodao jos neki tamo paket 407 + felne od 20 cola z:D

i to ti je diglo cenu za 7000 dolara

uzmi ovaj obican Ford Taurus

jel ima bolji auto za te pare ? sa jacim motorom da bude udobniji i prostraniji ?

Drugo ko sto rekoh Taurus je tek izasao ovaj novi pa mu je zato sad jaca cena . Inace za 2-3 godine imace ih za 30% manje para od danasnje cene siguran sam. A polovne ces moci kupovati za 15tak hiljada dolara stare 3-4 godine....

ipak sam pogresio ovi bre Taurusi stari 2-3 godine se prodaju u AMerici PRAKTICNO ZA DZABE :hahaha:

evo oglasa za taurus cena 7000 dolara sto mu dodje nekih 4.500 evra za auto star 2 godine???????????? :eek:

I to ih ima sad najmanje 50 na prodaji za tu cifru!!! :eek: neverovatno.

link do oglasa

ove pare u srbiji traze Djilkosi za njihovog truleza od Audija 100 1993 godine :hahaha:

Poslednja izmena:
Ovaj stari Taurus izgleda bas onako kako bi reko staracki , al ovaj novi je stvarno skroz druga prica. Moderna mladalacka linija - i jos jeftin. Extra

evo ga ovde u trci sa Audi A6 V8 4.2

od 0 do 100 , Tuarus SHO 6 sekundi Audi A6 V8 4.2L za 6.97 z:D

Cenim da bi Audi A8 sa istim motorom imao jos gori rezultat jer je tezi :think: ?

Mada mislim da je Audi A8 isto tu za oko 6 sekundi

Jos je MSRP cena za SHO 41.000 dolara dok je za A6 ovaj 62.000 dolara u USA.

Samo trebali bi pre da ga porede sa Audi A8

jos kad krenu masovno da ih proizvode razlika ce biti cak i veca.

A sta da radis kad ce uvek u svetu a pogotovo u Srbiji biti dovoljno idiota koje stvari kupuju gledajuci koji znak nose na haubi a ne tako sto uporedjuju karakteristike performanse i cenu navedenih proizvoda.

Poslednja izmena:
Svaki Audi pocevsi od C2 ima pocinkovanu karoseriju, tako da je jako tesko naci trulu stotku iz '93.

nisam mislio sa trulom limarijom vec sa trulezom od mehanike i predjenih 400.000 km

stvarno ovaj Ford Taurus 2007 godiste za 4500 evra je dzabe.

Ja ne znam jeftiniji auto za to godiste da se bilo gde prodaje.

Jeste da nije zavrsna obrada tresnjino drvo i prirodna teleca koza al opet za te pare - i ovo sto se dobija je previse.

Samo što verujem da je taj ford iznutra običan plastikaner .... kao i passat 6 ...

pa dobro to je tako ovaj model iz 2007 dok su ovim iz 2009 podigli kvalitet za klasu i udarili u sami vrh.

citao sam malopre o ovom novom fordovom ecoboost motoru.

stvarno j revolucionaran proizvod, pre svega jer ima 2 turbine nema turbo laga i ekstremno je ekonomican za tako nesto jer ima direktno ubrizgavanje

primera radi imaju ecoboost 2.0 motor koji daje 275 konjskih snaga i 380 N-m?\

taj motor daje snagu 3.0 V6 motora sa ekonomicnoscu 2.0 motora

impresivno zar ne ?

Back