US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vidjam ovih dana neke korvete C4 sa bg tablama pa se pitam jel neko zna neku foru da to uveze ili kako? neko muljanje papira da pise euro3?

Koliko ja znam nema muljanja sa papirima. Ja koliko sam saznao sa neta sve sto treba je da je auto stariji od 30(5) godina i racuna se kao oldtajmer/klasik automobil. Takav auto moze da se uveze bez problema samo kada dodje na carinjenje neplaca se procenat od cene koju si platio za odredjeni automobil. Vec se ceka dolazak strucnjaka iz Beogradskog muzeja oldtajmera (koji se inace nalazi u ulici Majke Jevrosime). Taj strucnjak ce odluciti o umetnickoj vrednosti automobila i njegovoj vrednosti. Posle izmirivanja carine i preregistracije kola mogu da se voze. Toliko sam ja barem nasao na netu a i tako su mi nesto rekli kada sam pre godinu dve dana zvao Carinsku Upravu Beograd da proverim za sebe posto sam zainteresovan da uvezem korvetu C3.

Uopste nije tako!
Nigde u zakonu se ne pominje 30-35 godina, vec do 1970 godine proizvodnje. I uopste o vrednosti ne odlucuju likovi iz muzeja, jer i oni nemaju pojma za 99 % automobila kolika im je vrednost na trzistu, pogotovo za americke modele. Znaci ako ti je direktor muzeja neki rodjak ili poznanik, moze da ti da potvrdu da recimo 1967 Corvette L88 vredi 4000 dolara!? Vrednosti vozila carinici proveravaju na netu, i to u vecini slucajeva u evropi, gde su americka vozila jos skuplja. Ti moras da prilozis racun koliko si platio auto i carinici odlucuju na osnovu saznanja sa neta dali moze da prodje ili ne. Plus, na racun za carinjenje se jos dodaje i cena transporta za to vozilo od mesta kupovine do mesta carinjenja! I nemoras ti da zoves carinu, postoje spediteri koji sluze za to, samo im predas papirie i opustis se, ovako samo mozes da skuplje prodjes. Koliko ja iz iskustva mogu da procenim, carina i porez sa spediterskim uslugama i ostalim troskovima za C3 od 1968-1973 u nekom osrednjem stanju moze da prodje minimum za oko 1500 evra ako imas extremnog speditera

Evo nasao sam nesto sveze na netu...

"Oldtajmeri se mogu uvoziti i za njih ne važe nikakva ograničenja, ali se carina i porez plaćaju isto kao za nova vozila – carina iznosi 20%, a na zbir osnovice i carine se dodaje i PDV od 18%.

Oldtajmerima se smatraju automobili proizvedeni do 31. decembra 1970. godine ili oni koji su kao model do tog datuma uvedeni u proizvodnju, bez obzira na stvarnu godinu proizvodnje."

A ono za muzej koji procenjuje cenu kola je stari zakon.

Karavan :mrgreen:

SP_A0650.jpg

Poslednja izmena:
Daj ne lozi me..... ja sam gledao ono sranje na nosacu aviona nije tako odvratno izgledao.... jaaoooo jos jedan smart qq nama..... sto ne prave alfu ili tako nesto a ne ovo sranjce !

iskren da budem, bolje nista da ne prave, nego bilo sta da prave. Posto sam iz KG, poznajem dosta ljudi koji rade tamo, sto na sklapanju, sto inzenjera. Recimo da nikad ne bih kupio Z10, posto znam kako ga farbaju.

iskren da budem, bolje nista da ne prave, nego bilo sta da prave. Posto sam iz KG, poznajem dosta ljudi koji rade tamo, sto na sklapanju, sto inzenjera. Recimo da nikad ne bih kupio Z10, posto znam kako ga farbaju.

naravno

jos je yuga sklapalo sto delove proizvodilo 12.000 ljudi, dok je sa ovim dilom sa Fiatom ostavljeno u Fabrici da radi samo 2000 sto znaci da je 10.000 direktno u zastavi ostalo bez posla + ne znam koliko je ovih sto su radili u kooperantskim firmama popusilo otkaze.

Ajmo ovako.. Zanima me vase misljenje oko ovih automobila..

Koji biste kupili: Ford Mustang V6 ili Dodge Challenger V6??
*u poredjenju dizajn, karakteristike...itd..

Ti stvarno od nas trazis da te posavetujemo?Verujem da ovde niko ko je iz Srbije nije vozio niti jedan od ova dva automobila a ti trazis da te neko posavetuje!Trazi savete na nekom americkom forumu :think:

Ti stvarno od nas trazis da te posavetujemo?Verujem da ovde niko ko je iz Srbije nije vozio niti jedan od ova dva automobila a ti trazis da te neko posavetuje!Trazi savete na nekom americkom forumu :think:

ne mora da vozi covek da bi znao. dovoljno je da citas testove auto magazina i iams gomilu emisijan a youtube pa da skapiras koji je bolji

mnogi novinari primaju platu za to da istraze koji je bolji

Ja sam vozio Mustanga, a postoji dobra sansa da mi saka padne i Challenger, ali oba V8, sto nije relevantno za ovu pricu.

Al ono - ko jos kupuje americki auto, pa jos muscle car, sa V6 motorom? Kao Coca-Cola Zero, dolazi u istoj flasi kao i obicna, iste je boje, cak je i ukus isti dok je pijes, ali cim spustis casu shvatis da to ustvari nije to ;)

Back