US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba nekome bubreg, prodajem, povoljno!
Trebaće ti mnogo bubrega. :lol:

A ovaj Taunus.... Auto je sam po sebi bio prelep... A ovo to su uradili...
Auto super izgleda, samo mu je prednji malo usran, i ZABOGA, KAKO SU MOGLI STAVITI TABLU I VOLAN OD SCORPIA???
A i boje iznutra su ok...
Ali zbog truda i mehanike mu opraštam i to, da se srediti to lako...:mrgreen:
S obzirom da je taj fastback trebao da ide u djubre jer je bio baš dosta loš i već spremljen za sečenje, ovo što su uradili ima smisla.
Inače, da - baja je potrošio negde oko 15.000 evra. :) I nije ga garbao za 500 evra kod komšija Mike najboljeg lakirera u celom selu.

911s [SK];10864903:
Trebaće ti mnogo bubrega. :lol:
:sad2:
Da, znam, pretim na detroitserbia situaciju.... Ali, nije problem, prodavaću i tuđe...

911s [SK];10864903:
S obzirom da je taj fastback trebao da ide u djubre jer je bio baš dosta loš i već spremljen za sečenje, ovo što su uradili ima smisla.
Inače, da - baja je potrošio negde oko 15.000 evra. :) I nije ga garbao za 500 evra kod komšija Mike najboljeg lakirera u celom selu.
Shvatio sam iz teme na tvom forumu....
Samo Scorpio mogu da mislim koliko je koštao, onako perfektan... :D
Rekoh, rad je vrhunski, samo mi se interijer ne dopada, tu sam za strogu kalsiku (iliti, zbudži klimu, video, sve na struju, đinđe, ali u tablu od taunisa... nije teško... ;) ) ali i to ima smisla, pošto ide s njim na drift takmičenja i slično... U svakom slučaju, za pohvalu je.
15k€? :eek::eek::eek:

911s [SK];10866088:
Scorpio mislim da je bio stranac ili tako nešto, a i da nije nije bio sigurno preko 3 soma.
Da, 15 soma je cifra za ozbiljan rad.
Ovo nije bila restauracija nego sredjivanje po ukusu vlasnika.
ako se govori o onom taunusu, mislim da je to glupost chista...ne samo zbog para, vec i zbog izgleda ... taunus cupe koji bi bio lep samo sa onim fabrichkim lajsnicama, koznim krovom..... i ti tako neki auto da pretvorish u plastikana, stucash 15k evra ....to je zabrinjavajuce ako je TACHNO. ali nekom grubom rachunicom, taunus 1000evra+scorpio 1500evra, limarija 1000evra, farbanje 1000evra, enterijer 1000evra, felne 1000evra, izduv 1000evra = 7.500....daleko je 15000! ne znam samo za muziku, mozda ona vredi ovih 7.500? :)

:bye:

Škorpio je verovatno iznad 1.500 EUR.Plus,zavisi koliko je bilo petljanja sa varenjem i ispravljanjem svega toga. :)
S druge strane,farbanje ne bi trebalo da bude 1.000 EUR,bez obzira koliki profesionalac je to odradio,jer akril je negde oko 300 EUR,a metalik maksimum 500 EUR.Naravno,ne kod "Majstor Žike" već u vrhunskim komorama. ;)

S druge strane,farbanje ne bi trebalo da bude 1.000 EUR,bez obzira koliki profesionalac je to odradio,jer akril je negde oko 300 EUR,a metalik maksimum 500 EUR.Naravno,ne kod "Majstor Žike" već u vrhunskim komorama. ;)

vidi, cene farbanja se strasno razlikuju ne samo od kvaliteta majstora ( opreme, boje, reputacije ) nego i od lokacije majstora. 500e ti kupuje diletanta ili pocetnika sa duga bojama ovde a na jugu ti kupuje najboljeg lokalnog majstora ( sto opet ne garantuje da ce rad biti na nivou ). bez obzira na sve, ne mozes ofarbati posteno jedan auto za 500e. cene vrhunskog farbanja se krecu od 2000-3000e ali vrede svaki dinar. boja o kojoj se ovde prica kostala je sigurno iznad 1000e.

vidi, cene farbanja se strasno razlikuju ne samo od kvaliteta majstora ( opreme, boje, reputacije ) nego i od lokacije majstora. 500e ti kupuje diletanta ili pocetnika sa duga bojama ovde a na jugu ti kupuje najboljeg lokalnog majstora ( sto opet ne garantuje da ce rad biti na nivou ). bez obzira na sve, ne mozes ofarbati posteno jedan auto za 500e. cene vrhunskog farbanja se krecu od 2000-3000e ali vrede svaki dinar. boja o kojoj se ovde prica kostala je sigurno iznad 1000e.

Naravno.Potpuno je tačno da je razlika u istoj usluzi ovde i na jugu,kao nebo i zemlja.Konkretno,drugar iz Leskovca ofarbao je GTV-a za 400 EUR,a u Nišu su mu za potpuno istu uslugu i materijal tražili 100 EUR više.
E sad,ne kažem da farbanje ovog Taunusa nije preko 1.000 EUR. Moguće ... Mada,znam mnoge koji su i za 500 EUR sasvim solidno odradili posao,doduše ne u Beogradu.

Naravno.Potpuno je tačno da je razlika u istoj usluzi ovde i na jugu,kao nebo i zemlja.Konkretno,drugar iz Leskovca ofarbao je GTV-a za 400 EUR,a u Nišu su mu za potpuno istu uslugu i materijal tražili 100 EUR više.
E sad,ne kažem da farbanje ovog Taunusa nije preko 1.000 EUR. Moguće ... Mada,znam mnoge koji su i za 500 EUR sasvim solidno odradili posao,doduše ne u Beogradu.
daleko su 15hiljada :)

To da li je neki auto ofarban dobro se gleda dva puta: prvi put odmah to kako je izgitovan u smislu neravnina i ofarban u smislu podliva itd,a drugi put posle 3-5 godina koliko je i gde probio.
Tako da te price tipa ofarbano je jako dobro za 700 evra - vazi al na plazi, videcemo taj auto za tri godine.
Naravno sve zavisi i od pocetnog stanja, ali ovde ne pricamo o farbanju vozila starih 10 godina.
A i realno ljudi nemaju pojma sta je dobra farba.

Sto se same tehnike farbanja i materijala tice, niste ni svesni koliko inovacija ima na godisnjem nivou. To je odavno preraslo nivo zanata. Naravno, oni koji se ne razumeju u farbanja bice zadovoljni prosecnim seljackim farbanjem od 1000 evra (sa sve limarijom). Tako da ono, jedno je kad radis auto koga ima od nekoliko stotina do nekoliko hiljada, a nesto drugo kada ih ima manje od 10 kod nas.

911s [SK];10937439:
Sto se same tehnike farbanja i materijala tice, niste ni svesni koliko inovacija ima na godisnjem nivou. To je odavno preraslo nivo zanata. Naravno, oni koji se ne razumeju u farbanja bice zadovoljni prosecnim seljackim farbanjem od 1000 evra (sa sve limarijom). Tako da ono, jedno je kad radis auto koga ima od nekoliko stotina do nekoliko hiljada, a nesto drugo kada ih ima manje od 10 kod nas.

e moj prijatelju
u mom gradu imam ortake od peskarenja preko limarije do farbanja
ne mogu da ti opisem cega su se momci nagledali i sta su sve naucili
malo ovde, malo vise preko
realno gledano, da majstor nije alav - auto mozes vrhunski da odradis za 500 eura
500 eura i par piva = auto kao iz fabrike da je izasao
to ti ja potpisujem i garantujem

A sta sve odrade od limarije za te pare? Jednu sajtnu, rub, malo krilo ili...?
Mislim pricamo o babama i zabama. Jel vi znate kolika kolicina posla moze da spada pod termin "farbanje"? To je kao da pricamo o zidanju kuce, a po vama je nebitno da li kuca ima 100 ili 300 kvadrata, ali bitno je da je moj drugar Laza sazidao kucu za 400 evra a i da majstori u mom selu za zidanje kuce uzimaju najvise 500 evra.

Poslednja izmena:
911s [SK];10945460:
A sta sve odrade od limarije za te pare? Jednu sajtnu, rub, malo krilo ili...?
Mislim pricamo o babama i zabama. Jel vi znate kolika kolicina posla moze da spada pod termin "farbanje"? To je kao da pricamo o zidanju kuce, a po vama je nebitno da li kuca ima 100 ili 300 kvadrata, ali bitno je da je moj drugar Laza sazidao kucu za 400 evra a i da majstori u mom selu za zidanje kuce uzimaju najvise 500 evra.

Kakve li ti krseve onda teras na farbanje...
To vise nije farbanje, to je OVERHAULIN :rotf:

jeste '71/2 Ford ali je Custom 500 ili obican Custom. nekad ga zovu i Galaxie Custom...
LTD je hard top i vinyl roof a Custom je post sedan ( vidi se na snimku da ima b stub )

2e0jt4i.jpg

Auto je 1971 Custom 500, stajao je u poslednjih 10 godina u Borci, ali je nazalost ispresovan prosle godine. Inace drustvo mu je pravio Custom 500 Ranch Wagon, plavi sa belom krovom, koji se takodje pojavljivao na beogradskim ulicama u nekoliko domacih filmova iz 80-ih godina, a i u presi mu je pravio drustvo, verovatno i u zelezari Smederevo.

Back