US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I posle su ljubitelji US automobila neobjektivni i zatucani...

%^&#@ POLA SATA TI JE OBJASNJAVAO ZASTO JE CORVETTE BOLJA OD KONKURENCIJE!!!! %^*# TE NISSAN GT-R!!! E */#@! CES SAD DOBITI DZEK DENIJELS IMA KOMOVICU DA PIJES!
:hahaha:
A vi izgleda niste shvatili onu primadbu vezanu za poređenja? :lol:

Ma dobra je ZR1, nema priče. Ali ipak su nijanse u pitanju i razlika je vidljiva samo ako idu uporedo, a kada ga samog voziš, nećeš ni primetiti razliku.

Ne,nisi me mozda dobro razumeo,hocu da kazem da si japancima dao motor od 6l da ga rade verovatno bi isao 500km/h i imao ubrzanje od 2s na 100km/h.

Pa zasto ne urade to ako mogu? Imaju tehnologiju, imaju sve - neka naprave 6000 ccm V8 koji ce da nosi auto do 500 km/h, niko im ne brani.

Iwan91:
hemiJska olofka neka obrtni momenat, al kad bi imala kubikazu te korvete imala bi veci obrtni momenat, i to dosta vise...
nije tesko nparaviti sto veci motor, to zna svako..

:hahaha: :hahaha:

Evo i tebe da pitam, zasto svi ne prave velike motore? Jednostavnije je, a samim tim i jeftinije, motor je dugotrajniji, ima veci obrtni momenat, potrosnja je manje-vise ista... zasto?

@Bzuva: Respect!

Ne,nisi me mozda dobro razumeo,hocu da kazem da si japancima dao motor od 6l da ga rade verovatno bi isao 500km/h i imao ubrzanje od 2s na 100km/h.

pa sto ga ne naprave imaju sve od novca do ljudi koji ce ga napraviti

nesto u temi o japancima nisam nesto cesto vidjao v8 motore

pretpostavljam da su postali robovi svoje filozofije o minijaturizaciji

da te dopunim superbirde mi imamo a ameri nemaju finansisko opterecenje pri registracija motora sa velikim kubikazama

a da si u pravu za dugovecnost to ti niko ovde ne moze da ospori

Poslednja izmena:
Pa zasto ne urade to ako mogu? Imaju tehnologiju, imaju sve - neka naprave 6000 ccm V8 koji ce da nosi auto do 500 km/h, niko im ne brani.

Evo i tebe da pitam, zasto svi ne prave velike motore? Jednostavnije je, a samim tim i jeftinije, motor je dugotrajniji, ima veci obrtni momenat, potrosnja je manje-vise ista... zasto?

Ne smeju da naprave tako velike motore,jer kada bi iz njih izvukli maksimum snage ameri bi prestali da proizvode automobile :super:

zato sto se ljudi ne loze na v8 motore od par iljada kubikOva..
ljudi su malo kompleksniji, takmice se da iz litra izvuku sto vise ks..:)
to je realno i meni zanimljivije nego staviti sto veci motor..
za veliki, masivan motor ti treba i takav auto..ne vole svi to ;)
sto se tice potrosnje...hehe - manje - vise ista..? :)
ovo zadnje, ne znam, morao bi da googlam da uporedim, ali reko bi odokativno da je razlika malo veca.?

Motor ima dve karakteristike - snagu i obrtni moment. Japanska zujalica koja ima 400 ks iz 2000 ccm oslobadja svojih 300 Nm na 7000 rpm, a americki V8 koji tih 400 ks vadi iz 7000 ccm svojih 600 Nm oslobadja na 5000 rpm, ali vec na 2000 ima 400 Nm. Zato prvog uvek moras da drzis na 6000 obrtaja, a drugi poteze iz lera. Iz licnog iskustva, Mustang GT (4.6L, 300ks i 433Nm) se s neverovatnom lakocom penje uz Frusku goru sa 70-100 km/h a da obrtaji nigde ne predju 2000.
A za potrosnju nema potrebe da guglas, evo ti primer iz prve ruke - Jominijeva Impreza (2.0 Turbo, 265 ks) trosi oko 15, a drugarov '67 Thunderbird (7.0 N/A, 360 ks i 650Nm na 2800 obrtaja:!:) oko 18. Pritom imaj u vidu da T-bird ima 2100 kg ;)

Ovo ima smisla jedino u slučaju neke male lightweight školjke sa 1.3, 1.6 ili 2.0 motorom, u slučaju da nemaš love da plaćaš potrošnju i registraciju, pa ćeš da je natupijaš do bola da bi mogao da zujiš po gradu, pritom da se voziš isključivo sam jer ako povezeš i neko društvo ima da se čudiš kako tebe sa 150 konja na svakoj uzbrdici opere neko sa V6 motorom i 90 konja.

Drugim rečima, Superbird je hteo da kaže da su za po gradu Amerikanci dosta bolji, jer peru iz starta. ;)

zato sto se ljudi ne loze na v8 motore od par iljada kubikOva..
za veliki, masivan motor ti treba i takav auto..ne vole svi to ;)
sto se tice potrosnje...hehe - manje - vise ista..? :)
ovo zadnje, ne znam, morao bi da googlam da uporedim, ali reko bi odokativno da je razlika malo veca.?

evo ti snimak tu ces lako skapirati o velikim ks i obrtnom momentu iz malih kubikaza

Back