nadja i magisa
Početnik
- Poruka
- 15
Da li znate dobrog hirurga u institutu za majku i dete? Tamo su me uputili jer jos nemam 18 god 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mozes li i meni da posaljes?
Ja imam veliki problem. Konačno sam se namolio da prošlog leta odem kod pedikira i čitavog leta nisam osećao nikakvu bol, međutim, negde u septembru je ponovo počelo da me boli na oba palca, i odem opet kod pedikira koji mi tu kao nešto sekne, čačka, i manje me boli, ali nikad ne prestane u potpunosti. Evo, to je slučaj i dan danas. Urasle nokte nemam više ali me boli kao da imam. Pedikir, koji je inače lekar specijalista za podologiju kaže da me boli tkivo sa strane. Kad pitam zašto, ne zna ni on, prosto mi je tu kao zadebljala koža, šta znam. Pitao sam ga čak da odem na operaciju da mi skinu to tkivo, kaže nema svrhe jer nemam granulaciju, ni infekciju, niti crvenilo, a užasno me boli i ne znam šta da radim....
Hvala na odgovoruBio sam kod podologa juče i sredio mi pa me manje boli, ali i dalje ne prestaje. Objasnio mi je da mi nokat raste skroz naopako, tj. ka unutra se savija i zato me boli tkivo, mada mi i dalje ne kapiram što me boli kad se iseče taj iskrivljeni deo. Uzeću taj Betadin koji si mi preporučio pa ću pokušati sa njim, a onda javljam utiske
![]()

Ma poprskace ti taj deo onim sprejom, neces nista osetiti, ili skoro nistaNe sumnjam da hoce, samo da li ce biti bezbolno?![]()

Ma poprskace ti taj deo onim sprejom, neces nista osetiti, ili skoro nista
Ja sam mislila da sam ja najveca kukavica , ali vdim da nisam jedina![]()
Ali mi ne bolujemo od uraslih noktiju pa nam taj Gane ne vrsi poso.Moram da podelim divnu vest! Imam problem sa uraslim noktima vec 3 godine. Redovno sam isla kod pedikira jednom/dvaput mesecno i uz pretrpljene velike bolove bivala mirna po 10-15 dana...a onda bi opet pocelo da boli.Danas sam prvi put bila kod Ganeta! I covek mi je iz svih 10 prstoju totalno bezbolno izvukao komade od 3-12 mm noktiju. Vec 3 sata od radosti ne zelim da prestanem da hodam...osecam se dobro kao nikad. Svima reporucujem! Videcu kako ce se stvari odbijati u marednim nedeljama...ali mi je definitivno dokazano da sam kod drugih gubila vreme, novac i plus trpela nepodnosljive bolove. Sve to moze i potpuno drugacije.Hvala Ganetu! Nek zivi 100 godina ????
Oooooooodmah pod noz,ja sam cekao,cekao rekao posle mi taj specijalista kaze da sam jos nedelju dana cekao sekao bi mi ceo prst![]()
Hvala na odgovoru ali juce sam vec operisana! Dogovorili smo se da ipak bude lokalna anestezija , pa ako ipak bude suvise bolno, nastavicemo sa totalnom anestezijom. Anesteziolog je bio prisutan da uskoci ako krene po zlu. Pa , kod mene je problem bio takav da je morao da se sastruze deo korena nokta sa obe strane. Suvise siroka nokatna ploca . I saznajem da se takav zahvat ipak radi u totalnoj anesteziji jer je suvise bolno. Ali eto. Uspeli smo samo uz blokadu . Mnozda ce ova informacija nekom biti korisna.Ja sam moju uraslinu nokta iseka sam,bez anestezije,bolelo je ali se isplatilo.Samo vise ne secam nokat maksimalno,vec ostavljam malo,pogotovo u tom cosku gde je bio problem i evo vec vise od 2 godine nemam problem.Inace sam citao i mnogi ljudi su isli na operacije,pa posle izvesnog vrmena opet.Zato sam resio sam,uz trpljenje velikog bola,ali sam uspeo.Za tu totalnu anesteziju,zbog palca,pa ne ide mi bas u glavu da je to dobro.Lokalna retko kad moze da prouzrokuje probleme u organizmu,dok Totalna moze napraviti remetu,da covek ne moze podoci nekoliko dana.