Urasli nokti!! POMOĆ!!

Mozes li i meni da posaljes?

Ja imam veliki problem. Konačno sam se namolio da prošlog leta odem kod pedikira i čitavog leta nisam osećao nikakvu bol, međutim, negde u septembru je ponovo počelo da me boli na oba palca, i odem opet kod pedikira koji mi tu kao nešto sekne, čačka, i manje me boli, ali nikad ne prestane u potpunosti. Evo, to je slučaj i dan danas. Urasle nokte nemam više ali me boli kao da imam. Pedikir, koji je inače lekar specijalista za podologiju kaže da me boli tkivo sa strane. Kad pitam zašto, ne zna ni on, prosto mi je tu kao zadebljala koža, šta znam. Pitao sam ga čak da odem na operaciju da mi skinu to tkivo, kaže nema svrhe jer nemam granulaciju, ni infekciju, niti crvenilo, a užasno me boli i ne znam šta da radim....

Ja imam veliki problem. Konačno sam se namolio da prošlog leta odem kod pedikira i čitavog leta nisam osećao nikakvu bol, međutim, negde u septembru je ponovo počelo da me boli na oba palca, i odem opet kod pedikira koji mi tu kao nešto sekne, čačka, i manje me boli, ali nikad ne prestane u potpunosti. Evo, to je slučaj i dan danas. Urasle nokte nemam više ali me boli kao da imam. Pedikir, koji je inače lekar specijalista za podologiju kaže da me boli tkivo sa strane. Kad pitam zašto, ne zna ni on, prosto mi je tu kao zadebljala koža, šta znam. Pitao sam ga čak da odem na operaciju da mi skinu to tkivo, kaže nema svrhe jer nemam granulaciju, ni infekciju, niti crvenilo, a užasno me boli i ne znam šta da radim....

Овако, ткиво стварно зна да боли иако немаш урастао нокат. Решење, узми купи јод и мажи део лево и десно од нокта, да уђе под месо, тј ткиво. Јави се кроз 3 дана да кажеш да ли си се решио бола.
Ја сам тако мислио да имам урастао нокат али било је немогуће јер тамо где ме је болело није било нокта.
Ево шта треба да купиш. http://apotekaonline.rs/betadine-10-...astvor-za-kozu
Има још нешто, заборавио сам име али ћу написати кад се сетим.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru;) Bio sam kod podologa juče i sredio mi pa me manje boli, ali i dalje ne prestaje. Objasnio mi je da mi nokat raste skroz naopako, tj. ka unutra se savija i zato me boli tkivo, mada mi i dalje ne kapiram što me boli kad se iseče taj iskrivljeni deo. Uzeću taj Betadin koji si mi preporučio pa ću pokušati sa njim, a onda javljam utiske ;)

ja sam operisao na palcu leve noge pr 10 godina. u drzavnoj bolnici sam radio, ljudi iscupali to, usili i kraj. Vise nikada mi nije otisao nokat u stranu, raste iskljucivo pravo.
Pre godinu dana sam otisao kod privatnika da sredim palac na desnoj nozi, jer su mi bezobraznici iz drzavne bolnice zakazali hirurski zahvat za 3 meseca, a nisam mogao da trpim vise.

Doktor kaze, ja ne usivam nista tu, to se vec dugo ne radi, prevazidjeno je. I nakon 3,4 meseca je bol opet krenuo da se javlja, palac je opet postao naduven i gnoji s vremena na vreme dok ne odsecem nokat, tad sam miran oko 2 nedelje dok opet malo ne poraste.

Jel ima neko slicno iskustvo i savet mozda kako da to resim?

Ispade bolje da usiju ranu jer se stvori oziljak u tom slucaju i zato nikad vise ne raste u stranu...

Hvala na odgovoru;) Bio sam kod podologa juče i sredio mi pa me manje boli, ali i dalje ne prestaje. Objasnio mi je da mi nokat raste skroz naopako, tj. ka unutra se savija i zato me boli tkivo, mada mi i dalje ne kapiram što me boli kad se iseče taj iskrivljeni deo. Uzeću taj Betadin koji si mi preporučio pa ću pokušati sa njim, a onda javljam utiske ;)

Хидроген исто да узмеш у апотеци. Пре него што ставиш бетадин, узми прво стави хидроген, он се запенуши и исто га стави тамо где те боли, да уђе у тај део. Тако нек буде 3-4 минута. Обришеш тампоном за уши или тоалет папиром и онда сипнеш од Бетадина на исто место где и хидроген, он се сам пробије кроз канале и видећеш да ће са једне стране да оде на другу без да прелази преко нокта. Сачекаш исто 3-4 минута и размажеш преко целог нокта, вишак одстраниш. Немој да носиш чарапу и мало мируј.
Ја сад решавам тако проблем али никакве везе немам са ураслим ноктем. Боли ткиво само од себе и ово ме баш спасило. Има кад запецне али то је ништа, могу да трчим и да ходам.

2005 godine mi je urasto nokat na desnoj nozi uz pojavu granuloma. odmah sam otisla privatnom hirugu gde su mi oni iscupali polovinu nokta. naravno operacija je bolna veoma i oporavak traje bar 7 dana. ali posle toga je sve bilo u redu...
2008 godine mi urasto nokat na levoj nozi pa sam otisla istom hirurgu, medjutim operacija je bila jos bolnija, oporavak takodje, bolovi nisu prestajali ni uz lekove niti injekcije protiv bolova, sto je trajalo duze od 7 dana
2009 godine mi je taj isti palac na levoj nozi, ista strana nokta poceo ponovo urastati, pa sam ponovo otisla hirurgu, drugom hirurgu. operacija i posle operacije isto kao i prosli put...
nakon toga kad god sam imala probleme isla sam u dr.Vais gde su mi oni naravno za dosta para sredili to uz minimalne bolove...
da bi mi se 2012 godine na onaj desni palac koji je bio savrsen svih 7 godina nakon operacije, u dnu nokta prema stopalu pojavila izraslina koja je pocela da gnoji, i gnojila 4 meseca nakon toga izaslo je malo parce nokta, nakon 4 meseca isto tako, i tako na 4 meseca sve do danas meni ispada po parce nokta. Naravno boli sve vreme. Ponovo sam bila kod hiruga, i onog koji me je operisao i kod druge. svi predlazu operaciju (kako oni kazu to je mala anestezijica i mali rez, nista ne boli) ali nakon tri veoma bolne operacije, meni se vise kod njih ne ide. naravno dr.vais to ne moze srediti jer nije nokat u pitanju vec prst. I sto je najbitnije niko od hiruga mi nemoze garantovati da ce to biti reseno za sva vremena, vec da postoji sansa da se to ponovo javi. Ako je neko imao slicnih problema neka napise svoje iskustvo. Moje je da vise ne idem hirugu pa sta bude bude.

yourphotos

LJudi problem sa uraslim noktom vucem jos pre skolskog raspusta znaci dug vremenski period , urasli nokat mi je na levoj nozi sa desne strana ,na tom mestu kao da mi je meso izaslo i kad god pokusam da ga koliko toliko odklonim ima neka tecnost ,tamno crvene mi je boje i plasim se da nije zagnojilo ,koja je preventiva ako je nesto ozbiljnije molim vas odgovorite sto pre :)

i ako sam slucajno isao na odg na neko pitanje izvinite nov sam na forumu

Ja imam problem vec duze vreme sa uraslim noktima,kad pocnu brzo da rastu naravno i brzo urastaju i tako to pocinje da boli,ja licno resavam to sa kapima nije trajno resenje ali pomaze natapati nokat sa kapima tako da on omeksa i bol nestaje,vremenom se nokat deformise ali mora da se koristi bar 2 do 3 nedelje da bi se doslo do rezultata evo vam sajt tih kapi neznam dal ih ima u Srbiji http://gehwolfootcare.com/medSoftener.html

Jes da je matora tema, ali necu da otvaram drugu.
U oktobru prosle godine slomim palac na nozi i otpadne mi nokat ceo. Sad je stigao na nekih 80% rasta, ali prvo je pocelo nesto da me zuljka na gornjem levom uglu.
Reko upala mi kunadra od carape, uzmem onaj deo od grickalice i malo to iscaram. Sledeci dan krece vec ozbiljnije da pecka, uzmem ja to da zavrnem kad ono izlazi malo guste bele tecnosti.
Prst izgleda potpuno normalno, samo jedan deo koze koji je dobio neku boju kao da je zulj boli u picku materinu kad se pritisne. Isao sam kod lekara opste prakse i on mi kao ze da je to urastao nokat i da idem kod ortopeda da ce on to da sredi i kao da ne treba anestezija.
Msm se, gde ne treba jesi luda. Lomio dva prsta, znam kako boli kao djavo, gde ne treba. Sad ne znam sta da radim. Samo mi je bolan coscic na vrhu. Gledao sam snimke na netu operacije toga gde se nokat sece vertikalno do kraja i nije mi jasno zasto bi neko to sekao do kraja? Ko mi garantuje da opet to nece usecati? Ova druga strana je ok jer ima dosta zgrusane krvii mrtvih celija koje valjda izdizu nokat.
Zao mi je da ovo unakazim jer je stiglo skoro do kraja, skoro do izbijanja nokta. Vrhovi su nekako u obliku kuke, a ne u obliku normalnog nokta.
Pokusao sam da ga isecem, ali nece.

Ma poprskace ti taj deo onim sprejom, neces nista osetiti, ili skoro nista:mrgreen:

Ja sam mislila da sam ja najveca kukavica , ali vdim da nisam jedina:D

Ne znam, u zadnjih godinu dana dva puta sam udesio nokte. Prvo sam slomio prst i nokat u oktobru prosle godine, a pre mesec dana sam udesio i prst na ruci. I taj ce otpasti.
uvukao mi se neki strah u kosti jer je sve bolelo u picku materinu. Popicu sutra nesto protiv bolova, a ovaj nek i prska i dodaje anesteziju. Valjda cu preziveti. :D

Moram da podelim divnu vest! Imam problem sa uraslim noktima vec 3 godine. Redovno sam isla kod pedikira jednom/dvaput mesecno i uz pretrpljene velike bolove bivala mirna po 10-15 dana...a onda bi opet pocelo da boli.Danas sam prvi put bila kod Ganeta! I covek mi je iz svih 10 prstoju totalno bezbolno izvukao komade od 3-12 mm noktiju. Vec 3 sata od radosti ne zelim da prestanem da hodam...osecam se dobro kao nikad. Svima reporucujem! Videcu kako ce se stvari odbijati u marednim nedeljama...ali mi je definitivno dokazano da sam kod drugih gubila vreme, novac i plus trpela nepodnosljive bolove. Sve to moze i potpuno drugacije.Hvala Ganetu! Nek zivi 100 godina ????

Moram da podelim divnu vest! Imam problem sa uraslim noktima vec 3 godine. Redovno sam isla kod pedikira jednom/dvaput mesecno i uz pretrpljene velike bolove bivala mirna po 10-15 dana...a onda bi opet pocelo da boli.Danas sam prvi put bila kod Ganeta! I covek mi je iz svih 10 prstoju totalno bezbolno izvukao komade od 3-12 mm noktiju. Vec 3 sata od radosti ne zelim da prestanem da hodam...osecam se dobro kao nikad. Svima reporucujem! Videcu kako ce se stvari odbijati u marednim nedeljama...ali mi je definitivno dokazano da sam kod drugih gubila vreme, novac i plus trpela nepodnosljive bolove. Sve to moze i potpuno drugacije.Hvala Ganetu! Nek zivi 100 godina ????
Ali mi ne bolujemo od uraslih noktiju pa nam taj Gane ne vrsi poso.

Dobro vece , ili dobro jutro , kako kome .. Moze pomoc ? U proteklih 10 godina 2 puta sam isla na operaciju uraslih noktiju na palcevima nogu ( lokalna anestezija ) , bezuspesno ocigledno. Isla sam nekoliko puta na pedikir ... samo napravila jos gore. U pauzama izmedju operacija i pedikira sama masakriram nokte jednom u oko 3 nedelje. Pre par dana je vrag odneo salu i buknuo mi je jedan palac. Znala sam da cu to morati trajnije resiti kad tad . Medjutim , danas isla na privatnu kliniku , reko da me vise ne masakriraju u drzavnim bolnicama a i docekati red muke Tantalove. I rece hirug nema problem ali mora totalna anestezija . Ima li jos neko da je operisao urasle nokte u totalnoj anesteziji ? I zbog cega totalna anestezija ??! Ceprkam po netu i svi rezultati su sa lokalnom anestezijom !

Ja sam moju uraslinu nokta iseka sam,bez anestezije,bolelo je ali se isplatilo.Samo vise ne secam nokat maksimalno,vec ostavljam malo,pogotovo u tom cosku gde je bio problem i evo vec vise od 2 godine nemam problem.Inace sam citao i mnogi ljudi su isli na operacije,pa posle izvesnog vrmena opet.Zato sam resio sam,uz trpljenje velikog bola,ali sam uspeo.Za tu totalnu anesteziju,zbog palca,pa ne ide mi bas u glavu da je to dobro.Lokalna retko kad moze da prouzrokuje probleme u organizmu,dok Totalna moze napraviti remetu,da covek ne moze podoci nekoliko dana.

Ja sam moju uraslinu nokta iseka sam,bez anestezije,bolelo je ali se isplatilo.Samo vise ne secam nokat maksimalno,vec ostavljam malo,pogotovo u tom cosku gde je bio problem i evo vec vise od 2 godine nemam problem.Inace sam citao i mnogi ljudi su isli na operacije,pa posle izvesnog vrmena opet.Zato sam resio sam,uz trpljenje velikog bola,ali sam uspeo.Za tu totalnu anesteziju,zbog palca,pa ne ide mi bas u glavu da je to dobro.Lokalna retko kad moze da prouzrokuje probleme u organizmu,dok Totalna moze napraviti remetu,da covek ne moze podoci nekoliko dana.
Hvala na odgovoru ali juce sam vec operisana! Dogovorili smo se da ipak bude lokalna anestezija , pa ako ipak bude suvise bolno, nastavicemo sa totalnom anestezijom. Anesteziolog je bio prisutan da uskoci ako krene po zlu. Pa , kod mene je problem bio takav da je morao da se sastruze deo korena nokta sa obe strane. Suvise siroka nokatna ploca . I saznajem da se takav zahvat ipak radi u totalnoj anesteziji jer je suvise bolno. Ali eto. Uspeli smo samo uz blokadu . Mnozda ce ova informacija nekom biti korisna.

Back