Urasli nokti!! POMOĆ!!

Posto meni urastaju nokti i znam kakav je to problem a posto sam pedikir bas iz tih razloga sam zeleo nekog ko nije upucen u probleme urastanja noktiju da obavestim i uputim sta se sve dogadja i sta se sve moze uraditi.Hocu da naglasim kada se strucno isecen deo nokta koji urasta(ne sa skalpelom) u jaaaako velikom broju slucajeva se izbegava hirurg i cela ona procedura koja je gore u postu navedena.Samo da napomenem da je bukvalno intervencija na palcu koji sam prikazao na slici trajala neku sekundu(bez bola i anestezije) i opet bukvalno je momak posle mogao da igra fudbal(posle intervencije a ne posle nekoliko dana)naravno nisu svi slucajevi posle mogli da igraju fudbal(ima i tezih slucajeva)i naravno nisu svi slucajevi za pedikira ima i onih koji moraju kod hirurga, najbitnije je pravilno oceniti sta se moze uraditi da to bude sto uspesnije sanirano i na nabezbolniji nacin.
Kako sam nov na forumu ne mogu slati pp. Kako mogu doci do e-mail adrese od Gance ili Ana_S
Pozdrav
Milan

Pazljivo sam pratio razvoj ove diskusije na temu uraslog nokta. Kako i sam imam problema pokisavao sam na razne nacine da sebi olaksam prolem. Od raznih melema, listova kupusa, kapi, krema ..... Jedino nisam probao to da resim hiruski. Iz iskustava nekih forumasa takodje vidim da ni to nije bas najbolje resenje vec isto tako jedno u nizu.
Naravno da treba voditi racuna o higijeni nogu i vrsti obuce koja se nosi.
Svoj problem sam bio privremeno resio pre nekih 12 godina i to kod pedikira. Posle 3-4 posete jednostavno nisam imao nikakvih problema. Devojka koja je radila pedikir bila je sjajna. Nazalost izgubio sam kontakt jer zaista posle toga godinama nisam imao Vise problema.
Medjutim prosle godine mi se problem ponovo vratio i to mislim da je zahvaljujuci vrsti obuce koju sam nosio.
Ali ovog puta nisam imao srece sa pedikirima. Bio sam vec kod 3 ili 4 razlicita i problem mi se sve brze vraca. Siguran sam da zaista dobar i strucan pedikir to moze da resi samo ga treba naci. Zato ako neko ima preporuku molim Vas javite.
Pozdrav Milan

Kome jednom uraste nokat, ponovo ce sigurno! Budite pametni i ne zanosite se nekakvim pedikirima... Kod specijaliste opste hirurgije odmah. Malo se "mucite" 3 do 4 dana, tj mirujete i posle ste kao novi i problem ste resili za ceo zivot. To je jedino trajno resenje. Operacijija se vrsi u lokalnoj anesteziji i to tako ste se naprave dva reza sa obe strane nokta, iznad nokta, podigne se tkivo i nokat se "suzi" i osteti se koren sa strane. Tkivo se vrati i rana se usije. Dva dana nakon operacije se previja rana, malo boli, i petog dana se skidaju konci i vi ste kao novi! Posle ovakvog tretmana vise ne postoji sansa da nokad ponovo uraste.

Ne treba suditi svakog prema onima koji ne znaju svoj posao,nisu svi pedikiri isti kao sto nisu svi hirurzi isti.Dosta toga moze da resi pedikir naravno ne sve,posto se stalno diskutuje operacija ili ne, ja nisam nikada voleo da gledam sta drugi rade ali evo obecavam ovde da cu da slikam prste koje je "neko" operisao pa da vidite sta se radi, opet napominjem da ne budem krivo tumacen oni kojima je uradjeno sve kako treba(hirurska intervencija) ne dolaze kod pedikira u neko skorije vreme ili nikad sto je jako retka stvar.
Drugo posle operacije "par dana vas boli i gotovo za celi zivot" mogu samo da kazem da najbolje da o tome neko kaze ko je operisan a ja znam kako je jer stalno srecem ljude koji su operisani i iz profesionalne radoznalosti sam cuo njihove price.

Kome jednom uraste nokat, ponovo ce sigurno! Budite pametni i ne zanosite se nekakvim pedikirima... Kod specijaliste opste hirurgije odmah. Malo se "mucite" 3 do 4 dana, tj mirujete i posle ste kao novi i problem ste resili za ceo zivot. To je jedino trajno resenje. Operacijija se vrsi u lokalnoj anesteziji i to tako ste se naprave dva reza sa obe strane nokta, iznad nokta, podigne se tkivo i nokat se "suzi" i osteti se koren sa strane. Tkivo se vrati i rana se usije. Dva dana nakon operacije se previja rana, malo boli, i petog dana se skidaju konci i vi ste kao novi! Posle ovakvog tretmana vise ne postoji sansa da nokad ponovo uraste.

Svaka ti cast ako si uspeo da se saniras za 3-4 dana. I svaka cast sto si to mucenje stavio pod navodnike. Ti si onda bas izdrzljiv decko, jer sam od svih ostalih sa tvojim iskustvom cula da djavolski boli.
Ja ti iskreno zelim da ti se urastanje ne ponovi, ali to niko ne moze da garantuje. Ta operacija o kojoj ti pricas nije bas tako lagana, i to mi je i sam moj hirurg objasnio. A ja, iz mog iskustva, sa laksim zahvatom laserom, bez reza i sava i krvi mogu samo da kazem da nije bilo bola, ali cipele nisam navlacila skoro 2 nedelje, jer nisam mogla zbog zavoja. Ne znam kako si ti to tako brzo prebrodio, ali ako je tako (iako tesko da mogu da verujem), svaka ti cast.
Za noz uvek ima vremena, i svima bi preporucila da prvo probaju nesto manje invazivno. Ipak, ako se uvidi da je operacija jedino resenje, ne treba cekati.

Da se javim ovde sa prvim postom, muka me naterala.

Posto sam nova, ne mogu da saljem pp, pa bih molila ko zna da mi posalje koordinate za nekog dobrog pedikera, cini mi se da je nik Rei Ki naveo da imaju tri takva vrhunska u Bg, bas takav mi treba, vec me poprilicno boli prst, tesko i hodam, ali mislim da nisam jos za hirurga a i cula sam mnogo slucajeva da ljudi nisu bili zadovoljni posle takve intervencije.
Ne interesuju me oni pedikeri koji isecaju nokat radikalno, to nije neko resenje, znam da ima i onih koji pokusavaju da rese taj problem pravilnim isecanjem i tim vaticama, ja nazalost to nikako sama ne umem.

Naravno, moja se molba ne odnosi samo na nik Rei Ki vec na sve koji mogu da pomognu.

Hvala vam unapred ljudi !

Operacija je poslednje resenje, za to nikad nije kasno.Nokti na nogama se odrzavaju kao sve ostalo,kosa i td.Kod pedikira se ide, ko ima genetski predispoziciju i probleme na 3-4 nedelje i samo moze da bude bolje, kao da nemate problem.Kada se javi prvi put krece igranka bez prestanka-moraju da se odrzavaju nokti,znaci pravac kod nekog ko radi medicinski pedikir ako on ne resi problem,jedino je resenje hirurg ali to su retki slucajevi.Da nebi ponavljao neka objasnjenja procitajte ranije postove!

eehhh koja je ova muka,ne daj boze da se nekome desi...
zapravo kod mene se ovaj problem javio tako sto sam ja majmun sedeo u stolici i cackao nokat na palcu...sa strane je bilo malo otkaceno i ja sam povukao skroz nadole i otkidao...od tad je krenulo sve naopako...nokat je prvo poceo da crveni i pocelo je da me boli...nisam imao pojma o cemu se radi i cekao sam misleci da ce da prodje...pocelo je sve vise da raste i onda je izaslo divlje meso,mazao sam razne masti stavljao bokvice,med razna cuda i sve je to delovalo samo privremeno(uglanomv izvlacilo gnoj)...kasnije sam zhvatio da je stvar u noktu koji se nikako kremicama i biljcicama ne moze ukloniti i otisao kod pedekiria...kod njega sam mucio muke nekih mesec dana,cupao je nesto,stavljali smo vatu ali je sve to bilo privremeno...inace nokat mi je bio gori nego na gore navedenim slikama...gnoj,divlje meso,krv sve to sam nosio nekoh 6 meseci(da napomenem da sam svaki drugi dan igrao kosarku i da sam svaki dan pokusvao da podignem nokat iznad divljeg mesa gurajuci pincetu ili nesto slicnom tome,naravno krvo je bilo na sve strane) i smo roditelji i ja odlucili da odemo kod jednog hiruga kuci koga je stric poznavao(inace zivim u malom gradu pa se svi uglavnom poznajemo) da mi da savet sta i kako da radim...kada je video nokat odmah mi je zakazo operaciju u narednih 2 dana...bio sam tamo kao VIP :D ...uslovi kakvi se ssamo mogu zamisliti,sve sto sam trazio sam dobio(kao sto sam i rekao jer se znamo)...ispucao mi je pola nokta,nije bilo nikakvih kopci i skalpela,samo je ocistio nekom spravicom zavio i posle sam dolazio na kontrolu nekih mesec dana...sve sam to nekako izdrzao ali je nokat poceo da raste i opet otisao u pogresnom pravcu...samo sto je ovoga puta urastao sa obe strane...isto sam cekao misleci da mogu nesto sam da uradim nesto ali sam naravno o5 morao otici kod hiruga(istog)...ovog puta je bas bila operacija sako me je na 4 mesta i imao sam konce,iscupao mi je ceo nokat...i evo muka me danas natera da se javim na ovu temu...od te poslednje operacije izgleda da mi nokat o5 urasta...boli me pomalo,malo je crveno jos uvek nista strasno...nzm sta da radim???MUKA MI JE VISE OD OVOGA...vec 2,3 leta mi propadaju zbog ovoga...

Moram opet da ponavljam najlakse je operisati to nikad nije kasno, iseci deo nokta koji je poceo da urasta to je resenje.Skalpelom seci ima dosta krvi i dosta bola, ima i druge vrste secenja koja nisu tako bolna i radikalna.Imao sam pacijente koji su u nekoliko navrata operisali isti nokat, znaci moraju da se odrzavaju nokti koji imaju predispoziciju urastanja, samom operacijom nije sve reseno.Vise puta sam napomenuo da se procitaju predhodni postovi jer se pitanja stalno ponavljaju.

Evo ovako,

u narednih 1-2 cu ici sa roditeljima i deckom (strasno se plasim lekara) na pregled u privatnu kliniku,. Ne znam da li operacija (pod lokalnom anestezijom) moze biti istog ddana kad i pregled il ne, al u svakom slucaju bice uskoro i to me smrtno plasi.

Jos od kraja februara imam problema sa uraslim noktom na velikom prstu desne noge. Posle 10-ak od pocetka problema, pojavilo se 'divlje meso' koje je u cosku i malo je prekrilo nokat, verovatno taman toliko da napravi problem i da se malo inficira (malo krvi, sukrvice i gnoja) . Problem sa uraslim noktima sam imala ceo zivot, ali nikad nije bilo inficirano i sa 'divljim mesom' niti vise od 5-7 dana (samo ci malo bol).

Znaci ovo traje vec 2 meseca. Stavljala sam svakakve antibiotske kreme, kapi za prevenciju urastanja od jedne nemacke firme al jedina stvar koja mi je pomogla i izvukla veci deo infekcije je paradajuz. On mi je pomogao i jednom prilikom, pre 6-7 godina, kada sam posekla palac na ruci i on se inficirao (verovatno od prljavstine jer sam stalno igrala kosarku- cak i sa posecenim prstom).

Bol se smanjio jedno 7-10 dana, pa opet poceo, pa se opet smanjio....znate vec kako. Svaki dan nosim hanzaplast na prstu, ne zbog bola (sada me boli samo ukoliko se udarim ili pritisnem taj prst) nego da mi se carapa ne bi 'zalepila' za to divlje meso i onda boli kao ludo dok je skines...... Tusiranje je bilo katastrofa (boolna katastrofa) do pre 15ak dana.

Prvo da kazem, uzasno se plasim lekara i imam veoma nisku trpeljivost za bol. Placem kao kisa (to je moj odmrambreni mehanizam, MORAM da pocnem plakati i pre neko se ista desi, jel jedino tako mogu da malo odgnam misli od bola) a veoma cesto se i onesvestim. Narocito ako mi vade krv.
Zadnjih 7 dana sam pila antibiotike koji su mozda ili ne pomogli infekciji, ali bol me je prestao i pre nego sto sam pocela njih da pijem.

Ako ne operisem prst, zaista ne znam kako bi sve bilo, nikad ne bih mogla da se bavim sportom ili hodam mnogo bez brige da ce opet poceti da boli, nikad ne bih mogla da se 'opustim' jer uvek mi neko moze zgaziti na nogu, ili je mogu udariti.....grozno.

Pa Vas pitam, da li je iko operisao urasli nokat u BELMEDIC? Kakvo je Vase iskustvo?
Naravno, Vase iskustvo mi mozete reci iako ste prst operisali u nekoj drugoj klinici, ne verujem da je procedura drugacija....

Citala sam stotine iskustva ljudi iz inostranstva, i svi kazu da sama operacija (koja je oko 15-20min) je potpuno bezbolna, jer naravno, nista ne mozes osetiti od anestezije.
Ali, kazu da je onaj deo gde ti daju injekciju anestezije uzasno bolan i gadan (ja sam mislila da daju samo 1 injekciju, oni kazu 5-6?).
Da li ima neko odredjeno mesto gde se vrsi ubod ili je to uvek drugacije? Da li bol zaista ogroman??

OK, kazu da boli dosta i kad prodje anestezija ali to je normalno i nistasto se ne moze izdrzati, ne brinem se o tome. Samo o delu sa anestezijom....

Nikad nisam nista operisala pod lokalnom (samo krajnike pod kompletnom naravmo) i ne mogu ni poceti da razmisljam kako ce biti, kad znam i svesna sam sta mi rade, iako nista ne vidim i ne ocesam. To ce biti najgori dan u mom zivotu, i sto je najgore, to znam unapred.

Bila bih veoma zahvalna ukoliko i neko mozze reci svoje iskustvo.

ps. Ukoliko je bilno, a mozda jeste, imam 21, uskoro 22 godine.

Poslednja izmena od moderatora:
S obzirom na to kako si opisala koliko se bojiš, verovatno će ti biti strašno šta god da ti rade.
A veruj da nije strašno - dobićeš lokalnu da te ne bi boleo taj deo, to ti utrne, kao kod zubara i ništa nećeš osetiti. Lokalna - samo te bocnu to boli kao da se ubodeš na trn - 2-3 secunde ništa neizdrživo...i kod zubara ti je lokalna...
Nemoj da plačeš tamo i da vodiš celu svitu da te prate..

cuj...aj` radi sta hoces....ali evo bokvice zenske svuda oko nas u travi.....izgnjeci je..privij na to mesto...pa opet...pa opet...

good luck!

Ipak mi nece raditi operaciju danas, doktor je rekao da bih zeleo da me ponovo pregled (1. pregled sam imala pre 10ak dana, a od tad se mnogo toga promenilo- vise nema nikakvog bola, juce sam grublje pipala divlje meso i cak ga malo 'grebaLA' sa noktom i ne boli uopste). Mozda mi operacija nece ni trebati posle svega.

@ Greba

Da li mislis da bi bokvica uklonila 'divlje'' meso koje imam u uglu prsta?

Ipak mi nece raditi operaciju danas, doktor je rekao da bih zeleo da me ponovo pregled (1. pregled sam imala pre 10ak dana, a od tad se mnogo toga promenilo- vise nema nikakvog bola, juce sam grublje pipala divlje meso i cak ga malo 'grebaLA' sa noktom i ne boli uopste). Mozda mi operacija nece ni trebati posle svega.

@ Greba

Da li mislis da bi bokvica uklonila 'divlje'' meso koje imam u uglu prsta?

bokvica zaista može da delimično reši problem, obuća je glavni faktor, ja svake zime imam
taj problem ali nije više tako drastičan jer slučajno sam se požalila apotekaru dok sam kupovala
druge lekove i on mi je preporučio melemAlfaBeta, proizvođač FARMAVITA COSMETIK
i sada ga mogu preporučiti zaista pomaže.

Back