Evo ovako,
u narednih 1-2 cu ici sa roditeljima i deckom (strasno se plasim lekara) na pregled u privatnu kliniku,. Ne znam da li operacija (pod lokalnom anestezijom) moze biti istog ddana kad i pregled il ne, al u svakom slucaju bice uskoro i to me smrtno plasi.
Jos od kraja februara imam problema sa uraslim noktom na velikom prstu desne noge. Posle 10-ak od pocetka problema, pojavilo se 'divlje meso' koje je u cosku i malo je prekrilo nokat, verovatno taman toliko da napravi problem i da se malo inficira (malo krvi, sukrvice i gnoja) . Problem sa uraslim noktima sam imala ceo zivot, ali nikad nije bilo inficirano i sa 'divljim mesom' niti vise od 5-7 dana (samo ci malo bol).
Znaci ovo traje vec 2 meseca. Stavljala sam svakakve antibiotske kreme, kapi za prevenciju urastanja od jedne nemacke firme al jedina stvar koja mi je pomogla i izvukla veci deo infekcije je paradajuz. On mi je pomogao i jednom prilikom, pre 6-7 godina, kada sam posekla palac na ruci i on se inficirao (verovatno od prljavstine jer sam stalno igrala kosarku- cak i sa posecenim prstom).
Bol se smanjio jedno 7-10 dana, pa opet poceo, pa se opet smanjio....znate vec kako. Svaki dan nosim hanzaplast na prstu, ne zbog bola (sada me boli samo ukoliko se udarim ili pritisnem taj prst) nego da mi se carapa ne bi 'zalepila' za to divlje meso i onda boli kao ludo dok je skines...... Tusiranje je bilo katastrofa (boolna katastrofa) do pre 15ak dana.
Prvo da kazem, uzasno se plasim lekara i imam veoma nisku trpeljivost za bol. Placem kao kisa (to je moj odmrambreni mehanizam, MORAM da pocnem plakati i pre neko se ista desi, jel jedino tako mogu da malo odgnam misli od bola) a veoma cesto se i onesvestim. Narocito ako mi vade krv.
Zadnjih 7 dana sam pila antibiotike koji su mozda ili ne pomogli infekciji, ali bol me je prestao i pre nego sto sam pocela njih da pijem.
Ako ne operisem prst, zaista ne znam kako bi sve bilo, nikad ne bih mogla da se bavim sportom ili hodam mnogo bez brige da ce opet poceti da boli, nikad ne bih mogla da se 'opustim' jer uvek mi neko moze zgaziti na nogu, ili je mogu udariti.....grozno.
Pa Vas pitam, da li je iko operisao urasli nokat u BELMEDIC? Kakvo je Vase iskustvo?
Naravno, Vase iskustvo mi mozete reci iako ste prst operisali u nekoj drugoj klinici, ne verujem da je procedura drugacija....
Citala sam stotine iskustva ljudi iz inostranstva, i svi kazu da sama operacija (koja je oko 15-20min) je potpuno bezbolna, jer naravno, nista ne mozes osetiti od anestezije.
Ali, kazu da je onaj deo gde ti daju injekciju anestezije uzasno bolan i gadan (ja sam mislila da daju samo 1 injekciju, oni kazu 5-6?).
Da li ima neko odredjeno mesto gde se vrsi ubod ili je to uvek drugacije? Da li bol zaista ogroman??
OK, kazu da boli dosta i kad prodje anestezija ali to je normalno i nistasto se ne moze izdrzati, ne brinem se o tome. Samo o delu sa anestezijom....
Nikad nisam nista operisala pod lokalnom (samo krajnike pod kompletnom naravmo) i ne mogu ni poceti da razmisljam kako ce biti, kad znam i svesna sam sta mi rade, iako nista ne vidim i ne ocesam. To ce biti najgori dan u mom zivotu, i sto je najgore, to znam unapred.
Bila bih veoma zahvalna ukoliko i neko mozze reci svoje iskustvo.
ps. Ukoliko je bilno, a mozda jeste, imam 21, uskoro 22 godine.